山东省日照市2014高考英语阅读理解冲刺全程训练(6)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 日照市 2014 高考 英语 阅读 理解 冲刺 全程 训练 答案
- 资源描述:
-
1、山东省日照市2014高考英语阅读理解冲刺全程训练(6)及答案阅读理解Brian arrived at the San Francisco airport two hours before the flight to Paris. He was wearing three shirts, a jacket, two pairs of socks, a pair of shorts, and two pairs of jeans. He was carrying one small backpack, which was very full, but he didnt have any other
2、 luggage. Brian needed to meet a man named Tony before he checked in for his flight. He found Tony near the Air France counter. Tony gave him a round-trip ticket and a small package. “Give this package to Jean-Paul at the airport in Paris. He will have a sign with your name on it. I think you can fi
3、nd him easily, “Tony said.” You dont have any luggage, right?” “Only this backpack,” Brian answered. “You said I could bring one carry-on bag.” “Thats right, one carry-on bag is fine. Have a good trip.” “Thanks.” Is Brian a criminal(犯罪)? Not at all. He is an air courier. And he paid only $110 for th
4、e round-trip ticket to Paris. Air couriers get cheap airline tickets because they take important packages and papers to foreign countries. Businesses sometimes need to get packages and papers to people in foreign countries by the next day. Often, the only way they can do this is to use an air-courie
5、r company. It is not cheap for a business to send a package with an air courier, but it is quick. Every year about 80, 000 people worldwide travel as air couriers. The number of tickets for courier travel is growing by about 10 percent a year. However, air-courier travel isnt for everyone, But if yo
6、u have very little money, can be flexible(灵活的)about your travel plans, and dont mind wearing the same clothes for a week, it can be a great way to take a vacation! ( ) 1. Why was Brian wearing so many clothes for his travel? A. Because they were the uniform for air couriers, B. Because that made him
7、 easier to be recognized. C. Because his backpack had no room for his clothes. D. because he did not have any luggage with him. ( ) 2. An air courier is a person who A. manages a business company in foreign countries B. organizes international flights for tourists C. travels around the world with ch
8、eap tickets D. delivers papers and packages to foreign countries ( ) 3. Businesses choose the air-courier service because A. it costs less B. it is flexible C. it saves time D. it grows fast ( ) 4. One of the disadvantages of traveling as an air courier is that he A. cannot decide when and where to
9、travel B. cannot take any luggage with him C. has to wear two pairs of jeans D. saves little money from the travel ( ) 5. The author of the text mainly A. describes the activities of a law-breaker B. suggests an ideal way to travel C. argues against the air-courier travel D. tells us about a develop
10、ing business 文章大意是说明一个新型的职业航空投送员。航空投送员可以享受相当便宜机票优惠,因为他们的的主要职责是及时的给跨国公司投送重要的包裹或文件。52.C 推理判断题。由第一自然段中的He was carrying one small backpack, which was very full.一句可知本题选C。53.D 细节理解题。由第六自然段中的Air courier get cheap airline tickets because they take important packages and papers to foreign countries.一句可知本题选D。
11、54.C 细节理解题。由倒数第二自然段的最后一句可知本题选C。55.A 推理判断题。根据文章最后一句可以推断出本题选A。56.D 主旨大意题。本文大意是介绍一个新型的职业航空投送员,故本题选D。阅读理解Columbus College , 241 Queen Elizabeth Drive ,Kowloon CityMemoTo: All Staff From: Jackie Mock, Secretary; Sports Development CommitteeDate: May 20, 2010A week ago, “Sports for Life” programmer was se
12、nt to the parents, requiring them to select a sport they wanted their child to play. Since then, our staff have received lots of calls from parents asking for more information about it . Here is a memo (备忘录) for your reference when you answer the phones.Sports 1: Basketball.We expect that this will
13、be the most popular of the four sports. Therefore, students should be advised to sign up as soon as possible. Students will take a private bus to and from Kwan Tong Sports Park .To cover the cost of hiring a bus , each student will have to pay 10 each time. There will be four basketball courts avail
14、able for our use with one teacher watching over each game. KS*5U.C#O%Sports 2: GymWe will be using St. Peters Memorial Park. There are two reasons for choosing this park. First, it is not very busy and crowded before 6:00 pm. Second, it has lot of trees with plenty of shade. Students must bring alon
15、g two bottles of water to prevent thirst. Three activities, skipping , jogging , outdoor aerobics (有氧运动),all of which are free of charge, will be arranged. And there will be a teacher on duty for each of the activities.Sports 3: Hiking Hiking(远足)will take place at Kowloon Peak. The activity will sta
16、rt at 2:30 pm and finish 90 minutes later. Three teachers will accompany the students, and a hiking instructor will accompany each group of 15 hikers. Each instructor will cost 75/hr. Students are advised to bring plenty of water and sunscreen.Sports 4: Swimming The Kowloon City Aquatic Centre is a
17、10-minute walk from our school. Four teachers will go to the pool and conduct the goings-on from the poolside. We will only be able to reserve the pool for one hour (i.e. 2:45pm to 3:45pm).Only students skilful at swimming can take up this activity. The pool will have two lifeguards present. Girls m
18、ust wear a swimming suit. The cost is 10 per visit.( ) 1. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Students selecting basketball had better register early. B. Students participating in gym should arrive at 6:00 pm.C. Hiking usually begins at 2:30 pm and lasts 2 hours.D. Students ha
19、ving swimming suits can take up swimming.( ) 2. It can be inferred from the passage that A. students taking part in basket ball will walk to the courts.B. every student can gain admission to one of the four sports C. hiking students can have a regular rest in the shade of treesD. students taking up
20、the four sports should bring bottles of water( ) 3. It can be concluded that A. each sport will take only on hour sportsB. students will be charged for the four sports C. all the sports will take place at Kowloon PeakD. teachers will accompany students on each sport( ) 4. The purpose of the memo is
21、to A. attract students interest in the programmeB. require the parents to select a sport for their childC. help the staff explain the programme to the parentsD. remind teachers and lifeguards to be present on time【语篇解读】本篇文章为说明文。文章主要讲述了公司为让员工更好地给家长解释“Sports for Life”这个体育运动项目而编辑的备忘录1.答案A。【解析】细节理解题。根据S
22、ports 1中第二句话“Therefore, students should be advised to sign up as soon as possible”可知,选择篮球的学生最好早报名。因此可知A项符合文章。2.答案 B。【解析】推理判断题。由文中“requiring them to select a sport they wanted their child to play”可以推断出“每一个学生可以参加这四个运动中的任何一项。故选B。KS*5U.C3.答案D。【解析】推理判断题。由Sports 1中第二句话“There will be four basketball with o
23、ne teacher watching over each game”, Sports 2中“And there will be a teacher on duty for each of the activities”,Sports 3中“Three teachers will accompany the students”及Sports 4中“Four teachers will go to the pool and conduct the going-on from the poolside”可以推断出:每项运动,都有教师陪同。故选D项4.答案C。【解析】推理判断题。根据文章中“Here
24、 is a memo(备忘录)for your reference when you answer the phones”可以推断出:这个备忘录的目的是帮助员工将这个活动项目解释给家长。因此选项C符合题意。Passage Sixteen (Mules)Although the top men in smuggling business must work together, most of a syndicates small fry, especially the mules, know only their immediate contacts. If caught there is li
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020人教版高中语文一轮复习课件:第3部分 专题14 第3讲 非连续性文本的主观概括、比较分析题 .ppt
