上海华东师范大学第二附属中学2022届高三上学期10月阶段测试卷英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 上海华东师范大学第二附属中学2022届高三上学期10月阶段测试卷英语试题 WORD版含解析 上海 华东师范大学 第二 附属中学 2022 届高三 上学 10 阶段 测试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、华东师大二附中2022届高三阶段测试卷(英语)1. Listening ComprehensionSection ADirections: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the question will be spoken only once. After you hear a
2、 conversation and a question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.1. A. He will give the woman some tips on the game.B. The woman has good reason to quit the game.C. He is willing to play chess with the woman.D
3、. The woman should go on playing chess.2.A. The man can forward the mail to Mary.B. She can call Mary to take care of the mail.C. Mary probably knows Sallys new address.D. She would like to resume contact with Sally.3. A. His handwriting has a unique style.B. His notes are not easy to read.C. He did
4、 not attend todays class.D. He is very pleased to be able to help.4. A. The man had better choose another restaurant.B. The new restaurant is a perfect place for dating.C. The new restaurant caught her fancy immediately.D. The man has good taste in choosing the restaurant.5 A. He has been looking fo
5、rward to spring.B. He has been waiting for the winter sale.C. He will clean the womans boots for spring.D. He will help the woman put things away.6. A. The woman is rather forgetful.B. The man appreciates the womans help.C. The man often lends books to the woman.D. The woman often works overtime at
6、weekends,7. A. Go to work on foot. B. Take a sightseeing trip.C. Start work earlier than usual. D. Take a walk when the weather is nice.8. A. The plane is going to land at another airport.B. All flights have been delayed due to bad weather.C. Temporary closing has disturbed the airports operation.D.
7、 The airports management is in real need of improvement.9. A. One box of books is found missing. B. Some of the boxes arrived too late.C. Replacements have to be ordered. D. Some of the books are damaged.10. A. The man will pick up Professor Johnson at his office.B. The man did not expect his paper
8、to be graded too soon.C. Professor Johnson has given the man a very high grade,D. Professor Johnson will talk to each student in his office.Section BDirections: In Section B. you will hear two short passages and a longer conversation, and you will be asked some questions on the passages and the conv
9、ersation. The passages and the conversation will be read twice, but the questions will he spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one is the best answer to the question you have heard.Questions 11 through 13 are based on the following
10、 passage.11. A. There are mysterious stories behind his works.B. There are many misunderstandings about him.C. His works have no match worldwide.D. His personal history is little known12 A. He moved to Stratford-on-Avon in his childhood.B. He failed to go beyond grammar school.C. He was a member of
11、the town councilD. He once worked in a well-known acting company.13. A. Writers of his time had no means to protect their works.B. Possible sources of clues about him were lost in aC. His works were adapted beyond recognition.D. People of his time had little interest in him.Questions 14 through 16 a
12、re based on the following passage.14. A. Theft. B. Cheating C. Air crash. D. Road accidents.15. A. Learn the local customs. B. Make hotel reservations.C. Book tickets well in advance. D. Have the right documents.16.A. Contact your agent. B. Get a lift if possible.C. Use official transport D. Have a
13、friend meet you.Questions 17 through 20 are based on the following conversation.17. A. To place an order. B. To apply for a job.C. To return some goods. D. To make a complaint.18.A. He works on a part-time basis for the company.B. He has not worked in the sales department for long.C. He is not famil
14、iar with the exact details of the goods.D. He has become somewhat impatient with the woman.19. A. It is not his responsibility.B. It will be free for large orders.C. It depends on a number of factors.D. It costs 15 pounds more for express delivery.20. A. Make inquires with some other companies.B. Re
15、port the information to her superior.C. Pay a visit to the saleswoman in charge.D. Ring back when she comes to a decision.II. Grammar and VocabularySection ADirections: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a g
16、iven word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank.Robert Cormier(19252000)I take real people and put them in extraordinary situations.Robert Cormier did not seem like an author who would create controversy, or argument.
17、 Never_1_he live farther than three miles from his childhood home in Leominster, Massachusetts, and for many years, he was a popular columnist for a local newspaper. On most afternoons, he could be found in the areas public library.However, controversy (争议) for Cormier began in 1974,_2_he published
18、his novel The Chocolate War. The novel deals with bullying (霸凌) at a New England school in a realistic way. Soon some people were calling for the book _3_(ban) from libraries and schools._4_under great pressure, Cormier never backed down. “My dream was to be known as a writer and to be able to produ
19、ce at least one book that_5_(read) by people. That dream came true with my first novel_6_(publish). And all_7_rest has been a sweet bonus. One of the sentences that _8_(occur) all the time in letters I receive is: You tell it like it is. And thats encouragement for me and keeps me _9_(go).”Cormier c
20、ontinued to write about the realities of growing up, with novels such as I AM the Cheese and stories such as “The Moustache”. His stories reflect an amazing ability to focus on everyday American life and capture it _10_the perspective of teenagers, who see things that adults dont always see.【答案】1. d
21、id 2. when 3. to be banned 4. But 5. would be read 6. published 7. the 8. occurs 9. going 10. from【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章介绍了著名作家Robert Cormier身上存在的争议和面临争议时他的态度,并对他的作品的独特魅力和角度进行了赞扬。【1题详解】考查部分倒装和一般过去时。句意:他住的地方离他童年在马萨诸塞州莱明斯特的家从来不超过3英里,多年来,他一直是当地一家报纸颇受欢迎的专栏作家。否定词never放在句首,句子应用部分倒装。部分倒装语序为“助动词/情态动词/be动词+主语+谓语
22、”。根据“for many years, he was a popular columnist for a local newspaper”可知,此处应用一般过去时,所以应将助动词did提前。故填did。【2题详解】考查定语从句。句意:然而,对科米尔的争议始于1974年,当时他出版了他的小说巧克力战争。定语从句修饰先行词1974,先行词在从句中作时间状语,故用关系副词when。故填when。【3题详解】考查非谓语动词。句意:不久,一些人要求图书馆和学校禁止这本书。call for sb to do意为“要求某人做某事”,此处用to do不定式作宾语补足语。动词ban意为“禁止”,和逻辑主语bo
23、ok构成被动关系。故填to be banned。【4题详解】考查连词。句意:但在巨大的压力下,科米尔从未退缩。“under great pressure”和“Cormier never backed down”构成转折关系,且空格后没有逗号,所以应用转折词but。句首首字母应大写。故填But。【5题详解】考查时态语态。句意:我的梦想是成为一名作家,并且至少能写出一本书供人们阅读。根据“My dream was to be known as a writer and to be able to produce at least one book”可知,此处是指过去时间的意志、意愿、决心,所以应用
24、过去将来时。根据“by people”可知,此处应用被动语态。故填would be read。【6题详解】考查非谓语动词。句意:随着我的第一部小说出版,我的梦想实现了。在with独立主格结构中,动词publish意为“出版”,和逻辑主语novel构成被动关系。根据“That dream came true”可知,此处是指动作已完成,所以应用过去分词。故填published。【7题详解】考查定冠词。句意:剩下的一切都是一份甜蜜的红利。all the rest意为“其他一切”,为固定搭配,所以应用定冠词the。故填the。【8题详解】考查时态和主谓一致。句意:我收到的信中经常出现这样一句话:“你实
25、事求是。”根据“One of the sentences that.all the time in letters I receive is”可知,此处应用一般现在时。主语“One of the sentences”为第三人称单数。故填occurs。【9题详解】考查非谓语动词。句意:这是对我的鼓励,让我继续前进。keep sb doing意为“让某人一直做某事”。故填going。【10题详解】考查介词。句意:他的故事反映了一种惊人的能力,即关注美国人的日常生活,并从青少年的视角捕捉到这些生活,而青少年能看到成年人常常看不到的东西。名词perspective意为“角度”,应和介词from搭配,表
26、示“从角度”。故填from。Section BDirections: Complete the following passage by using the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.A. nod B. initiating C. proceeding D unintended E. automatically F. orientsG. bite H. watchful I. jags J. prospective K. po
27、tentiallyFacial RecallLarge gatherings such as weddings and conferences can be socially overwhelming. Pressure to learn peoples names only adds to the stress. A new facial-recognition app could come to the rescue-but privacy experts recommend_11_with caution.The app called Social Recall, connects na
28、mes with faces via smartphone cameras and facial recognition,_12_enminating the need for formal introductions. “It breaks down these social barriers we all have in terms of_13_the policy of politeness to meet somebody,” says Barry Sandrew, whose start-up, also called SocialRecall, created the app an
29、d tested it at an event attended by about 1,000 people.After receiving an invitation to download SocialRecall from an event organizer, a(n)_14_user is asked to take two selfies and sign in via social media. At the event, the app is active within a previously defined geographical area. When a user po
30、ints his or her phone camera at an attendees face, the app identifies the individual, displays the persons name, and links to his or her social media profile. To protect privacy, it recognizes only those who have given their_15_And the apps creators say it_16_wipes users data after an event.Ann Cavo
31、ukian, a privacy expert who runs the Privacy by Design Center of Excellence at Ryerson University in Toronto, commends the apps creators for these protective measures. She cautions, however, that when people choose to share their personal information with the app, they should know that “there may be
32、_17_consequences down the road with that information being used in another context that might come back to_18_you.”The start-up has also developed a version of the app for individuals who suffer from prosopagnosia, or “face blindness,” a condition that prevents people from recognizing individuals th
33、ey have met. To use this app, a person first acquires an image of someones face, from either the smartphones camera or a photograph, and then_19_it with a name. When the camera spots that same face in real life, the previously entered information is displayed. The collected data are stored only on a
34、 users phone, according to the team behind the app.Jason Schultz, a professor of clinical law at New York University, who was not involved with the apps creation, remains_20_, “The cost to everyone whom you are surveilling with this app is very, very high, and I dont think it respects the consent po
35、litics involved with capturing peoples images.”【答案】11. C 12. K 13. B 14. J 15. A 16. E 17. D 18. G 19. I 20. H【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍一款新的应用程序帮助人们识别面孔,但也有可能泄露隐私。【11题详解】考查动词。句意:一款新的面部识别应用程序可能会帮上忙,但隐私专家建议要谨慎行事。proceed with caution表示“谨慎行事”, recommend doing。用proceeding “进行”,故选C。【12题详解】考查副词。句意:这款名为Social
36、Recall的应用通过智能手机摄像头和面部识别将名字与人脸连接起来,可能消除了正式介绍的需要。根据“connects names with faces via smartphone cameras and facial recognition”可知连接名字和人脸,就不用正式介绍了。potentially“可能地”,故选K。【13题详解】考查动词。句意:它打破了我们在与人见面时所面临的礼貌政策方面的社会障碍。根据“cautions”得知,介词后用动名词。 initiate“发起”,故选B。【14题详解】考查形容词。句意:在收到活动组织者发出的下载SocialRecall的邀请后,潜在用户会被要求
37、自拍两张,并通过社交媒体登录。形容词修饰名词,prospective “预期的;可能的”。故选J。【15题详解】考查名词。句意:为了保护隐私,它只认可那些提供了他们点头的人。根据“it recognizes ”得知,谁给指令,听谁的。nod“点头”。故选A。【16题详解】考查副词。句意:该应用程序的开发者表示,它会在事件发生后自动删除用户数据。 根据“cautions”得知,automatically “自动地”。故选E。【17题详解】考查动词。句意:然而,她警告说,当人们选择在这款应用上分享个人信息时,他们应该知道,这些信息在另一种情况下使用,可能会带来意想不到的后果,最终可能会反过来伤害到
38、你。根据“cautions”得知,警告有意外的后果,unintended “意想不到的”。故选D。【18题详解】考查动词。句意:然而,她警告说,当人们选择在这款应用上分享个人信息时,他们应该知道,这些信息在另一种情况下使用,可能会带来意想不到的后果,最终可能会反过来伤害到你。根据“cautions”得知,警告有伤害你的情况发生。不定式后用动词原形。bite “咬,伤害”。故选G。【19题详解】考查动词和时态。句意:要使用这款应用程序,用户首先要从智能手机的摄像头或照片上获取某人的面部图像,然后给它贴上一个名字。根据并列句的acquires,得知用一般现在时,第三人称单数。jag “使咬合”。
39、故选I。【20题详解】考查形容词。句意:纽约大学临床法教授杰森舒尔茨没有参与这款应用的开发,他仍然保持着警惕。根据“was not involved ”可知,是谨慎的态度。watchful“警惕的”。故选H。【点睛】. Reading ComprehensionSection ADirections: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best f
40、its the context.Paying Attention: The Attention EconomyEconomics is the study of how scarce resources are allocated; whether that is housing, food, or money. However, in an era of endless amounts of information at our fingertips, what is the_21_? Unlike the first three examples that can be empirical
41、ly_22_and measured, our intangible yet extremely valuable attention is the limiting factor: we are in the age of the attention economy.According the American Psychological Association, attention comes in many forms: love, recognition, obedience, and help. Although_23_unquantifiable, many derive atte
42、ntions value from how much time we focus on a particular thing. We face attentions scarcity every day; while “paying attention” to one thing we ignore others.The term “attention economy” was coined by Herbert A. Simon, who noted that “a wealth of information creates a poverty of attention”, suggesti
43、ng that multitasking is a_24_. Later, Micheal Goldhaber warned that the international economy is_25_from a material-based economy to an attention-based economy: fewer people are involved with manufacturing and emerging careers work with information. Although the “information economy” is a common nam
44、e for this new state. Goldhaber_26_this. “Information is not scarce, but attention is”.Like money, we all have a thirst for attention to a certain degree. Money is needed for food, water, and shelter. Similarly. attention can be translated to something tangible and necessary fo_27_. As babies, we cr
45、y. laugh, make noises, and want the attention on usotherwise we are not fed. clothed, or alive. However, money and attention are distinct; money follows attention, whereas the reverse is not necessarily I me, As our economy becomes more reliant on attention, the_28_of exchange flows from the holders
46、 of the old to the holders of the new.When we go on the internet, we typically have a goal in mind. Once we obtain what we want, we leave the site. However, social media strategically get our attention_29_. Once we see a user we like, we “_30_” them on YouTube, “become friend” with them on Facebook,
47、 or “follow” them on Instagram. Thereafter, anything they post will appear on our feeds. We can scroll_31_on social media, and upon finishing a video we will always have a new one to auto-play. However, when we keep attention glued to our phones, we forgo other opportunities.It is difficult to deter
48、mine the impact attention-grabbing sites can have on the economy and society as a whole. It is necessary to not only consider the direct effects of exposure to social media, out the crowding out of other activities, known as the_32_effect.Many firths fully understand the scarcity of our attention, a
49、nd are adapting their business models to exploit it. _33_, some technology companies use a psychologic theory that rewards increase ones anticipation. As anticipation increases, such reward-seeking actions that technology companies have capitalized on to capture attention turn to _34_. Feeling uncer
50、tain, we Google; feeling lonely, we go to Facebook. Nothing tells us to do these things. The users trigger themselves,When looking at social medias societal impact, the experts suggest that it is monumental. As one puts it, behaviour design can seem_35_, because its mostly just clicking on screens.
51、But what happens when you magnify that into an entire global economy? Then it becomes about power.21. A. budgetB. capitalC. scarcityD. treasure22. A. quantifiedB. experimentedC. provenD. treated23 A. literallyB. theoreticallyC. intenselyD. universally24. A. mythB. rumorC. cureD. target25. A. expande
52、dB. varyingC. sparedD. swinging26. A. advocatesB. dismissesC. justifiesD. assumes27. A. recognitionB. contactC. survivalD. assurance28. A. mediumB. valueC. reserveD. concern29. A. ensuredB. withdrawnC. escapedD. hooked30. A. try outB. put upC. subscribe toD. keep to31. A. deliberatelyB. virtuallyC.
53、sustainablyD. endlessly32. A. substitutionB. dependenceC. maximumD. hunger33. A. In feetB. For instanceC. On the wholeD. In addition34. A. profitB. successC. procedureD. instinct35. A. ready-madeB. lightweightC. self-cateringD. risk-taking【答案】21. C 22. A 23. D 24. A 25. D 26. B 27. C 28. B 29. D 30.
54、 C 31. D 32. C 33. B 34. A 35. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,主要讲的是注意力经济。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:然而,在一个信息无穷无尽的时代,什么是稀缺性?A. budget预算;B. capital资本;C. scarcity稀少;D. treasure宝藏。由前文的“scarce resources”可知,此处是说“什么是稀缺性”,故选C。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:与前三个例子不同的是,我们的无法量化但极有价值的注意力是一个限制因素:我们正处于注意力经济的时代。A. quantified量化;B. experimented做试验;
55、C. proven证明;D. treated对待。由第三空后面的“unquantifiable, many derive attentions”可知,注意力是无法量化的,故选A。【23题详解】考查副词词义辨析。句意:虽然普遍无法量化,但很多注意力的价值来自于我们在某件事上花费的时间。A. literally照字面地;B. theoretically理论上;C. intensely强烈地;D. universally普遍地。由后面的“unquantifiable”可知,注意力普遍无法量化,因此空格处是“普遍地”,故选D。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:“注意力经济”(attention e
56、conomy)一词是由Herbert A. Simon提出的,他指出“丰富的信息造成了注意力的匮乏”,这表明多任务处理是一个神话。A. myth神话;B. rumor谣言;C. cure疗法;D. target目标。由前面的“a wealth of information creates a poverty of attention”可知,丰富的信息造成了注意力的匮乏,因此多任务处理是不可能的,是神话,故选A。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:后来,michael Goldhaber警告说,国际经济正在从物质经济转向注意力经济:越来越少的人从事制造业和与信息相关的新兴职业。A. expan
57、ded扩大;B. varying变化;C. spared留出;D. swinging摇晃。由“from a material-based economy to an attention-based economy”可知,国际经济正在从物质经济转向注意力经济,swing from.to.意为“从.转向.”,故选D。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:Goldhaber驳回。A. advocates提倡;B. dismisses驳回;C. justifies证明是正当的;D. assumes设想。Although表转折,由“Although the “information economy” i
58、s a common name”可知,此处是说“Goldhaber不同意上面的说法”,因此空格处是“驳回”,故选B。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:同样,注意力也可以转化为生存所必需的有形事物。A. recognition认可;B. contact联系;C. survival幸存;D. assurance保险。由后文的“As babies, we cry. laugh, make noises, and want the attention on usotherwise we are not fed. clothed, or alive ”可知,注意力可以转化为生存所必需的有形事物,故选
59、C。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:随着我们的经济变得更加依赖于注意力,交换价值就从旧的持有者流向了新持有者。A. medium媒介;B. value价值;C. reserve储备(量);D. concern关心,担忧。由上文的“money follows attention”可知,交换价值就从旧的持有者流向了新持有者。故选B。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:然而,社交媒体会战略性地吸引我们的注意力。A. ensured确保;B. withdrawn撤退;C. escaped逃跑;D. hooked钩住。However表转折,因此空格处所在句子表示与上文“we leave the
60、site”相反,是说我们不离开网站,也就是社交媒体吸引我们的注意力,因此空格处是“钩住”,故选D。【30题详解】考查动词短语词义辨析。句意:一旦我们看到一个我们喜欢的用户,我们就会在YouTube上“订阅”他们,在Facebook上“成为朋友”,或者在Instagram上“关注”他们。A. try out试验;B. put up张贴;C. subscribe to订阅;D. keep to坚持。由“Once we see a user we like, we “_” them on YouTube”可知,我们看到一个我们喜欢的用户,我们就会在YouTube上“订阅”他们,故选C。【31题详解】
61、考查副词词义辨析。句意:我们可以在社交媒体上无休止地滚动,在完成一个视频后,我们总是会自动播放一个新的视频。A. deliberately故意地;B. virtually事实上,几乎;C. sustainably可持续地;D. endlessly无休止地。由后面的“upon finishing a video we will always have a new one to auto-play”可知,在完成一个视频后,我们总是会自动播放一个新的视频,因此我们是在社交媒体上无休止地滚动,故选D。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:不仅要考虑接触社交媒体的直接影响,还要考虑从其他活动中挤出的影响
62、,即所谓的最大影响。A. substitution代替;B. dependence依靠;C. maximum最大值;D. hunger饥饿。由前面的“not only consider the direct effects of exposure to social media, but the crowding out of other activities”可知,此处是说“要考虑最大影响”,因此空格处是“最大值”,故选C。【33题详解】考查固定短语词义辨析。句意:例如,一些科技公司使用一种心理学理论,即奖励会增加人们的预期。A. In feet以英尺的方式;B. For instance例
63、如;C. On the whole整体上;D. In addition另外。由空格前的“Many firms”和空格后的“some technology companies”可知,此处是在举例,因此空格处是“例如”,故选B。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:随着预期的增加,科技公司用来吸引注意力的这种寻求回报的行为变成了利润。A. profit利润;B. success成功;C. procedure程序;D. instinct本能。由“such reward-seeking actions that technology companies have capitalized on to c
64、apture attention turn to”可知,科技公司是使这种寻求回报的行为变成了利润,故选A。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意: 就像有人说的,行为设计看起来无足轻重,因为它主要是点击屏幕。A. ready-made现成的;B. lightweight无足轻重的;C. self-catering自给的;D. risk-taking冒险的。由空格后的“because its mostly just clicking on screens”可知,行为设计主要是点击屏幕,因此是简单的,因此空格处是“无足轻重的”,故选B。Section BDirections: Read the f
65、ollowing three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.(A)Be it from the mouths of foreigners who
66、 have lived here for a few years or from stories on travel websites, one of the most common qualities that people list about Shanghai is the infectious energy that courses through the city.For some, this energy is defined by the way of lifeShanghai is a city that never sleeps. In the day, the street
67、s arc always bustling with people from all over the world. After all, the city has long been Chinas most cosmopolitan city, having been the epicenter of trade and cultural exchange between Chinese and foreigners since the city was forced to open its door to the world in 1843 after the First Opium Wa
68、r (1840-42).Shanghais ubiquitous delivery people can be found on the roads even past midnight, rushing from point to point on their trusty electric scooters to satiate the hunger of night owls. Even before the break of dawn, pensioners can be found gathering in parks, ready to kick start their day w
69、ith a tai chi session.For others, this energy is generated from the friction between the contrasts the city has. Indeed, it does not take long for one to realize that Shanghais charm lies in it being a binary of old and new.Here, charming neoclassical architecture and art deco structures stand along
70、side modem buildings with shimmering glass and metal facades, rustic (质朴的)lane houses and shikumen buildings. Humble mom-and-pop shops that look stuck in time can often be found right next to hip dining venues or industrial-chic fashion stores selling designer apparel.One of the best places to get a
71、n overview of these surreal contrasts is none other than the tallest building in the city the Shanghai Tower in Lujiazui. Measuring a dizzying 632 meters in height, this architectural marvel boasts having the worlds highest observation deck within a building or structure. It also comes with the worl
72、ds fastest elevators which would get you from the bottom to the top at 20.5 meters per second.On the other side of the Huangpu River is where you would find the Bund, which is home to magnificent neoclassical buildings. The Bund is to Shanghai what Times Square is to New York or what the Champs-61ys
73、ees is to Paris. A trip to Shanghai would not be complete without exploring this iconic waterfront promenade.Autumn is the best time to experience Shanghai on foot, not merely because the weather is conducive for walking, but because this is when the roads and sidewalks in many areas are blanketed w
74、ith a layer of colorful fallen leaves.36. Why is the example of delivery man mentioned?A. To make a contrast with pensioners biological clock.B. To illustrate the vibrant energy of modern Shanghai.C. To highlight the diligence and consideration of delivery man.D. To feature the courier delivery serv
75、ice in full swing.37. Which of the following is TRUE about the contrast of Shanghai?A. The contrast mainly arises from the First Opium War.B. The design of the Shanghai Tower stands for a contrast.C. A marked contrast is shown in the use of building materials.D. The dishes served in mom-and-pop shop
76、s represent the outdated flavor.38. The underlined word “hip” in paragraph 5 is closest in meaning to_.A. photographicB. modestC. peculiarD. stylish39. Which of the following will be most probably discussed following the last paragraph?A. Stunning views of the Shanghai skyline.B. The best places to
77、view the seasonal spectacle.C. The walking path that hugs the Huangpu River.D. Must-try dishes and food items typical of Shanghai.【答案】36. B 37. B 38. D 39. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了上海这个城市的生活和以及它的风景。【36题详解】推理判断题。根据第二段的“For some, this energy is defined by the way of lifeShanghai is a city that never s
78、leeps. ”(对一些人来说,这种活力是由生活方式决定的上海是一座不夜城。)和第三段的“Shanghais ubiquitous delivery people can be found on the roads even past midnight, rushing from point to point on their trusty electric scooters to satiate the hunger of night owls. ”可知,上海是个不夜城,即使到了午夜依然很活跃。第三段中提出送货员的例子是为了表明上海这个城市的活力。故选B。【37题详解】细节理解题。根据倒数第
79、三段的“One of the best places to get an overview of these surreal contrasts is none other than the tallest building in the city the Shanghai Tower in Lujiazui. ”(要一览这种超现实的反差,最好的地方莫过于上海最高的建筑陆家嘴的上海中心大厦。)可知,上海中心大厦的设计体现了一种对比。故选B。【38题详解】词义猜测题。根据上文的“Here, charming neoclassical architecture and art deco struc
80、tures stand alongside modem buildings with shimmering glass and metal facades, rustic (质朴的)lane houses and shikumen buildings. ”(在这里,迷人的新古典主义建筑和装饰艺术建筑与闪闪发光的玻璃和金属外墙的现代建筑、乡村小巷的房子和石库门建筑并肩而立。)可知,这里的建筑都是古典建筑和现代建筑并立,因此可推测出,看起来很过时,不起眼的夫妻店,经常可以在旁边找到的应该是“现代的”时尚餐饮。因此,hip意为“时尚的”。故选D。【39题详解】推理判断题。最后一段主要介绍了秋天是徒步
81、体验上海的最佳时间,不仅因为天气有利于步行,还因为这是许多地区的道路和人行道上覆盖着一层多彩的落叶。由此可推断出,接下来的一段应该介绍去哪里欣赏上海秋天的美景最好。故选B。(B)Join a ProjectThere are many opportunities to become a citizen scientist in national parks. Check out some park-sponsored projects below. You can find additional projects on external sites like SciS and CitizenS
82、cience.gov. And if youre accustomed to using programs like eBird or iNaturalist, you can continue to do so in any national park, even on your own.What can you do as a citizen scientist in a national park? Most likely youll collect data and upload them to a database. In some cases, you can explore, g
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377877.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
