广西玉林市2016高考英语阅读理解(二轮)精练(2)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 玉林市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 精练 答案
- 资源描述:
-
1、广西玉林市2016高考英语阅读理解(二轮)精练(2)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Switzerland is the best place to be born in the world in 2013,and the US is just 16th. A new study made by the Economist Intelligence Unit says American babies will have a dimmer future than those born in Hong Kong,Ireland and even Cana
2、da. The EIU,a sister company of the Economist,tried to measure how well countries will provide the best opportunities for a healthy,safe and prosperous life in years to come.People born in Switzerland will tend to be the happiest and have the best quality of life judged in terms of wealth,health and
3、 trust in public institutions,according to the analysis. The Scandinavian countries of Norway,Sweden and Denmark also all make the top five in a qualityoflife index(指数)highlighting where it is best to be born next year.One of the most important factors is being rich,but other factors come into playi
4、ncluding crime,trust in public institutions and the health of family life. In total,the index takes into account 11 factors. These include fixed factors such as geography,others that change slowly over time such as demography (人口统计学),social and cultural characteristics, and the state of the world ec
5、onomy. The index also looks at income per head in 2030,which is roughly when children born in 2013 will reach adulthood. Small economies take up the top 10 countries,with Australia coming second and New Zealand and the Netherlands not too far behind.Half of the top 10 countries are European,but only
6、 one,the Netherlands,is from the eurozone. The crisisridden south of Europe,including Greece,Portugal and Spain,falls behind despite the advantage of a favourable climate. Interestingly,the largest European economiesGermany,France and Britaindo not do particularly well. Nigeria has the unenviable(不值
7、得羡慕的)title of being the worst country for a baby to enter the world in 2013.11According to the passage,the happiest people live in_ADenmark BSwitzerlandCGermany DNigeria12The factors of telling the best place to be born dont include_Aeconomy BgeographyCtrust in public institutions Dpollution13Which
8、of the following is TRUE according to the text?AThe Economist Intelligence Unit is a company.BThe Economist attempted to measure the best place to live.CThe Scandinavian countries are hardly at the top of the list.DHalf of the top 10 countries are from the eurozone.14The purpose of the text is to sh
9、ow people_.Athe best place to be born in 2013Ba new study made by the EIUCthe worst country to be born in 2013Dthe factors of measuring the best place to be born【语篇导读】 本文主要通过经济学人智库对国家的幸福指数的研究得出在瑞士出生的人是最幸福的,生活质量也最高,而挪威、瑞典和丹麦这几个斯堪的纳维亚国家也跻身前五名。11. B细节理解题。 根据文章第一段“Switzerland is the best place to be bor
10、n in the world in 2013”和第二段“People born in Switzerland will tend to be the happiest and have the best quality of life”可知,一般来说,在瑞士出生的人是最幸福的,其生活质量也最高。故答案为B项。12. D细节理解题。根据文章第二段中对于判断最佳居住地的因素介绍可知,没有提到“污染”的问题。故答案为D项。13. A推理判断题。根据文章第一段中“The EIU, a sister company of the Economist”可知经济学人智库是一家公司。故A项正确。14. B主旨
11、大意题。本文的目的是展示经济学人智库的研究结果,而其他三个选项只是其中的一个部分,不能作为文章的目的。故答案为B项。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 When we talk about stars ,especially women stars ,it seems that they are always young, pretty and own charming body shapes. But recently a Britains Got Talent(英国达人)star Susan Boyle has changed our views abs
12、olutely. Simon Cowell ,one of the judges of the talent show spoke of his shock over Ms Boyles voice. This lady camp up ,and Im thinking, This will take five seconds and I can go to have a cup of tea. That changed when she began to sing I Dreamed to Dream from Les Miserables. She knew we were going t
13、o have that reaction and just to see that look of satisfaction on her face through -it was one of my favorite moments, Cowell said. The performance was posted on line and before long, the 47-year-old Scottish woman has been famous all over the world. Speaking from her home in Scotland, Ms Boyle said
14、 that she hasnt thought of changing her appearance. She said that her friend helped her with make-up. I mean, thats hardly a makeover, she added.Ms Boyle also spoke of the reason she first began to explore her vocal talents, I was kind of slow at school, so getting like singing was a good way of hid
15、ing behind that and thus it built my confidence.72.Susan Boyle is _ A. a judge B. a reporter C. a beautiful D. a Scottish woman73.Susan Boyle had a look of satisfaction on her face when she was singing because_. A. she was confident of her singing B. she was satisfied with the judges C. she was pret
16、ty and in good shape D. she sang the song I Dreamed a Dream from Les Miserables74.According to the passage, which is NOT true? A. It was the vocal talents that built Susans confidence B. Susan Boyle was not good at her lesson when at school. C. Susan Boyle became famous because of her appearance. D.
17、 Simon Cowell didnt think Susan Boyle a good singer at the first sight.75.What can we learn from Susan Boyles success A. Its never too old to learn. B. Its easier to succeed at the age of 47. C. If you have a dream, try to make it come true! D. If you are not able to study well, to be a singer inste
18、ad.【文章大意】本文是一篇记叙文,讲诉了英国达人”苏珊波伊尔不是以貌红遍全球,而是以她美妙的歌声出名的。72.【答案】D【解析】根据第三段The performance was posted on line and before long, the 47-year-old Scottish woman has been famous all over the world可知答案为D。【考点定位】考查细节理解能力。 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。It is pretty much a one-way street. While it may be com
19、mon for university researchers to try their luck in the commercial world, there is very little traffic in the opposite direction. Pay has always been the biggest deterrent, as people with families often feel they cannot afford the drop in salary when moving to a university job. For some industrial s
20、cientists, however, the attractions of academia (学术界) outweigh any financial considerations.Helen Lee took a 70% cut in salary when she moved from a senior post in Abbott Laboratories to a medical department at the University of Cambridge. Her main reason for returning to academia mid-career was to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
