2021届高考英语人教版一轮总复习课时跟踪练:BOOK 7 UNIT 2 ROBOTS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语人教版一轮总复习课时跟踪练:BOOK UNIT ROBOTS WORD版含解析 2021 高考 英语 人教版 一轮 复习 课时 跟踪 BOOK WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时跟踪练32.阅读理解AThe long,white robot weighs more than 450 kilograms.Like other robots,it is equipped with cameras and mechanical arms to automatically perform many different jobs.Angus is a major part of operations at Alexanders indoor robot farm about 40 kilometres south of San Francisco.The 743square
2、 metre farm uses a hydroponic system that grows plants without soil.The plants grow inside equipment that provides a continuous flow of water.The indoor farm uses electrical light instead of sunlight.This kind of farm uses much less water and does not require human labor to run.The main job for Angu
3、s is to move thousands of plants around the farm,from small containers to larger ones as they grow.Angus also carries plants to another robot that does not have a name yet.Angus moves slowly to complete its work.But the robot is very strong and can lift about 300 kilograms.For now,the farm uses huma
4、ns to collect vegetables and other crops when they are ready.But Alexander says he is working on a robot that will eventually take over that job too.Alexander helped start the company Iron Ox after leaving Google,where he worked on robotics at the companys Google X project. He teamed up with another
5、 former Google employee,Jon Binney.Together they founded Iron Ox.Iron Oxs website says the hydroponic growing system uses 90 percent less water.It also says the growing method is up to 30 times more productive than growing crops on land.Alexander says growing food robotically throughout the year in
6、major cities will provide more consistent and fresh products.Most of the vegetables sold in the US are grown in California,Arizona,Mexico and other nations.That means that many people in the US cities are eating vegetables that are nearly a week old by the time they arrive at stores.Indoor farms ope
7、rate all year round and are not generally affected by bad weather.This will permit the company to provide a steady flow of goods without major price changes.1How does Angus work in the farm?AIt provides a continuous flow of water for the plants.BIt directs other robots to work in the farm.CIt works
8、on collecting vegetables.DIt is in charge of transferring plants.2What do we know about Alexander?AHe used to work on robotics at Google.BHe started a company studying robotics with Binney.CHe works on collecting crops when they are ready.DHe started Iron Ox by himself.3Whats the advantage of Alexan
9、ders farm?AThe vegetables from his farm sell at a higher price.BThe vegetables from his farm are more nutritious.CIt uses electrical light instead of sunlight.DIt uses less water but produces more.4Which of the following can be a suitable title for the test?ARobot Farm,the Future of the AgricultureB
10、Robot Farm,Aiming to Bring Fresher Food to the US CitiesCAlexander,an Extraordinary Scientist on RoboticsDHydroponic System,the New Way of Farming【语篇解读】本文介绍了新型机器人农场是如何运作的,具体包括其操作流程、优势以及未来发展方向。1解析:细节理解题。根据第三段中的“Angus also carries plants to another robot that does not have a name yet.”可知,安格斯会把植物运送到另一个
11、还没有名字的机器人那里。由此可知,安格斯负责搬运植物。故选D项。答案:D2解析:细节理解题。根据第五段中的“Alexander helped start the company Iron Ox after leaving Google,where he worked on robotics at the companys Google X project.”可知,亚历山大离开谷歌之前致力于机器人制造项目。故选A项。答案:A3解析:细节理解题。根据倒数第三段中的“the hydroponic growing system uses 90 percent less water.It also sa
12、ys the growing method is up to 30 times more productive than growing crops on land”可知,亚历山大的农场的水栽种植系统所需的用水量比陆地种植少90%,而产量却是陆地上的庄稼产量的30倍。因此,这个农场的优点是用水更少,但产量更高。故选D项。答案:D4解析:主旨大意题。本文主要介绍了机器人农场及其优势等,且它旨在为更多的美国城市带来更新鲜的食物。故选B项。答案:BBNowadays six Amazon Scout delivery robots are rolled out in a pilot programm
13、e in Snohomish County,Wash.The robots carry meals,groceries and packages to homes and offices in this region just north of Seattle.They have appeared on the sidewalks of London,Beijing and other cities and communities worldwide.These machines must overcome pedestrian legs,naughty dogs and broken pav
14、ement,which raises some questions.These services are gaining attraction as a growing number of city residents expect immediate or scheduled delivery for just about everything.Between 2016 and 2017 online retail sales in the US increased by 16 percent.On the final step of all these deliveries,called
15、the last mile,humans on bicycles,motorized scooters(电动车)or large delivery trucks typically deliver packages.All the vehicles compete for space on busy urban streets.“Deliveries are trending upwards in all crowded city centres,and if city and state leaders dont start thinking about creative solutions
16、 like robot deliveries,we can expect even worse traffic jams,”says Paul Mackie,director of a transportation policy research centre in Arlington.A study by this centre found 73 percent of delivery vehicles in Arlington were parked outside of authorized areas,often blocking bike lanes and crosswalk.By
17、 moving the last step of deliveries from the road to the sidewalk,cities could reduce traffic jams and solve the parking problem entirely,Mackie says.Companies such as Amazon are not developing this delivery technology simply to clear up urban traffic.Selfdriving vehicles and sidewalk robots could c
18、ut down lastmile delivery costs in cities by as much as 40 percent,according to a 2018 report by a consultancy firm.A delivery robot can cost thousands of dollars to manufacture,and most currently require human management and conservation. But in the long run companies that use autonomous delivery v
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371792.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
