广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(4) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练4 WORD版含答案 广西 来宾 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(4)含答案阅读理解。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Think about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources (来源), as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills (风车) b
2、egan to be used in ancient Iran back in the seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.For many centuries, people used windmills to grind (磨碎) wheat into flour or pump water from deep undergr
3、ound when electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and radio. However, by the 1940s when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were
4、 rarely used.During the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered, though it means higher costs. Today, the
5、re is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.风能早在公元前七世纪就开始被人们用风车所利用,当人们发明了电以后,风能被用来发电,但随着电的广泛使用,风车逐渐不被人们使用了。而进入二十世纪七十年代后,人们又逐渐认识到了风能的优势。1From the text we know that windmills _.A. were invented by European armiesB. have a history of more than 2,800 yearsC
6、. used to supply power to radio in remote areasD. have rarely been used since electricity was discovered答案:C。细节理解题。由第一段最后两句话可知风车首先是在古代伊朗被使用,故排除A项;公元前七世纪到现在应是不足2800年,故排除B项;由第二段当中的第二、三句话可以排除D项,同时也能知道C项是正确的。2What was a new use for wind power in the late l9th century?A. Sailing a boat. B. Producing elec
7、tricity.C. Grinding wheat into flour.D. Pumping water from underground.答案:B。细节理解题。由文章第二段中的第二句话可知“在十九世纪末期人们发现了电以后,住在偏远地区的人们开始用风车发电”。3One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that _.A. wind power is cleanerB. it is one of the oldest power sourcesC. it was cheaper to create energy from
8、windD. the supply of coal and gas failed to meet needs答案:A。主旨大意题。由文章最后一段可知。4What would the author probably discuss in the paragraph that follows?A. The advantages of wind power.B. The design of wind power plants.C. The worldwide movement to save energy.D. The global trend towards producing power fro
9、m wind.答案:D。推理判断题。文章最后一句话“如今,出现了一个全球化的运动,要通过风能的利用来提供越来越多的电力”,表明作者会就这个话题继续展开。(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。体裁:记叙文话题:人物传记词数:586时间:6You could feel sorry for Alberto Torres,who is blind.The last thing he remembers seeing was his daughter being born 13 years ago.Then the world went blank; he can only
10、imagine what his only child looks like now,as a teenaged honor student.Bad luck is no stranger to this warm and thoughtful 37yearold man.His mother died of cancer when he was 4,and his father,who was often ill,had to give him up to the care of the state when he was 11.He later worked for 19 years in
11、 a workshop making household goods,deathly boring work.Earlier this month,Alberto Torress wife,who had just been laid off from her job,had to have a breast removed due to cancer and now faces a year of radiation treatments.Things seemed always to go from almost incredibly bad to worse.Even Mr.Torres
12、s good luck has a dark side:Five years ago,his lovely guide dog pulled him out of the path of a truck.Mr.Torres was not hurt.The dog was killed.But Mr.Torres does not feel sorry for himself.“These are just little bumps you have to go over in your life,” he said.At 5 am.on a recent morning,we caught
13、up with Mr.Torres at a subway stop in Brooklyn,New York,near where he lives in a thirdfloor apartment (with no elevator)He had been up since 3 am.,feeding his new dog,making coffee,getting ready.“When youre blind,it takes a little longer to do things,” he said.Mr.Torres was beginning his twohour tri
14、p to his job developing film in the Xray department of the emergency room of the Bronx hospital.He would take the G train to Queens Plaza station to the R train,heading towards Manhattan.He would then ride the R train to 59th Street where he would walk upstairs to switch to the Number 6 train.At one
15、 point along the journey,he might chat with a stranger.At another,someone would pat his dog,calling him by name.People offered assistance,even seats.At 125th Street,Mr.Torres would transfer to the Number 4 train by crossing the platform.At 149th Street,he would go down to the Number 2.He would take
16、that to East 180th Street where he nearly always has a long wait for his final train,to Pelham Parkway.Then he and his dog would walk 20 minutes to the hospital.It was a hard job to come by.Before he got the job,Mr.Torres was determined to escape the workshop run by an organization dedicated to help
17、 people who cant see.He wanted a job developing Xray film,something that everyone must do in the dark.He had to handle the long trip,as well as the work.“Our philosophy here is that blind people can do just about anything except drive buses,” it was the thinking about disabled people at the Bronx ho
18、spital.“We find what a person can do rather than what he cant do,” said the hospitals director.One day a while ago marked the first anniversary of Mr.Torress hiring.He developed 150 or so Xrays,his husual output,to celebrate.Mr.Torres works by himself in a small,dark room that smells of chemicals.He
19、 cannot wear gloves,because he needs to feel.It is hard work,related to emergency of lives.His immediate supervisor says he trusts him 100%.Mr.Torres makes $20,000 a year.But his motivation goes beyond money.“If I start feeling like a victim,that makes me bitter.And why be bitter?That makes you go i
20、nto a hole and stay there.” he said.“Im not doing anything out of the ordinary,” insisted Mr.Torres as he quickly completed the task.【语篇解读】本文是传记类文章阅读。文章主要讲述了Alberto Torres先生自女儿出生就失明了,并惨遭各类非常人的打击,但他依然向正常人一样顽强生活。1Mr.Torres became blind when _Ahis daughter was just bornBhe was thirteen years oldChis mo
21、ther died of cancerDhis wife was out of work答案A考查细节辨认。根据文章第一段的第二句话The last thing he remembers seeing was his daughter being born 13 years ago可知他在女儿出生时失明的。故选A。2Mr.Torres does not feel sorry for himself because he _Awas once saved by his lovely guide dogBis taken good care of by the governmentCthinks
22、its natural to have setbacks in lifeDbelieves it takes a little longer to do things答案C考查细节辨认。根据文章第二段的Mr.Torres所说的话These are just little bumps you have to go over in your life可知他认为生活中的不幸都是自然的。故选C。3The description of Mr.Torress long trip to work shows _Athe effective traffic systemBthe kindness of New
23、 YorkersCthe loyalty of his guide dogDhis will to overcome difficulty答案D考查主旨大意。A.有效的交通系统;B.纽约人的好心;C.他的向导狗的忠诚;D.他克服困难的意志。根据文章第三、四段的描述,是Mr Torres的坚强意志让他克服了困难。故选D。4.What is the principle of the hospital in employing a worker?ASympathy counts most.BAbility comes first.CPreference for the blind.DEasy job
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
