广西博白县2017高考英语阅读理解一轮演练(含参考答案) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西博白县2017高考英语阅读理解一轮演练含参考答案 WORD版含解析 广西 博白县 2017 高考 英语 阅读 理解 一轮 演练 参考答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广西博白县2017高考英语阅读理解一轮演练(含参考答案)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Amy Pankratz spent a few nights in the hospital with her daughter, Isabella, who caught a bad flu. “Lying in bed beside Isabella, I could hear the cries of children in pain, ”says Amy. “It completely broke my heart. ”When Isabella
2、was getting well and could leave her room, she wore her prized possessiona“superhero cape(短斗篷)”Amy had sewn to encourage herand walked into the hallway. The pink cape was an instant hit with the other young patients, who were doing exercise around the nursing station. “Then, all the kids were taking
3、 turns wearing the cape, giggling, ”Amy says. “These were some of the same children I had heard crying the night before, and here they were playing and having funkids just being kids! ”From that moment on, Amy began making Comfort Capes for little ones battling with serious illnesses. “I felt God pr
4、esenting an opportunity, ”she says. “I hoped Comfort Capes can help these kids feel brave, to lift some of the fear away. ”Since then, Amy has made and donated more than 5, 000 capes in the United States. Amy usually pays for materials herself, although she accepts donations. The capes she makes for
5、 kids in treatment are different from those her own children have. Before Amy starts to sew she learns what image or character the little boy or girl connects with. “I choose the pattern, color and theme specifically for each child, ”explains Amy. When she is not sewing, Amy is raising awareness of
6、childhood cancers and looking into ways to get Comfort Capes to more kids who need them. “If a cape can help a child, even only for a moment, forget his illness, its worth the time spent sewing, ”she says. 【文章大意】本文讲述Amy在女儿生病的时候为女儿缝制了一件短斗篷, 就是这件斗篷为医院里生病的孩子带来了欢乐。由此, Amy产生了灵感决定通过为生病的孩子缝制斗篷, 让孩子们暂时忘却疾病带
7、来的痛苦。1. What made Amy feel sad when she was staying with her daughter in the hospital? A. Her daughters serious illness. B. The tiredness from sewing the cape. C. The crying of children in pain. D. The illness of children in her daughters room. 【解析】选C。细节理解题。从文章第一段“I could hear the cries of children
8、in pain, ”. . . “It completely broke my heart. ”得知, Amy因为听见孩子们在痛苦中哭泣而感到心碎。故选C。2. What purpose did Amy have when she began making Comfort Capes for sick children? A. To make them feel warm. B. To make them happy and fearless. C. To find friends for her daughter. D. To raise the awareness of childrens
9、 illness. 【解析】选B。细节理解题。由第三段“I hoped Comfort Capes can help these kids feel brave, to lift some of the fear away. ”可知Amy缝制“安慰斗篷”是为了让孩子们快乐, 忘掉病痛带来的折磨, 更勇敢地面对疾病。3. According to the passage, we can get that the authors attitude towards Amys behaviour is. A. supportiveB. neutralC. negativeD. indifferent【
10、解析】选A。观点态度题。作者以平铺直叙的方式为我们讲述了一位伟大的母亲的行为, 字里行间流露出对Amy的赞扬之情。supportive给予支持, 鼓励的, 符合题意。4. Which of the following can be the best title of the text? A. Amy: a Considerate WomanB. How to Treat the Sick ChildrenC. A Strong Mom Who Helps OthersD. Turning Sick Kids into Superheroes【解析】选D。主旨大意题。根据文章的内容可知, 一个母
11、亲为生病的孩子缝制了一件超级英雄的斗篷, 从这次的经历中她获得了帮助更多人的灵感, 她决定帮助更多生病的孩子, 使生病的孩子快乐而勇敢, D项正确。阅读理解-人文地理类(2013重庆,D)Not all bodies of water are so evidently alive as the Atlantic Ocean,an Sshaped body of water covering 33 million square miles.The Atlantic has,in a sense,replaced the Mediterranean as the inland sea of Wes
12、tern civilization.Unlike real inland seas,which seem strangely still,the Atlantic is rich in oceanic liveliness.It is perhaps not surprising that its vitality has been much written about by ancient poets.“Storm at Sea”,a short poem written around 700,is generally regarded as one of mankinds earliest
13、 artistic representations of the Atlantic.When the wind is from the westAll the waves that cannot rest To the east must thunder on Where the bright tree of the sunIs rooted in the oceans breast.As the poem suggests,the Atlantic is never dead and dull.It is an ocean that moves,impressively and endles
14、sly.It makes all kinds of noiseit is forever thundering,boiling,crashing,and whistling.It is easy to imagine the Atlantic trying to draw breathperhaps not so noticeably out in midocean,but where it meets land,its waters bathing up and down a sandy beach.It mimics(模仿)nearly perfectly the steady breat
15、hing of a living creature.It is filled with symbiotic existences,too:unimaginable quantities of creatures,little and large alike,mix within its depths in a kind of oceanic harmony,giving to the waters a feeling of heartbeat,a kind of subocean vitality.And it has a psychology.It has personalities:som
16、etimes peaceful and pleasant,on rare occasions rough and wild;always it is strong and striking.9Unlike real inland seas,the Atlantic Ocean is _.Aalways energetic Blacking in livelinessCshaped like a square Dfavored by ancient poets解析细节理解题。从第一段中的“Unlike real inland seas,which seem strangely still,the
17、 Atlantic is rich in oceanic liveliness.”可知,liveliness(精力充沛,活跃)与energetic近义,故答案为A项。答案A10What is the purpose of using the poem “Storm at Sea” in the passage?ATo describe the movement of the waves.BTo show the strength of the storm.CTo represent the power of the ocean.DTo prove the vastness of the sea
18、.解析推理判断题。从诗歌下面的一段“As the poem suggests,the Atlantic is never dead and dull.It is an ocean that moves,impressively and endlessly.It makes all kinds of noiseit is forever thundering,boiling,crashing,and whistling.”可知,这首诗主要向我们描述了海洋的强大力量。答案C11What does the underlined word “symbiotic” mean?ALiving togeth
19、er. BGrowing fast.CMoving harmoniously. DBreathing peacefully.解析词义猜测题。划线单词所在的句子后边用了冒号,后边的内容是对前边句子的解释,从下文“unimaginable quantities of creatures,little and large alike,mix within its depths in a kind of oceanic harmony”中的mix within等字眼可知,划线单词意为“共生的”,故A项符合要求。答案A12In the last paragraph,the Atlantic is com
20、pared to _.Aa beautiful and poetic placeBa flesh and blood personCa wonderful worldDa lovely animal解析推理判断题。从最后一句“It has personalities:sometimes peaceful and pleasant,on rare occasions rough and wild;always it is strong and striking.”中可以看出,大西洋有个性:有时安静,有时野蛮等,把这些用来描绘人的词汇用来描写大西洋,所以此处把大西洋比喻成了一个有血有肉的人。答案B
21、阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。Advertisers tend to think big and perhaps this is why theyre always coming in for criticism. Their critics seem to resent them because they have a gift for self-promotion and because they have so much money to throw around. “Its unfair,” they say, “that this entirely un
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
