广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(75) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练75 WORD版含答案 广西 来宾 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 75 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(75)含答案2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。India has a very vast history and heritage(遗产). The country has witnessed some of the most important events in the past and every event has an effect of its own on the culture, religion, lifestyle, and economy of the count
2、ry. This is one of the leading reasons why tourists prefer India to travel and explore. Historical tours in India provide everything that a traveler expects from his/her journey. These historical tours give an opportunity to study and explore Indian history.Historical tours of India generally consis
3、ted of four phases: ancient, medieval(中世纪的), modern India and contemporary(当代的)India. Some of the historical travel packages are:Forts and PalacesThe rich cultural past of India is reflected in the countless forts(堡垒)and palaces across the country. Most of the forts were constructed as a defense dev
4、ice to keep the enemy away and palaces were made on the names of the kings and queens. Some of the famous forts and palaces are: Agra Fort (Agra), Fatehpur Sikri (Agra), Hawa Mahal (Jaipur), Amber Fort (Jaipur), City Palace (Jaipur), Gwalior Fort (Gwalior), Mysore Palace (Mysore), Red Fort (Delhi),
5、etc.India Heritage ToursThe main purpose of India Heritage tours is to make Indians as well as tourists familiar with the rich Indian legacy(遗产). The heritage of the country is at least 5000 years. Some of the heritage tours are: medieval heritage, Rajput heritage, Golden Triangle, splendid Gujarat,
6、 etc.South India Historical ToursThe Southern India is known for its diversity and there are many places, whic(景区) in South India include Goa, Cochin, Kerala, Munnar, Periyar, Kottayam and the list goes on and on.1The main purpose of this passage is .A. to report some important events in the history
7、 of IndiaB. to introduce some tours that can explore the history of IndiaC. to help study the culture and history of IndiaD. to tell us how to explore the history of India2Many tourists prefer to travel to and explore because .A. modern India has little to studyB. Indian people have an interesting l
8、ifestyleC. its culture is greatly influenced by its historyD. Indias history is longer than that of any other country3Most forts were built in order to .A. honor the kings B. act as a palace for queensC. keep enemies away D. attract tourists4According to the passage, Rajput heritage .A. is a famous
9、fort in IndiaB. is one of the heritages in IndiaC. has a history of no more than 200 yearsD. lies in South India试题分析:文章主要向读者介绍了印度历史文化之旅。印度有着丰富的历史文化遗产,过去发生的事件对印度的文化、宗教、生活方式和经济都有着很深远的影响。1写作意图题。根据第一段“These historical tours give an opportunity to study and explore Indian history.”和第二段“Some of the histor
10、ical travel packages are:”可知,文章主要介绍了一些与印度的历史有关的旅游项目,故选B。2细节理解题。根据第一段“every event has an effect of its own on the culture, religion, lifestyle, and economy of the country. This is one of the leading reasons why tourists prefer India to travel and explore.”可知,过去发生的事件对印度的文化、宗教、生活方式和经济等产生了影响,这是人们喜欢到印度旅游
11、的主要原因,故选C。3细节理解题。根据第三段“Most of the forts were constructed as a defense device to keep the enemy away”可知,建造碉堡的目的是为了抵御敌人入侵,故选C。4细节理解题。倒数第二段主要介绍的是印度的文化遗产,Rajput heritage是遗产之一,而不是碉堡,排除A;根据“The heritage of the country is at least 5000 years.”排除C;倒数第二段未提到印度南部,排除D;根据倒数第二段“Some of the heritage tours are: me
12、dieval heritage, Rajput heritage, Golden Triangle”可知,Rajput heritage是印度文化遗产游中的一个旅游项目,故选B。考点:广告类短文阅读阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。The number of speakers of English in Shakespeares time is estimated (估计) to have been about five million.Today it is estimated that some 260 million people spea
13、k it as a native language,mainly in the United States,Canada,Great Britain,Ireland,South Africa,Australia and New Zealand.In addition to the standard varieties of English found in these areas,there are a great many regional and social varieties of the language as well as various levels of usage that
14、 are employed both in its spoken and written forms.In fact,it is impossible to estimate the number of people in the world who have acquired an adequate(足够的) working knowledge of English in addition to their own languages.The purpose for English learning and the situations in which such learning take
15、s place are so varied that it is difficult to explain and still more difficult to judge what forms an adequate working knowledge for each situation.The main reason for the widespread demand for English is its present importance as a world language.Besides serving the indefinite needs of its native s
16、peakers,English is a language in which some of important works in science,technology,and other fields are being produced,and not always by native speakers.It is widely used for such purposes as meteorological and airport communications,international conferences,and the spread of information over the
17、 radio and television networks of many nations.It is a language of wider communication for a number of developing countries,especially former British colonies.Many of these countries have multilingual populations and need a language for internal communication in such matters as government,commerce,i
18、ndustry,law and education as well as for international communication and for entrance to the scientific and technological developments in the West.1What would be the best title for this passage?AThe Difficulties of Learning EnglishBInternational CommunicationsCThe Standard Varieties of EnglishDEngli
19、sh as a World Language答案:D主旨大意题。根据第3段第1句及全文的内容:英语在各个国家的各个领域的应用,可推知此题的答案为D。2Which of the following statements is NOT true?A. Some 260 million people in the world have an adequate working knowledge of English.BThere are some 260 million native speakers of English in the world.CIt is almost impossible
20、to estimate the number of people with an adequate working knowledge of English.DPeople learn English for a variety of reasons.答案:A细节理解题。根据文章第1段中第2句及第2段的第1句的描述可推知此题的答案为A。3According to the passage,what is the main reason for the widespread use of English?A. It was popular during Shakespeares time.BIt
21、is used in former British colonies.CIt serves the needs of its native speakers.DIt is a world language that is used for international communication.答案:D推理判断题。根据文章最后一段的描述,英语在世界不同领域、不同的地区的使用,可推知此题的答案为D。4What type of developing countries would be most likely to use English?A. Those geographically close
22、 to the United States.BThose interested in the culture of the United States.CFormer colonies of Great Britain.DCountries where international conferences are held.答案:C细节理解题。根据文章最后一段倒数第2句可推知此题答案为C。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。In 1939,two brothers,Mac and Dick McDonald,started a drivein res
23、taurant in San Bernadino,California.They carefully chose a busy corner for their location.They had run their own businesses for years,first a theater,then a barbecue(烤肉)restaurant,then another drivein.But in their new operation,they offered a new,shortened menu:French fries,hamburgers,and sodas.To t
24、his small selection they added one new idea:quick service,no waiters or waitresses,and no tips.Their hamburgers sold for fifteen cents.Cheese was another four cents.Their French fries and hamburgers had a remarkable uniformity(一致性),for the brothers had developed a strict routine(程序)for the preparati
25、on of their food,and they insisted on their cooks sticking to their routine.Their new drivein became surprisingly popular,particularly for lunch.People drove up by the hundreds during the busy noontime.The selfservice restaurant was so popular that the brothers had allowed ten copies of their restau
26、rant to be opened.They were content with this modest success until they met Ray Kroc.Kroc was a salesman who met the McDonald brothers in 1954,when he was selling milkshakemixing machines.He quickly saw the special attraction of the brothers fastfood restaurants and bought the right to franchise(特许经
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
