分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型山东省寿光市圣都中学2020_2021学年高二英语上学期期末备考卷B202101140273.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:368579
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:18
  • 大小:81.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省 寿光市 中学 2020 _2021 学年 英语 学期 期末 备考 B202101140273
    资源描述:

    1、山东省寿光市圣都中学2020-2021学年高二英语上学期期末备考卷(B)注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四

    2、个选项中选出最佳选项。AOnline Event: What Happened at the Big Bang(爆炸)?Over the past few decades, weve made unbelievable discoveries about how our universe developed over the past 13.8 billion years. But we still know very little about what happened in the first seconds after the big bang.In the latest New Sci

    3、entist online event, the speaker Dan Hooper will examine how physicists are using experiments to re-create the conditions of the big bang, and to deal with mysteries like how our universe came to contain so much matter and so little antimatter.Early bird ticket offer 12, and your ticket includes: Li

    4、ve lecture lasting 40 minutes Question & Answer with Dan Hooper On-demand access to a recording of the lecture and Q & A, available(可得到的) to watch for 12 months An additional 40-minute physics lecture About the speaker:Dan Hooper is a senior scientist and the head of the theoretical astrophysics gro

    5、up at the Fermi National Accelerator Lab, as well as a professor of the University of Chicago. He is especially interested in questions about dark matter and the early universe.Event information:This online event will start at 6 pm on Thursday, July 9 and will last for about one hour. Access to a re

    6、cording of the event will be available from July 10 to ticket buyers for the 12 months following the live event.Booking information:Tickets are only refundable(可退还的) if New Scientist stops this event. New Scientist Ltd has the right to change the event and its arrangement, or stop the event. Tickets

    7、 are only available in advance through New Scientist website.1. What benefit can the ticket buyers enjoy?A. Interviewing the speaker face to face.B. Taking someone else to attend the lecture.C. Getting a video tape of a 40-minute physics lecture.D. Watching a recording of the event within one year.2

    8、. What can we know about Dan Hooper?A. He works at a university.B. He is a world-famous writer.C. He is the head of New Scientist Ltd.D. His study focuses on questions about online events.3. What do you have to do if you want to attend the event?A. Get in touch with Hooper.B. Buy a ticket ahead of t

    9、ime.C. Arrive before 6 pm on the day.D. Get permission from the organizer.【答案】1-3 DAB【解析】本文是应用文。文章是关于新科学家杂志将举办的一次在线活动的安排的介绍。1.细节理解题。根据Event information部分介绍中“Access to a recording of the event will be available from July 10 to ticket buyers for the 12 months following the live event.”可知从7月10日开始,现场活动之

    10、后的12个月即一年内,购票者都可以上网观看该活动的录播。因此选D项。2.细节理解题。根据About the speaker部分介绍中“Dan Hooper is a senior scientist and the head of the theoretical astrophysics group at the Fermi National Accelerator Lab, as well as a professor of the University of Chicago.”(Dan Hooper是一位资深科学家,是Fermi国家加速器实验室理论天体物理学小组的负责人,也是芝加哥大学的教

    11、授。)可知,Dan Hooper应该在芝加哥大学工作。故选A项。3.细节理解题。根据Booking information部分介绍中“Tickets are only available in advance through New Scientist website.”可知,如果你想参加这个活动,必须通过新科学家网站提前购买门票。故选B项。BAt present, I was diagnosed(诊断) with a kind of attention disorder. It made school difficult for me. When everyone else in the c

    12、lass was focusing on tasks, I could not.In my first literature class, Mrs. Smith asked us to read a story and then write on it, all within 45 minutes. I raised my hand right away and said, “Mrs. Smith, you see, the doctor said I have attention problems. I might not be able to do it.”She glanced down

    13、 at me through her glasses, “You are not different from your classmates, young man.”I tried, but I didnt finish the reading when the bell rang. I had to take it home.In the quietness of my bedroom, the story suddenly all became clear to me. It was about a blind person, Louis Braille. He lived in a t

    14、ime when the blind couldnt get much education. But Louis didnt give up. Instead, he invented a reading system of raised dots(点), which opened up a whole new world of knowledge to the blind.Wasnt I the “blind” in my class, being made to learn like the “sighted” students? My thoughts spilled out and m

    15、y pen started to dance. I completed the task within 40 minutes. Indeed, I was not different from others; I just needed a quieter place. If Louis could find his way out of his problems, why should I ever give up?I didnt expect anything when I handed in my paper to Mrs. Smith, so it was quite a surpri

    16、se when it came back to me the next day-with an “A” on it. At the bottom of the paper were these words: “See what you can do when you keep trying?”Inspired and touched, I began to keep trying hard in my study and struggled against attention disorder. I believe one can find his way out of predicament

    17、 with determination and efforts.4. The author didnt finish the reading in class because .A. he was new to the classB. he was tired of literatureC. he had an attention disorderD. he wanted to take the task home5. What do we know about Louis Braille from the passage?A. He had good sight.B. He made a g

    18、reat invention.C. He gave up reading.D. He learned a lot from school.6. What was Mrs. Smiths attitude to the author at the end of the story?A. Angry.B. Impatient.C. Sympathetic.D. Encouraging.7. The underlined word “predicament” in the last paragraph probably means .A. SorrowB. destinationC. difficu

    19、ltyD. fortune【答案】4-7 CBDC【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者患有注意力障碍,不能集中精力于所做的事情,他不愿努力而且想放弃。但在Louis Braille故事的激励下,作者克服了困难,很好地完成了课业并得到老师高度认可。4.细节理解题。根据第一段内容(目前,我被诊断出患有注意力障碍症。这让我上学很困难。当班上其他人都在集中精力做作业时,我却做不到。)可知,作者患有一种注意力障碍的病症,当班上的每个人都专注于作业时,他做不到,所以作者没有在课堂上完成阅读作业。故选C项。5.细节理解题。根据第五段可知,故事是关于一个叫Louis Braille的盲人的。他生活在一个盲人

    20、无法进行充分教育的时代。但Louis并没有放弃。相反,他发明了一种凸起的圆点阅读系统,为盲人通往知识打开了一个全新的世界。)”可知,Louis Braille创造了一项伟大的发明。故选B项。6.推理判断题。根据倒数第二段中“so it was quite a surprise when it came back to me the next day-with an “A” on it. At the bottom of the paper were these words: “See what you can do when you keep trying?”可知,史密斯女士对作者是持鼓励态度

    21、的。故选D项。7.词句猜测题。此处是指有了决心和努力一个人一定能找到走出困境的路。由此可知,划线词predicament意为“困境,窘况,困难”。故选C项。CCorporate culture is the values and beliefs a company develops over time.The role of corporate culture is to improve a companys mission and strategies, with long-term hopes of improvements in a companys profit. Mostly cor

    22、porate culture comes from a companys top management.One role of corporate culture is to influence employee behavior, honesty, and compliance(服从). A company does not have to necessarily create a direct influence for these actions. A direct influence may be a set of written regulations or other polici

    23、es, and while these may be in place, the corporate culture is usually more of an indirect influence.While many companies try to create corporate culture through the use of written policies, its role is harder to define. The human factor has an influence on how corporate culture is expressed. The way

    24、 upper management acts and reacts to various situations defines how lower-level employees will act, and this aspect may be more important than any written policy.A companys corporate culture can also extend beyond the walls of the business. Consumers who believe a company to be honest and forthright

    25、(直率) may be more loyal in their buying behavior. Employees in a companys customer service department can also exhibit positive corporate culture to outside individuals. In this case, the culture creates a link between the companys employees and its customers. How customers react may be a direct resu

    26、lt from the companys corporate culture.Product quality can also be influenced by a companys corporate culture. Companies that focus only on profits may decide to avoid high-quality materials in products, but try to suggest that the products are of higher quality than they really are. This negative c

    27、ulture can then result in lower brand loyalty with consumers.8. What do we know about corporate culture from this passage?A. It is a set of rules and regulations.B. It is the way the employees act.C. It is the values and beliefs of a company.D. It is the long term hope of a company.9. Which of the f

    28、ollowing is more efficient in creating corporate culture?A. Making a set of rules and regulations.B. Setting an example for the employees.C. Learning the corporate culture regularly.D. Encouraging the employees to work harder.10. What can we infer from the fourth paragraph?A. The customer is always

    29、right.B. Corporate culture has different functions.C. Without corporate culture, a company will die.D. Positive corporate culture can promote sales.11. Which word can describe the companies mentioned in the last paragraph?A. Creative.B. Efficient.C. Dishonest.D. Disloyal.【答案】8-11 CBDC【解析】这是一篇说明文。企业文

    30、化是一个公司随着时间的推移而发展起来的价值观和信念。企业文化的作用是完善企业的使命和战略,并有望企业最终利润的提高。文章并指出了企业文化对企业销量和质量的影响作用。8.细节理解题。根据文章第一句可知企业文化是一个公司随着时间的推移而发展起来的价值观和信念。故选C。9.推理判断题。根据第一段最后一句“Mostly corporate culture comes from a companys top management.”可知企业文化大多来自公司的高层管理人员。即树立员工榜样更能有效地创造企业文化,故选B。10.推理判断题。根据第四段“Employees in a companys custo

    31、mer service department can also exhibit positive corporate culture to outside individuals. In this case, the culture creates a link between the companys employees and its customers.”可知公司客服部的员工也可以向外界展示积极的企业文化。在这种情况下,企业文化在员工和客户之间建立联系,而客户的反应可能是公司企业文化的直接结果。即可知积极的企业文化可以促进销售。故选D。11.细节理解题。最后一段“Companies th

    32、at focus only on profits may decide to avoid high-quality materials in products, but try to suggest that the products are of higher quality than they really are.”可知那些只注重利润的公司可能会在产品中避免使用高质量的原材料,但会试图表明产品的质量比实际质量好。公司以次充好,这是一种不诚实的行为,故选C。DIn recent years, Chinese food-lovers have grown increasingly voice

    33、s in demanding that UNESCO add some of the countrys native cuisine to the “Intangible Cultural Heritage” list. After all, the argument goes, if the French and the Mexicans are listed not to mention spicy South Korean gimjang, and mouthwatering Japanese washoku why not the country that has given the

    34、world Sichuan peppercorn soup, Peking duck, and chicken feet?There have already been several attempts to win recognition for Chinas culinary culture(饮食文化). In 2011, the China Cuisine Association(CCA) applied for the countrys food to be given “Intangible Cultural Heritage” status, but the request was

    35、 turned down. And then another attempt in July 2014 also came to nothing.One possible reason for the exclusion of Chinese cuisine from the UNESCO list may be our misunderstanding of the legacy(遗产) of our culinary culture. The international community has historically placed value on keeping the custo

    36、ms and ceremonies that go along with a nations food culture. Gimjang the process of pickling and preserving vegetables to make kimchi, the national dish of South Korea made the list not because of its fine preparation, but because life on the Korean Peninsula has centered around such seasonal pickli

    37、ng techniques for centuries. Kimchi has enabled cultural exchange across the peninsula and beyond, and has deeply changed the Koreans way of life.On the contrary, much of the Chinese understanding of culinary cultural heritage centers on the skills involved in making a certain dish. This might mean

    38、the cooking techniques of regional cuisines or the processes behind the creation of different teas, liquors, and sauces. This is against one of the principles behind inclusion on UNESCOs list, which requires the countrys general population to have inherited the unique culinary culture. Chinas 2011 a

    39、pplication, however, defined those who have benefited most from Chinese cuisine merely as “the chefs of China”.12. What can we infer from the argument of Chinese food-lovers?A. China should apply to the UNESCO for its food culture.B. Chinese food is as good, if not better than, as the food listed.C.

    40、 The food on the UNESCO list is either spicy or mouthwatering.D. The French and the Mexicans havent made the UNESCO list yet.13. What nationality might the writer be?A. South Korean.B. Mexican.C. Chinese.D. Not known.14. What is “the legacy of culinary culture” in the eyes of Chinese people?A. It ce

    41、nters around skills involved in making a certain dish.B. It enables cultural exchange and influences the way of life.C. The customs that go along with food culture should be kept.D. The general population should inherit the unique food culture.15. Why does the writer write this text?A. To promote Ch

    42、inese culinary culture to the whole world.B. To voice the disagreement with the decision from UNESCO.C. To compare the culinary culture between China and South Korea.D. To reflect on the exclusion of Chinese cuisine from UNESCO list.【答案】12-15 BCAD【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了近年来,越来越多的中国美食爱好者要求联合国教科文组织将中国的一些本土

    43、美食列入“非物质文化遗产”名录。文章说明了中国美食被联合国教科文组织拒绝的原因,以及中国人眼中的“饮食文化遗产”的含义。12.推理判断题。根据第一段中可知,中国美食爱好者认为,如果法国和墨西哥都进入了名单,更不用提辣的韩国腌泡菜和令人垂涎的日本和食了,为什么这个给世界提供花椒汤、北京烤鸭鸡爪的国家不能进入名单呢?由此可推知,从中国美食爱好者的观点中我们能推断出中国菜就算不比名单上的好,也一样好吃。故选B。13.推理判断题。根据第三段第一句可知将中国美食排除在联合国教科文组织名单之外的一个可能的原因可能是我们对中国饮食文化遗产的误解。根据文中提到的our culinary culture由此可推

    44、知,作者很可能是中国人。故选C。14.细节理解题。根据最后一段首句可知,中国人对饮食文化遗产的理解主要集中在某道菜的制作技巧上。由此可知,中国人眼中的“饮食文化遗产”是围绕着制作某道菜所涉及的工艺。故选A。15.推理判断题。根据第二段并结合文章可知,近年来,越来越多的中国美食爱好者要求联合国教科文组织将中国的一些本土美食列入“非物质文化遗产”名录。本文说明了中国美食被联合国教科文组织拒绝的原因,以及中国人眼中的“饮食文化遗产”的含义。由此可推知,作者写这篇文章是为了反思中国美食被排除在联合国教科文组织的名录之外的原因。故选D。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短

    45、文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。You should always seek professional medical help as soon as you are able to, but following correct first-aid steps can be the difference between life and death. Here are some suggestions about how to care for an unconscious(不省人事的) person.Determine responsiveness. If a

    46、 person is unconscious, try to awake him by gently touching his hands and feet or by speaking to him. 16 Check for breathing and a pulse. If the person is unconscious and unable to be awoken, check for breathing; look for a rise in the chest area. 17 Feel for air using the side of your face. If no s

    47、igns of breathing are clear, check for a pulse.If the person remains unresponsive, prepare for CPR(心肺复苏). Unless you suspect a spinal(脊柱的) injury, carefully roll him onto his back and open his airway. 18 If the person begins to vomit, move him over to his side to help prevent choking. 19 Check these

    48、 three things frequently as you give the person first-aid CPR. Airway. Does the person have a clear airway? Breathing. Is the person breathing? Circulation. Does the person show a pulse at major pulse points?Make sure the person is warm as you wait for medical help. 20 However, if the person has hea

    49、tstroke, do not cover him or keep him warm. Instead, try to cool him by fanning him and damping him.A. Remember your ABCs of CPR.B. Listen for the sound of air coming in and out.C. Cover a towel or a blanket over the person if you have one.D. The ABCs of CPR refer to the three critical things you ne

    50、ed to look for.E. Perform chest compression 30 times and rescue breathing twice as part of CPR.F. If you suspect a spinal injury, leave the person where he is, provided he is breathing.G. If he does not respond to any activity, sound, or touch, determine whether he is breathing.【答案】16-20 GBFAC【解析】本文

    51、为说明文,介绍了几点急救知识。16.G项与空处前一句均是If条件句,空处前一句提到如果那个人没有意识,可以轻轻地碰他的手和脚,或者是跟他说话,这与G项中的sound和touch相对应。G项讲述了某人没有反应的话应当如何处理。17.本段主要讲了要检查呼吸和脉搏,B项与之对应,且上下文中的check for,look for,Feel for与B项中的Listen for构成排比。18.根据上文中的“Unless you suspect a spinal injury”可知,这里应该说如果你怀疑是脊柱受伤,那么应该如何解决,F项则回答了这一问题。故选F。19.根据空后的Check these th

    52、ree things与Airway,Breathing和Circulation三个词的首字母可以推断应从A项和D项中选择;另外D项与下文衔接不当,故选A。20.根据段落主旨句和后一句提到的“然而,如果那个人中暑,则不要盖着他或者给他保暖”可以推断,本空应该是需要保暖的具体做法,因此C项恰当。第二部分 语言运用(共两节,满分 30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。There are times when we feel as if our bad circumstances will never

    53、 change. When we meet troubles or problems in our lives, we are 21 for a sign that tells us everything will be 22 and get better.When in this mindset(心态), I think back to a 23 I once heard about a family having dinner at a Chinese restaurant. At the end of the meal, everyone 24 their fortune cookie

    54、and read their messages out loud. 25 , the youngest child did not, she went to get another fortune cookie. This 26 several times before the mom stopped her and asked, “What are you doing?” The little child responded, “I am looking for a cookie with the 27 fortune for me.” The mom said, “There is onl

    55、y one thing you need to 28 and its not in a fortune cookie. That is where there is a will theres a way.”When 29 are not going our way, we may 30 the right fortune. We seek the hope for our 31 so that it will be better than the present. Once the Israelis were expelled(驱逐) in a foreign country against

    56、 their will. At that time, everything was 32 for them, but they didnt lose hope; instead, they 33 to their new environment positively. Years later they returned to their homeland as they had 34 .In life we need to take action and hope and believe that nothing is impossible to a willing mind. It does

    57、 35 that good things do come out of bad and difficult situations.21. A. readyB. gratefulC. responsibleD. desperate22. A. settledB. hiddenC. defeatedD. gone23. A. messageB. storyC. problemD. case24. A. ateB. tastedC. touchedD. opened25. A. AnyhowB. HoweverC. OtherwiseD. Therefore26. A. changedB. ranC

    58、. happenedD. showed27. A. goodB. badC. wrongD. right28. A. doubtB. guessC. knowD. hope29. A. memoriesB. thingsC. questionsD. chances30. A. search forB. make upC. take outD. wrestle with31. A. familyB. workC. businessD. future32. A. easyB. difficultC. commonD. special33. A. adjustedB. turnedC. stuckD

    59、. agreed34. A. leftB. expectedC. talkedD. remembered35. A. proveB. tellC. considerD. understand【答案】21-25 DABDB26-30 CDCBA31-35 DBABA【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个家庭在中国餐馆吃饭的故事,从而告诉我们“有志者事竟成”的道理。21.考查形容词。句意:当我们在生活中遇到麻烦或问题时,我们渴望有一个迹象,告诉我们一切都会得到解决并变得更好。A. ready:准备好的;B. grateful:感激的;C. responsible:负有责任的;D. despe

    60、rate:极度渴望的。固定短语be desperate for:非常渴望;极需要的。故选D。22.考查动词。A. settled:解决;B. hidden:隐藏;C. defeated:打败;D. gone:离开。根据前文“When we meet troubles or problems in our lives”可知,遇到的是问题和麻烦,所以要解决的也是问题或麻烦。故选A。23.考查名词。A. message:信息;B. story:故事;C. problem:问题;D. case:情况,案例。根据后文“I once heard about a family having dinner a

    61、t a Chinese restaurant”的讲述,作者应是想到了一个听说过的故事。故选B。24.考查动词。句意:用餐结束时,每个人都打开幸运饼干,大声读出自己的纸条。A. ate:吃;B. tasted:品尝;C. touched:触摸;D. opened:打开。根据后文fortune cookie可知,应是中餐馆给客人的,包有预测未来运气小纸条的幸运饼干,因此打开之后才能看到其中的小纸条上的内容。故选D。25.考查副词。A. Anyhow:无论如何;B. However:然而;C. Otherwise:否则;D. Therefore:因此。根据前文“everyone 24 their f

    62、ortune cookie and read their messages out loud.”可知,每个人都读了自己的小纸条,空后“the youngest child did not”提及的最小的孩子没有读,因此,前后句应是转折关系。故选B。26.考查动词。句意:这种情况发生了好几次,妈妈才拦住她问。A. changed:改变;B. ran:奔跑;C. happened:发生;D. showed:展示。分析可知,句中主语This应指前文提及的“to get another fortune cookie”这件事,且结合后文“several times before the mom stopp

    63、ed her and asked”可知,这个动作发生了不止一次才引起了妈妈的注意和询问。故选C。27.考查形容词。A. good:好的;B. bad:坏的;C. wrong:错误的;D. right:正确的,最好的。根据后文“When 29 are not going our way, we may 30 the right fortune.”中提及right fortune可知,本句中应是right fortune。故选D。28.考查动词。句意:你只需要知道一件事,而且不是在幸运饼里。A. doubt:怀疑;B. guess:猜测;C. know:知道,懂得;D. hope:希望。根据后文“

    64、That is where there is a will theres a way.”可知,这是妈妈希望这个小孩子能够懂得的道理。故选C。29.考查名词。A. memories:记忆;B. things:东西,事情;C. questions:问题;D. chances:机会。结合文章主旨可知,本句是在表达事情不是按照自己的预想方式发展,且对应前文“everything will be 22 and get better.”提及的everything,设空处主语应是things。故选B。30.考查动词短语。句意:当事情不顺心时,我们可能会寻找“好运气”。A. search for:寻找;B.

    65、make up:构成,编造,弥补;C. take out:除掉;D. wrestle with:全力对付。因此此处应是寻找(search for)right fortune。故选A。31.考查名词。句意:我们对未来寄予它会比现在更好的希望。A. family:家庭;B. work:工作;C. business:商业,生意,要事;D. future:未来。根据后文“so that it will be better than the present.”(以便它会比现在要更好)可知,应是对未来寄予希望。故选D32.考查形容词。句意:在那个时候,一切对他们来说都是困难的,但是他们并没有失去希望,相反

    66、,他们积极地适应了新的环境。A. easy:容易的;B. difficult:困难的;C. common:普遍的;D. special:特殊的。根据前文“Once the Israelis were expelled in a foreign country against their will.”可知,他们被驱逐,因此日子不好过。故选B。33.考查动词。A. adjusted:调整;B. turned:转动;C. stuck:使扎入,坚持;D. agreed:同意。根据前文“they didnt lose hope”可知,他们虽然被驱逐,但是没有放弃希望,因此可推知,他们是在新环境中积极调整

    67、自己。固定短语adjust to意为调整以适应。故选A。34.考查动词。句意:多年以后,他们如预期的那样回到了祖国。A. left:离开;B. expected:期望;C. talked:谈话;D. remembered:记得。固定句式as sb. had expected:正如某人所期望的。故选B。35.考查动词。句意:它证明了好的事情确实会从坏的和困难的情况中产生。A. prove:证明是;B. tell:告诉;C. consider:考虑,认为;D. understand:理解,懂得。固定句式it proves that+从句:它证明了。故选A。第二节 单词填空(共10小题;每小题1.5

    68、分,满分15分)36. This was a dreadful crime and a s sentence is necessary.37. The advice I received was often (相互矛盾的).38. Chris is so a , so determined to do it all.39. A death p to 65 is considered to be a premature death.40. The ship was (开往) for Italy.41. This t is useful but it has its limitations.42.

    69、 She didnt (参与) in the discussion. 43. He was a young f , very green, very immature.44. She picked me a (束) of flowers45. If you (订阅) to this newspaper, youll get an extra magazine.【答案】36. severe37. contradictory38. ambitious39. prior40. bound41. technique42. participate43. fellow44. bunch45. subscr

    70、ibe第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)假如你是李华,寒假期间去到英国参与了为期一周的高中生学习交流活动。期间,你被安排寄宿在Howard一家三口中。回到中国的你要写一封信以示感谢。请根据所给提示写一封信:1.感谢他们在此期间的精心照顾;2.回顾他们带你去参观大本钟、剑桥大学、泰晤士河等地;3.邀请他们有时间来中国旅游。要求:字数80个词左右,内容完整,衔接得当。Dear Mr. and Mrs. Howard,_Yours,Li Hua【范文】Dear Mr. and Mrs. Howard,I am writing to express my sincer

    71、e thanks for your kind and careful help during my high school students learning activities. Although I am back to China, I could still remember the days weve been together and youve even treated me like your own child. We did a lot of things which were unforgettable till now. My thanks are beyond th

    72、e words.The Big Ben, one of the most famous buildings in England, is the symbol of our friendship. The picture we took under the Big Ben also recalls me back those happy days. We also paid a visit to the Oxford University, where is the birth place of many great scientists around the world. After tha

    73、t trip, I made up my mind hoping to study in this extraordinary university. The Thames River is another place I like. I felt really relaxed when boating on it.Now I sincerely invite you to come to China so that I can show you around in my country. Delicious food and fabulous scenery are waiting for

    74、your visit. Tell me if you have time to have a visit. China is the best country that worth travelling.Looking forward to your reply and wish you all the best.Yours,Li Hua第二节 读后续写(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。Jim slumped on the couch. Mothers Day was coming up, and he didnt

    75、 have a present. “How can I buy a present without any money?” he thought.Jim picked up the newspaper that was lying on the couch. He noticed a large advertisement on the front page. The local department store was sponsoring a contest. “Tell us why your mom is special and win a shopping spree(购物狂欢) f

    76、or her,” said the ad.“This is perfect!” thought Jim. He ran to his room with the newspaper. Taking a pencil and a blank piece of paper from his desk, he started to write.“My mom is the best mother in the world. She always makes a lunch for me to take to school, and she never forgets my dessert. She

    77、reads as many books to me before bed as I want. She always remembers to check under the bed for monsters. And she gives the best hugs, but never in front of my friends, who would laugh at me for hugging my mom.”Jim liked what he had written. He copied it neatly and got an envelope and a stamp from h

    78、is dad. He ran to the mailbox with his entry(参赛作品). “Mom will love having a shopping spree,” he thought.Jim checked the mailbox every day for his prize. Days passed by, and then weeks. Soon it was the day before Mothers Day. Jim still hadnt heard anything about the contest.“What am I going to do now

    79、?” he wondered. He didnt have a present, and he didnt have a shopping spree. And he still didnt have any money. He had to think of something. Jim closed his eyes and curled his toes and thought so hard that his ears hurt.注意:1.所续写短文的词数应为150词左右;2.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。Paragraph 1:Suddenly, he has an id

    80、ea. _Paragraph 2:The next morning Jim handed his present to his mom. _【范文】Paragraph 1:Suddenly, he has an idea. Jim found his original contest entry. He copied it in bright red crayon on his biggest piece of yellow construction paper. Then he decorated the paper with purple glitter and glued a pictu

    81、re of his mom to the bottom.Paragraph 2:The next morning Jim handed his present to his mom. “Happy Mothers Day!” he yelled. Mom read Jims poster “My mom is the best mother in the world.”. By the time she had finished, she was smiling and crying at the same time. “Thank you,” she said, wiping her eyes. “This is the best present I have ever had.” Jim smiled. “I have something else for you, too.” He said. He checked to make sure no one was looking, and then he gave mom a big hug

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省寿光市圣都中学2020_2021学年高二英语上学期期末备考卷B202101140273.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-368579.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1