分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 4

类型2021_2022学年高中英语Unit3CelebrationPeriod5课后阅读训练含解析北师大版必修120210324155.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:369826
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:4
  • 大小:59.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 _2022 学年 高中英语 Unit3CelebrationPeriod5 课后 阅读 训练 解析 北师大 必修 120210324155
    资源描述:

    1、Unit 3 Celebration课后阅读训练 十五Unit 3Period 5. 阅读理解APeople are so busy these days that many people have no time to cook. This becomes a problem, because most families love home cooking! The food tastes good and warm, and a family meal brings everyone together. In some families, meals are often the only

    2、times everyone sees one another at the same time. Another reason people enjoy home cooking is that it is often a way of showing love. A parent who makes some cookies is not just satisfying a childs sweet teeth. She or he is sending a message. The message says, “I care about you enough to spend an ho

    3、ur making cookies that you will eat up in 15 minutes if I let you. ”There is also something about the smell of home cooking. The smell of home cooking pleases people of all ages. It makes most of us feel good and loved, even if we are the ones doing the cooking! Next time you smell a cake making, st

    4、op for a moment and pay attention to your mood(心情). 【语篇概述】本文讲述了人们很喜欢家常饭菜的原因。因为家里做的饭菜代表着美味、温暖、爱心, 同时给家人带来愉悦的心情。1. The writer thinks the smell of home cooking. A. makes us happyB. makes us be interested in cookingC. makes us pay attention to our moodD. makes us love others【解析】选A。细节理解题。家常饭菜让人闻了会怎样? 文章第

    5、三段第二句告诉我们: 家常饭菜的香味能够让不同年龄的人高兴。由此可知选A。2. Whats the main idea of this passage? A. Family meals are important. B. How to make cookies. C. People are too busy to cook. D. Homemade cookies taste better. 【解析】选A。主旨大意题。文章通过写人们对家常菜的喜爱及家常菜给人们带来的快乐说明在家做饭是很重要的。3. What does the underlined word“satisfying”in the

    6、second paragraph mean? A. 令人生气B. 使人满意C. 填满D. 修补【解析】选B。词义猜测题。根据上下文句意: 父母给孩子做曲奇饼并不仅仅孩子喜欢甜食, 这还给孩子传递一个信息, 答案选B。B“Father Christmas”(or“Santa Claus”)has become the human face of Christmas. Pictures will be seen everywhere of the old man with long white beard, red coat, and bag of toys. Children are taugh

    7、t that he brings them presents the night before Christmas, and many children up to the age of 7 or 8 really believe this is true. In most countries, it is said that he lives near the North Pole, and arrives through the sky on a sledge(snow cart)pulled by reindeer(驯鹿). He comes into houses down the c

    8、himney at midnight and places presents for the children in socks or bags by their beds or in front of the family Christmas tree. In shops or at childrens parties, someone will dress up as Father Christmas and give small presents to children, or ask them what gifts they want for Christmas. Christmas

    9、can be a time of magic and excitement for children. Father Christmas is based on a real person, St. Nicholas, which explains his other name“Santa Claus”which comes from the Dutch“Sinterklaas”. Nicholas was a Christian leader from Myra(in modern􀆼day Turkey)in the 4th century AD. He was very

    10、shy, and wanted to give money to poor people without them knowing about it. It is said that one day, he climbed the roof of a house and dropped a purse of money down the chimney. It landed in the stocking which a girl had hung on by the fire! This may explain the Father Christmas comes down the chim

    11、ney and places gifts in childrens stockings. 【语篇概述】提起圣诞节, 我们首先想到的大概就是圣诞老人了。但是你知道圣诞老人的故事吗? 本文将告诉你答案。4. According to the passage, “Santa Claus”. A. has a long black beardB. wears a yellow coatC. has a basket of toysD. usually arrives on a sledge pulled by reindeer【解析】选D。细节理解题。圣诞老人是一个“old man with long

    12、 white beard, red coat, and bag of toys”, 他“arrives through the sky on a sledge(snow cart)pulled by reindeer”。5. Which of the following is NOT true about St. Nicholas? A. He was good at climbing into the houses to steal money. B. He lived in the 4th century AD. C. He was a Christian. D. He was shy a

    13、nd kind. 【解析】选A。细节理解题。由“St. Nicholas. . . wanted to give money to poor people without them knowing about it. ”可知, 他不会爬进别人家偷钱。6. Whats St. Nicholas nationality? A. He was a Dutchman. B. He was from Myra. C. He was an Englishman. D. He was from America. 【解析】选B。推理判断题。从“Nicholas was a Christian leader f

    14、rom Myra(in modernday Turkey)in the 4th century AD. ”一句可以判断Nicholas是Myra人。7. The sentence“Christmas can be a time of magic and excitement for children. ”means“”. A. Children are magic on Christmas. B. Father Christmas is very magic. C. Children are happy during Christmas because Father Christmas is

    15、magic. D. Children are very excited during Christmas because its a wonderful time for them. 【解析】选D。推理判断题。圣诞老人是由某个人装扮的, 他在圣诞节这天会给孩子们想要的小礼物, 因此孩子们喜欢这个节日。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Making friends is a skill like most skills. It improves with practice. If you want to meet people and

    16、 make friends, you must be willing to take some action. You must first go where there are people. 1Joining a club or a group, talking with those who like the same things as you do is much easier. Or join someone in some activity. 2After all meeting strangers means facing the unknown. And its human n

    17、ature to feel a bit uncomfortable about the unknown. Most of our fears about dealing with new people come from doubts about ourselves. We imagine other people are judging us, finding us too tall or too short, too this or too that. 3Try to accept yourself as you are, and try to put the other person a

    18、t ease. Youll both feel more comfortable. Try to act self-confident even if you dont feel that way. When you enter a room full of strangers, such as a new classroom, walk tall and straight, look directly at other people and smile, and say something. 4Just meeting someone new does not mean that you w

    19、ill make friends with that personfriendship is based on mutual(相互的)liking and“give and take”. 5A. Dont wait for the other person to start a conversation. B. But dont forget that they must be feeling the same way. C. You wont make friends staying at home alone. D. It depends on ones character to make good friends. E. It takes time and effort to develop. F. Many people are nervous when talking to new people. G. Im a shy person and it is very difficult for me to make friends with other people. 答案: 15. CFBAE

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021_2022学年高中英语Unit3CelebrationPeriod5课后阅读训练含解析北师大版必修120210324155.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369826.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1