山东省日照实验高级中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省日照实验高级中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 山东省 日照 实验 高级中学 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021级高一上学期第一次阶段性考试英 语 试 题注意事项:1答题前,考生先将自己的姓名、考生号、座号填写在相应位置,认真核对条形码上的姓名、考生号和座号,并将条形码粘贴在指定位置上。2选择题答案必须使用 2B 铅笔(按填涂样例)正确填涂;非选择题答案必须使用 0.5毫米黑色签字笔书写,字体工整、笔迹清楚。3请按照题号在各题目的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。保持卡面清洁,不折叠、不破损。注意事项:1、全卷共5页,满分为150分,考试用时为120分钟。2答卷前,考生务必将自己的姓名、班级、考号、考场号和座位号填写在答题卡上。3作答时,务必将答案写在答题卡
2、上,写在试卷及草稿纸上无效。 4考试结束后,自己将试卷妥善保管,答题卡统一交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman suggest doing?A. Repairing the telephone. B. Surfing the Internet. C. Cooking at home. 2. What did
3、 the man do?A. He bought a computer. B. He set up a company. C. He hunted for a new job. 3. What are the speakers talking about?A. A fire. B. A flood. C. An earthquake. 4. How many people will be expected to the party?A. 15. B. 135. C. 150. 5. Why does the woman mention her dinner guests?A. To ask t
4、he man to join them. B. To suggest politely the man leave. C. To invite the man to have another drink. 第二节(共15题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. How much will the man pay for
5、 the CD player?A. $30. B. $70. C. $100. 7. What is the man concerned about?A. Return policy. B. After-sale repairing. C. Exchange of goods. 听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What kind of room does the man take?A. A shared room with another student. B. A single room with his own bathroom. C. His own room with a
6、 shared bathroom. 9. What isnt included in the conference fee?A. Meals. B. Tea. C. Coffee. 听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. Where does the man probably work?A. In a hotel. B. In a church. C. In a film company. 11. How did the man help the film star?A. He woke him up. B. He lent him his pants. C. He sent hi
7、m back to the room. 12. What does the mans wife think of him?A. He is of great help at home. B. He is of no help with the housework. C. He is busy with his work all the time. 听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. Who is Anna?A. The mans sister. B. The mans mother. C. The mans grandmother. 14. How long will the
8、man stay?A. Three days. B. Four days. C. Five days. 15. What surprised the woman?A. The man only eats vegetables now. B. The man still has schoolwork to do. C. The man is staying for such a short time. 16. What can we learn from the conversation?A. Anna is a vegetarian. B. Anna loves to eat turkey.
9、C. The man is disappointed with Anna. 听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. What is the passage mainly about?A. The plan for the day. B. The courses of the schoo1. C. An introduction to the teachers. 18. What are the listeners going to do at 10:40?A. Do a test. B. Take a rest. C. Get their books. 19. Who will i
10、ntroduce the Learning Centre?A. Carol. B. Anna. C. Steve. 20. When are the listeners expected to talk with Helen?A. During the lunchtime. B. In the conversation class. C. After a talk about London. 第二部分:阅读(共2节,满分30分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AYou probably k
11、now who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson. Of the outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past 100 years?Jane Addams(1860-1935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. Addams helped the poor
12、and worked for peace. She encouraged a sense of community(社区)by creating shelters and promoting education and services for people in need. In 1931,Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.Rachel Carson(1907-1964)If it werent for Rachel Carson, the environmental movement mi
13、ght not exist today. Her popular 1962 bookSilent Springraised awareness of the dangers of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the worlds lakes and oceans.Sandra Day OConnor(1930-present)When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952,sh
14、e could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona state senator(参议员) and ,in 1981, the first woman to join the U.S. Supreme Court. OConnor gave the deciding vote in many important cases duringher 24 years on the top court.Rosa Parks(1913-2005)On December 1,1955,in Mo
15、ntgomery, Alabama, Rosa Parks would not give up her seat on a bus to a white passenger. Her simple act landed Parks in prison. But it also set off the Montgomery bus boycott. It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement. “The only tired I was, was tired of giving in,” sai
16、d Parks.1. What is Jane Addams noted for in history?A. Her social work.B. Her teaching skills.C. Her efforts to win a prize.D. Her community background.2. Who made a great contribution to the civil-rights movement in the U.S.?A. Jane Addams.B. Rachel Carson.C. Sandra Day OConnor.D. Rosa Park.3. What
17、 can we infer about the women mentioned in the text?A. They are highly educated.B. They are truly creative.C. They are pioneers.D. They are peace-lovers.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】【分析】文章介绍了四位伟大的女性:Jane Addams, Rachel Carson, Sandra Day OConnor, Rosa Parks的具体贡献及影响。【1题详解】A细节理解题。根据Jane Addams部分的Anyone who h
18、as ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. Addams helped the poor and worked for peace.可知Jane Addams在历史上主要以她的社会工作而出名,贡献A.【2题详解】D细节理解题。根据Rosa Parks部分的It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement.可知Rosa Parks因在公交车上拒绝为白人让座而拉开了民权运动的序幕,所以她对美国民权运动做出了很大贡献,贡
19、献D.【3题详解】C推理判断题。根据文章内容可知Jane Addams是第一个获诺贝尔和平奖的美国女性;Rachel Carson的作品Silent Spring提高了人们对污染的危险性和化学物质对人类和环境的危害性的认识;Sandra Day OConnor是美国首位联邦最高法院女法官;Rosa Parks的行为拉开了民权运动的序幕;她们都是先锋者,故选C.【名师点睛】推理判断题的解题方法:推理判断题属于主观题,是层次较高的题目。它包括判断和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了做出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。此类题要求在理解表面文字的基础上,做出判断和推论,从而得到文章
20、的隐含的意思和深层的意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及事物的发展变化等已知的信息,推断出作者没有直接表达的态度和观点。本文涉及到的是根据文意推测文章的观点或结论。如小题3根据In 1931,Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.可知Jane Addams是第一个获诺贝尔和平奖的美国女性;Rachel Carson的作品Silent Spring提高了人们对污染的危险性和化学物质对人类和环境的危害性的认识;根据in 1981, the first woman to join the U
21、.S. Supreme Court.可知Sandra Day OConnor是美国首位联邦最高法院女法官;根据It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement. 可知Rosa Parks的行为拉开了民权运动的序幕;由四个人的贡献可知她们都是各领域先锋者,都是pioneers.BElectrical devices (电子仪器) could soon use power made by human energy. Scientists say they have developed an experi
22、mental device that produces electricity from the physical movement of a person walking, British scientist Max Donelan and other scientists in Canada and the United States developed the device.The device connects to a persons knee. As the person walks, the device captures energy each time the person
23、slows down. To do this, the device helps with the slowing down movement of the leg, the movements of the walking person push parts of a small machine that produces electricity. Using the device, an adult walking quickly could produce thirteen watts of electricity in just a minute. Donelan says walki
24、ng at that speed could produce enough power to operate a laptop computer for six minutes.There are several possible uses for the device. Developers say it could help people who work in areas without electricity to operate small computers. The device could also be used in hospitals to operate heart p
25、acemakers (起博器) and it could even be used to assist in the movement of robotic arms and legs.The experimental version of the device weighs about one and a half kilograms, but it is too costly for most people to buy, but the researchers hope to make a lighter, less costly version. An improved version
26、 should be ready in one year.The developers hope the device will one day help developing countries; nearly twenty five percent of people around the world live without electric power.A similar product was invented in 2005 by Larry Rome of the University of Pennsylvania. He created a bag carried on a
27、persons back that also produces power from walking. The knee device does not produce as much electricity as the bag, but the bag requires the walker to carry a load of twenty to thirty kilograms.4. What is the disadvantage of the experimental version of the device?A. It is too heavy for the walker t
28、o bear.B. It is too complex for people to use.C. It is too expensive for most people to afford.D. It will slow down ones walking speed.5. Compared with the device designed by Larry Rome, this new device_.A. produces power without adding a heavy load to the walkerB. can produce more power in a much s
29、horter timeC. needs to be equipped with a batteryD. can help the walker walk faster6. What would be the best title for the passage?A. First device powered by walking will soon be on the market.B. Advanced technology brings in a new way to operate heart pacemakers.C. Device gives new meaning to the i
30、dea of power walking.D. Human energy will become a main source of electricity.【答案】4. C 5. A 6. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了科学家研制出一种固定在人膝盖上的发电装置,这种装置可以通过收集人走路时消耗的能量发电。【4题详解】细节理解题。根据文章第四段“The experimental version of the device weighs about one and a half kilograms, but it is too costly for most people to
31、buy(该设备的实验版本重约1.5公斤,但对大多数人来说太贵了)”可知,这个装置的实验版本的缺点是它太贵了,大多数人都买不起。故选C。【5题详解】细节理解题。根据文章最后一段“The knee device does not produce as much electricity as the bag, but the bag requires the walker to carry a load of twenty to thirty kilograms.(膝盖装置产生的电能不如背包少,但背包需要步行者背负20到30公斤的负重。)”可知,与拉里罗马(Larry Rome)设计的装置相比,这种
32、新装置在不增加步行者负重的情况下产生动力。故选A。【6题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Electrical devices could soon use power made by human energy. Scientists say they have developed an experimental device that produces electricity from the physical movement of a person walking, British scientist Max Donelan and other scientists in Canada
33、and the United States developed the device.(电子设备很快就可以使用人类能量产生的能量。英国科学家Max Donelan和加拿大和美国的其他科学家研发了一种通过人走路的物理运动来发电的实验装置。)”可知,文章主要介绍了科学家研制出一种固定在人膝盖上的发电装置,这种装置可以通过收集人走路时消耗的能量发电。C项:Device gives new meaning to the idea of power walking.(赋予了快步走这个概念新的含义的装置。)符合题意。故选C。CMy best friend and I made our first trip
34、 to Ireland less than a year ago. I wasnt very excited about it at the very beginning. But my uncle wanted me to go and offered to pay for my trip. Then I did. All of the words “magical charming or memorable” dont even touch what Ireland is. Our favorites were Kilkenny, Cobh, and Killarney. We did a
35、 self-drive tour, which was not as hard as people made it sound.We stayed in a castle in Dublin for two days, where my ancestors came from. The town we thought we might be bored in was Kilkenny, but we loved every minute we were there. There were so many places to explore and the pictures we took we
36、re beautiful.Our driver was so informative and entertaining that he knew just where to stop for the best photos. And seeing the little village of Cobh and knowing it was the last stop for the Titanic were so touching. We loved the visitors center there and the little shops. We never got any bad food
37、 there. It was so mouth-watering at every stop! And when we stayed in Westmeath and looked out for our window to see the Trim Castle and found some scenes from Brave Heart were filmed there, we were so impressed. Again, more beautiful pictures were taken in that tiny town.We love the country, the pe
38、ople, the food, and the magic! We would go back very soon. I was so indebted to my uncle who had given me the chance to be here.The one piece of advice I would offer is to bring your own washcloths. Only one of our hotels supplied them, because people there think they are not environmentally-friendl
39、y. I have no words to adequately describe our trip. Go, explore the small villages, eat and enjoy! I still look at my pictures and cant believe I was actually there.7. Which statement is NOT true according to the passage? _A. The writer didnt show great interest in visiting Ireland at first.B. The t
40、rip was more exciting than they expected.C. They had thought the self-drive tour was very easy.D. It was the first time for the writer to visit Ireland.8. How did the writer find Kilkenny? _A. It was not interesting at all.B. It was also a wonderful place.C. It needed to open up to visitors more.D.
41、It was not worth staying at for a long time.9. What can be inferred from the passage? _A. Their driver helped a lot during the journey.B. The Titanic was filmed in Cobh.C. The writer knew nothing about Brave Heart.D. The writer visited the Trim Castle alone.10. What does the underlined word “indebte
42、d” most probably mean in Paragraph 5? _A. Angry.B. Amazed.C. Stressed.D. Thankful.【答案】7. C 8. B 9. A 10. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。讲述了作者和朋友的一次自驾游旅行以及旅途中的所见所闻。【7题详解】细节理解题。根据第一段中“We did a self-drive tour, which was not as hard as people made it sound.(我们进行了自驾游,这并不像人们说的那么难)”可知,C选项“他们认为自驾游很容易”与原文不符。故选C。【8题详解】细节理
43、解题。根据第二段中“The town we thought we might be bored in was Kilkenny, but we loved every minute we were there. There were so many places to explore and the pictures we took were beautiful.(我们原来觉得小镇Kilkenny会让我们无聊,但我们喜欢在那里的每一分钟。有很多地方可以探索,我们拍的照片很美)”可知,作者发现Kilkenny也是一个很棒的地方。故选B。【9题详解】推理判断题。根据第三段中“Our driver
44、was so informative and entertaining that he knew just where to stop for the best photos.(我们的司机是如此的有知识和有趣,他知道在哪里停车可以拍下最好的照片)”可推知,他们的司机一路上帮了很多忙。故选A。【10题详解】词句猜测题。结合上文提到作者进行了一次愉快的旅行,和画线词后文“my uncle who had given me the chance to be here”可知,叔叔给了作者来到这里的机会,所以作者感激叔叔。故画线词意思是“感激的”。A. Angry.愤怒的;B. Amazed.惊讶的;C
45、. Stressed.紧张的;D. Thankful.感谢的。故选D。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Have you ever wished you didnt have to wake up early and go all the way to school? For 700,000 American kids, this wish comes true._11_This kind of learning has different names: online learning or dista
46、nce learning. Regardless of what it is called, this idea may create an impression of a lonely kid reading pages of information on a computer screen rather than from a book or an image of another kid spending the day playing video games instead of learning mathematics or reading a book. Where online
47、education is concerned, both of these are false! Actually, online learning simply means learning differently._12_Flexibility is the main advantage. Students can attend school wherever and whenever they desire. Homework can be turned in from anywhere the student has Internet access. Additionally, man
48、y online schools will allow students to work at their own pace.Another advantage of online schooling is with the variety of courses. Most online schools teach the same basic classes like English, math, science, and history._13_However, traditional schools are often unable to offer these types of cla
49、sses if there are not enough students.Online schools also have different types of learning tools for kids to use. For example, many online schools have special Web sites where only students registered in online classes can watch videos, see lessons presented, or chat with teachers and other students
50、. Some online schools have live class times where students can call and talk with the teacher directly. _14_Computer technology is amazing, and we use computers for chatting with our friends, listening to music, and playing games._15_Since 2012, at least 38 states either have had their own online sc
51、hools or made rules for students attending them. It looks like online schools are here to stay, but only you can decide if this type of learning is right for you.A. Online schools offer many benefits for the learners.B. Of course, there are some disadvantages of going to school online.C. Almost ever
52、y part of our lives is affected by it, and school is no exception.D. They attend school over the Internet using ordinary home or library computers.E. Other online schools even have online clubs where kids can talk about their hobbies.F. Some online schools also offer specialized classes in subjects
53、such as space science, French, or zoology.G. For some students, online school may be ideal, but for others, traditional school may better meet their needs.【答案】11. D 12. A 13. F 14. E 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章列举了在线教育或远程教学的优势。【11题详解】根据前文“对于美国70万的孩子来说,他们不用早起去上学的梦想实现了”又根据空白处后面的“This kind of learning has d
54、ifferent names: online learning or distance learning.(这种学习有不同的名字:在线教育或远程教育)”可知,空白处应是孩子们通过网络的新的学习方式,与D项呼应。故选D项。【12题详解】根据空白处后面的句子“Flexibility is the main advantage”以及下一段的“Another advantage”可知,此处的意思应该为“网上学校对学习者有很多好处”。故选A项。【13题详解】根据空白处前面的句子“Most online schools teach the same basic classes like English,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-365518.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
一年级上册语文课件-bpmf(3)_人教(部编版)(2016).ppt
