江西省2022-2023学年高二英语下学期联合调研考试试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西省 2022 2023 学年 英语 下学 联合 调研 考试 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、2023年江西省高二年级联合调研考试英语试卷本试卷共8页,67题。全卷满分150分。考试时间120分钟。注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号、考场号、座位号填写在试卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。写在试卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用黑色签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试卷、草稿纸和答题卡的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试卷和答题卡一并上交。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下
2、面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the man bring tomorrow?A. Cards. B. Textbooks. C. Pens.2. How old is the man?A. 14. B. 15. C. 16.3. Where will the speakers go after the film?A. To the cafe. B. To the library. C. To the music shop.4 Why i
3、s the man angry?A. The woman didnt show up.B. The woman didnt call him.C. The woman didnt finish her work.5. What are the speakers talking about?A. Ways of keeping fit.B. Disadvantages of the gym.C. How to become a gym member.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
4、听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man say about the womans watch?A. Its not a new model. B. Its not cheap to repair. C. Its not worth repairing.7. What does the woman decide to do at last?A. Buy a similar watch.B. Find another watch repairer.C
5、. Let the man repair her watch.听第7段材料,回答第8、9题。8. When did the man know about the art gallery?A. Yesterday. B. This morning. C. Two years ago.9. What does the man say about the exhibition?A. It was not crowded.B. It was not worth visiting.C. It had a big collection of arts.听第8段材料,回答第10至12题。10. What d
6、oes the woman ask the man to do?A. Clean the kitchen. B. Expand the kitchen. C. Decorate the kitchen.11. What may cause the delay?A. Writing schedules. B. Hiring workers. C. Finding materials.12. When will the woman get the schedule?A. On Sunday. B. On Saturday. C. On Monday.听第9段材料,回答第13至16题。13. Whe
7、re is Ibiza?A. In Turkey. B. In Greece. C. In Spain.14. Who went to Ibiza before?A. Amy. B. Carla. C. Nicky.15. Why did the woman and her friends choose to go to Ibiza?A. It was cheap and close. B. It had many activities. C. The weather was great.16. Why did the woman feel angry during her stay abro
8、ad?A. Carla didnt cook.B. Carla didnt wash up.C. Carla always forgot her key.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who inspired the speaker to go to the Antarctic?A. Her uncle. B. A movie role. C. An Antarctic explorer.18. What left the speaker a deep impression in the Antarctic?A. Snow. B. Weather. C. Brightness.1
9、9. What did the speaker miss least on her trip?A. Delicious food. B. A hot bath. C. Her comfortable bed.20. How many times has the speaker been to the Antarctic?A. Once. B. Twice. C. Three times.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIndependence HallIndependenc
10、e Hall in Philadelphia is one of the most important sites in US history, being the site where the nation declared (宣布) independence from Great Britain on 4 July 1776. The hall is now part of Independence National Historical Park, which also includes many important sites such as Congress Hall and Lib
11、erty Bell Center.Mesa Verde National ParkMesa Verde National Park is a Native American site, including 600 well-protected houses dating back to 600 AD. Mesa Verde National Park was once the home of the Pueblos, a Native American people who lived there for over 700 years before moving to New Mexico a
12、nd Arizona.Historic JamestowneIt was in Historic Jamestowne in 1607 that the English set up their first successful colony (殖民地) in America. Today, Jamestowne forms part of Colonial National Historical Park, a historic site which includes YorkTown Battlefield, Colonial Parkway and the Cape Henry Memo
13、rial. Among its many attractions, it is worth seeing the Jamestown Glasshouse, which is the creation of the first industrial building of the Virginia Company, the London-based company that founded the colony.The Bunker Hill MonumentThe Bunker Hill Monument is to remind people of the Battle of Bunker
14、 Hill, which took place on 17 June 1775 between the British army and the armies of Massachusetts, Connecticut, New Hampshire, and Rhode Island early in the American Revolution.1. Which of the following sites is near Congress Hall?A. Independence Hall.B. Historic Jamestowne.C. Mesa Verde National Par
15、k.D. The Bunker Hill Monument.2 What can we know about Mesa Verde National Park?A. It is related to the colonial history.B. It was originally built by Mexicans.C. It has well-preserved historic houses.D. It reminds people of the pain of war.3. Where are people strongly advised to go in Historic Jame
16、stowne?A. Colonial Parkway.B. YorkTown Battlefield.C. The Cape Henry Memorial.D. The Jamestown Glasshouse.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】【导语】本文是应用文。介绍了4个美国具有历史意义的建筑。【1题详解】细节理解题。由Independence Hall介绍内容中的“The hall is now part of Independence National Historical Park, which also includes many important sites suc
17、h as Congress Hall and Liberty Bell Center.(该大厅现在是独立国家历史公园的一部分,该公园还包括许多重要的景点,如国会大厅和自由钟中心)”可知,Independence Hall 与 Congress Hall都位于国家独立历史公园内,所以独立大厅靠近国会大厅。故选A项。【2题详解】细节理解题。由Mesa Verde National Park介绍内容中“Mesa Verde National Park is a Native American site, including 600 well-protected houses dating back
18、to 600 AD.(梅萨维德国家公园(Mesa Verde National Park)是美国原住民的遗址,包括600座保护良好的房屋,其历史可以追溯到公元600年)”可知,梅萨维德国家公园是一处关于美洲土著居民的景点,那里有600座保存完好、可追溯到公元600年的房子。故选C项。【3题详解】细节理解题。由Historic Jamestowne介绍内容中的“Among its many attractions, it is worth seeing the Jamestown Glasshouse, which is the creation of the first industrial
19、building of the Virginia Company, the London-based company that founded the colony.(在众多景点中,值得一看的是詹姆斯敦温室(Jamestown Glasshouse),它是弗吉尼亚公司(Virginia Company)建造的第一座工业建筑,这家总部位于伦敦的公司创建了这个殖民地)”可知,在 Historic Jamestowne公园的诸多景点中,绝不能错过的景点是Jamestown Glasshouse。故选D项。BTheres a phrase in Australia that is still wide
20、ly in use today, “youve got Buckleys”. It relates to a man named William Buckley.Born in Cheshire, England, Buckley had served in the Napoleonic Wars where he was wounded in action, before being accused of receiving stolen goods (a roll of cloth) and sentenced to transportation (流放) for life in 1802
21、. Buckley arrived at Port Phillip Bay with more than 300 soldiers, settlers and prisoners in 1803, aged 23.However, the settlers failed to settle at Port Phillip Bay and they gave up the site they chose for their settlement. As the settlers prepared to leave for Tasmania, Buckley escaped with 2 othe
22、r men. But after reaching the other side of Port Phillip Bay the two tired, hungry and frightened men turned back for Sullivan Bay.Buckley would not give up and he wandered on alone, eating shellfish and fruits for several weeks before he was befriended by the Wathaurong people. Over the next 32 yea
23、rs Buckley lived with the Wathaurong and learnt their language and customs.When John Batman, a leading member of the Port Phillip Association, arrived with new settlers in 1835, Buckley finally decided to meet them. At first he couldnt remember his own language or name but managed to identify himsel
24、f by the letters “WB” on his arm. He tried to work for the settlers and was employed as an interpreter between the settlers and the aborigines (土著人). But he felt he wasnt trusted by either side. After less than 2 years he left for Hobart where he died after an accident in January 1856.Buckleys story
25、 has been reinterpreted many times over the years. His name lives on in Australian English with the saying “youve got Buckleys”. It means very little chancedespite the fact that the real Buckley took his impossible chance for freedom and survived.4. Why did William Buckley leave England?A. He was fo
26、und guilty.B. He tried to escape war.C. He was caught stealing.D. He hoped for a better life.5. What happened to the three prisoners during their escape?A. They suffered many hardships.B. Two of them died of starvation.C. They met the Wathaurong people.D. Buckley gave up on the other two.6. What do
27、we know about Buckleys last years?A. He worked as an interpreter.B. He earned his living in Hobart.C. He got on well with Batmans settlers.D. He stayed with the Wathaurong people.7. In which situation will you say “youve got Buckleys”?A. When a person survived a disaster.B. When a person isnt truste
28、d by people.C. When a person tries to do something interesting.D. When a person wants to take a flight on a stormy night.【答案】4. C 5. A 6. B 7. D【解析】【导语】本文是记叙文。通过讲述巴克利的故事,来说明短语“youve got Buckleys”的意思。【4题详解】细节理解题。根据第二段“Born in Cheshire, England, Buckley had served in the Napoleonic Wars where he was w
29、ounded in action, before being accused of receiving stolen goods (a roll of cloth) and sentenced to transportation for life in 1802. (巴克利出生于英国柴郡,曾在拿破仑战争中服役,并在战斗中负伤。1802年,他被指控偷东西(一卷布),被判终身流放)”可知他偷东西被当场抓住,被判终身流放而离开英国。故选C项。【5题详解】推理判断题。根据第三段最后一句“But after reaching the other side of Port Phillip Bay the
30、two tired, hungry and frightened men turned back for Sullivan Bay.(但在到达菲利浦港的另一边后,这两个又累又饿又害怕的人转身向沙利文湾驶去)”和第四段 “Buckley would not give up and he wandered on alone, eating shellfish and fruits for several weeks before he was befriended by the Wathaurong people.(巴克利没有放弃,他独自流浪,吃了几个星期的贝类和水果,直到他得到了瓦塔荣人的帮助)
31、”可推知逃跑的三人一定遭受了很多苦难。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段“He tried to work for the settlers and was employed as an interpreter between the settlers and the aborigines. But he felt he wasnt trusted by either side. After less than 2 years he left for Hobart where he died after an accident in January 1856.(他试图为移民工作,
32、并被聘为移民和土著之间的翻译。但他觉得双方都不信任他。不到两年之后,他去了霍巴特,在1856年1月的一次事故中去世)”可知因为得不到两边人的信任,巴克利来到了霍巴特,最后死在了那里。故选B项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“Buckleys story has been reinterpreted many times over the years. His name lives on in Australian English with the saying “youve got Buckleys”. It means very little chancedespite the fac
33、t that the real Buckley took his impossible chance for freedom and survived.(多年来,巴克利的故事被多次重新诠释。他的名字在澳大利亚英语中被用于“youve got Buckleys”。这意味着机会很小尽管事实是,真正的巴克利抓住了他不可能的机会,获得了自由,并活了下来)”可知,“youve got Buckleys”意思是机会很小,可知D项“When a person wants to take a flight on a stormy night.(当一个人想在暴风雨的夜晚乘坐飞机时)”符合。故选D项。CCo-sl
34、eeping under any circumstances is not safe for newborn baby sleep, the American Academy of Pediatrics (AAP) stressed Tuesday in the first update to its safe sleep guidelines (指南) for babies since 2016.“We know that many parents choose to share a bed with a child, for instance, perhaps to help with b
35、reastfeeding (喂奶) or because of a cultural preference or a belief that it is safe. But the evidence is clear that co-sleeping significantly raises the risk of a babys injury or death. And for that reason AAP cannot support bed-sharing under any circumstances.” said Dr. Rebecca Carlin, who co-authore
36、d the guidelines and technical report from the AAP Task Force on Sudden Baby Death Syndrome and the AAP Committee on Fetus and Newborn, in a statement.Some 3,500 newborn babies, many of whom are in socially disadvantaged communities, die from sleep-related baby deaths in the United States each year,
37、 the AAP said. “The rate of sudden unexpected baby deaths (SUBDs) among Black and American Indian Native babies was more than double and almost triple (三倍), respectively, that of white newborn babies (85 per 100,000 live births) in 20102013,” the AAP noted in a statement.While the AAP strongly advis
38、es against co-sleeping, its updated guidelines say babies should sleep in the same room with their parents for at least six months on a separate sleep surface with a firm, flat surface.Based on new Consumer Product Safety Commission regulations that will go into effect this week, the only products w
39、hich can be marketed for baby sleep include cribs (婴儿床) and bedside sleepersthe separate small cribs that attach to the parents bed but allow babies to sleep alone. Parents should not use products for sleep that arent specifically marketed for sleep, the AAP said.8. What results in AAPs disagreement
40、 with co-sleeping?A. Breastfeeding.B. Circumstances.C. Cultural preferences.D. Babies personal safety.9. What does the underlined word “that” in Paragraph 3 refer to?A. The rate of newborn babies.B. The rate of socially disadvantaged babies.C. The rate of sudden unexpected baby deaths.D. The rate of
41、 Black and American Indian Native babies.10. What are parents recommended to do according to the updated guidelines?A. To sleep in separate rooms with their babies.B. To put babies to sleep on a soft and flat surface.C. To provide separate cribs for babies to sleep alone.D. To recognize the products
42、 that are marketed for sleep.11. Whats the authors main purpose in writing this text?A. To present a guideline.B. To clarify a problem.C. To explain a phenomenon.D. To make a comparison.【答案】8. D 9. C 10. C 11. A【解析】【导语】本文是说明文。讲述了美国儿科学会(AAP)在2016年以来首次更新婴儿安全睡眠指南时强调,在任何情况下与新生儿共睡都是不安全的。【8题详解】 细节理解题。根据第二
43、段“We know that many parents choose to share a bed with a child, for instance, perhaps to help with breastfeeding or because of a cultural preference or a belief that it is safe. But the evidence is clear that co-sleeping significantly raises the risk of a babys injury or death. And for that reason A
44、AP cannot support bed-sharing under any circumstances?(我们知道,许多父母选择与孩子同睡一张床,例如,可能是为了帮助母乳喂养,也可能是出于文化偏好或认为这样做是安全的。但有证据表明,同睡会显著增加婴儿受伤或死亡的风险。正因为如此,美国儿科学会在任何情况下都不能支持同床共枕)”可知,共睡会导致婴儿的人身安全。故选D项。【9题详解】词句猜测题。根据前文“The rate of sudden unexpected baby deaths (SUBDs) among Black and American Indian Native babies w
45、as more than double and almost triple(黑人和美洲印第安原住民婴儿的突然意外死亡率是超过两倍接近三倍)”可知,that指代的是婴儿意外猝死的比率。故选C项。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段“While the AAP strongly advises against co-sleeping, its updated guidelines say babies should sleep in the same room with their parents for at least six months on a separate sleep surf
46、ace with a firm, flat surface.(虽然美国儿科学会强烈建议不要与父母同睡,但其最新指南称,婴儿应该与父母在同一个房间里睡至少六个月,睡在一个坚实平坦的单独的床面上)”可知,根据最新的指南,建议家长为婴儿提供单独的婴儿床,让他们单独睡觉。故选C项。【11题详解】推理判断题。根据第一段“Co-sleeping under any circumstances is not safe for newborn baby sleep, the American Academy of Pediatrics (AAP) stressed Tuesday in the first u
47、pdate to its safe sleep guidelines for babies since 2016.(周二,美国儿科学会(AAP)在2016年以来首次更新婴儿安全睡眠指南时强调,在任何情况下与新生儿共睡都是不安全的)”结合后文内容,可知,本文主要呈现了一条和新生儿共睡是不安全的指南。故选A项。DHumans often find their way around by using a technology system called GPS. This system uses a device to work out the position of individuals or
48、things from any place on the ground or in the air. Now, scientists have found that some sharks may have a sort of natural GPS.Scientists have known that animals such as birds and sea turtles use magnetic (磁性的) fields to find food and nesting sites. So, they wanted to know if bonnethead sharks a type
49、 of small hammerhead shark could use magnetic fields in the same way.In an experiment the scientists caught bonnethead sharks off the coast of Florida. Next, they exposed the sharks to magnetic conditions. These conditions were similar to ones that the sharks usually encounter hundreds of kilometers
50、 away from the Florida location. The simulated (模拟) conditions made the sharks think they were further south than they actually were. The sharks responded by swimming north, proving that they could respond to magnetic fields.Robert Hueter, a senior scientist, who was not involved in the study, said
51、that he would like to see more research on how the sharks use the magnetic fields to determine their location and whether larger, long-distance migrating(迁徙) sharks use a similar system to find their way. “The question has always been: Even if sharks are sensitive to magnetic orientation, do they us
52、e this sense to find their way in the oceans, and how?” he added.The information learned from the study could also help scientists keep track of and manage different sharks throughout the worlds oceans. It may help them understand why shark populations are declining. Knowing how sharks find their wa
53、y in the oceans could be one step toward saving them.12. Why isGPS mentioned in Paragraph 1?A. To state an opinion.B. To introduce a finding.C. To provide basic information.D. To confirm a prediction.13. What did scientists do to prove sharks response to magnetic fields?A. Observing sharks natural h
54、abitats.B. Analyzing sharks different response.C. Placing sharks further south of Florida.D. Modelling conditions familiar to sharks.14. What can be learned from Robert Hueters words in Paragraph 4?A. He is eager to participate in the further research.B. He is optimistic about the future about the r
55、esearch.C. He is doubtful about the accuracy of Kellers experiment.D. He is curious about sharks response to the magnetic fields.15. What is the best title for the text?A Magnetic Field Sharks Natural GPSB. GPS an Effective Positioning SystemC. Sharks an Endangered Species to ProtectD. Byran Keller
56、a Pioneer in Magnetic Study【答案】12. B 13. D 14. D 15. A【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章讲述了科学家们发现一些鲨鱼可能有一种天然的GPS。【12题详解】推理判断题。根据第一段“Humans often find their way around by using a technology system called GPS. This system uses a device to work out the position of individuals or things from any place on the ground or
57、 in the air. Now, scientists have found that some sharks may have a sort of natural GPS.(人类经常使用一种叫做GPS的技术系统来找路。该系统使用一种设备从地面或空中的任何地方计算出个人或物体的位置。现在,科学家们发现一些鲨鱼可能有一种天然的GPS)”可推知,作者用类比的手法介绍一种新发现科学家发现窄头双髻鲨可能有一种天然的GPS。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第三段“In an experiment, the scientists caught bonnethead sharks off the
58、coast of Florida. Next, they exposed the sharks to magnetic conditions. These conditions were similar to ones that the sharks usually encounter hundreds of kilometers away from the Florida location. The simulated (模拟) conditions made the sharks think they were further south than they actually were.
59、The sharks responded by swimming north, proving that they could respond to magnetic fields.(在一项实验中,科学家们在佛罗里达海岸捕获了帽头鲨。接下来,他们将鲨鱼暴露在磁场条件下。这些情况与鲨鱼通常在离佛罗里达数百公里的地方遇到的情况相似。模拟的环境使鲨鱼认为它们比实际位置更靠南。鲨鱼的反应是向北游,证明它们可以对磁场做出反应)”可知,科学家们将鲨鱼暴露在磁性条件下,使鲨鱼认为它们比实际位置更靠南,鲨鱼的反应证明它们能对磁场做出反应。由此可知,科学家做的是模拟磁性条件。故选D项。【14题详解】推理判断题。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-342294.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
