分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型山东省日照市2014高考英语阅读理解冲刺全程训练(4)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:365567
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:155KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省 日照市 2014 高考 英语 阅读 理解 冲刺 全程 训练 答案
    资源描述:

    1、山东省日照市2014高考英语阅读理解冲刺全程训练(4)及答案阅读理解Forget Twitter and Facebook, Google and the Kindle. Television is still the most influential medium around. Indeed ,for many of the poorest regions(地区)of the world, it remains the next big thingfinally becomes globally available. And that is a good thing, because th

    2、e TV revolution is changing lives for the better.Across the developing world, around 45% of families had a TV in 1995; by 2005 the number had climbed above 60%. That is some way behind the U.S. , where are more TVs than people, and where people now easily get access to the Internet. Five million mor

    3、e families in sub-Saharan Africa will get a TV over the next five years. In 2005 , after the fall of the Taliban(塔利班),which had outlawed TV, 1 in 5 Afghans had one. The global total is another 150 million by 2013pushing the numbers to well beyond two thirds of families.Televisions most powerful effe

    4、ct will be on the lives of women. In India, researchers Robert Jensen and Emily Oster found that when TVs reached villages, women were more likely to go to the market without their husbands approval and less likely to want a boy rather than a girl. They were more likely to make decisions over child

    5、health care. TV is also a powerful medium for adult education. In the Indian state of Gujarat, Chitrageet is a popular show that plays Bollywood songs with words in Gujarati on the screen. Within six months, viewers had made a small but significant(有意义的) improvement in their reading skills.Too much

    6、TV has been associated with violence, overweight and loneliness. However, TV is having a positive influence on the lives of billions worldwide. KS*5U.C( ) 1. The underlined word “outlawed” in paragraph 2 probably means “ ”.A. allowed B. banned C. offered D. refused( ) 2.Which of the following is TRU

    7、E according to the passage?A. Americans used to get access to the Internet easily.B. The worlds TV sets will total 150 million by 2013.C.45% of families in the developing countries had a TV in 2005.D. Over two thirds of families in the world will have a TV by 2013.( ) 3. The author intends to .A. st

    8、ress the advantages of TV to peoples lives B. persuade women to become more independent C. encourage people to improve their reading skills D. introduce the readers some websites such as Google ( ) 4. What would be the best title for the passage? KS*5U.C#O%A.TV Will Rule the World B.TV Will Disturb

    9、the World C.TV Will Better the World D.TV Will Remain in World【语篇解读】本篇文章为议论文。本文围绕着电视仍然是世界上最有影响力的媒体说起,并用事实进一步证明了电视的存在会让我们的生活越来越好60.答案B。【解析】词义猜测题。由本句中the Taliban及1 in 5 Afghans had one可以猜测出,塔利班在政期间是对电视持反对态度,因此是禁止的。故选项B符合题意。KS*5U.C61.答案D。【解析】细节理解题。根据第二段最后一句中“pushing the numbers to well beyond two third

    10、s of families”可知,到2013年,世界上三分之二的家庭都将会有一台电视。因此选D项。62.答案A。KS*5U.C【解析】推理判断题。根据最后一段第二句“However, TV is having a positive influence on the lives of billions worldwide”可以推断出,作者主要强调电视对人类生活积极的方面。故选A项63.答案C。【解析】主旨大意题。由第一段第二句“Television is still the most influential medium”及第三段第一句“Televisions most powerful eff

    11、ect will be on the lives of women”及文章最后一段第二句“However, TV is having a positive influence on the lives of billions worldwide.”可知,本文主要讲的是电视将会让人们生活越来越好。由此可知应选C项。 KS*5U.C#O% 【2014高考英语安徽省联考模拟试题】 B Its not about how much money you make, and its not about who your daddy is. And no, its definitely not about

    12、whether you look like Tom Cruise or his wife Katie Holmes . What it is about is these simple things, things that maybe even a person like Tom Cruise does not have.Were talking about being attractive in general, whether its on a job interview or just gaining the respect of your colleagues.Ask lots of

    13、 questionsIn other words, be humble. If you come across as a know-it-all (even if you really do know it all!), it really pushes people away. Rather, asking lots and lots of questions (even dumb ones) makes people feel like you care, you can be trusted, and you are. humble.Stay busyDo you really know

    14、 the power of this? Were told to stay busy to prevent depression and feelings of anxiety. But did you know you should also stay busy to be really attractive? Its true. Always have something to do. Have you ever seen someone just sitting around, doing nothing? How unattractive. Always be busy with so

    15、mething, even if for some reason you have to make something up.Show your pearly whites (or just smile)Smile more, no matter how ugly your teeth are. Im not kidding about this one. Its not all about the teeth. If you are smiling genuinely, you can draw everyone for 100 meters around to you.Be interes

    16、ted in other menBe interested in the other person. Again, ask them questions. Dont talk about yourself. remove attention from yourself. If you are truly interested in the person, it will come across. And if you want to talk about yourself, youll find that putting the other person first actually open

    17、s him up to return the favor and ask you questions. See how fun this is?So, yes it is possible to be the most attractive person in the world. If youve noticed the ring throughout the article, it has a lot to do with just being confident in who you are. Nobody needs to look like Tom Cruise or Will Sm

    18、ith or their wives, or anyone else for that matter. Every person, of every race, of every nationality, of every background, can be the most attractive person in the world.60. In the writers opinion, attractiveness is determined by a persons _.A. good looks B. white teeth C. confidence D. race61. The

    19、 underlined sentence means that _.A. if you are a know-it-all, you are surely welcomeB. being a know-it-all may keep people away from youC. a person should pretend to be a know-it-all when communicating with othersD. people admire a person who know it all62. In order to be attractive, you should do

    20、followings EXCEPT _.A. Behave like Tom Cruise B. ask questions C. smile D. keep busy63. The main idea of the article is to tell us _.A. How to make friends B. How to build your confidenceC. How to reduce depression D. How to be attractive 【参考答案】60-63 CBAD 【2014高考英语安徽省联考模拟试题】 CBBC Sports program Sund

    21、ay.We are currently planning our Volunteer Program, which will ensure volunteers are trained and ready to go for 2012.Up to 70,000 volunteers will be needed to help put on the London 2012 Olympic and Paralympic Games. Our program will aim to encourage a wide range of people to join in. We will provi

    22、de the training to make sure our volunteers skills are of the highest standard. London 2012 is an opportunity to inspire everyone to develop their interests and volunteerin sport and also more widely within their community.Applications will open in the late 2011.Well recruit(招募) volunteers from acro

    23、ss the UKfrom a range of communities and backgrounds. Our recruitment process will be open and fair. Our goal is to select applicants who meet our standards and who will bring passion, enthusiasm and energy to the Games. Previous volunteering experience is not necessary. Well give each successful ap

    24、plicant a specific role, allowing them to contribute meaningfully to the Games. There will be two kinds of Games volunteerspecialist and generalist.Specialist volunteers will have specific existing skills or qualifications that are needed for them to complete the role, for example, sport or medical

    25、training.Generalist volunteers will not need any special skills or qualifications and will receive full training. They might be given roles in areas such as event services, uniform distribution (分发) and village operations. All volunteers will be expected to attend training events that will give them

    26、 the knowledge they need to carry out their role.There are lots of charities and sporting organizations that are looking for volunteers to help them. While you are waiting for applications for the London 2012 volunteer program to open in the late 2011, why not consider getting involved locally? You

    27、can find opportunities to volunteer in a range of activities in your local area by following the links on the right hand side of this page or make local enquiries about the needs in your community.64Where will you probably find this article?A. In a newspaper. B. On a webpage.C. In a magazine. D. In

    28、a textbook 65Who can apply to become a volunteer in the 2012 Olympics?A. People from some English-speaking countries.B. People with volunteering experience.C. People who meet the standards.D. People with a knowledge of the Olympic history.66Which of the following statements is WRONG?A. Two kinds of

    29、volunteers will be needed.B. Specialist volunteers do not have to attend training events.C. Applications will not be accepted until 20.D. Generalist volunteers will be fully trained.67What can you do in July, 2011?A. Do some volunteering work locally.B. Apply to become a volunteer in the 2012 Olympi

    30、cs.C. Get trained in the Volunteer Program.D. Join in the Olympic Games.【参考答案】64-67 BCBA 阅读理解-ADiana Jacobs thought her family had a workable plan to pay for college for her 21-year-old twin sons: a combination of savings, income, scholarships, and a modest amount of borrowing. Then her husband lost

    31、 his job, and the plan fell apart. “I have two kids in college, and I want to say come home, but at the same time I want to provide them with a good education,” says Jacobs.The Jacobs family did work out a solution: They asked and received more aid form the schools, and each son increased his borrow

    32、ing to the maximum amount through the federal loan (贷款) program. They will each graduate with $20,000 of debt, but at least they will be able to finish school. With unemployment rising, financial aid administrators expect to hear more families like the Jacobs. More students are applying for aid, and

    33、 more families expect to need student loans. College administrators are concerned that they will not have enough aid money to go around. At the same time, tuition(学费)continues to rise. A report from the National Center for Public Policy and Higher Education found that college tuition and fees increa

    34、sed 439% from 1982 to 2007, while average family income rose just 147%. Student borrowing has more than doubled in the last decade, “If we go on this way for another 25years, we wont have an affordable system of higher education,” says Patrick M. Callan, president of the center. “The middle class fa

    35、milies have been financing it through debt. They will send kids to college whatever it takes, even if that means a huge amount of debt.” Financial aid administrators have been having a hard time as many companies decide that student loans are not profitable enough and have stopped making them. The g

    36、ood news, however, is that federal loans account for about three quarters of student borrowing, and the government says that money will flow uninterrupted.66. According to Paragraph 1, why did the plan of Jacobs family fail?A. The twins wasted too much money.B. The father was out of work.C. Their sa

    37、ving ran out.D. The family fell apart.67. How did the Jacobs manage to solve their problem?A. They asked their kids to come home.B. They borrowed $20,000 from the school.C. They encouraged their twin sons to do part-time jobs.D. They got help from the school and the federal government.68. Financial

    38、aid administrators believe that _.A. more families will face the same problem as the JacobsesB. the government will receive more letters of complaintC. college tuition fees will double soonD. Americas unemployment will fall69.What can we learn about the middle class families from the text?A. They bl

    39、amed the government for the tuition increase.B. Their income remained steady in the last decade.C. They will try their best to send kids to college.D. Their debts will be paid off within 25 years.70.According to the last paragraph, the government will .A. provide most students will scholarshipsB. di

    40、smiss some financial aid administratorsC. stop the companies from making student loansD. go on providing financial support for college students【文章大意】这是一篇关于学费贷款的文章。66.答案B。根据文章第一段的her husband lost his job可以得出,双胞胎儿子好上学交学费,丈夫事业,家庭陷入困境。停止,两者是对立关系。阅读理解Goldies Secret She turned up at the doorstep of my hou

    41、se in Cornwall. No way could I have sent her away. No way, not me anyway. Maybe someone had kicked her out of their car the night before. Were moving house.; No space for her any more with the baby coming. We never really wanted her, but what could we have done? She was a present. People find all so

    42、rts of excuses for abandoning an animal. And she was one of the most beautiful dogs I had ever seen. I called her Goldie. If I had known what was going to happen I would have given her a more creative name. She was so unsettled during those first few days. She hardly ate anything and had such an air

    43、 of sadness about her. There was nothing I could do to make her happy, it seemed. Heaven knows what had happened to her at her previous owners. But eventually at the end of the first week she calmed down. Always by my side, whether we were out on one of our long walks or sitting by the fire. Thats w

    44、hy it was such a shock when she pulled away from me one day when we were out for a walk. We were a long way from home, when she started barking and getting very restless. Eventually I couldnt hold her any longer and she raced off down the road towards a farmhouse in the distance as fast as she could

    45、. By the time I reached the farm I was very tired and upset with Goldie. But when I saw her licking (舔) the four puppies (幼犬) I started to feel sympathy towards them. We didnt know what had happened to her, said the woman at the door. I took her for a walk one day, soon after the puppies were born,

    46、and she just disappeared. She must have tried to come back to them and got lost, added a boy from behind her. I must admit I do miss Goldie, but Ive got Nugget now, and she looks just like her mother. And Ive learnt a good lesson: not to judge people.( ) 1. How did the author feel about Goldie when

    47、Goldie came to the house? A. Shocked. B. Sympathetic. C. Annoyed. D. Upset.( ) 2. In her first few days at the authors house, Goldie . AI felt worried B. was angry C. ate a little D. sat by the fire( ) 3. Goldie rushed off to a farmhouse one day because she . A. saw her puppies B. heard familiar bar

    48、king C. wanted to leave the author D. found her way to her old home( ) 4. The passage is organized in order of . A. time B. effectiveness C. importance D. complexity阅读技巧:夹叙夹议,叙为议服务,议为叙指导。把握了这句话就把握了阅读此类文章的真谛。叙述不分重点关注人物,情节的变化;议论一定看清楚作者想表明的道理。答题技巧:本篇题目由3个细节题和一道文章结构题组成,难度都不大。细节题要求学生把握文章中的原文,做合理推断和转述。比如5

    49、7题,将unsettled理解成worried。文章结构题基本属于送分题,要求学生作答,此篇记叙文按照时间顺序发展。56.B情绪推断,较难题。此推断题的难点在于,原文没有直接的形容词表述,要求学生通过具体的描述总结。原文第2段She hardly ate anything and had such an air of sadness about her. There was nothing I could do to make her happy, it seemed. Heaven knows what had happened to her at her previous owners.划线句子表明作者同情被遗弃的小狗,希望帮助它高兴起来。57.A细节题,较难题。要做对此题主要要排除C项的干扰,原文第2段She hardly ate anything and had such an air of sadness about her. hardly ate anything的表述与ate little是不一样的。前者是几乎什么都不吃,后者是吃得少,此错误选项属于改变否定/肯定的程度。58.D原因推断题,简单题,通过原文第4段的描写可得正确答案。59.A问文章的行文结构,简单题,此篇记叙文按照时间顺序发展。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省日照市2014高考英语阅读理解冲刺全程训练(4)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-365567.html
    相关资源 更多
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 4 Life in the future Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 4 Life in the future Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 4 Life in the future Unit 2 Every family will have a small plane练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 4 Life in the future Unit 2 Every family will have a small plane练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans模块测试 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans模块测试 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 2 We’re going to cheer the players练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 2 We’re going to cheer the players练习 (新版)外研版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Unit 2 I'll help to clean up the city parks Section B 2 (3a-Self check) 教案(新版)人教新目标版.doc2022春八年级英语下册 Unit 2 I'll help to clean up the city parks Section B 2 (3a-Self check) 教案(新版)人教新目标版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 1 What are you going to do at the weekend练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 1 What are you going to do at the weekend练习 (新版)外研版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Unit 2 I'll help to clean up the city parks Section A 3 (Grammar focus-4c)教案(新版)人教新目标版.docx2022春八年级英语下册 Unit 2 I'll help to clean up the city parks Section A 3 (Grammar focus-4c)教案(新版)人教新目标版.docx
  • 冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 7 Don’t be late for class(共21张PPT).ppt冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 7 Don’t be late for class(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Unit 10 I've had this bike for three years Section B 2 (3a-Self-check)教案(新版)人教新目标版.doc2022春八年级英语下册 Unit 10 I've had this bike for three years Section B 2 (3a-Self-check)教案(新版)人教新目标版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 2 I can run really fast练习1 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 2 I can run really fast练习1 (新版)外研版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Unit 10 I've had this bike for three years Period 6 SectionB (3a-Self Check)教学设计(新版)人教新目标版.doc2022春八年级英语下册 Unit 10 I've had this bike for three years Period 6 SectionB (3a-Self Check)教学设计(新版)人教新目标版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 1 I can play the piano练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 1 I can play the piano练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found模块测试 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found模块测试 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 3 Language in use课时练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 3 Language in use课时练习 (新版)外研版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Unit 1 What's the matter Section A 3 (Grammar focus–4c) 教案(新版)人教新目标版.doc2022春八年级英语下册 Unit 1 What's the matter Section A 3 (Grammar focus–4c) 教案(新版)人教新目标版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 2 Are they yours练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 2 Are they yours练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 1 Whose bag is this课时练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 1 Whose bag is this课时练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 1 Whose bag is this练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 1 Whose bag is this练习 (新版)外研版.docx
  • 冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 10《Looking for Lisa》(共23张PPT).ppt冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 10《Looking for Lisa》(共23张PPT).ppt
  • 2020-2021学年七年级英语上册 Unit 9 My favorite subject is science课时同步练习(含解析)(新版)人教新目标版.docx2020-2021学年七年级英语上册 Unit 9 My favorite subject is science课时同步练习(含解析)(新版)人教新目标版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Module 9 Friendship拓展阅读(新版)外研版.doc2022春八年级英语下册 Module 9 Friendship拓展阅读(新版)外研版.doc
  • 冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 10《Looking for Lisa》(共15张PPT).ppt冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 10《Looking for Lisa》(共15张PPT).ppt
  • 2020-2021学年七年级英语上册 Unit 9 My favorite subject is science基础知识练习 (新版)人教新目标版.docx2020-2021学年七年级英语上册 Unit 9 My favorite subject is science基础知识练习 (新版)人教新目标版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Module 9 Friendship Unit 3 Language in use教案(新版)外研版.doc2022春八年级英语下册 Module 9 Friendship Unit 3 Language in use教案(新版)外研版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语上册 Unit 8 When is your birthday基础知识练习 (新版)人教新目标版.docx2020-2021学年七年级英语上册 Unit 8 When is your birthday基础知识练习 (新版)人教新目标版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Module 8 Time off拓展阅读(新版)外研版.doc2022春八年级英语下册 Module 8 Time off拓展阅读(新版)外研版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语上册 Unit 8 When is your birthday Section B课时同步练习(含解析)(新版)人教新目标版.docx2020-2021学年七年级英语上册 Unit 8 When is your birthday Section B课时同步练习(含解析)(新版)人教新目标版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1