山东省日照市2014高考英语阅读理解冲刺全程训练(19)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 日照市 2014 高考 英语 阅读 理解 冲刺 全程 训练 19 答案
- 资源描述:
-
1、山东省日照市2014高考英语阅读理解冲刺全程训练(19)及答案阅读理解-AThe young man arrived on the Massachusetts beach early carrying a radio, a shovel, and a strange set of tools: a brick layers trowel, a palette knife, spatulas, spoons, and a spray bottle.He walked down near the waterthe tide was output down the radio and tuned i
2、t to soft rock. Then he shoveled wet sand into a pile nearly four feet high and as many feet across. Then he created a rectangular(长方形的)shape.After that, he set to work with palette knife, spatulas, and spoons. He shaped a graceful tower, topped walls, fashioned beautiful bay windows, and carved out
3、 big front gate.The man knew his sand. He smoothly finished some surfaces and embroidered(雕刻)artistic designs on others. As the shapes began to dry, he gently kept them slightly wet with water from the spray bottle, in case they might break in the wind.All this took hours. People gathered. At last h
4、e stood back, obviously satisfied with a castle worthy of the Austrian countryside or Disneyland.Then he gathered his tools and radio and moved them up to drier sand. He had known for a while what many in the rapt(全神贯注的) crowd still overlooked: the tide was coming in. Not only had he practiced his a
5、rt with confidence and style, he had done so against a powerful, immutable(不可抗拒的)deadline.As the crowd looked on, water began to lap at the base of the castle. In minutes it was surrounded. Then the rising flood began to eat into the base, walls fell, the tower fell, and finally the gates arch fell.
6、 More minutes passed, and small waves erased bay windows and battlementssoon no more than a small part was left.Many in the crowd looked terribly sad; some voiced fears and discouragement. But the sculptor(雕塑家) remained calm. He had, after all, had a wonderful day, making beauty out of nothing, and
7、watching it return to nothing as time and tide moved on.1. In this selection, why did the sculptor start early in the day?A. He knew the tide was out on this particular morning.B. It gave time for the crowd to gather.C. He needed the sun to help dry the sand.D. It was easier to begin with only a few
8、 people around. 答案解析:答案为A。本题为推理题。文章的开头提到年轻男子一大早带着他的工具来到了沙滩,由第二段的首句 “the tide was out.” 可知潮水已消退, 他进行后面的工作都是在此前提下进行。故答案为A。2. Which of the following best shows that the sculptor was an expert?A. He attracted a large crowd. B. He created beautiful details.C. He was able to finish his work. D. He showed
9、satisfaction on his face.答案解析:答案为B。本题为细节推理题。文章的前四段都是在描述年轻男子进行雕塑工作的全过程,选择地点,时间和对工作细致认真,从第三段的 “graceful”、 “ fashioned beautiful” 和第四段的 “smoothly finished”、 “gently kept” 等词都可以看出他的技术熟练。 故答案为B,雕塑家创造的美丽细节证明了他是个专家。3. In this selection, what does the incoming tide signal?A. It is time to begin working. B.
10、It is the busiest time of the day.C. It is the end of a days work. D. It is time for lookers-on to leave.答案解析:答案为C。本题为细节推理题。第六段的第二句话 “the tide was coming in”是设题点,本句后面的 “he had done so against a powerful, immutable(不可抗拒的)deadline.” 其中,deadline告诉我们到来的潮水就是雕塑工作的最后期限,故答案为C。4. How did the lookers-on react
11、 when the tide began to come in?A. They tried to save the sand castle. B. They were disappointed to see the art ruined.C. They were nervous about their own belongings. D. They helped the artist finish the castle.答案解析:答案为B。本题为细节题。从最后一段首句 “Many in the crowd looked terribly sad; some voiced fears and d
12、iscouragement.” 可知, 故答案为B。5. The reader can tell that the sculptors reward for his work is .A. payment for his work B. attention from the crowdC. fame as an artistD. personal satisfaction答案解析:答案为D。本题为推理题。从最后一段 “But the sculptor(雕塑家) remained calm. He had, after all, had a wonderful day, making beaut
13、y out of nothing, and watching it return to nothing as time and tide moved on.” 可知,雕塑家对于被潮水毁掉的作品非常镇定,这一天他完成了一件美丽的作品,对于他个人来说,心灵获得了满足。故答案为D。 Passage Thirteen (The Neutrality of American in the Early World War II)The establishment of the Third Reich influenced events in American history by starting a c
14、hain of events which culminated in war between Germany and the United States. The compete destruction of democracy, the persecution of Jews, the war on religion, the cruelty and barbarism of the Nazis, and especially the plans of Germany and her allies, Italy and Japan, for world conquest caused gre
15、at indignation in this country and brought on fear of another world war. While speaking out against Hitlers atrocities, the American people generally favored isolationist policies and neutrality. The Neutrality Acts of 1935 and 1936 prohibited trade with any belligerents or loans to them. In 1937 th
16、e President was empowered to declare an arms embargo in wars between nations at his discretion.American opinion began to change somewhat after President Roosevelts “quarantine the aggressor” speech at Chicago (1937) in which he severely criticized Hitlers policies. Germanys seizure of Austria and th
17、e Munich Pact for the partition of Czechoslovakia (1938) also aroused the American people. The conquest of Czechoslovakia in March, 1939 was another rude awakening to the menace of the Third Reich. In August,1939 came the shock of the Nazi-soviet Pact and in September the attack on Poland and the ou
18、tbreak of European war. The United States attempted to maintain neutrality in spite of sympathy for the democracies arrayed against the Third Reich. The Neutrality Act of 1939 repealed the arms embargo and permitted “cash and carry” exports of arms to belligerent nations. A strong national defense p
19、rogram was begun. A draft act was passed (1940) to strengthen the military services. A Lend Act (1941) authorized the President to sell, exchange, or lend materials to any country deemed necessary by him for the defense of the United States. Help was given to Britain by exchanging certain overage de
20、stroyers for the right to establish American bases in British territory in the Western Hemisphere. In August, 1940 President Roosevelt and Prime Minister Churchill met and issued the Atlantic Charter which proclaimed the kind of a world which should be established after the war. In December, 1941, J
21、apan launched the unprovoked attack on the United States at Pearl Harbor. Immediately thereafter, Germany declared war on the United States.1.One item occurring before 1937 that the author does not mention in his list of actions that alienated the American public wasA the burning of the Reichstag.Ge
22、rman plans for conquest.C Nazi barbarism.D the persecution of religious groups.2.The Lend-Lease Act was designed toA help the British.strengthen the national defense of the United States.C promote the Atlantic Charter.D avenge Pearl Harbor.3.American Policy during the years 1935-1936 may be describe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
