广西崇左市高级中学2021-2022学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西崇左市高级中学2021-2022学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析 广西 崇左 高级中学 2021 2022 学年 上学 开学 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、崇左市高级中学高二上学期开学抽样检测英语第卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When can the woman take a vacation?A. This week.B. At the end of J
2、une.C. At the end of August.【答案】C【解析】【原文】W: You said youre going to take a vacation at the end of June.M: Yes. Im planning to go to Hawaii for a week.W: Well, I cant have a break until the end of August.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the woman like to work?A. At a restaurant.B. At a school.C. At a
3、supermarket.【答案】A【解析】【原文】M: Will you go to that middle school to teach?W: Im not really interested. I prefer to work at a restaurant.M: Why?W: I like dealing with different people.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What did the man do?A. He started the phone.B. He broke the buttons.C. He fixed the screen.【答案】A【解析
4、】【原文】W: I dont know how to start my iPhone. Did I break it? Why is the screen all back?M: You just press these two buttons at the same time. There, see? Now its working again.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman suggest the man do?A. Try a different website.B. Sign up to be a member.C. Choose mo
5、vies at home on TV.【答案】A【解析】【原文】M: I hate signing up for these movie websites. Why is it necessary, if they are free?W: You know, there are other free websites to choose from. They dont require you to be a member.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Who is the woman probably speaking to?A. Her good friend.B. Her do
6、ctor.C. Her personal trainer.【答案】B【解析】【原文】M: Well, your blood pressure seems to be fine, and your blood sugar is at a normal level. Have you been going to the gym often?W: Yes, I have my own personal trainer, and she is very helpful. Actually, weve become very good friends.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
7、听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 6. What time was the plane originally scheduled to leave?A. At 3:00.B. At 4:00.C. At 5:00.7. Why is the woman worried?A. The weather is bad.B. The report is
8、not finished.C. An appointment will be delayed.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】M: Sophia, Ive just confirmed our flight online, and it looks like well be delayed by an hour. The flight is now scheduled to leave at 4:00 due to the heavy wind.W: Then were in trouble. We wont be able to get to Chicago by 6:00 for
9、 the meeting with Mr. Neil.M: Dont worry. Ill talk to him. Im going to call him to speak about our report.W: Dont forget to apologize to him about being late.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 8. How did Christopher eat on the wedding in India?A. By using a spoon and a fork.B. By using chopsticks.C
10、. By using his hands.9. What did Christopher think of the food?A. Terrible.B. Just so-so.C. Delicious.【答案】8. C 9. C【解析】【原文】W: Christopher, I heard you went to a wedding in India last week. How was it?M: It was quite different from the weddings I had been to in the US. After the wedding, the food was
11、 displayed in a buffet style. And after I got my food, I found there was no spoon or fork.W: What about chopsticks?M: There were no chopsticks, either. When I looked around, I found the others eating using their hands. So I followed their example.W: I heard people in that country eat that way. So ho
12、w did you like the food?M: Well, I didnt get my hopes high before eating it. But I just couldnt stop eating after I tried some. I finished all the food I had got.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 10. Who are Jane and Robert?A. The speakers neighbors.B. The speakers classmates.C. The speakers colle
13、agues.11. Why doesnt the woman want to buy a toy?A. It is too expensive.B. The baby already has too many toys.C. The baby is too little to play with it.12. What has the man decided to do in the afternoon?A. Visit Jane and Robert.B. Go to a department store.C. Drive Dave to the airport.【答案】10. A 11.
14、C 12. C【解析】【原文】W: Darling. You know Jane and Robert next door have just had a baby girl, dont you?M: Yes?W: Well, I really think we ought to get them some present.M: Have you got anything particular in mind?W: Why dont we get the baby a nice, little dress?M: A dress? What about a toy?W: New-born bab
15、ies dont play with toys, darling. They just sleep, eat and cry. Or maybe we could get Jane and Robert something useful for the baby.M: Yes. Useful and boring! I still think a toy would be better. Something the baby can listen to or look at .W: Oh, yes. You mean a music box. Thats a good idea. Why do
16、nt we go and see if we can find one in the afternoon?M: Im afraid I cant come with you this afternoon. Ive arranged to drive Dave to the airport.W: Could we go on Saturday afternoon?M: All right.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 13. When did the accident happen?A. Around 12 noon.B. Around 1:00 pm.
17、C. Around 1:30 pm.14. How many people were in the car?A. Two.B. Three.C. Four.15. Where did the car hit a bicycle?A. On Mark Road.B. On Green Road.C. On High Street.16. What does the woman tell the man about the car?A. Its color.B. Its model.C. Its number.【答案】13. B 14. B 15. C 16. B【解析】【原文】M: Hello
18、madam. Have you got few minutes to tell me what you saw?W: Yes, no problemM: You dont happen to know what time it occurred, do you?W: Well, I left work for my lunch break at one and its only about ten minutes walk away from the office, so it might have been about ten past one.M: Did you get a view o
19、f who was in the car?W: The driver, of course, someone in the passenger seat, and there was someone in the back. They came speeding out of Mark Road and drove straight onto High Street and hit that ladys bicycle. The driver didnt bother to stop. He just drove along and turned into Green Road.M: Coul
20、d you give me a description of the car?W: Well Im not very good with cars, but Im pretty sure it was the same model as my husbands car, a Ford. The door on the drivers side was damaged.M: I dont suppose you had chance to take down the number, did you?W: No.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 17. What
21、is the talk mainly about?A. Ways to learn Latin well.B. The origin of the Latin language.C. Attempts to bring Latin to life.18. How often is the Vatican Radio news broadcast?A. Every day.B. Once a week.C. Five times a month.19. What makes Luca Desiatas book special?A. Being written in two ancient la
22、nguages.B. Being translated into several versions.C. Being about crossword puzzles.20. What did Carlo Egger try to do?A Renew Latin through the Internet.B. Create some new Latin words.C. Form Latin Facebook groups.【答案】17. C 18. B 19. A 20. B【解析】【原文】Vatican Radio recently began its first regular news
23、 broadcast in Latin. The broadcast is the latest effort to expand the use of Latin. The weekly Vatican Radio news broadcast lasts five minutes. It will be followed by a 30-minute show with Latin conversation. The radios news team, as well as the Vaticans Latin translation department, will produce th
24、e program. Italian businessman Luca Desiata published a new book of crossword puzzles in Latin and ancient Greek this month. This book is thought to be the first with no help or explanations in modern languages. Desiata said the Internet has helped renew interest in Latin as more and more schools ar
25、ound the world stop teaching it. He said we now have Wikipedia in Latin, and about 40 Latin Facebook groups around the world. Many attempts have been made to bring Latin back to popular use. Some have tried to introduce new words for things that did not exist at the time of the Roman Empire. In the
26、1990s, for example, top Vatican Latin researcher Carlo Egger came up with some words for common objects in the home. Maybe given time, the dead language will come back to life.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AMouth PieceClear explanations, exercises and vo
27、cabulary games will help you review your Spanish or even learn the language from the beginning. Many pages are included, from Irregular verbs toCook in Spanish to Public speaking. There are useful links (链接) to other websites, providing historical and cultural information, including sites in Latin A
28、merica.Speak UpThis small but complete site can help language learners with the pronunciation of all the main sounds in German, with additional advice on spelling. This will be of use to students trying to teach themselves the language from the beginning, teachers preparing classes for beginners or
29、parents looking for ways to encourage their children to develop basic language skills.In the AirThis is a young persons online guide to the orchestra. It describes each instrument, with a recording of its different sounds, and gives a brief history of the instrument. It also explains how to make som
30、e interesting instruments at home using everyday objects.Sights and SoundsThis is for anyone studying the Latin Language or who is interested in the ancient world. There are amazing facts about the rulers of ancient Rome, the words of popular songs, and maps of battles (战役).In TouchIf you need to ch
31、eck on the facts, use this multilingual (多种语言的) site to get all kinds of information about Spanish music, art and literature, history and politics, as well as useful lists of sites for those travelling to Spain.21. If you want to learn German which is your best choice?A. In Touch.B. In the Air.C. Sp
32、eak Up.D. Mouth Piece.22. What information can you find out in Sights and Sounds?A. A guide to Latin America.B. The history of ancient Rome.C. The development of the Internet.D. An introduction to Spanish music.23. What do the five websites have in common?A. All are very educational.B. All are for l
33、anguage learners.C. All are connected with each other.D. All are popular among young people.【答案】21. C 22. B 23. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了一些学习语言、音乐以及历史文化的网站。【21题详解】细节理解题。根据Speak Up部分的“This small but complete site can help language learners with the pronunciation of all the main sounds in German(这个小而完整的网
34、站可以帮助语言学习者掌握德语中所有主要音的发音)”可知,如果你想要学习德语,Speak Up这个网站是最好的选择。故选C。【22题详解】细节理解题。根据Sights and Sounds部分的“There are amazing facts about the rulers of ancient Rome(有一些关于古罗马统治者的惊人事实)”可知,在这个网站可以找到古罗马的历史。故选B。【23题详解】推理判断题。文章前两个网站提供与语言学习相关的信息,第三个网站提供与管弦乐器学习有关的信息,最后两个网站提供与古代历史和西班牙相关的信息。由此可推知,这五个网站的共同之处是他们都有教育意义。故选A
35、。BEllie was a skilled gymnast(体操运动员). But she liked showing off(炫耀). At the gymnastics tryout(选拔赛), she put on a perfect performance. See who can do that! she said proudly.The next Friday, the list was posted announcing who had made the team. Ellies name wasnt on it. Its unfair. Im better than all t
36、he other girls! she said. She went to see the coach.You are quite talented, but your attitude is terrible, the coach said. Making the gymnastics team isnt just about gymnastics. Its also about being on a team. That night Ellie complained to her parents. Her mother was angry, but her father said that
37、 the coach had a point. They had a big argument. Ellie couldnt sleep. She kept thinking about what the coach had said.Ellie couldnt stay away from the gym, so she practiced alone. One day, after watching Ann fall off the parallel bars(双杠)again and again, Ellie ran to her and explained to Ann what sh
38、e was doing wrong. Ann did as Ellie suggested and improved. Ellie didnt notice the coach was looking at her. Over the next few months, Ellie always helped the other girls. They did better and better. We couldnt have done this without Ellies help, the girls said.The following year, Ellie tried out fo
39、r the gymnastics team again. This time, she was modest. When the girls praised her, she just smiled and thanked them. When the coach posted the list of who had made the team, her name was on it. Ellie and the other girls were all very happy.24. How did Ellie feel when she went to see the coach?A. An
40、gry.B. Happy.C. Proud.D. Nervous.25. Ellie couldnt sleep on the Friday night because _.A. she slept too much in the afternoonB. she had an argument with her motherC. she was worried about the gymnastics tryoutD. she was thinking about the meanings of the coachs words26. Which is the right order of t
41、he following events?Ellie practiced alone. Ellies parents argued.Ellie coached other girls. Ellie showed off at the gymnastics tryout.A. B. C. D. 27. Whats the best title for the text?A. A serious coachB. A gymnastics teamC. Gymnastics tryoutsD. Gymnastics competitions【答案】24. A 25. D 26. C 27. C【解析】
42、【分析】这是一篇记叙文讲述了体操运动员Ellie由于爱炫耀而在选拔赛中落选,后来她在教练的教导下意识到自身不足,逐步学会帮助别人,有了团队意识最终在第二年通过选拔赛【24题详解】推理判断题。根据Its unfair. Im better than all the other girls! she said. She went to see the coach.(“这不公平。我比其他的女孩都好。”她去见教练时说。)可知,她对自己没有被选上而愤愤不平,觉得不公平,因此很生气。故选A。【25题详解】细节理解题。根据第三段第一句You are quite talented, but your atti
43、tude is terrible, the coach said.(教练说,你很有天赋。但是,你的态度很糟糕。)以及第三段最后一句“Ellie couldnt sleep. She kept thinking about what the coach had said.(Ellie无法入睡,她反复思考教练说的话)”可知,Ellie睡不着,是因为她在想教练为什么这么说。故选D。【26题详解】细节理解题。根据第一段“But she liked showing off(炫耀)”可知,文章一开始就指出Ellie喜欢炫耀;然后是参加选拔赛,但是结果落选,回家告知父母。于是“Ellies parents
44、argued.(Ellies的父母争论)”。接下来“Ellie couldnt stay away from the gym, so she practiced alone.(Ellie不能远离体育馆,于是她独自训练)”在训练中“after watching Ann fall off the parallel bars(双杠)again and again, Ellie ran to her and explained to Ann what she was doing wrong.(看见Ann从双杠上掉下来,Ellie跑过去给她解释出错的原因)”由此可以看出,Ellie逐渐学会了帮助他人。因
45、此正确的顺序是C. 。故选C。【27题详解】主旨大意题。全文以选拔赛为线索展开故事,第一次落选是由于她炫耀。她听了教练的忠告后,在训练中学会了帮助别人,逐渐有了团队意识。在第二年选拔赛中获胜。因此文章的标题是Gymnastics tryouts(选拔赛)。故选C。CTeenagers who start the school day really early are likely to weigh slightly more than those who start later. Thats the finding of a new study of nearly 30,000 Canadia
46、ns between the ages of 10 and 18.Getting too little sleep can put kids at risk for a number of problems. Sleepy teens are more likely to be overweight, to have trouble concentrating and to struggle in school. Genevive Garipy, who works at McGil University in Montreal, Canada, wanted to know how earl
47、ier school start times might be connected with weight. Overweight in teenagers is a big problem in North America, she says. The number of overweight kids has grown over the past 30 years. About one in three American and Canadian teens are now overweight. Kids who dont sleep enough may be at higher r
48、isk. So Garipy decided to home in on the effect of school start times. Her team collected start times for 362 Canadian schools. Then they asked students at those schools to give their height and weight. In all, they collected data from nearly 30,000 10-to 18-year-olds. Among 6th-to 10th-graders, tho
49、se who started school earlier were likely to be slightly heavier for their height. Every 10-minute delay in school start time was connected, on average, with a slightly lower weight among students who were the same sex, age and height. However, the difference is slight. Healthy eating and getting en
50、ough exercise will play a bigger role in keeping a healthy weight.Because the study compared kids who already started school at different times of day, its not clear that changing school start time would help heavier kids lose weight. To know for sure, researchers would want to compare the same kids
51、 before and after changing to a later school start time.Still, the study is a good start, says Cora Collette Bruener, a doctor at Seattle Childrens Hospital in Washington. The findings add to a growing pile of evidence that later school start times might be better for teen health, she says.28. What
52、is the finding of the new study?A. More and more teens are growing overweight.B. Healthy diets and enough exercise help reduce weight.C. Teens who start school earlier are a little overweight.D. Teens who start school earlier do not perform well.29. What does the underlined phrase home in on in para
53、graph 2 probably mean?A. Deal with.B. Focus attention on.C. Bring down.D. Watch out for.30. How did Garipys team get their findings?A. By recording the teens weight.B. By checking the teens physical health.C. By comparing different sets of number.D. By measuring the teens height.31. What does Cora C
54、ollette Bruener think of the study?A. It has inspiring value.B. It need further support.C. It needs improving.D. It is well designed.【答案】28. C 29. B 30. C 31. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。新的研究表明每天较早上学的青少年可能比晚上学的青少年的体重多一些。上学时间晚一些可能对青少年的健康更好,因此作者呼吁学校领导更改学校的作息时间表。【28题详解】细节理解题。根据第一段“Teenagers who start the school
55、early are likely to weigh slightly more than those who start later. Thats the finding of a new study of nearly 30,000 Canadians between the ages of 10 and 18.(每天较早上学的青少年可能比晚上学的青少年的体重多一些,这是对近30000名10至18岁的加拿大人进行研究得出的结果)”可知,新研究发现了每天较早上学的青少年可能有些超重。故选C。【29题详解】词句猜测题。根据第三段中的“Overweight in teenagers is a bi
56、g problem in North American,” she says. The number of overweight kids has grown over the past 30 years.(在北美,青少年超重是一个大问题。在过去的30年里,超重儿童的数量一直在增长)”以及第二段中的“Genevieve Gariepy, who works at Mcgill University in Montreal, Canada, wanted to know how earlier school start times might be connected with weight.(
57、在加拿大蒙特利尔麦吉尔大学工作的Genevieve Gariepy想知道上学时间提前与体重之间有什么联系)”可知,Gariepy想要关注较早的上学时间与体重之间的联系,即可推断出划线短语的意思是“关注”。focus on:致力于,对(某事或做某事)予以注意。A. Deal with.处理;B. Focus attention on.集中精力于;C. Bring down.降低;D. Watch out for.注意。故选B。【30题详解】细节理解题。根据第四段中“Among 6th-to 10th-graders, those who started school earlier were l
58、ikely to be slightly heavier for their height. Every 10-minute delay in school start time was connected, on average, with a lightly lower weight among students who were the same sex, age and height.(在6年级至10年级的学生中,较早入学的人相对于他们的身高而言可能体重稍重一些。平均而言,在同性别,年龄和身高的学生中,平均每延迟10分钟的上学时间,体重就会轻一点)”可知,Gariepy的团队是通过比较
59、不同的几组数据来得出结论的。故选C。【31题详解】推理判断题。根据最后一段中“Still, the study is a good start, says Cora Collette Bruener, a doctor at Seattle Childrens Hospital in Washington. The findings add to a growing pile of evidence that later school start time might be better for teen health, she says.(华盛顿西雅图儿童医院的医生Cora Collette
60、 Bruener表示,这项研究是一个良好的开端。这些发现使越来越多的证据表明晚一些的上学时间可能对青少年的健康更好)”可推知, Cora Collette Bruener认为这项研究具有启发性的价值。故选A。DThere are many ways for diseases to spread. A sick person can cough or sneeze on someone nearby, or they can spread germs through a handshake. But sometimes we pick up germs indirectly. A sick pe
61、rson might leave behind bacteria or viruses when they touch a door handle, for example. But what if those surfaces could clean themselves?Two teenagers from Hong Kong asked themselves the same question. Now theyve developed a door handle that can kill germs on contact.The idea is simple. Every time
62、the door is opened, the movement creates power that starts a germ-killing reaction on the handle. In lab tests, their system killed about 99.8 percent of the germs that they spread onto lab dishes covered with their material.Research by others has shown that door handles in public areas are often ho
63、me to lots of bacteria and viruses, notes 17-year-old Sum Ming(“Simon”) Wong. He and his schoolmate Kin Pong(Michael) Li, 18, wanted to design a covering for door handles that would kill germs.After doing some research, they learned that a mineral called titanium dioxide is known to kill bacteria. I
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-373779.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级下册语文课件-《因小失大》|长春版 (共18张PPT).ppt
