2021_2022学年新教材高中英语课时素养评价七Unit3FasterhigherstrongerStartingout.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 学年 新教材 高中英语 课时 素养 评价 Unit3FasterhigherstrongerStartingout
- 资源描述:
-
1、七Unit 3Starting out & Understanding ideas. 用所给词的适当形式填空1. Children like bouncing(bounce) up and down on a sofa, so the houses with children are usually messy. 2. I urge you to continue your good work in sustaining and sharpening(sharp) Hong Kongs competitive edge. 3. It was his first start against hi
2、s former teammates(teammate). 4. Chinese religion associations(associate) and cultural organizations will face this new challenge. 5. This is the parcel which we have been expecting(expect) from New York. 6. Haha, my young lady was no philosopher(philosophy), and no model of patience. 7. Did the dri
3、ver come for you in a new big shiny(shine) auto? 8. The car bounced along the bumpy(bump) mountain road, but I fell asleep immediately. . 根据语境填入适当的介词或副词1. As a result, the Geneva settlement on Laos never went into effect. 2. The factory must aim at increasing production. 3. They would rather starve
4、than give way to enemies. 4. We are called on to carry on war against poverty, illiteracy, and disease. 5. The team notched up their third victory in a row. 6. Its a beautiful painting, but its a far cry from great art. 7. I have the confidence to know you will be successful and achieve what youve s
5、et out to do. . 完成句子1. The weather is usually changeable, sometimes beyond our expectations. (expectation)通常天气变化无常, 有时候变得出乎我们意料。2. Seen from the top of the high building, the park looks even more beautiful. (过去分词作状语)Seeing from the top of the high building, I find the park even more beautiful. (现在分词
6、作状语)从高楼的顶上看, 公园看上去更漂亮。3. Its not what you say but what you do that matters. 重要的不是你说什么而是你做了什么。4. My parents always attach great importance to my getting a good education. (attach)我的父母一直非常重视让我接受良好的教育。5. He made his father angry yesterday. (make复合结构)他昨天惹他父亲生气了。6. Despite his efforts, he ended up being
7、unsuccessful after all. (end up) 尽管他付出了努力, 最终还是未能成功。. 阅读理解A(2021长沙高二检测)Just over 12 months ago I gave myself a challenge: give up spending on all but the essentials for a whole year. It hasnt always been easy, but a year on I am wealthier and wiser. Embarrassingly, I have also realised just how much
8、 money Ive squandered down the pubs in restaurants and through mindless shopping. Free of any financial worries, I was spending without thinking. Stuck in a cycle of consumerism, I was struggling in vain to spend my way to happiness. Giving up spending for a year was an extreme approach, but I wante
9、d to taste extreme frugality, shake up my spending patterns and overpay my mortgage instead of shopping. I could continue to pay my bills, including mortgages, broadband(宽带), phone bill, charity donations, life insurances, money to help my family and basic groceries. It was not easy, especially in t
10、he first few months. There were lows, such as when I missed my favourite jazz concerts and hit films. There have also been some awkward moments when Ive turned up to a friends house for dinner empty-handed. I did a lot of washing up at my friends houses in return this year. I did find new ways to li
11、ve, however. Using sites such as Eventbrite I have been to film screenings, wine tasting evenings and theatre productions for free. Living in London I have a wealth of free cultural activities on my doorstep and Ive been to more art exhibitions this year than ever before. I even managed a free holid
12、ay, cycling the Suffolk and Norfolk coast and camping on beaches. Its something Id never done before and probably wouldnt have, were it not for the challenge. The last 12 months have taught me what things I really need. I can honestly say I m happier now. Ive gained confidence and skills, done thing
13、s and met lovely people I wouldnt have otherwise done or met. 【文章大意】这是一篇记叙文。文章记叙了作者为了改变自己的消费模式, 进行了为期一年的无消费挑战, 即在一年内放弃除必需品以外的所有支出。作者描述了自己在此期间的体会和改变, 并认为这一挑战是有益的。1. In the past the author wasted much money on the following EXCEPT _. A. purposeless shoppingB. basic groceriesC. restaurantsD. pubs【解析】选B
14、。细节理解题。根据第一段最后一句Embarrassingly, I have also realised just how much money Ive squandered down the pubs in restaurants and through mindless shopping. 可知, 作者在酒吧、餐厅和盲目购物方面浪费了很多钱, 除了B选项“基本生活用品”。故选B。2. We can infer that the purpose of the authors no-spending challenge is to _. A. try to form a virtue of f
15、rugalityB. change her former spending habitsC. pay off her mortgage as soon as possibleD. reserve money for her everyday bills【解析】选B。推理判断题。根据第二段中Giving up spending for a year was an extreme approach, but I wanted to taste extreme frugality, shake up my spending patterns and overpay my mortgage inste
16、ad of shopping. 可推知, 作者的无消费挑战的目的是改变她以前的消费习惯。故选B。3. What do we know about the author during her no-spending year? A. She did a lot of washing and cooking in pubs. B. She tried cycling and camping for the first time. C. She explored more cultural activities in London. D. She attended concerts and wine
17、 evenings for free. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段第三句Living in London I have a wealth of free cultural activities on my doorstep and Ive been to more art exhibitions this year than ever before. 可知, 作者在无消费挑战的那一年里, 在伦敦探索了更多的文化活动。故选C。4. How does the author eventually feel about her no-spending year? A. Its discour
18、aging. B. Its challenging. C. Its beneficial. D. Its embarrassing. 【解析】选C。推理判断题。由最后一段The last 12 months have taught me what things I really need. I can honestly say Im happier now. Ive gained confidence and skills, done things and met lovely people I wouldnt have otherwise done or met. 可推知, 作者最终觉得她这
19、一年的无消费挑战是有益的。故选C。BRecently, the organizers of the 2024 Paris Olympics have suggested that breakdancing be included in 2024, making it closer to becoming an Olympic sport. The other 3 sportssurfing, skateboarding and sport climbingwill all make debuts in the 2020 Tokyo Olympics. That is to say, audie
20、nce will be able to watch these three sports as Olympic events for the first time. The organizers stressed that four sports had been chosen since they would reflect the citys identity and help take the Olympics to the street. They added that the purposes were to deliver a Games that was able to keep
21、 up with the times and encourage new audience and attract young people. Breakdancing is a typical example which can be played without the limitations of time and places in urban and other environments. As one of the sports at the Young Olympic Games in Buenos Aires in 2018, breakdancing now could se
22、e its popularity greatly raised. But the International Olympic Committee(IOC) needs to approve the French suggestion before it can be formally added to the 2024 Paris Olympics sports programme. With new IOC rules first introduced to the 2020 Tokyo Olympics, host cities can select sports and propose
23、them for inclusion in those Games if they are popular in that country and add to the Games appeal. Antonio Espinos Ortueta, the president of the World Karate Federation said, “Our sport has grown rapidly over the last years. We believe that we have met all the requirements and that we have the perfe
24、ct conditions to be added to the sports programme. However, we have learned today that we still havent had the chance to prove our value as an Olympic sport. ”【文章大意】这是一篇说明文。2024年巴黎奥运会的组织者想把霹雳舞纳入比赛项目, 因为他们觉得把一些新的比赛项目纳入奥运会能体现奥运会的时代性以及吸引更多的年轻人。但是能不能成功还需要国际奥委会的同意。5. Which of the following is closest in
25、meaning to the underlined word “debuts” in Paragraph 1 ? A. announcements. B. appearances. C. admissions. D. advertisements. 【解析】选B。词义猜测题。根据第一段最后一句That is to say, audience will be able to watch these three sports as Olympic events for the first time. 可知, 观众将第一次看到这三个运动项目作为奥运会的比赛项目, 由此可猜测, debuts意为app
26、earances, 也就是说霹雳舞和其他的三个运动项目冲浪、滑板和运动攀登将会在2020年的东京奥运会上亮相; 故选B。6. What can we learn about breakdancing? A. It attracts people of all ages. B. It is the symbol of Paris. C. It was performed in 2018 Pyeongchang Winter Olympics . D. It can be played anytime and anywhere. 【解析】选D。细节理解题。由第二段中的“Breakdancing i
27、s a typical example which can be played without the limitations of time and places in urban and other environments. ”可知, 霹雳舞能随时随地被表演。故选D。7. What does IOC do in selecting sports? A. Give useful advice. B. Offer enough support. C. Give detailed explanations. D. Have the last word. 【解析】选D。推理判断题。由第三段中的“
28、But the International Olympic Committee(IOC) needs to approve the French suggestion before it can be formally added to the 2024 Paris Olympics sports programme. ”可推知, 国际奥委会有最后的决定权。故选D。8. Which of the following is TRUE according to Antonio Espinos Ortuetas words? A. He thought it easy for a new sport
29、 to be included in Olympics. B. He thought breakdancing was far from ready to be an Olympic event. C. He couldnt be sure of the final decision of IOC. D. He found it likely for breakdancing to be performed in Olympics. 【解析】选C。细节理解题。由最后一段中的“However, we have learned today that we still havent had the
30、chance to prove our value as an Olympic sport. ”可知, Antonio Espinos Ortueta不能确定国际奥委会的最后决定。故选C。【方法技巧】词义猜测题在高考中有三种考查形式: 生词猜测词义或熟词生义、猜测一句话的意思、指代关系猜词(代词或者名词)。从近三年考查形势看, 三种考查方式同等重要。本文中考查的是生词词义猜测。这种题型的解法主要是在画线词所在句子的前后找到该句话的同义句或者释义句, 再根据同义句或者释义句的意思推断出画线单词的意思。例如第5题, 考查的就是生词词义猜测, 由其后的“That is to say(那就是说)”可知
31、, 后一句话是对前一句话的解释。由此可根据后一句话的意思推断出画线单词的意思。所以再解生词猜测词义的题目时, 找对同义句或释义句非常重要。同学们要多积累向“That is to say”这样的表示解释关系的词汇。. 阅读填句(2021长沙高二检测)The COVID-19 continues to be a heath threat around the world. Governments, communities and individuals are looking for ways to teach children how to protect themselves. 1 They
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369608.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
