广西南宁市第三中学2018-2019学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西南宁市第三中学2018-2019学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 广西 南宁市 第三中学 2018 2019 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、南宁三中20182019学年度上学期高一月考(一)英语试题2018.9.命题人:审题人:(考试时间:120分钟,满分150)第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will Jackie eat?A. Pancakes. B. Cereal. C. Eggs.2. What does the man want to buy?A. A bed. B. A t
2、able. C. A card.3. Why doesnt the man like fall?A. He has to clean up the leaves.B. He doesnt like the color of the trees.C. He doesnt want to wear more clothes.4. Where does the man suggest taking Rufus?A. To State Street. B. To East Park Road. C. To Second Avenue.5. What is the probable relationsh
3、ip between the speakers?A. Friends. B. Waiter and customer. C. Strangers.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What are the Dodgers?A. A baseball team.B. A game series.C. A world-f
4、amous organization.7. What will the man probably give the woman?A. $400 in cash. B. Some tickets. C. His bosss number.听第7段材料,回答第8 至10题。8. Where are the speakers?A. At a photo studio. B. In an art museum. C. On a farm.9. Who is in the pictures?A. People in the city today.B. People in the northern U.S
5、.C. People from a hundred years ago.10. How is the man feeling?A. Bored. B. Calm. C. Glad.听第 8段材料,回答第 11至 13题。11. Why are the speakers wearing costumes?A. For Halloween.B. For a fashion show.C. For Julies birthday party.12. Which costume will the woman wear?A. A monster. B. A banana. C. A bear.13. W
6、hat will the winner get in the costume contest?A. Some candies. B. Some clothes. C. Some toys.听第 9段材料,回答第 14至 16题。14. What days does the woman want to go to the show at first?A. On Sunday and Wednesday.B. On Sunday and Thursday.C. On Wednesday and Thursday.15. What kind of seats does the woman buy?A
7、. Both lower level and middle level.B. Only lower level.C. Only middle level.16. How much money does the woman pay?A. $400. B. $375. C. $25.听第10段材料,回答第17至20题。17. When will the celebration end?A. At 10:00 p.m. B. At midnight. C. At 1:00 a.m.18. Who will be responsible for the celebration?A. David Hu.
8、 B. Roger Wilkins. C. Bob Smith.19. What is the weather department telling people to do?A. Not drive their cars.B. Bring an umbrella.C. Wear clothes for windy weather.20. What will happen tomorrow?A. There will be a costume show.B. The mayor will be interviewed.C. Some musicians will be performing.第
9、二部分:阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AI have just arrived in a country where I dont know the language, where I have no family roots and where I find myself all alone. It may sound frightening. But let me tell you a little secret: it is not.When you travel abroad by yourself
10、for whatever reasonexchange program, internship, volunteering, or simply as a tourista new and fascinating world will open up for you. A world you would have never been able to see if you had just stayed at home.People from a different country are notaliens. They are simply people like you who happe
11、ned to be born in another region. They have pretty much the same wishes and worries as people from your own country.I know that you see a lot of news on TV saying terrible things people do all the time. Your family may have spent a great deal of time telling you not to trust strangers. However, when
12、 you travel alone you will realize that people are just as good as you. Everyone is just leading their lives, working, studying and having a good time with their friends. Most people will be happy to help you and get to know you.Maybe in the past when you would need months to travel from one place t
13、o another, traveling could be expensive. Nowadays, the world is just so connected that it is perfectly possible to find cheap flights, accommodation for all budgets and cheap and quality food.You will get lost, but its fine! I cant even count how many times I didnt know where I was going or how to f
14、ind the right direction. Everything looks great on Google maps, but sometimes your phone will die or your data will end. Just calm down. Go to a store or stop someone in the street and ask! Or simply walk around and be curious.1. Why does the author write about his own experience in Paragraph 1?A. T
15、o encourage people to travel. B. To tell the benefits of traveling.C. To show it is hard to travel alone. D. To introduce the topic of the passage.2. According to Paragraph 2, we can learn that_.A. the reasons why the author goes abroadB. traveling abroad can open up our eyesC. most people go abroad
16、 simply for volunteeringD. traveling abroad is better than traveling at home3. The underlined word “aliens” in Paragraph 3 probably refers to people who _.A. dont like you B. are not good lookingC. are different from you D. have the same wishes as you4. What can we infer from Paragraph 4?A. The terr
17、ible foreign news on TV is not true.B. Theres no need to worry too much about traveling alone.C. People in foreign countries live a different life.D. It is dangerous to trust strangers when traveling alone.【答案】1. D 2. B 3. C 4. B【解析】【分析】本文是一篇议论文,很多人对独自一人出国非常担心,作者以自己的个人经历告诉我们完全不需要担心,出国可以拓宽我们的视野,遇见困难时
18、候直接找附近的人或商店求助。【1题详解】推理判断题。根据本段最后一句“But let me tell you a little secret: it is not.”可知作者是想通过自己到一个完全陌生的国家的经历告诉我们这并不可怕,相反却是一次很好的个人体验。在后五段里做了具体说明。由此可知作者的个人经历是为了引出文章要讨论的话题。故D项正确。【2题详解】细节理解题。根据本段“a new and fascinating world will open up for you. A world you would have never been able to see if you had jus
19、t stayed at home.”可知当我们到国外旅行的时候,会看到以前在国内看不到的新世界,这可以开阔我们的眼界。也就是说旅行可以拓宽我们的视野。故B项正确。【3题详解】猜测词意题。根据后一句“They are simply people like you who happened to be born in another region.”可知国外的人和你一样都是普通人,只不过他们出生于另外一种文化之中。所以前句中的“aliens”指“与我们不一样的人”,故C项正确。【4题详解】推理判断题。根据最后三句“Just calm down. Go to a store or stop some
20、one in the street and ask! Or simply walk around and be curious.”可知在国外旅行根本不需要担心什么,遇见困难时候直接找附近的人或商店求助。故B项正确。【点睛】本文小题3考查了猜测词意题,根据原句中的not以及后一句的解释,可以推断“aliens”指“与我们不一样的人”。这就是猜测词意题中的“根据转折或对比关系进行猜测”。根据上下句的关键词,如not,but, however, otherwise等就可以看到前后句在意义上的差别,从而依据某一句的含义,来确定另一句的含义。另外,分号也可以表示转折、对比或不相干的意义。例如:She i
21、s usually prompt for all her class, but today she arrived in the middle of her first class.句中but表转折,因此but 前后的意思正好相反。后半句的意思是她今天“第一节上了一半才来”,因此反向推理,可得出她平时一向“准时”的结论。例1:(2014陕西卷,C篇)50. The phrase “hold water” in the last paragraph most probably means“_”. A. to be believable B. to be valuable C. to be adm
22、irable D. to be suitable 解析:A。请看文章原句:Even though science can tell us that some of our traditional beliefs dont hold water, there is still a lot of truth in the old wives tales文章中本句意思是:即使科学能告诉我们一些传统的想法是经不起检验的,但“老人言”中还有很多正确的东西。根据前后转折的意思可知,hold water在此处意思是:经得起检验的,值得相信的。例2:(2014江苏卷,A篇) 56. The underline
23、d word “ally” in Para. 3 most likely means somebody or something that is _. A. your slave and serves youB. your supporter and helps you C. under your control and obeys youD. under your influence and follows you解析:B。请看原文:We can allow time to slip by and let it be our enemy. Or we can take control of
24、it and make it our ally. 前一句说“我们可以让时间流逝或让它成为我们的敌人”,下面一句由or引出,表示相反的意思,即:我们可以控制时间,让时间成为我们的朋友来支持我们。BHow are you and your family going to celebrate Earth Day? Its a great day to get outside and ride a bike, but there are other ways you could spend the day. Here are four books. You can learn more about t
25、he earth and the animals that make the world a special place to live in.The Busy Beaver, by Nicholas OldlandBeaver is very, very busy, and he doesnt always think carefully. As a result, he makes a mess of the forest and ends up in hospital. Finally, he realizes how careless hes been and decides to m
26、ake things right when he returns to the forest.Lessons from Mother Earth, by Elaine McleodFive-year-old Tess is visiting her grandmother and, for the first time, she visits the garden. Along the way, Tesss grandmother tells her the rules of the garden, You must always take good care of our garden. N
27、ever throw rubbish around. There is plenty for everyone to share if we dont destroy the soil. The story is beautifully told as a caring conversation between a child and her grandmother.Luz Sees the Light, by Claudia DavilaWhen Luzs community(社区) experiences a series of black-outs(停电), she quickly co
28、mes to understand the need to save energy and find other ways of doing things. With the help of her friends and neighbors, she creates a community garden and park that everyone can use. The book attracts many young readers.The Lorax, by Dr SeussA young boy learns of the role of the Lorax as protecto
29、r(保护者) of the trees, and how his home became polluted. The book contains memorable forestry conservation (森林保护).5. We can learn from the passage that Beaver .A. always plans things carefullyB. never takes care of the forestC. decides to leave the forest foreverD. gets hurt because of his carelessnes
30、s6. Which of the following books focus on the protection of forest?A. The Busy Beaver and The Lorax.B. Luz Sees the Light and The Lorax.C. The Busy Beaver and Lessons from Mother Earth.D. Lessons from Mother Earth and Luz Sees the Light.7. What is the writers purpose in writing this passage?A. To pr
31、ovide some activities to Earth Day.B. To offer some books to young children.C. To tell readers how to write childrens books.D. To teach readers how to protect our environment.【答案】5. D 6. A 7. B【解析】本文是一篇布告类阅读,向读者推荐了关于保护地球的四本书The Busy Beaver, by Nicholas Oldland、Lessons from Mother Earth, by Elaine Mc
32、leod、Luz Sees the Light, by Claudia Davila和The Lorax, by Dr Seuss,并大概介绍了这四本书的内容。【5题详解】细节理解题。根据第二段前两句“Beaver is very, very busy, and he doesnt always think carefully. As a result, he makes a mess of the forest and ends up in hospital.”可知正是因为Beaver的粗心大意才导致森林一片混乱最终Beaver也受伤进了医院接受治疗。故D项正确【6题详解】细节理解题。根据第
33、二段最后两句“Finally, he realizes how careless hes been and decides to make things right when he returns to the forest.”和第五段最后一句“The book contains memorable forestry conservation (森林保护).”可知这两本书都是关于保护森林的,故A项正确。【7题详解】细节理解题。根据第一段后两句“Here are four books. You can learn more about the earth and the animals that
34、 make the world a special place to live in.”可知本文向读者推荐了关于保护地球的四本书。故B项正确。CThere is no question that fewer teenagers are on the roads in the US.In 1978, 50% of 16-year-olds had got their first driving licences. In 2008, according to the US Transportation Department, it was just 30%. The number of those
35、 aged 19 and under with driving licences has also been declining since 1978, when 11,989,000 had licences. In 2010, it was 9, 932,441, or 4.1% of American drivers.In the UK, 683,273 teenagers have driving licencesjust 1.85% of total licence holders, according to Department of Transport figures from
36、September 2010.But the decline in the US may have more to do with tougher tests and the introduction of the new rule in many states, which force drivers aged under 16 to be with licensed drivers of 21 years and older when driving.In recent years, the annual number of journeys being made by American
37、drivers of all ages has declined clearly for the first time ever. Car use began falling in 2007, when average petrol prices almost doubled to $ 4.12 a gallon, and the economy became worse.But there are signs that it is getting back to normal and America remains a country on wheels. It has a higher n
38、umber of cars per head of population than any other country in the world.“Cars will always be a popular means of transportation in America. You have to take into consideration some places dont have access to public transportation. Cars are the only way some people can get around,” says Kristin Nevel
39、s. This makes driving necessary in some rural states, where about twice as many teenagers are on the road than in big cities.8. The underlined word “declining” in the second paragraph most probably means “ ”.A. rising B. droppingC. improving D. holding9. In recent years cars are used less than befor
40、e mainly because of .A. traffic jams B. harder testsC. expensive petrol D. worst economy10. We can learn from the last paragraph that Kristin Nevels .A. doubts the popularity of the car use in the futureB. thinks American people cannot live without CarsC. holds a confident attitude to the cars futur
41、e in AmericaD. believes America should build up its public transportation11. What can be inferred from the text?A. The UK has more teenager drivers than the US.B. A 15-year-old boy cannot drive alone in the US.C. The US has very developed bus transportation systems.D. Big cities have more teenager d
42、rivers than rural areas in the US.【答案】8. B 9. C 10. C 11. B【解析】本文是一篇议论文,现在美国获得驾照及开车的人的数量比以前有所减少,文章分析了出现这一现象的原因可能是经济恶化和法律趋严。同时还介绍了人们对此现象的态度。【8题详解】猜测词意题。根据横线前两句“In 1978, 50% of 16-year-olds had got their first driving licences. In 2008, according to the US Transportation Department, it was just 30%.”可
43、知现在相比1978年,16岁获得驾照的年轻人的数量减少了,本句“The number of those aged 19 and under with driving licences has also been declining since 1978”中“also”说明19岁及以下的获得驾照的人的数量也减少了,可知该词意为“drop”。故B项正确。【9题详解】细节理解题。根据文章第五段最后两句“Car use began falling in 2007, when average petrol prices almost doubled to $ 4.12 a gallon, and the
44、 economy became worse.”可知美国人使用汽车变少可能是由于汽油价格的上升和经济并差。故C项正确。D项“worst”表述不够准确。【10题详解】推理判断题。根据最后一句“Cars will always be a popular means of transportation in America. You have to take into consideration some places dont have access to public transportation. Cars are the only way some people can get around,
45、”可知Kristin Nevels认为汽车将一直是美国最流行的交通方式,美国的很多对方是公共交通无法到达的,只能通过汽车才可以到达。可以推断Kristin Nevels对于美国汽车的未来持乐观态度。故C项正确。【11题详解】推理判断题。根据第四段最后一句“which force drivers aged under 16 to be with licensed drivers of 21 years and older when driving.”可知在美国16岁以下的司机必须要在有21年以上驾龄的司机的陪同下才可以开车,B项中提到的“15岁的男孩是不能单独开车”是正确的。故B项正确。DI l
46、ove charity(慈善) shops and so do lots of other people in Britain because you find quite a few of them on every high street. The charity shop is a British institution, selling everything from clothes to electric goods, all at very good prices. You can get things you wont find in the shops anymore. The
47、 thing I like best about them is that your money is going to a good cause and not into the pockets of profit-driven companies, and you are not damaging the planet, but finding a new home for unwanted goods.The first charity shop was opened in 1947 by Oxfam. The famous charitys appeal to aid postwar
48、Greece had been so successful it had been flooded with donations(捐赠物). They decided to set up a shop to sell some of these donations to raise money for that appeal. Now there are over 7,000 charity shops in the UK. My favourite charity shop in my hometown is the Red Cross shop, where I always find c
49、hildrens books, all 10 or 20 pence each.Most of the people working in the charity shops are volunteers, although there is often a manager who gets paid. Over 90% of the goods in the charity shops are donated by the public. Every morning you see bags of unwanted items outside the front of shops, alth
50、ough they dont encourage this, rather ask people to bring things in when the shop is open.The shops have very low running costs: all profits go to charity work. Charity shops raise more than 110 million a year, funding(资助) medical research, overseas aid, supporting sick and poor children, homeless a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-372006.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
