山东省枣庄市第八中学东校区2019-2020学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省枣庄市第八中学东校区2019-2020学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 山东省 枣庄市 第八 中学 校区 2019 2020 学年 一下 学期 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、八中东校高一年级期中考试英语试题第一部分:听力 (30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15 B. 9.15 C. 9.18答案是B1. What does the man mean?A. He never smokes in the dormitory.B. The woman can smoke at another time
2、.C. Smoking is forbidden in the dormitory. 2. How does the man feel?A. Very annoyed B. Quite satisfied C. A bit disappointed 3. What will the woman do at five today?A. Have a picnic B. Go shopping C. Watch a football game 4. What is the woman going to do next month?A. Hold a big party with John B. M
3、arry John on the 14th C. Attend Johns wedding 5. When will the man leave for New York?A. Tomorrow morning B. Tomorrow afternoon C. Tomorrow evening 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料回答第
4、6、7题。6When did the rainstorm stop?A. Around 4:30 B. Around 5:00 C. Around 5:307. What did the rainstorm destroy?A. The mans garden B. The mans garage C. The mans neighbors garage 听第七段材料,回答第8、9题。8. How will the mans wife go to work tomorrow morning?A. By taxi B. By bus C. By car 9. Which bus will the
5、 man take tomorrow evening?A. A 5:30 bus B. A 6:30 bus C. A 7:30 bus 听第8段材料,回答第10至12题。10. Why does the man say the traffic in Italy was terrible?A. The roads were bad B. The traffic lights were messy C. The Italian drivers were crazy11. What did the man do on that rainy day?A. He went to the Amo Riv
6、er B. He visited Florence and took photos.C. He climbed the Leaning Tower of Pisa 12. What does the woman like about Florence?A. The paintings B. The buildings C. The food 听第9段材料,回答第13至16题。13. When did the woman finish her school?A. In 2007 B. In 2008 C. In 200914. What does the woman do now in the
7、advertising company?A. She is a junior designer B. She is a senior designer C. She is the head designer 15. Why does the woman want to leave the advertising company?A. She wants to get more money B. She wants to get more experience C. She doesnt want to work on weekends.16. What do we know about the
8、 woman?A She will start her new job immediately. B. She is the youngest child in her family C. She doesnt have a university degree. 听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the woman most probably?A. A reporter B. A teacher C. A writer 18. What is the mans first opinion about?A. Playing fewer computer games B.
9、 Having a regular diet to stay healthy C. Reviewing lessons and planning for the new term.19. How can students gain some experience according to the man?A. By planning a weekend trip B. By taking care of our pets for our parents. C. By cooking a meal for our grandparents. 20 What is the man talking
10、about?A. Where to spend a holiday B. How to spend a holiday C. What to prepare for the new term.第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 AI was sure that I was to be killed. I became terribly nervous. I fumbled(摸索) in my pockets to see if there
11、were any cigarettes, which had escaped their search. I found one and because of my shaking hands, I could barely get it to my lips. But I had no matches; they had taken those. I looked through the bars at the guard. He did not make eye contact with me. I called out to him “Have you got a light?” He
12、looked at me, shrugged and came over to light my cigarette. As he came close and lit the match, his eyes unconsciously locked with mine. At that moment, I smiled. I dont know why I did that. Perhaps it was nervousness; perhaps it was because, when you get very close, one to another, it is very hard
13、not to smile. In any case, I smiled. In that instant, it was as though a spark jumped across the gap between our two hearts, our two human souls. I know he didnt want to, but my smile leaped through the bars and caused a smile on his lips, too. He lit my cigarette but stayed near, looking at me dire
14、ctly in the eyes and continuing to smile.I kept smiling at him, now thinking of him as a person and not just a guard. “Do you have kids?” he asked. “Yes, here, here.” I took out my wallet and nervously fumbled for the pictures of my family. He, too, took out the pictures of his family and began to t
15、alk about his plans and hopes for them. My eyes were filled with tears. I said that I feared that Id never see my family again, never have the chance to see them grow up. Tears came to his eyes, too. Suddenly, without another word, he unlocked my cell and silently led me out. Out of the prison, quie
16、tly and by back routes, out of the town. There, at the edge of town, he released me. And without another word, he turned back toward the town.1. What had happened to the man before?A. He had been badly treated.B. He had killed someone.C. He had been searched.D. He had been forbidden to get in touch
17、with anyone.2. Why did the man want to smoke cigarettes?A. Because he was sure he was to be killed.B. Because he wanted to ease his nervousness.C. Because he wanted to talk to the guard.D. Because he was used to smoking cigarettes.3. Which of the following is true according to the passage?A. The man
18、 was a heavy smoker.B. The man smiled to please the guard.C. The guard set the man free with permission.D. The man hadnt thought the guard would set him free.4. What do you think finally saved the mans life?A. The smile.B. The cigarette.C. The tears.D. The wallet.【答案】1. C 2. B 3. D 4. A【解析】本文是一篇记叙文,
19、文章以作者参加西班牙内战打击法西斯分子为背景,讲述自己不幸被俘,原以为即将死去,没想到一个微笑拯救了自己的性命。【1题详解】C 推理判断题。由文章第一段“I fumbled in my pockets to see if there were any cigarettes, which had escaped their search.”可推知,作者用手在口袋里摸索着,看是否有没被他们搜走的香烟,故可推断,作者之前被人搜过身,故选C。【2题详解】B 推理判断题。由文章第一段“I was sure that I was to be killed. I became terribly nervou
20、s. I fumbled(摸索) in my pockets to see if there were any cigarettes, which had escaped their search. ”(确信我会被杀。我变得非常紧张。我在口袋里摸索着,看看有没有没被他们搜走的香烟)可推知,作者想到自己明天就要没命了,不禁陷入极端惶恐,于是想吸一支烟,释放自己紧张的情绪,故选B。【3题详解】D 细节理解题。由文章第二段“Suddenly, without another word, he unlocked my cell and silently led me out. ”以及“Out of t
21、he jail, quietly and by back routes, out of the town.”可知,警卫二话没说打开了牢门,悄悄地带他从后面的小路逃离了监狱,出了小镇。所以,作者根本没有想到警卫把自己给放走,故选D。【4题详解】A 推理判断题。由文章第一段In any case, I smiled.In that instant, it was as though a spark jumped across the gap between our two hearts, our two human souls.”可推知,不知怎地,作者笑了。在那一刹那间,这抹微笑如同火花般,打破了
22、他们心灵间的隔阂,以及第二段主要讲述是微笑拉近了他们的距离,通过简短的谈话,让彼此产生了共鸣,以至于最后警卫把作者给放了,都足以证明是微笑拯救了作者的性命,故选A。 BSome people think if you are happy, you are blind to reality. But when we research it, happiness actually raises every single business and educational outcome for the brain. How did we miss this? Why do we have these
23、 social misunderstandings about happiness? Because we assumed you were average. When we study people, scientists are often interested in what the average is.Many people think happiness is genetic. Thats only half the story, because the average person does not fight their genes. When we stop studying
24、 the average and begin researching positive outliers people who are above average for a positive aspect like optimism or intelligence a wildly different picture appears. Our daily decisions and habits have a huge impact upon both our levels of happiness and success.Scientifically, happiness is a cho
25、ice. It is a choice about where your single processor brain will devote its limited resources as you process the world. If you scan for the negative first, your brain really has no resources left over to see the things you are grateful for or the meaning embedded(嵌入) in your work. But if you scan th
26、e world for the positive, you start to acquire an amazing advantage.I wrote the cover story for the Harvard Business Review magazine on “Happiness Leads to Profits.” Based on my article called “Positive Intelligence” and my research in The Happiness Advantage, I summarized our researched conclusion:
27、 the single greatest advantage in the modern economy is a happy and busy workforce.A decade of research in the business world proves that happiness raises nearly every business and educational outcome: increasing sales by 37%, productivity by 31%, and accuracy on tasks by 19%, as well as a number of
28、 health and quality-of-life improvements.5. The underlined word “this” in the first paragraph refers to .A. the fact that people are happyB. the connection between happiness and educational outcomeC. the fact that people often misunderstand happinessD. the fact that most people are average6. What ca
29、n we learn from the passage?A. Scientists are only interested in what the average is.B. You can choose to be happy or not.C. The average are not happy at all.D. Our decisions and habits have nothing to do with happiness.7. Why does the writer mention his articles and research?A. To advertise himself
30、.B. To arouse the readers interest.C. To support his point about happiness.D. To attract the readers to read his articles.8. What is the authors purpose of writing this article?A. To explain what is happiness.B To describe the misunderstandings about happiness.C. To show people the importance of hap
31、piness.D. To make the point that happiness promotes business and educational outcome.【答案】5. B 6. B 7. C 8. D【解析】这是一篇议论文。文章针对“幸福”一主题展开论述的,论述了幸福感的提升对我们日常的经济业务与教育成果有重大益处。【5题详解】词义猜测题。由文章第一段第二句“But when we research it, happiness actually raises every single business and educational outcome for the brain.
32、”可知,当我们研究幸福的时候,它实际上提高了大脑的每一个业务和教育结果。故可推知,下文中的this指代的是上一句中“幸福和教育结果之间的关系”,故选B。【6题详解】细节理解题。由第三段第三、四句“If you scan for the negative first, your brain really has no resources left over to see the things you are grateful for or the meaning embedded(嵌入) in your work. But if you scan the world for the positi
33、ve, you start to acquire an amazing advantage.”(你如果心态消极,那么你就看不见你所感恩的东西,同样也看不到工作的意义。但是如果你积极的细看这个世界,你会开始获得令人意想不到的益处。)可知,幸福就是一个选择,你可以选择快乐你也可以选择悲伤,关键在于你自己。即:你可以选择快乐或者不快乐,故选B。【7题详解】推理判断题。由文章第四段第一、二句I wrote the cover story for the Harvard Business Review magazine on “Happiness Leads to Profits.”(我为哈佛商业评论杂
34、志写了一篇封面故事,题目是“快乐带来的利润”)及Based on my article called “Positive Intelligence”and my research in The Happiness Advantage.(基于我的文章积极的智力和我对幸福的优势的研究)可推知,作者提及自己写的文章和调查研究,是为了支撑中心论点幸福感,故选C。【8题详解】推理判断题。根据文章的主要内容,尤其第一段的“But when we research it, happiness actually raises every single business and educational outc
35、ome for the brain. How did we miss this? Why do we have these social misunderstandings about happiness?”(当我们研究幸福的时候,它实际上提高了大脑的每一个业务和教育结果。我们为什么会错过这一点呢?为什么我们会对快乐产生这些社会误解呢?)可知, 本文主要围绕人的幸福感展开论述的,通过人们对幸福的不同理解和作者的佐证,以及利用研究调查得出一个重要结论幸福感可以促进业务和增强教育成果。即:本文的写作目的是表明幸福感可以促进业务和增强教育成果,故选D。CScientists investigated
36、 why Ebola virus is so deadly when it spreads from animals to humans and then from human-to-human contact. The research team looked at the Zaire Ebola virus in an animal system to understand how it gains strength. This virus is responsible for the current outbreak in West Africa. They found thatinit
37、iallythe animal systems were notaffected by the virus, but succeeding transmission(传送) into other animals caused the virus to “hot up” and become more severe.The team analyzed the viruses at different stages and were able to identify several changes in its geneticmaterial that were associated with i
38、ncreased disease.Professor Julian Hiscox, who led the study from the Universitys Institute of Infection and Global Health, explains: “The work tells us that theevolutionary goal of Ebola virus is to become more fatal.”“We were able to show through genetic analysis which parts of the virus are involv
39、ed in this process. The information we have gathered will now allow us to monitor for such changes in an outbreak as well as develop future treatment strategies.”Professor Roger Hewson, leading the study from Public Health England, Porton Down, said: “Ebola virus is such adestructiveinfection to the
40、 people affected by the disease and the economy of West Africa.”“Our understanding of Ebola virus biology is way behind that of other viruses and ourcooperation shows how we can bring together our specialists skills to close this knowledge gap.”Professor Miles Carroll, a co-author of the work, said:
41、 “This study has allowed the team to be at the forefront of developing methodologies to analyze patient samples recently taken by the European Mobile Laboratory from West Africa to understand disease evolution during the current outbreak.”9. What does the first paragraph mainly tell us?A. How severe
42、 Ebola virus is.B. How Ebola virus spreads.C. How Ebola virus gradually becomes deadly.D. What contributions scientists have made on Ebola virus.10. Which of the following statements is mentioned in the passage?A. In the first stage, the virus hurts its victims much.B. As the virus spreads, itll cha
43、nge and become more and more deadly.C. The research in Ebola virus is more advanced than that in other viruses.D. The scientists have a negative attitude to the research in Ebola virus.11. The underlined word “fatal” has the closest meaning to _.A. optimisticB. deadlyC. commonD. fantastic12. Where c
44、an we probably read this passage?A. In a science report.B. In a storybook.C. In an advertisement.D. In a textbook.【答案】9. C 10. B 11. B 12. A【解析】这是一篇说明文。文章讲述了埃博拉病毒爆发于西非,该病毒传播的范围之广、速度之快,危害性极强,科学家们为此持有不同态度。【9题详解】主旨大意题。由文章第一段的“Scientists investigated why Ebola virus is so deadly when it spreads from ani
45、mals to humans and then from human-to-human contact.”(科学家研究为什么埃博拉病毒从动物传给人,然后人传人时会如此的致命)和“They found thatinitiallythe animal systems were notaffected by the virus, but succeeding transmission(传送) into other animals caused the virus to “hot up” and become more severe.”(他们发现最初动物系统并没有受到这种病毒的影响,但成功传输给其他动
46、物后使得它加剧,变得更加严重)可知,本段主要说明了随着病毒传播范围的逐渐扩大,危害会性逐步加深,故选C。【10题详解】细节理解题。由文章第二段的“The team analyzed the viruses at different stages and were able to identify several changes in its geneticmaterial that were associated with increased disease.”(该小组分析了不同阶段的病毒,并能够识别出与疾病增加相关的遗传物质的几个变化)可知,研究小组得出埃博拉病毒发展存在于不同阶段;再结合第
47、五段的“Ebola virus is such a destructive infection to the people affected by the disease and the economy of West Africa.”(埃博拉就是这样一种病毒,它对埃博拉患者和西非的经济都是毁灭性的感染)可知,埃博拉病毒有较强的破坏性,严重影响了西非的经济。故可得知,随着病毒的传播,埃博拉病每时每刻逐渐变化,而且越来越严重,故选B。【11题详解】词义猜测题。由上下文可知,埃博拉病毒具有致命性的危害,由此并结合选项的词义可知,只有deadly具有此意。A. optimistic意为“乐观的”;B
48、. deadly意为“致命的,致死的”;C. common意为“普通的,共有的”;D.fantastic意为“异想天开的”,故选B。【12题详解】推理判断题。根据文章的主要内容可知,本文主要围绕埃博拉病毒进行说明的,由此可知本文是一篇科普类说明文。故推知,本文很有可能摘自于科学报告中,故选A。D Much meaning can be conveyed, clearly, with our eyes, so it is often said that eyes can speak.Do you have such kind of experience? In a bus you may loo
49、k at a stranger, but not too long. And if he is sensing that he is being stared at, he may feel uncomfortable.The same in daily life. If you are looked at for more than necessary, you will look at yourself up and down, to see if there is anything wrong with you. If nothing goes wrong, you will feel
50、angry toward others stare at you that way. Eyes do speak, right?Looking too long at someone may seem to be rude and aggressive. But things are different when it comes to stare at the opposite sex. If a man glances at a woman for more than 10 seconds and refuses to move his gaze, his intentions are o
51、bvious, that is, he wishes to attract her attention, to make her understand that he is admiring her.However, the normal eye contact for two people engaged in conversation is that the speaker will only look at the listener from time to time, in order to make sure that the listener does pay attention
52、to what the former is speaking, to tell him that he is attentive.If a speaker looks at you continuously when speaking, as if he tries to dominate you, you will feel uncomfortable. A poor liar usually exposes himself by looking too long at the victim, since he believes in the false idea that to look
53、straight in the eye is a sign of honest communication. Quite the contrary.In fact, continuous eye contact is confined to lovers only, who will enjoy looking at each other tenderly for a long time, to show affection that words cannot express.Evidently eye contact should be done according to the relat
54、ionship between two people and the specific situation.13. Which of the following behaviors is proper according to the passage?A. To the opposite sex, stare at him or her.B. To a stranger, avoid looking at him or her.C. In a conversation, look at the listener all the time.D. Make eye contact dependin
55、g on the relationship and different situations.14. If two persons exchange eye contact gently for long, what is probably their relationship?A. Boss and employee.B. Lovers.C. Teacher and student.D. Strangers15. Whats the best title of the passage?A. Dont stare at othersB. Body language is importantC.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371214.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
