广西桂林市2019-2020学年高一英语下学期期末考试质量检测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 桂林市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 质量 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广西桂林市2019-2020学年高一英语下学期期末考试质量检测试题(含解析)(考试用时120分钟,满分150分)本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。注意事项:1.答题前,考生在答题卡上务必用直径0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、准考证号填写清楚,并贴好条形码。请认真核准条形码上的准考证号、姓名和科目。2.每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号,在试题卷上作答无效。第I卷第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷
2、上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What day is it today?A. Wednesday. B. Thursday. C. Friday.2. What does the woman most probably want to do?A. Have a walk. B. Buy new clothes. C. Buy some flowers.3.
3、How does the woman probably feel now?A. Frightened. B. Interested. C. Angry. 4. What does the woman suggest the man wear?A. A dark blue shirt. B. A blue tie. C. A white shirt.5. Where are most probably the two speakers?A. In the classroom. B. At home. C. In the library.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5
4、段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man think of the womans dress?A. Very beautiful. B. Very suitable. C. Very practical.7. What do we know about the woman?A. She will hold a birthday party f
5、or herself.B. She has forgotten Susans birthday party.C. She wants to attend Susans birthday party.听第7段材料,回答第8、9题。8. How many main attractions of London does the woman mention?A.4. B. 5. C. 6.9. What does the man want to do?A. Travel around London on a tour bus.B. Travel around London with the woman
6、.C. See each main attraction of London carefully.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the woman most probably doing?A. Watching a movie. B. Looking at some pictures. C. Reading a book.11. Who won the Academy Award for Best Actor this year?A. Matthew McConaughey. B. Leonardo DiCaprio. C. Jared Leto.12. What
7、does the woman think of Jared Letos performance in Dallas Buyers Club?A. Terrible. B. A bit disappointing. C. Great.听第9段材料,回答第13至16题。13. What does the man want to use the iPad for? A. Chatting with friends. B. Watching a movie. C. Writing a movie review on it.14. What is the woman doing now?A. Doing
8、 her school work. B. Sorting photos. C. Printing her paper.15. How does the woman want the photos in the Friends folder printed?A. In the large size. B. In the standard size. C. In the small size.16. What s the most probable relationship between the two speakers?A. Mother and son. B. Brother and sis
9、ter. C. Student and teacher.听第10段材料,回答第17至20题。17. What do we know about the mountains?A. They are in the south of the speakers city.B.They are home to many wild animals.C. They are part of a national park.18. Who first noticed the mountain lion?A. The speaker. B. A policeman. C. An old man.19. What
10、happened to the mountain lion in the end?A. It was killed by the police. B. It was injured and ran away. C. It was taken back to its home.20. How did the author think about the event?A. Excited. B. Frightened. C.Upset.第二部分 阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共3篇,10小题,每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AJ
11、acobs Pillow Dance FestivalWhere: Becket, Massachusetts When: June 15-Aug. 24 Each summer, this influential dance center presents a number of classes and performances by more than 50 companies from around the world. Highlights (最精彩的部分) this season include the Dance Theater of Harlems production of A
12、lvin Aileys “The Lark Ascending”, which opens the festival.Many events are free. Ticketed performances start at $22. jacobspillow.org. Moab Music FestivalWhere: Moab, UtahWhen: Aug. 29-Sept. 9This area is better known for mountain biking than for music. But since 1992, it has hosted a private festiv
13、al that brings classical, jazz, Latin and other types of music to the land. This year there will be 16 concerts, including three “Grotto Concerts”, where guests take a 45-minute boat ride down the Colorado River to performances. Events start at $25. moabmusicfest.org. Cheyenne Frontier DaysWhere: Ch
14、eyenne, WyomingWhen: July 19-28Theres something for everyone at this 117-year-old festival, from an “Indian village” and Old West museum to country concerts. But the competition is still the main attraction, with cowboys and cowgirls competing for major money in the worlds largest outdoor stage. Com
15、petition tickets start at $18, and concert tickets at $23. . The Glimmerglass FestivalWhere: Cooperstown, New YorkWhen: July 6-Aug. 24Each summer, opera lovers from around the country (and the world) travel to upstate New York to watch productions that include stars like Nathan Gunn and Ginger Costa
16、-Jackson. This years performances include Wagners “The Flying Dutchman” and Verdis “King for a Day”, in honor of the 200th birthdays of both composers (作曲家). Tickets start at $26. glimmerglass.org.1. If you want to enjoy a “Grotto Concert”, which date suits you best?A. June 15.B. July 19.C. August 2
17、4.D. September 4.2. If you go to Cheyenne to watch a competition and enjoy a concert, how much will you pay at least?A. $18.B. $22.C. $36.D. $41.3. If you are a big fan of Wagner, youre advised to go to _.A. Jacobs Pillow Dance FestivalB. the Glimmerglass FestivalC. Cheyenne Frontier DaysD. Moab Mus
18、ic Festival【答案】1. D 2. D 3. B【解析】【分析】本文是应用文。文章是四个艺术节日的广告。【1题详解】细节理解题。根据Moab Music Festival部分中的This year there will be 16 concerts, including three “Grotto Concerts”, where guests take a 45-minute boat ride down the Colorado River to performances.可知,今年将有16场音乐会,其中包括三场“洞穴音乐会”,在那里,客人们要乘船45分钟沿科罗拉多河而下欣赏演出
19、。根据它的活动时间是When: Aug.29-Sept.9结合选项可知,9月4日可以参加。故选D。【2题详解】细节理解题。根据Cheyenne Frontier Days部分中的Competition tickets start at $18, and concert tickets at $23 可知,比赛门票起价18美元,上的音乐会门票是23美元。由此可知,如果你去夏延看比赛和欣赏音乐会,你至少会付18+23=41美元。故选D。【3题详解】细节理解题。根据The Glimmerglass Festival部分中的This years performances include Wagners
20、 “The Flying Dutchman” and Verdis “King for a Day”, in honor of the 200th birthdays of both composers (作曲家).可知,今年的演出包括瓦格纳的飞翔的荷兰人和威尔第的国王的一天,以纪念这两位作曲家的200岁生日。由此可知,如果你是瓦格纳的忠实粉丝,建议你去参加“微光玻璃音乐节”。故选B。【点睛】事实询问题,这类试题通常以疑问词what/who/when/where/why/how引起的特殊问句,就文章中某一词语、某一句子、某一段落或某一具体细节和事实进行提问。解答此类试题首先要弄清题目和每一个选
21、项的含义,然后按题目要求寻找与之相关的细节,正确估计答案来源。同时要注意题目和文章中的暗示作用,特别注意辨别各种信息,确认各种信息。如第1小题,根据Moab Music Festival部分中的This year there will be 16 concerts, including three “Grotto Concerts”, where guests take a 45-minute boat ride down the Colorado River to performances.可知,今年将有16场音乐会,其中包括三场“洞穴音乐会”,在那里,客人们要乘船45分钟沿科罗拉多河而下欣
22、赏演出。根据它的活动时间是When: Aug.29-Sept.9结合选项可知,9月4日可以参加。故选D。BThe morning of March 2, 2012, was a busy one for the students in Mrs. Goodknights class in Henryville, Indiana. There was morning meeting with poems to read, jokes to share, and tests to prepare for. “It was just an ordinary day,” says student Lyr
23、ic Darling, 12.At noon, while students played basketball under a sunny sky, a huge tornado (龙卷风) was forming 50 miles away. Around 2:25 p.m., 20 minutes before school was supposed to let out, a huge tornado touched down in Fredericksburg, 20 miles away. As word spread, parents rushed to the school.
24、Teachers rushed to get kids onto buses or into waiting cars. By 2:45, the skies were darkening.“I was crying,” says Lyric. “All around me, kids were crying.” Two buses returned to the school with students whose parents had not been home. Teachers brought the kids to the office, where they all took c
25、over under desks. Suddenly the power went out. And then the tornado attacked the school, filled with wood and trees and glass. The tornado was over the school for less than one minute. In that time, it almost completely destroyed the school. Teachers were about to lead the group out of the office wh
26、en a second tornado was upon them. When it finally ended, the group made its way out of the building.Over the next few hours, parents arrived, overjoyed to find their children. The next day, it was clear: All of Henryvilles people were safe.There were so many sad and frightening stories. Some studen
27、ts saw the tornado with their own eyes. Some lost their homes. But many described how the community (社区) came together to help and support each other. “You learn whats important,” Mrs. Goodknight says.4. When did the tornado hit the school?A. In the morning.B. At noon.C. Around 2:25.D. After 2:45.5.
28、 What did the teachers do in the face of the tornado?A. They asked all the students to take cover under desks.B. They told parents to wait for their kids at home.C. They sent all the students to their homes.D. They helped the students get on buses.6. We can learn from the text that the tornado _.A.
29、got many students killedB. caused great damage to the schoolC. lasted for a few minutesD. made the community feel hopeless【答案】4. D 5. D 6. B【解析】这是一篇记叙文。讲述了2012年3月2日下午 2点45分,龙卷风席卷了印第安纳州的一所学校。在龙卷风来临之前,老师们急忙把孩子们送上公共汽车或等候的汽车,龙卷风对学校造成了很大的破坏。【4题详解】细节理解题。根据第二段最后一句“By 2:45, the skies were darkening.”可知2:45时
30、,天在黑下来,即龙卷风是2:45席卷了学校的,故选D。【5题详解】细节理解题。第二段倒数第二句“Teachers rushed to get kids onto buses or into waiting cars.”可知在面对龙卷风时,老师们急忙把孩子们送上公共汽车或等候的汽车。故选D。【6题详解】细节理解题。第三段倒数第三句“In that time, it almost completely destroyed the school.”可知龙卷风几乎完全摧毁了学校,即龙卷风给学校造成了很大的破坏。故选B。CJonathan Fairoaks lives in a tree house t
31、hat he designed and built! In fact, as a tree house architect (建筑师), Jonathan has built more than 380 tree houses across the United States.Jonathans love of tree-house living began when he was a kid. He started climbing trees when he was 10 years old, and he became an arborist in high school.she bui
32、lt his first tree house and lived in it while he was in college.“It was delightful-like being on a ship because it moved with the wind,” Jonathan says. “It was the most fun Id ever had.”Designing special tree houses may sound difficult, but Jonathan says its not true. “I let the trees decide the des
33、igns,” he says. “Hardwoods such as oak make the best trees for houses- -but I did once build a wonderful tree house in an apple tree.As an arborist, Jonathan tries to never harm the trees. He attaches man- made limbs(树的主枝) to the tree to support the tree house.“The tree grows over the man-made limbs
34、, and they become part of the tree,” Jonathan says.One feature of Jonathans tree houses is the swings(秋千). “Swings are a great way to enjoy the trees.” he explains. For example, he puts up monkey swings for kids tree houses.Jonathan also likes tree houses that have views of streams or rivers and inc
35、lude windows that are made of pieces of colored glass.“Let your imagination run wild,” he says. “Walk in the woods and learn the different trees. Spend time climbing and learn how to do it safely.”Jonathan also encourages his customers to give their tree houses names. One of his customers named his
36、own tree house “Ups and Downs”.7. Whats life like in tree houses according to Jonathan?A. Crazy.B. Difficult.C. Green.D. Delightful.8. W hat does the underlined word “arborist” in Paragraph 5 mean?A A person who loves art.B. A person who lives in a ship.C. A person who cares for trees.D. A person wh
37、o designs houses.9. When Jonathan is designing a tree house, he_.A. first chooses a name for itB. makes sure the tree is well protectedC. imagines that he is on a shipD. tries to make it become part of the tree10. Whats the best title for the text?A. Life in the LimbsB. Ups and DownsC. Imagine Wildl
38、yD. Care for Trees【答案】7. D 8. C 9. B 10. A【解析】这是一篇记叙文。短文讲述了树屋建筑师Jonathan Fairoaks故事,他把人造的树的主枝绑在树上,来支撑树屋,创造了树枝上的生活。【7题详解】细节理解题。根据第三段It was delightful-like being on a ship because it moved with the wind,” Jonathan says. “It was the most fun Id ever had.”可知,这感觉很愉快,就像在一艘船上,因为船随着风移动,”乔纳森说。“这是我经历过的最有趣的事情”
39、。由此可知,在乔纳森看来,树屋里的生活是愉快的。故选D项。【8题详解】词句猜测题。根据第五段Jonathan tries to never harm the trees. 乔纳森尽量不伤害树木。由此可知,划线词的意思是“关心树木的人”。故选C项。【9题详解】细节理解题。根据第五段As an arborist, Jonathan tries to never harm the trees. He attaches man- made limbs(树的主枝) to the tree to support the tree house.可知,作为一个树艺家,乔纳森尽量不伤害树木。 他把人造的树的主枝
40、绑在树上,来支撑树屋。由此可知,当乔纳森在设计树屋时,他会确保树木得到很好的保护。故选B项。【10题详解】主旨大意题。根据第一段Jonathan Fairoaks lives in a tree house that he designed and built! In fact, as a tree house architect (建筑师), Jonathan has built more than 380 tree houses across the United States. Jonathan Fairoaks住在他设计和建造的树屋!事实上,作为一名树屋建筑师,乔纳森已经在美国建造了3
41、80多座树屋。再结合短文讲述了树屋建筑师Jonathan Fairoaks的故事,他把人造的树的主枝绑在树上,来支撑树屋,创造了树枝上的生活。所以短文的最佳标题为“树枝上的生活”。故选A项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑,选项中有两项为多余选项。Maybe you are an average student. You probably think you will never be a top student. This is not necessary so, however._11_Heres h
42、ow:Plan your time carefully.When you plan your week, you should make a list of things that you have to do. After making this list, you should make a schedule of your time. First arrange your time for eating, sleeping, dressing, etc. Then decide a good, regular time for studying. _12_. A weekly sched
43、ule may not solve all your problems, but it will force you to realize what is happening to your time.Find a good place to study.Look around the house for a good study area. Keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of everything but study. materials. No games, radios
44、, or television! When you sit down to study, concentrate on the subject.Make good use of your time in class.Take advantage of class time to listen to everything the teacher says._13_. Taking notes will help you remember what the teacher says._14_When you get home from school, go over your notes. Pre
45、view the important points that your teacher is going to discuss the next day and read that material. This will help you understand the next class. If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and you will remember it longer.Develop a good attitude about tests._15_. It
46、helps you remember your new knowledge. The world wont end if you dont pass a test, so dont be overly worried.There are other methods that might help you with your study. Y ou will probably discover many others after you have tried these.A. Study regularly.B. Listening carefully in class means less w
47、ork later.C. Dont forget to set aside enough time for entertainment.D. Anyone can become a better student if he or she wants toE. No one can become a top student unless he or she works hard.F. The purpose of a test is to show what you have learned about a subject.G. If you want to make progress, you
48、 must finish your homework everyday.【答案】11. D 12. C 13. B 14. A 15. F【解析】这是一篇说明文。本文围绕如何成为更优秀的学生提出了几种建议,包括学习时间,地点,方法和考试等方面。【11题详解】根据上文Maybe you are an average student. You probably think you will never be a top student.(也许你是个普通的学生。你可能认为你永远不会成为一个优等生)尤其是空前的“This is not necessarily so, however.” 中的“howe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-376149.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
