广西柳州铁路第一中学2015-2016学年高一上学期段考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西柳州铁路第一中学2015-2016学年高一上学期段考英语试卷 WORD版含解析 广西柳州 铁路 第一 中学 2015 2016 学年 上学 段考 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、绝密启用前2015-2016学年广西柳州铁路第一中学高一上学期段考英语月考试卷考试范围:xxx;考试时间:100分钟;命题人:xxx题号一二三四总分得分注意事项:1答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2请将答案正确填写在答题卡上第I卷(选择题)请点击修改第I卷的文字说明评卷人得分一、阅读理解:共20题 每题2分 共40分Grandpa was a carpenter (木匠). One day he was making some boxes for the clothes his church was sending to an orphanage (孤儿院) in Egypt. On
2、his way home, he reached into his shirt pocket to find his glasses, but they were gone. He drove back to the church, but his search turned out to be fruitless.Suddenly, he realized what happened. The glasses had slipped out of his pocket and fallen into one of the boxes, which he had nailed shut. Hi
3、s new glasses were heading for Africa!Grandpa had six children and he had paid twenty dollars for the glasses that morning. “Its not fair,” he told God as he drove home. “Ive been very faithful (忠诚的) in giving my time and money to YOUR work.”Several months later, the director of the orphanage was on
4、 holiday in the United States. He wanted to visit all the churches that helped him in Egypt, so he came to speak on Sunday night at my grandfathers small church in Chicago.“But most of all,” he said, “I must thank you for the glasses you sent last year. You see, I had just broken my glasses. Then yo
5、ur boxes arrived. To my surprise, I found a pair of glasses in it and it fit me very well!”The people listened, happy for the amazing glasses, but thought that the man must have confused their church with another. There were no glasses on their list of items to be sent overseas. Sitting quietly in t
6、he back, with tears in his eyes, Grandpa realized that God had played a big trick on him.1Where were Grandpas glasses lost?A.In a church in Egypt.B.In the box he made.C.On his way home.D.At the orphanage.2How did Grandpa feel when he found his glasses were lost?A.Calm.B.Worried.C.Surprised.D.Disappo
7、inted.3Who got the glasses in the end?A.Grandpa.B.The orphanage.C.Grandpas workmate.D.The director of the orphanage.4The people except the authors grandpa in the church _.A.sent the pair of glasses to Africa on purposeB.knew the glasses that belonged to GrandpaC.thought the director had made a mista
8、keD.were not interested in the directors speech【答案】1B2D3D4C【解析】1推理判断题。根据第二段中的“The glasses had slipped out of his pocket and fallen into one of the boxes, which he had nailed shut.”可知,爷爷的眼镜掉在了他做的箱子里,故B项正确。2推理判断题。根据最后一段中的“Sitting quietly in the back, with tears in his eyes, Grandpa realized that God h
9、ad played a big trick on him.”可知,听到孤儿院院长说那副眼镜他戴起来很合适后,爷爷含着泪水意识到上帝和自己开了一个大大的玩笑,由此可见爷爷感到很失望,故D项正确。3推理判断题。根据第四段内容可知,孤儿院院长以为爷爷不小心掉进箱子里的那副眼镜也是捐献物品,再根据最后一段中的“Grandpa realized that God had played a big trick on him.”可知,爷爷并没有要回自己的眼镜,所以那副眼镜最后应该是归孤儿院院长所有了,故D项正确。4细节理解题。根据最后一段中的“but thought that the man must ha
10、ve confused their church with another. There were no glasses on their list of items to be sent overseas.”可知,除了爷爷之外其他人都以为孤儿院院长弄错了,因为他们的捐赠物品列表里并没有那副眼镜,故C项正确。【备注】本文是一篇记叙文,讲述了爷爷在一次打造为非洲的一家孤儿院装捐赠衣服的箱子时,他的眼镜掉进了箱子里并随之一起运到了非洲,而孤儿院院长以为那副眼镜也是捐赠物,来访时特意强调那副眼镜很适合自己,爷爷虽然很心疼,但他并没有要回自己的眼镜。After a particularly busy
11、period at work, I decided to get away from it all by going on a hike in the mountains in southern France.Before I left, I read an interesting story in a magazine. It read, “Once, while I was riding on a crowded bus, the man sitting next to me threw his cell phone out of the window when his phone ran
12、g. I was surprised. He looked at me, shrugged (耸耸肩) and looked away. I had no idea whether it was his or stolen or whether he even knew what a cell phone was or not, but he clearly wanted to be free of it, because it clearly troubled him. ”Billions of people across the world use cell phones. Though
13、cell phones are a wonderful way for communication, they often do the exact opposite. Using cell phones can increase stress within families and friends.So when I recently returned home, I got rid of my cell phone. Now I go outside without taking my phone with me. Ive noticed things in my neighborhood
14、 I never noticed before, such as gardens. Ive met new people, started conversations with neighbors I didnt speak to before and talked with some of my friends face to face instead of chatting over the phone.Instead of keeping me off from the world, stopping using my cell phone has helped me get even
15、closer to my family and friends.5According to the story, the man on the bus threw away his cell phone because _.A.it didnt work properlyB.it was stolen from someone elseC.he didnt like the phones styleD.he didnt want to be bothered by it6We can learn from the passage that cell phones _.A.are too exp
16、ensive for many peopleB.can also get people into troubleC.stop people from communicating face to faceD.can make life more interesting7What can we learn about the author?A.He wants to own a garden now.B.He always chatted with his neighbors.C.He used to take his cell phone when going outside.D.He once
17、 rode on a crowded bus in France.8The main purpose of the passage is to _.A.tell us not to let cell phones control our livesB.encourage others to hike with him in FranceC.share his experiences in France with usD.teach us how to get along with neighbors【答案】5D6B7C8A【解析】5推理判断题。根据第二段中的“but he clearly wa
18、nted to be free of it, because it clearly troubled him.”可知,男人扔掉手机是因为他不想受到它的打扰,故D项正确。6细节理解题。根据第三段中的“they often do the exact opposite. Using cell phones can increase stress within families and friends.”可知,虽然手机是个很好的联系方式,但是也能带来很多问题,例如增加家庭和朋友间的压力,故B项正确。7推理判断题。根据第四段中的“Now I go outside without taking my ph
19、one with me. Ive noticed things in my neighborhood I never noticed before”可知,作者出门不带手机以后,注意到了以前从未注意过的人或物,由此可见作者以前出门经常带着手机,故C项正确。8主旨大意题。文章从一个关于手机的小故事入手,讲述了自己不带手机出门以后注意到了很多以前从未注意过的人或物,旨在告诉我们不要让手机占据我们的生活,故A项正确。【备注】本文是一篇夹叙夹议文,作者从一个关于手机的小故事入手,讲述了自己不带手机出门以后注意到了很多以前从未注意过的人或物,告诉我们不要让手机占据我们的生活。Imagine what yo
20、u could do with a machine that could make things disappear.For inspiration, you could read some books. In the books of J.R.R. Tolkein, Bilbo Baggins finds a ring that can make him disappear. Of course, theres also poor Harry Potter, who used his invisibility cloak (隐形斗篷) to hide from danger.Now that
21、 youve got some ideas, its time for the hard part: building the cloak. To do that, you have to give up science fiction and turn to real science. An invisibility cloak has to cheat anything or anyone who might be watching. In order to understand how something can be seen, its important to understand
22、how we see.Human beings can only see objects that reflect (反射) light waves. These waves enter the eye and are then processed by the brain. However, if an object doesnt reflect light, then the waves dont enter the eye, and the brain doesnt process. So building an invisibility cloak is building someth
23、ing that doesnt reflect light.Cummer was part of a team of scientists from Duke University, including David Smith and David Schurig, who built the worlds first version (版本) of an invisibility cloak. They had been inspired by the work of a British physicist, John Pendry. He in May said that an invisi
24、bility cloak was possible and Pendry was not the only one thinking about a disappearing act. At the same time, a Scottish physicist, UIf Leonhardt published a paper on building invisibility equipment.“It wasnt easy,” says Cummer. “As often happens in science and research, it didnt work very well the
25、 first time. That first cloak didnt work like Harry Potters - the scientists didnt actually see anything disappear. So the research is still under way. ”9The first two paragraphs serve as a (n) _.A.introductionB.explanationC.commentD.summary10Cummer and other scientists got the idea of building an i
26、nvisibility cloak from _.A.the film Harry PotterB.the work of a British physicistC.a paper published by a Scottish physicistD.the book of J.R.R. Tolkein11From the text we learn that the research on an invisibility cloak _.A.was led by PendryB.was very successfulC.was used in most popular moviesD.is
27、still in progress12What can be the best title for the text?A.The Science of DisappearingB.The Hardest Part of Building a CloakC.The Invention of an Invisibility CloakD.Turn Science Fiction into Real Science【答案】9A10B11D12C【解析】9文章结构题。本文介绍的是科学家正在研制现实版的隐形斗篷,而前两段提到一些科幻作品中的隐形斗篷就是为了引出话题,故A项正确。10细节理解题。根据第四段
28、中的“They had been inspired by the work of a British physicist, John Pendry. ”可知,他们的灵感来源于英国物理学家John Pendry的著作,故B项正确。11推理判断题。根据最后一段中的“It wasnt easy”及“So the research is still under way.”等信息可知,研制现实版的隐形斗篷还面临很多问题,研制工作仍然在路上,故D项正确。12文章大意题。本文从科幻作品中的隐形斗篷入手,介绍了科学家正在研制现实版的隐形斗篷,目前研制工作仍处于起步阶段,故C 项作标题最能概括出文章内容。【备注
29、】本文是一篇说明文,从科幻作品中的隐形斗篷入手,介绍了科学家正在研制现实版的隐形斗篷。At heart, parents always wish the best for their children, and they work hard for that. Nowadays, we see parents deciding the schools for their little ones before the baby is even born. Once kids start going to school, some parents want to have a time-to-ti
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-374888.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年级上册语文课件-7 桂花雨(人教版)(共29张PPT).ppt
