广东省潮州市2018-2019学年高二英语下学期期末教学质量检测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 潮州市 2018 2019 学年 英语 学期 期末 教学质量 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广东省潮州市2018-2019学年高二英语下学期期末教学质量检测试题(含解析)本试卷共10页,满分150分(其中,第一部分15分,第二部分120分1.125=135分)。考试时间130分钟。注意事项:1.答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和座号、班別填写在非选择题答题卷的密封线内。但选择题答题卷必须用2B铅笔填涂。2.选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卷上对应题目选项的答案信息点涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案、答案不能答在试卷上。3.非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卷各题目指定区域内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写
2、上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。4.考生必须保持答题卷的整洁。 听说考试(共两节,满分15分)做题时,先把答案写在试卷上,等听说考试结束后再把答案写在答题卷上。第一节 角色扮演(共8小题,每小题1分,满分8分)情景介绍:角色:你是Lucy。任务:(1)跟Peter讨论周末计划。(2)根据对话内容回答同学的提问。下面请用英语提出三个问题。1. 我们什么时候出发?_2. 音乐节是免费的吗?_3. 除了参加音乐节,我们还会做什么?_4. What exam did you do yesterday?_5. What does Peter think of sleepin
3、g through the weekend?_6. When will the music festival begin?_7. What is the most expensive ticket to the music festival?_8. Who has prepared delicious food for the barbecue?_【答案】1. When will we set off? 2. Is the music festival free? 3. What else will we do besides attending the music festival? 4.
4、A physics exam. 5. He thinks its a waste of time. 6. It will begin at three p.m. 7. The most expensive ticket is a hundred and fifty dollars. / $150 / 150 dollars. 8. Peters mother.【解析】【原文】M: Do you have plans for the weekend, Lucy?W: I havent given it much thought. I just want to sleep. Im tired af
5、ter having the physics exam yesterday.M: Come on. Its a waste of time sleeping through the weekend.W: Then do you have any ideas about what to do, Peter?M: Yes, I was planning on taking a trip to the beach.W: What a perfect thing to do on a beautiful weekend!M: Would you like to come along?W: Great.
6、 I havent been to the beach for a while. Thank you for inviting me.M: My honour.1. 我们什么时候出发?Question 1: When will we set off?Answer 1: Saturday morning around 8:00 oclock. There will be a music festival at 3 p.m. in Santa Barbara on the beach this Saturday. We will have enough time to drop in and en
7、joy it.2. 音乐节是免费的吗?Question 2: Is the music festival free?Answer 2: No. We need to buy tickets. The prices of the tickets range from $80 to $150. Ill search the Internet and book two tickets. Im sure we can get them.3. 除了参加音乐节,我们还会做什么?Question 3: What else will we do besides attending the music fest
8、ival?Answer 3: We will have a barbecue on the beach. My mother has prepared much delicious food for our barbecue. At night we will camp near the beach and enjoy the beautiful stars. So please bring your tent, or well have to rent one there.4. Question 1: What exam did you do yesterday?Answer 1: A ph
9、ysics exam.5 Question 2: What does Peter think of sleeping through the weekend?Answer 2: He thinks its a waste of time.6. Question 3: When will the music festival begin?Answer 3: It will begin at three p.m.7. Question 4: What is the most expensive ticket to the music festival?Answer 4: The most expe
10、nsive ticket is a hundred and fifty dollars.8. Question 5: Who has prepared delicious food for the barbecue?Answer 5: Peters mother.第二节 故事复述(共7小题,每小题1分,满分7分)请听下面一个故事,然后根据故事意思填空,每空一词。梗概:4岁的 Russell错把闯入家里的陌生人当作家人的朋友,甚至还把自己的零花钱都给了他们。关键词:four-year-old(四岁) stranger(陌生人) friend(朋友)pocket money(零花钱) take a
11、way(拿走)Russell was four years old. One morning, his parents were asleep. He woke up to go to the _9_. Suddenly he heard a noise from the living room. Then he went _10_ and found two strangers. They said they were friends of the family and Russell _11_ them. They easily took some things away, includi
12、ng a purse. Russell even gave his pocket money to them. At last the two strangers asked him to open the _12_ door for them because they didnt want to wake up his parents. He did as they told him and they left quietly. The next day, Russells parents realized what had happened. They werent _13_ with R
13、ussell because they thought he was just doing the thing he thought right. _14_, the two strangers were caught a week _15_.【答案】9. bathroom 10. downstairs 11. believed 12. back 13. angry 14. Fortunately / Luckily 15. later【解析】【原文】Naive Russell It was 3 oclock in the morning when four-year-old Russell
14、Brown woke up to go to the bathroom. His parents were deep asleep in bed. But when he heard a noise in the living room and saw a light was on, he went downstairs.There he found two strangers. They asked him his name, and told him they were friends of the family. Unfortunately, Russell believed them.
15、 They asked him where the video recorder was. Russell showed them, and said they had a CD player, too. The two strangers carried these to the kitchen. Russell also told them that his mother kept her purse in a drawer in the kitchen, so they took that. Russell even gave them his pocket money.They fin
16、ally left at 4 a.m. They said, “Will you open the back door while we take these things to the car, because we dont want to wake up your Mummy and Daddy, do we?” So Russell held the door open for them. He then went back to bed.His parents didnt know about the burglary until they got up the next day.
17、His father said, “We couldnt be angry with Russell because he thought he was doing the right thing.”Fortunately, the police caught the two burglars a week later.笔试部分(满分120分)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ACreative Arts Workshop employs over 55 professional
18、 artists part-time to teach classes and workshops to young people each year. Classes are kept small to ensure that individual attention can be given to everyone. Students learn in a supportive environment and are encouraged to fully explore their creativity and strive for excellence.Draw and Paint f
19、rom Observation and Imagination Explore pencil, charcoal, ink, tempera paint and watercolor. Learn about lines, shapes, form, brush handling and color mixing. Subjects include buds and blossoms, birds and springtime animals, still life, outdoor scenes, and portraits, plus ideas from your imagination
20、.Instructor: Eva Scopino.Wednesdays, 45: 30 pm, Mar. 21May 26 10 sessions: $160; members: $144Hooray for Clay Lets get messy and create wondrous worlds out of clay! Pinch, pull, sculpt and glaze imaginal outer Space visitors, or even your favorite foods. All skill levels are welcome, open to new and
21、 returning students. Instruction focuses on creative hand-building.Instructor: Violet Harlow.Wednesdays, 45: 30 pm, Mar 26May 28 10 sessions: $170; members: $153Fun with Metal Make jewelry and mini-sculpture with copper sheet metal and wire to wear or hang. Stamp, fold, hammer, bend, cut, twist and
22、even heat metal to create forms nature such as pea pods and leaves. Students will explore using basic hand tools, especially hammers, cutters, files, pliers and torches to create works in metal.Instructor: Connie Pfeiffer.Thursdays, 45: 30 pm, Mar 27May 29 (except May 15) 9 sessions: $158; members:
23、$142Teen Digittal Photography This is an introductory class on digital photography for interested amateurs who want to improve their photographic skills, as well as serious artists excited to explore new photographic technology. We will cover camera basics, file formats and digital printing. Student
24、s will learn how to use Adobe Photoshop to crop, tone and improve their pictures just like professional photographers.Instructor: Tung Hoang.Mondays, 4: 156: 15 pm, Mar. 17May 19 10 sessions: $220; members: $19816. Which class is open to returning students?A. Draw and Paint from Observation and Imag
25、ination.B. Fun with Metal.C. Hooray for Clay.D. Teen Digital Photography.17. A member who attends Mar 27May 29 sessions can save _.A. $14B. $16C. $17D. $1918. Hooray for Clay focuses on training learners _.A. hand-building skillsB. observation and imaginationC. using basic hand toolsD. making mini-s
26、culptures【答案】16. C 17. B 18. A【解析】这是一篇说明文。短文介绍了创意艺术工作坊课程的相关信息,包括指导教师,课程内容,上课时间以及具体的收费。【16题详解】细节理解题。由Hooray for Clay 中的“open to new and returning students”可知,Hooray for Clay对进修生开放。故选C项。【17题详解】细节理解题。由Instructor: Connie Pfeiffer中的“Thursdays, 45: 30 pm, Mar 27May 29 (except May 15) 9 sessions: $158; mem
27、bers: $142”。可知,原价是$158,会员价是$142,所以在3月27日至5月29日课程的会员可以节省费用为:$158-$142=$16。故选B项。【18题详解】由Hooray for Clay 中的“Instruction focuses on creative hand-building”可知,教学注重创造性的手工制作。所以Hooray for Clay注重培养学习者的手工制作技能。故选A项。BI left home to support my sister in her efforts to present a music festival. She lives on the o
28、ther side of the world, and I went to visit her, not wanting to leave and feeling like I was leaving home against my will. However, I wanted to show her my support because she is my only sister.So I boarded the plane in mid-August, and hated the long flight. I arrived, tired and hungry. I left my hu
29、sband two years ago, alone, in our old New Orleans house.I was all set and ready to perform for my sister for the music festival on Sunday morning when I received a call from Chicago. The hurricane was predicted to hit our city, and many people had already evacuated, but my husband chose to stay beh
30、ind. He could not get a call to me on the other side of the world, but he could call his cousin in Chicago. He gave his cousin a message for me, that he would be just fine, and not to worry.As the days went on, I finally took the stage in front of hundreds of Europeans, and I realized. thanks to CNN
31、 that New Orleans was under water.I performed, hoping that my husband would survive. And I performed perfectly. The audience stood and applauded. I left the stage and went straight to the TV. I saw the street sign near my home, on Humanity Street, but nothing below it, except water.In the days that
32、followed, I found out that my house, my car, my clothes, my furniture, everything that Id left behind was gone. but not my husband. He survived by riding on the rear bumper (后保险杠) of a VW bus, holding on to the overhead luggage rack, in the pouring rain, down the highway from New Orleans, halfway to
33、 Baton Rouge. The rest of the journey was a long walk, but he survived.By the first week of September, I flew back to the Baton Rouge airport, and hugged my husband. Since then, our relationship has grown deeper; we have completely rebuilt our house, bought a new car, bought new furniture and new cl
34、othes and joined an inspirational, spirit-filled community.19. Why did the author leave home?A. To look after her sister.B. To attend a music festival.C. To watch a performance.D. To visit her husbands cousin.20. How did the author feel when she left home?A. Tired.B. Worried.C. Unwilling.D. Disappoi
35、nted.21. What does the underlined word “evacuated” mean?A. HidB. StruggledC. GatheredD. Escaped22. What might be the title for the passage?A. Caught in the hurricaneB. Once Gone Never ReturnedC. Lost it All. Gained Even MoreD. Trapped in a Dilemma【答案】19. B 20. C 21. D 22. C【解析】这是一篇记叙文。短文叙述了作者离开家帮助妹妹
36、的音乐节,在此期间作者所在的城市遭遇到飓风的袭击,她家里的东西都损失了,幸好丈夫幸存下来,他们重建了家园,而且感情更好了。【19题详解】细节理解题。由第一段“I left home to support my sister in her efforts to present a music festival”可知,作者离家去参加并帮忙作者妹妹举办的音乐节。所以作者为什么离开家是为了参加一个音乐节。故选B项。【20题详解】推理判断题。由第一段not wanting to leave and feeling like I was leaving home against my will可知,作者不
37、想离开家,觉得自己是违背意愿离开家的。所以通过关键词“against my will”可知,作者离开家的时候是不愿意的。故选C项。【21题详解】词句猜测题。由第三段“The hurricane was predicted to hit our city, and many people had already evacuated”可知,飓风预计将袭击我们的城市,许多人已经撤离。所以通过上下文的语境可以判断出,带下划线的“evacuated”是撤离的意思。故选D项。【22题详解】主旨大意题。通读全文可知,作者离开家帮忙妹妹的音乐节,在此期间作者所在的城市遭遇到飓风的袭击,她家里东西都损失,幸好丈
38、夫幸存下来,他们重建了家园,而且感情更好了。所以短文的最佳标题是“失去了一切,获得了更多”。故选C项。CNoise pollution in cities is causing our health to suffer: one in five Europeans is regularly exposed to sound levels at night that could significantly damage their health, leading to diseases, sleep difficulties and stress. Researchers in Belgium
39、have developed an app called NoiseTube that allows everyone to transform their smartphone into a sound level meter (仪表).NoiseTube works by recording sound levels and GPS locations. Once launched the app shows decibel (分贝) levels of green or red depending on the level of noise. That information is th
40、en sent to the NoiseTube server via the Internet where a “noise map” is produced and then made available to the user.The project started in 2008 as a new form of data gathering, one that was close to people and of a social concern. “Sound was an obvious choice because everyone has a microphone on th
41、eir mobile phone, and noise pollution, along with air pollution is an environmental concern. Often the two go hand in hand,” DHondt of the NoiseTube project said.Since its launch, the app has been popular with community groups who want to monitor their own noise levels. They dont think that city pro
42、duced noise maps give an enough explanation of the level of noise they are experiencing. City produced noise maps are based on statistical models involving very few actual measurements. NoiseTube on the other hand gives a detailed account of the level of noise experienced at a specific time and loca
43、tion. “Ten people walking the same area from 9am to 10am every day for one week can make a valid (有效的) and detailed map for an area of a couple of blocks,” DHondt said.So far these sorts of noise maps have been produced for a number of European cities. The app has been downloaded by 10, 000 people w
44、ith 2, 700 people registered on the NoiseTube website.23. What is the main function of NoiseTube?A. Measure noise levels.B. Reduce noise pollution.C. Make people aware of noise pollution.D. Help treat diseases caused by noise pollution.24. What can be learned about NoiseTube from the passage?A. Nois
45、eTube is mainly accepted and used by young people.B. NoiseTube helps record the location of the noise in detail.C. NoiseTube can show the process of drawing noise maps.D. NoiseTube is a built-in app in a new kind of smartphone.25. What is paragragh 2 mainly about?A. How NoiseTube works.B. How NoiseT
46、ube gathers data.C. How NoiseTube was invented.D. How noise levels are classified.26. Why do people think little of city produced noise maps?A. They arent drawn very clearly.B. They are difficult to understand.C. They cant be used without a smartphone.D. They cant show the read noise level of a plac
47、e.【答案】23. A 24. B 25. A 26. D【解析】这是一篇说明文,介绍了一款方便人们检测噪音污染情况的手机应用程序。【23题详解】细节理解题。依据第一段中的“an app called NoiseTube that allows everyone to transform their smartphone into a sound level meter (仪表)”和第四段第一句话“Since its launch, the app has been popular with community groups who want to monitor their own nois
48、e levels”可知,该手机应用程序的主要功能是检测噪音水平。故选A。【24题详解】细节理解题。依据第二段第一句话“NoiseTube works by recording sound levels and GPS locations”可知,该程序依靠GPS定位系统来确定噪音位置。故选B。【25题详解】段落大意题。本段主要讲述的是NoiseTube这款手机应用程序的工作原理,故选A。【26题详解】推理判断题。依据第四段第二、三句话“They dont think that city produced noise maps give an enough explanation of the l
49、evel of noise they are experiencing. City produced noise maps are based on statistical models involving very few actual measurements.”可知,人们对于城市官方提供噪声地图不信任,认为其不能反映真实情况。故选D。DI was born and raised in England in a culture where privacy and “keeping yourself to yourself” were valued traditions. Speaking
50、to strangers was not encouraged. People were most hospitable and friendly.However, I have been lucky enough to spend some time in both Italy and the US, where I found traditions of hospitality and politeness to be very different.I experienced Italian hospitality firsthand. On a crowded railway carri
51、age travelling, one afternoon, from Genoa to Florence, sinking gratefully into an empty seat, I was scolded in rapid Italian by a gentleman who was returning to this seat - it had not been “spare” after all. I apologized in English, and got up to allow him back into the seat. The gentleman obviously
52、 had no understanding of the English language, but he, too, realized my genuine (真诚的) mistake. He smiled and gestured for me to remain in the seat, and he himself remained standing in the corridor for the remainder of the journey. The other occupants of the carriage smiled and nodded at me and made
53、me feel quite welcome amongst them. I feel that if this had been in England, a foreigner who made a mistake would not always be so kindly treated.Transport also featured in the differences I noticed between English and American culture. I flew to New York on a plane with mainly English passengers. W
54、e sat together in near silence. Nobody spoke to me nor, as I expected, to anyone else they did not know. They felt it was not polite to interrupt someone elses privacy. However, when I travelled across the United States, whether by plane or bus, I was never short of conversation. Conversation was go
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-365516.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
江苏省扬州市2016年高考语文一轮复习课件 思想感情 .ppt
