广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(73) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练73 WORD版含答案 广西 来宾 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 73 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(73)含答案【2016模拟题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项中(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(2015辽宁省重点中学协作体三模)Most artists have a favorite material they like to work with.For 28yearold Kristen Alice, it happens to be garbage.The ecofriendly designer uses her incredible talent to transform garbage like
2、empty drink bottles and candy wrappers into charming dresses that sell for thousands of dollars.Kristen says the idea came to her after she saw how much waste she and her three college roommates generated on a daily basis.The Fine Arts student began to dream about transforming the deserted bags and
3、packages into beautiful garments.Her first dress made from plastic bags and rolled magazines was strange, fun and even charming.However, she only made it to test her creativity.The young designer did not consider starting a commercial venture(企业)until she spent a week working at Couture Fashion Week
4、 in New York City.There she observed the excitement generated by new and vintage(复古的)looks and decided to see if her unusual idea would result in as much enthusiasm.She began by creating a line of 12 garbageinspired dresses.They were a huge success.Today her company that has offices in Palm Beach, F
5、lorida and New York City, produces a wide variety of dresses ranging from cocktail dresses to ball gowns (礼服)Kristen, of course, doesnt search garbage cans for her material anymore.Instead, she seeks it from companies that have produced more than they need and are planning to throw away the extras.H
6、owever, if you think the garbageinspired dresses come cheap, think again.The price for readymade creations retails(零售)from $500 to $1,500.Though that may appear expensive, the designer says she has no shortage of customers.In fact she now even has garbageinspired clothing for men that includes jacke
7、ts, ties, trousers and even board shorts! While most of the clothes are strong enough to resist multiple wears, whether they can be cleaned is a little unclear.文章大意:这是一篇新闻报道类文章。作者主要介绍了时装设计者Kristen将垃圾作为服装的材料并取得的巨大成功。1What made Kristen think of using trash as her favorite material?AHer poor living con
8、ditions at college.BThe education from her parents not to waste anything useful.CHer roommates advice of using garbage to replace ordinary material.DHer consciousness of environmental protection and trained eyes.答案:D推理判断题。根据文章第二段的Kristen says the idea came to her after she saw how much waste she and
9、 her three college roommates generated on a daily basis可知是她的环境保护意识和有教养的眼光使她想起将垃圾作为她最喜欢的制作衣服的材料。故选D。2Kristen decided to start a commercial venture because _.Ashe just wanted to test her creativityBshe was inspired by the enthusiasm caused by new and vintage dressesCshe was driven by the huge profits
10、brought by new fashionDshe found there were no uniquelooking but affordable clothes in New York答案:B细节理解题。根据题干关键词start a commercial venture找到文章对应段落就是第四段,根据该段的第一、二句话The young designer did not consider starting a commercial venture(企业)until she spent a week working at Couture Fashion Week in New York C
11、ity.There she observed the excitement generated by new and vintage(复古的)looks and decided to see if her unusual idea would result in as much enthusiasm中的关键词enthusiasm和excitement以及new and vintage(复古的)looks可知选B。3The last two paragraphs are mainly about _.Athe success of Kristens careerBthe advantages a
12、nd disadvantages of the garbageinspired clothingCwhat clothing Kristen mainly designedDwhere Kristen got garbage for her clothing答案:A主旨大意题。通读文章最后两段,并根据第四段的最后一句话They were a huge success这是Kristen开始成功,接下来最后两段就主要叙述了她取得的职业生涯的一系列成功。故选A。4What is the best title of the passage?ANew Use of GarbageBA New Trend
13、 of FashionCA Talented and Ambitious Fashion DesignerDTransforming Trash into Wonderful Garments答案:D细节理解题。New Use of Garbage垃圾的新用途;A New Trend of Fashion时装新潮流;A Talented and Ambitious Fashion Designer有天赋的且有雄心的时装设计者;Transforming Trash into Wonderful Garments将垃圾转换成美妙的服装。通读全文,特别是根据文章的最后一段可知Krsiten将人类的这
14、个梦想转变成现实,让垃圾成为美妙的服装。故选D。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Once upon a time, on his way to the Himalayas, was a saint(圣徒). He came across a shallow river he had to cross. Just when he was about to wet his feet, he saw a scorpion(蝎子)helplessly trying to come out of the river. It was almost touc
15、hing the bank but not enough to gain hold of the ground. The saint saw scorpions struggle and decided to save it. He picked up the scorpion in his right hand with the intention to place it on the dry surface. No sooner did he do that than the scorpion stung and rushed off the hand, landing in the wa
16、ter again. It struggled to come out of water again. The saints body was in pain but his mind, calm. Seeing that the scorpion could lose its life, the saint used left hand this time to lift the scorpion out of water. However, it panicked and stung again. Once again, it sped off the hand and fell in w
17、ater. He was left with both hands filled with pain. He was not the one to give up either. He tried again. This time, he cupped his hands together and lifted the scorpion in one swift movement. Before it could react, he safely dropped it on the land. The scorpion disappeared into the pebbles that lay
18、 near the bank. He felt happy, for he succeeded in carrying out his rescue, for saving another life. It was worth the pain he thought. At a distance, a man, surprised and shocked, had watched the whole process. He approached the saint and said, “Can I ask you a question please? ”“Yes, you may. ”“Fir
19、st of all, there was no need to save a scorpion. It does no good to anybody. Secondly, if you must save it, you could have simply tried once. Im surprised that even after it stung you, you still went on. Why? ”“Oh! Thats pretty simple, ”he replied softly rubbing his stung hands against each other. “
20、This was a scorpion, a creature really low on the food chain, a creature whose nature is to sting(蜇), to panic, to harm. It is supposed to be weak. However, I am supposed to be a saint, a person whose job is to love everybody, to offer love. I am supposed to be the strong one, the one higher up on t
21、he food chain. With my principles, my philosophy(人生观)and practice, I am supposed to save other creatures. Right? ”The man nodded. 【文章大意】一个圣徒从河里拯救一只蝎子时, 先后被蜇了两次, 但他仍旧努力把它救了出来。这让一位路人非常不理解。这位圣徒告诉他: 作为一个圣徒, 我的职责是向所有的生命传达爱, 拯救其他的生命是我最大的幸福。1. When a saint saw a scorpion struggling to come out of the river
22、, he. A. was in the shallow riverB. was climbing the HimalayasC. was on the river bankD. had just crossed the river【解析】选C。推理判断题。根据第一段可知, 从前, 有一个圣徒, 他徒步行走在前往喜马拉雅山的路上。途经一条小河, 当他正要踏入小河时, 一只挣扎想逃离水面的蝎子映入眼帘。由此可判断出答案为C。2. Why did the scorpion sting and rush off his right hand? A. Because it was full of pan
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
