山东省日照市2014高考英语阅读理解冲刺全程训练(23)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 日照市 2014 高考 英语 阅读 理解 冲刺 全程 训练 23 答案
- 资源描述:
-
1、山东省日照市2014高考英语阅读理解冲刺全程训练(23)及答案阅读理解With only about 1,000 pandas left in the world, China is desperately trying to clone the animal and save these in a dangerous situation. Thats a move similar to what a Texas A & M University researchers have been undertaking for the past five years in a project cal
2、led Noahs Ark.Noahs Ark is aimed at collecting eggs, embryos(胚胎), semen and DNA of these animals and storing them in liquid nitrogen. If certain species should become extinct, Dr. Duane Kraemer, a professor in Texas A & Ms College of Veterinary, Medicine, says there would be enough of the basic buil
3、ding blocks to reintroduce the species in the future.It is estimated that as many as 2, 000 species of mammals, birds and reptiles will probably become extinct in over 100 years. The panda, native only to China, is in danger of becoming extinct in the next 25 years.This week, Chinese scientists said
4、 they grew an embryo by introducing cells from a dead female panda into the egg cells of a Japanese white rabbit. They are now trying to implant the embryo into a host animal.The entire procedure could take from three to five years to complete.The nuclear transfer of one species to another is not ea
5、sy, but the lack of available panda eggs could be a major problem, Kraemer believes. They will probably have to do several hundred transfers to result in one pregnancy (having a baby). It takes a long time and its difficult, but this could be groundbreaking science if it works. They are certainly no
6、t putting any live pandas at risk, so it is worth the effort, adds Kraemer, who is one of the leaders of the Project at Texas A&M, the first-ever attempt at cloning a dog.They are trying to do something thats never been done, and this is very similar to our work in Noahs Ark. Were both trying to sav
7、e animals that face extinction. I certainly appreciate their effort and theres a lot we can learn from what they are attempting to do. The cooperation between us is very much needed.1. The final aim of Noahs Ark project is to_. .A. make efforts to clone the endangered pandas B. save endangered anima
8、ls from dying outC. collect DNA of endangered animals to study D. transfer the nuclear of one animal to another答案解析:答案为B。本题为细节题。由第二段内容可知,“诺亚方舟”项目的目的在于收集濒临灭绝的动物的卵子、胚胎、精子和DNA,并用液体氮将它们储存起来。如果某些物种灭绝了,将会有足够的基础建设材料再造这些物种。最后一段第二句 “Were both trying to save animals that face extinction.”又一次提到了这个项目的目的,即拯救濒临灭绝
9、的物种。故答案为B。2. According to Professor Kraemer, _.A. the long time lasting cloning research could be successful.B. the eggs transfers immediately result in having a baby.C. the lack of nuclear transfer could be a major problem to have new pandas.D. if species should die out, basic building blocks would
10、 heal them.答案解析:答案为A。本题为推理题。由倒数第二段第一句话 “but the lack of available panda eggs could be a major problem”可知,C选项错误。由该段第二句话 “They will probably have to do several hundred transfers to result in one pregnancy (having a baby).”可知,B选项错误。由该段第三句话 “It takes a long time and its difficult, but this could be grou
11、ndbreaking science if it works.”可知,这(细胞核移植)需要很长时间,而且难度很大,但是一旦成功,便会成为开创性的科学。言外之意就是长期的克隆研究技术或许能成功。故A选项正确。第二段提到 “If certain species should become extinct, there would be enough of the basic building blocks to reintroduce the species in the future.”,而 D选项 “如果物种灭绝,基础建设材料将治愈他们”夸大了基础建设材料的作用,与原文不符,故错误。3. Th
12、e best title for the passage may be_.A. Chinas Success in Pandas CloningB. Helping Ways to Avoid ExtinctionC. Exploring the Possibility to Clone Pandas D. The Practice in Noahs Ark答案解析:答案为C。本文为新闻报导类文章,第一段点出了文章的中心,中国在努力克隆濒临灭绝的大熊猫,从第二段起具体介绍Duane Kraemer对中国科学家克隆大熊猫的做法的评价,并与美国科学家正在从事的“诺亚方舟” 项目做了对比。文章最后一
13、段表达了他们对中国同行所做的工作的高度评价。故最佳标题为C “探索克隆大熊猫的可能性”。4. From the passage we know that_.A. Kraemer and his team have succeeded in cloning a pandaB. scientists try to implant a pandas egg into a rabbitC. Kraemer will work with Chinese scientists in clone researchesD. about two thousand species are to die out i
14、n a century答案解析:答案为D。本题为细节题。由第三段第一句话 “It is estimated that as many as 2, 000 species of mammals, birds and reptiles will probably become extinct in over 100 years.”可知,D选项正确。A选项明显错误;由第四段第一句话 “This week, Chinese scientists said they grew an embryo by introducing cells from a dead female panda into the
15、 egg cells of a Japanese white rabbit.”可知,B选项错误。由最后一段最后一句话 “The cooperation between us is very much needed.” 可知,Professor Kraemer是说有必要合作,而不是将会与中国科学家一起致力于克隆研究, C选项与此表达不符,故不选。【2014高考英语广东省中山市华侨中学三模试题】 CHumans are naturally drawn to other life forms and the worlds outside of our own. We take delight in
16、the existence of creatures and even whole societies beyond our everyday lives.This sense of wonder is universal. Look at the efforts that scientists have made to find out whether life of some kind exists on Mars, and the popularity of fantasy(幻想)literature or movies like The Lord of the Rings. This
17、sense of wonder draws us to each other, to the world around us, and to the world of make-believe. But have we gone so far in creating worlds of fantasy that we are missing the pleasure of other worlds that already exist all around us?Human beings, as biologists have suggested, possess an inborn desi
18、re to connect with and understand other life forms. However, people, especially in big cities, often lead rather isolated lives. In a study of British schoolchildren, it was found that children by age eight were much more familiar with characters from television shows and video games than common wil
19、dlife. Without modem technology, a small pond could be an amazing world filled with strange and beautiful plants, insects, birds, and animals. When we lack meaningful interaction with the world around us, and sometimes even with our families and friends, we seek to understand and communicate with th
20、ings that exist only in our imaginations or on a computer screen.The world of make-believe is not necessarily bad, but when the world of fantasy becomes the only outlet for our sense of wonder, then we are really missing something. We are missing a connection with the living world. Other wonderful w
21、orlds exist all around us. But even more interesting is that if we look closely enough, we can see that these worlds, in a broad sense, are really part of our own.36. What man is curious about is mainly _.A. the unknown worldB. the unusual eventsC. the daily triflesD. the isolated lives37The popular
22、ity of The Lord of the Rings proves .Athe close connection between man and the fantasy worldBthe wonderful achievements of fantasy literatureCthe fine taste of moviegoers around the worldDthe general existence of the sense of curiosity38What can we infer from the underlined sentence in Paragraph 3?A
23、People are far less familiar with the world of fantasy.BThe world around us could serve as a source of wonder.CThe world of fantasy can be mirrored by a small and lively pond.DModern technology prevents us from developing our sense of wonder.39If our sense of wonder relies totally on the world of ma
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级下册语文课件-第8课 三打白骨精课后作业(a组)|苏教版 (共11张PPT).ppt
