分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(75) WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:374043
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:57KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练75 WORD版含答案 广西 来宾 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 75 WORD 答案
    资源描述:

    1、广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(75)含答案2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。India has a very vast history and heritage(遗产). The country has witnessed some of the most important events in the past and every event has an effect of its own on the culture, religion, lifestyle, and economy of the count

    2、ry. This is one of the leading reasons why tourists prefer India to travel and explore. Historical tours in India provide everything that a traveler expects from his/her journey. These historical tours give an opportunity to study and explore Indian history.Historical tours of India generally consis

    3、ted of four phases: ancient, medieval(中世纪的), modern India and contemporary(当代的)India. Some of the historical travel packages are:Forts and PalacesThe rich cultural past of India is reflected in the countless forts(堡垒)and palaces across the country. Most of the forts were constructed as a defense dev

    4、ice to keep the enemy away and palaces were made on the names of the kings and queens. Some of the famous forts and palaces are: Agra Fort (Agra), Fatehpur Sikri (Agra), Hawa Mahal (Jaipur), Amber Fort (Jaipur), City Palace (Jaipur), Gwalior Fort (Gwalior), Mysore Palace (Mysore), Red Fort (Delhi),

    5、etc.India Heritage ToursThe main purpose of India Heritage tours is to make Indians as well as tourists familiar with the rich Indian legacy(遗产). The heritage of the country is at least 5000 years. Some of the heritage tours are: medieval heritage, Rajput heritage, Golden Triangle, splendid Gujarat,

    6、 etc.South India Historical ToursThe Southern India is known for its diversity and there are many places, whic(景区) in South India include Goa, Cochin, Kerala, Munnar, Periyar, Kottayam and the list goes on and on.1The main purpose of this passage is .A. to report some important events in the history

    7、 of IndiaB. to introduce some tours that can explore the history of IndiaC. to help study the culture and history of IndiaD. to tell us how to explore the history of India2Many tourists prefer to travel to and explore because .A. modern India has little to studyB. Indian people have an interesting l

    8、ifestyleC. its culture is greatly influenced by its historyD. Indias history is longer than that of any other country3Most forts were built in order to .A. honor the kings B. act as a palace for queensC. keep enemies away D. attract tourists4According to the passage, Rajput heritage .A. is a famous

    9、fort in IndiaB. is one of the heritages in IndiaC. has a history of no more than 200 yearsD. lies in South India试题分析:文章主要向读者介绍了印度历史文化之旅。印度有着丰富的历史文化遗产,过去发生的事件对印度的文化、宗教、生活方式和经济都有着很深远的影响。1写作意图题。根据第一段“These historical tours give an opportunity to study and explore Indian history.”和第二段“Some of the histor

    10、ical travel packages are:”可知,文章主要介绍了一些与印度的历史有关的旅游项目,故选B。2细节理解题。根据第一段“every event has an effect of its own on the culture, religion, lifestyle, and economy of the country. This is one of the leading reasons why tourists prefer India to travel and explore.”可知,过去发生的事件对印度的文化、宗教、生活方式和经济等产生了影响,这是人们喜欢到印度旅游

    11、的主要原因,故选C。3细节理解题。根据第三段“Most of the forts were constructed as a defense device to keep the enemy away”可知,建造碉堡的目的是为了抵御敌人入侵,故选C。4细节理解题。倒数第二段主要介绍的是印度的文化遗产,Rajput heritage是遗产之一,而不是碉堡,排除A;根据“The heritage of the country is at least 5000 years.”排除C;倒数第二段未提到印度南部,排除D;根据倒数第二段“Some of the heritage tours are: me

    12、dieval heritage, Rajput heritage, Golden Triangle”可知,Rajput heritage是印度文化遗产游中的一个旅游项目,故选B。考点:广告类短文阅读阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。The number of speakers of English in Shakespeares time is estimated (估计) to have been about five million.Today it is estimated that some 260 million people spea

    13、k it as a native language,mainly in the United States,Canada,Great Britain,Ireland,South Africa,Australia and New Zealand.In addition to the standard varieties of English found in these areas,there are a great many regional and social varieties of the language as well as various levels of usage that

    14、 are employed both in its spoken and written forms.In fact,it is impossible to estimate the number of people in the world who have acquired an adequate(足够的) working knowledge of English in addition to their own languages.The purpose for English learning and the situations in which such learning take

    15、s place are so varied that it is difficult to explain and still more difficult to judge what forms an adequate working knowledge for each situation.The main reason for the widespread demand for English is its present importance as a world language.Besides serving the indefinite needs of its native s

    16、peakers,English is a language in which some of important works in science,technology,and other fields are being produced,and not always by native speakers.It is widely used for such purposes as meteorological and airport communications,international conferences,and the spread of information over the

    17、 radio and television networks of many nations.It is a language of wider communication for a number of developing countries,especially former British colonies.Many of these countries have multilingual populations and need a language for internal communication in such matters as government,commerce,i

    18、ndustry,law and education as well as for international communication and for entrance to the scientific and technological developments in the West.1What would be the best title for this passage?AThe Difficulties of Learning EnglishBInternational CommunicationsCThe Standard Varieties of EnglishDEngli

    19、sh as a World Language答案:D主旨大意题。根据第3段第1句及全文的内容:英语在各个国家的各个领域的应用,可推知此题的答案为D。2Which of the following statements is NOT true?A. Some 260 million people in the world have an adequate working knowledge of English.BThere are some 260 million native speakers of English in the world.CIt is almost impossible

    20、to estimate the number of people with an adequate working knowledge of English.DPeople learn English for a variety of reasons.答案:A细节理解题。根据文章第1段中第2句及第2段的第1句的描述可推知此题的答案为A。3According to the passage,what is the main reason for the widespread use of English?A. It was popular during Shakespeares time.BIt

    21、is used in former British colonies.CIt serves the needs of its native speakers.DIt is a world language that is used for international communication.答案:D推理判断题。根据文章最后一段的描述,英语在世界不同领域、不同的地区的使用,可推知此题的答案为D。4What type of developing countries would be most likely to use English?A. Those geographically close

    22、 to the United States.BThose interested in the culture of the United States.CFormer colonies of Great Britain.DCountries where international conferences are held.答案:C细节理解题。根据文章最后一段倒数第2句可推知此题答案为C。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。In 1939,two brothers,Mac and Dick McDonald,started a drivein res

    23、taurant in San Bernadino,California.They carefully chose a busy corner for their location.They had run their own businesses for years,first a theater,then a barbecue(烤肉)restaurant,then another drivein.But in their new operation,they offered a new,shortened menu:French fries,hamburgers,and sodas.To t

    24、his small selection they added one new idea:quick service,no waiters or waitresses,and no tips.Their hamburgers sold for fifteen cents.Cheese was another four cents.Their French fries and hamburgers had a remarkable uniformity(一致性),for the brothers had developed a strict routine(程序)for the preparati

    25、on of their food,and they insisted on their cooks sticking to their routine.Their new drivein became surprisingly popular,particularly for lunch.People drove up by the hundreds during the busy noontime.The selfservice restaurant was so popular that the brothers had allowed ten copies of their restau

    26、rant to be opened.They were content with this modest success until they met Ray Kroc.Kroc was a salesman who met the McDonald brothers in 1954,when he was selling milkshakemixing machines.He quickly saw the special attraction of the brothers fastfood restaurants and bought the right to franchise(特许经

    27、营)other copies of their restaurants.The agreement included the right to duplicate(复制)the menu,the equipment,even their red and white buildings with the golden arches(拱门)Today McDonalds is really a household name.In 1976,McDonalds had over $ 1 billion in total sales.Its first twentytwo years is one o

    28、f the most surprising success stories in modern American business history.1This passage mainly talks about_.Athe development of fast food servicesBhow McDonalds became a billiondollar businessCthe business careers of Mac and Dick McDonaldDRay Krocs business talent答案:B主旨大题。通读全文可知本文主要介绍Mac and Dick Mc

    29、Donald两兄弟的最初创业及Kroc购买该品牌经营权的情况,由此可知答案为B。2Mac and Dick managed all of the following businesses except_.Aa drivein Ba theaterCa cinema Da barbecue restaurant答案:C细节推理题。根据第一段第三句话They had run their own businesses for years,first a theater,then a barbecue(烤肉)restaurant,then another drivein.可知答案为C。3We may

    30、infer from this passage that_.AMac and Dick McDonald never became wealthy for they sold their idea to Kroc.Bthe place the McDonalds chose was the only source of the great popularity of their driveinCforty years ago there were lots of fastfood restaurantsDRay Kroc was a good businessman答案:D推断推理题。根据第三

    31、段第二句He quickly saw the special attraction of the brothers fastfood restaurants and bought the right to franchise(特许经营)other copies of their restaurants.可以做出正确判断。4The passage suggests that_.Acreativity is an important element of business successBRay Kroc was the close partner of the McDonald brothers

    32、CMac and Dick McDonald became broken after they sold their idea to Ray KrocDCalifornia is the best place to go into business答案:A归纳判断题。从全文可得出结论:创造力是事业成功的重要因素。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Plants cant communicate by moving or making sounds, as most animals do. Instead, plants produce volatile c

    33、ompounds, chemicals that easily change from a liquid to a gas. A flowers sweet smell, for example, comes from volatile compounds that the plant produces to attract insects such as bugs and bees. Plants can also detect volatile compounds produced by other plants. A tree under attack by hungry insects

    34、, for instance, may give off volatile compounds that let other trees know about the attack. In response, the other trees may send off chemicals to keep the bugs awayor even chemicals that attract the bugs natural enemies. Now scientists have created a quick way to understand what plants are saying:a

    35、 chemical sensor(传感器) called an electronic nose. The“e-nose” can tell compounds that crop plants make when theyre attacked. Scientists say the e-nose could help quickly detect whether plants are being eaten by insects. But today the only way to detect such insects is to visually inspect individual p

    36、lants. This is a challenging task for managers of greenhouses, enclosed gardens that can house thousands of plants. The research team worked with an e-nose that recognizes volatile compounds. Inside the device, 13 sensors chemically react with volatile compounds. Based on these interactions, the e-n

    37、ose gives off electronic signals that the scientists analyze using computer software. To test the nose, the team presented it with healthy leaves from cucumber, pepper and tomato plants, all common greenhouse crops. Then the scientists collected samples of air around damaged leaves from each type of

    38、 crop. These plants had been damaged by insects, or by scientists who made holes in the leaves with a hole punch(打孔器). The e-nose, it turns out, could identify healthy cucumber, peper and tomato plants based on the volatile compounds they produce. It could also identify tomato leaves that had been d

    39、amaged. But even more impressive, the device could tell which type of damageby insects or with a hole punchhad been done to the tomato leaves. With some fine-tuning, a device like the e-nose could one day be used in greenhouses to quickly spot harmful bugs, the researchers say. A device like this co

    40、uld also be used to identify fruits that are perfectly ripe and ready to pick and eat, says Natalia Dudareva, a biochemist at Purdue University in West Lafayette, Ind. who studies smells of flowers and plants. Hopefully, scientists believe, the device could bring large benefits to greenhouse manager

    41、s in the near future. 1. We learn from the text that plants communicate with each other by.A. making some soundsB. waving their leavesC. producing some chemicals D. sending out electronic signals2. What did the scientists do to find out if the e-nose worked? A. They presented it with all common crop

    42、s.B. They fixed 13 sensors inside the device.C. They collected different damaged leaves.D. They made tests on damaged and healthy leaves.3. According to the writer, the most amazing thing about the e-nose is that it can.A. pick out ripe fruits B. spot the insects quicklyC. distinguish different dama

    43、ges to the leaves D. recognize unhealthy tomato leaves4. We can infer from the last paragraph that the e-nose.A. is unable to tell the smell of flowers B. is not yet used in greenhousesC. is designed by scientists at Purdue D. is helpful in killing harmful insects【参考答案】14、CDCB 2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,

    44、从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。When Luca first heard of the Island of Inventions, he was still very young. But its wonders sounded so incredible that they were forever burned in his memory. From that moment, he never stopped searching for clues which might lead him to the island. He read hundreds of ad

    45、venture books, histories, volumes of physics and chemistry, even music.Over time, he pieced together his idea of what the Island of Inventions was like. It was a secret place, where all the great wise men of the world would meet to learn and invent together. Access to the island was totally restrict

    46、ed. To join, you had to have created some great invention for humanity. Only then could you receive the special invitation which came with directions to the island.So Luca spent his youth studying and inventing. Every new idea he got, he made it into an invention, and if there were something he didn

    47、t understand, hed seek others to help him. Soon he met other young inventors and he told them about the Island of Inventions. They too dreamed of one day receiving an invitation letter. As years passed, the disappointment of not receiving their invitation made Luca and his friends work harder and co

    48、-operate more. They would meet in Lucas house, share their ideas and build new machines. Their inventions became known throughout the world, and improved the lives of millions. But still, no invitation came.They didnt lose heart. They continued learning and inventing every day, trying to come up wit

    49、h more and better ideas. Fresh young talent joined their group, as more inventors dreamed of getting to the island. One day many years later, Luca, already very old, was speaking with a brilliant young man named Roberts, who had written to him, asking him to join the group. Luca started telling the

    50、man of the wonderful Island of Inventions, and of how he was sure that some day they would receive an invitation. Surprised, the young inventor interrupted: “You mean this place isnt the Island of Inventions? Isnt the letter you sent me the real invitation?” It was only then that Luca realised that

    51、his dream had become true in his very own house. No island could exist which would be better than where he was now. No place of invention would be better than what he and his friends had created. Luca felt happy to know that he had always been on the island, and that his life of invention and study

    52、had been a truly happy one.1. Why did Luca and his colleagues probably never receive an invitation to the island?A. Their ideas were not considered worthy enough. B. They were too concerned with acquiring fame.C. The organization had already broken up. D. The island was not a real place.2. What did

    53、Luca learn at the end of the story?A. The island of inventions did not exist. B. He had wasted most of his life.C. He had unknowingly built his own dreamland. D. He finally would receive his invitation.3. Which of the following best describes Luca?A. Aggressive.B. Trusting. C. Creative.D. Easy-going.参考答案13、DCC

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(75) WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-374043.html
    相关资源 更多
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练28 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练28 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练23 必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练23 必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练22 必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练22 必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练2 必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练2 必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练16 必修4 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练16 必修4 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练15 必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练15 必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练11 必修3 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练11 必修3 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练10 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练10 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练27 选修6 UNIT 2 POEMS .ppt2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练27 选修6 UNIT 2 POEMS .ppt
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE .ppt2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE .ppt
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块5 第2讲 定语从句 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块5 第2讲 定语从句 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块3 第2讲 非谓语动词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块3 第2讲 非谓语动词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块2 第2讲 动词转换为名词或形容词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块2 第2讲 动词转换为名词或形容词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:选修7 UNIT 4 SHARING WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:选修7 UNIT 4 SHARING WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:板块2 第3讲 形容词转换为名词、副词或动词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:板块2 第3讲 形容词转换为名词、副词或动词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:板块1 第2讲 形容词、副词的比较等级 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:板块1 第2讲 形容词、副词的比较等级 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修4 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修4 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:层级4 第1讲 记叙文 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:层级4 第1讲 记叙文 WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年人教版高中英语选修八Unit2 名词性从句总复习课件(含音频素材).docx2020-2021学年人教版高中英语选修八Unit2 名词性从句总复习课件(含音频素材).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1