山东省青岛市黄岛区黄岛二中2020届高三模拟检测题四英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省青岛市黄岛区黄岛二中2020届高三模拟检测题四英语试题 WORD版含解析 山东省 青岛市 黄岛区黄岛二中 2020 届高三 模拟 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、20192020年度青西二中高三模拟检测四第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共 5小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读一遍。1. How long will the man have to wait for the post office to open?A. 15 minutes.B. 10 minutes.C. 20 minutes.2. What is the man going to do during th
2、e summer vacation?A. Go camping.B. Visit his parents.C. Visit his friends in London.3. What is the woman doing?A. Complaining.B. Apologizing.C. Arguing.4. Why did the woman call?A. To ask to borrow some CDs.B. To ask whether Bill can come to the party.C. To pass on some information about the party.5
3、. What is the probable relationship between the two speakers?A. Boss and secretary.B. Teacher and student.C. Customer and waitress.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is Linda fam
4、ous for?A. Painting.B. Traveling.C. Collecting stones.7. What is the mans opinion of Lindas stones?A Priceless.B. Impressive.C. Imaginative.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where does this dialogue take place?A. In the police station.B. At the womans house.C. In the street.9. What did the woman do when the thief r
5、an away?A. She ran after him.B. She shouted loudly.C. She called the police.听第8段材料,回答第10至12题。10. When did the two speakers last meet?A. Eight months ago.B. Two years ago.C. Three years ago.11. What did the woman do when she was in China?A. She was a journalist.B. She was an editor.C. She was a compu
6、ter programmer.12. Where does the woman come from?A. Canada.B. China.C. Britain.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why would the man prefer to rent an apartment near the elementary school?A. He teaches there.B. He once lived there.C. His son studies there.14. Which price would the man prefer?A. 480B. 550C. 60015.
7、 Which kind of apartment would the man prefer?A. An empty one.B. One with furniture in it.C. One without a kitchen.16.What can you learn from the conversation?A. The woman lost the keys to the two apartments.B. The man might take a look at the two apartments.C. The man isnt interested in either of t
8、he two apartments.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who designed the White House?A. George Washington.B. John Adams.C. James Hoban.18. Who were the first people to live in the White House?A. John Adams and his wife.B. George Washington and his wife.C. The third president of the US and his wife.19. How many room
9、s does the White House have?A. 123B. 132C. 23220. Whats the speaker describing?A. The history of the White House.B. The structure of the White House.C. Some presidents who have lived in the White House.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ALooking for work?Tutors
10、 Wanted: Math/Science/Humanities + Test PrepJob Overview:JOB POSTED: 2 days agoWAGE: $2730 per hourJOB TYPE: Part timeSCHEDULE: Afternoons, evenings, weekdays, weekendsJob Description:Were looking for tutors to join us before the next school year starts.Our ideal candidate (候选人) will be able to assi
11、st middle and high school students with test preparation and academic work in math, science and/or the humanities (人文学科).Well pay for your training before this fall and can also offer flexible summer tutoring opportunities (including the chance to teach group classes).Once our fall semester starts o
12、n Aug 21, well have even higher demand for tutoring sessions on Sundays from 128 pm as well as from 39 pm MondayThursday.What we offer: Flexible scheduling. Tutors work from 15 to 30+ hours per week depending on availability and student demand. Free Sunday dinners during the academic year. Fun staff
13、 gatherings. Health insurance reimbursement (医疗保险报销) for staff working over 30 hours per week. We are five minutes walking distance from the Menlo Park Caltrain station.Applicants must: Be able to show mastery (精通) of the subjects they tutor. Be willing to tutor students through the full academic ye
14、ar.Application instructions: Email us your resume. Tell us why you want to join Academic Trainers and describe your experience of tutoring students (if you have any). Let us know your scheduling preferences and potential start date. Tell us which of the subjects you are able to tutor Mathematics, Sc
15、iences, Humanities, or Foreign Language.1. Which period of time needs the most tutors during the academic year?A. Weekday mornings.B. Sunday afternoons and evenings.C. Friday afternoons and evenings.D. Saturday and Sunday mornings.2. A tutor who works more than 30 hours per week can enjoy _.A. free
16、job training every monthB. free lunches and dinners during the academic yearC. health insurance reimbursementD. accommodation near Menlo Park Caltrain station3. According to the text, the ideal candidate _.A. is good at one or more academic subjectsB. will work every evening throughout the academic
17、yearC. has the opportunity to become a full-time tutorD. must have previous tutoring experience【答案】1. B 2. C 3. A【解析】【分析】本文为应用文。本文对招聘家教的工作性质、要求、条件及申请方式进行了详细的介绍。【1题详解】细节理解题。根据Job descripion中的“Once our fall semester starts on Aug 21, well have even higher demand for tutoring sessions on Sundays from 1
18、28 pm as well as from 39 pm MondayThursday” 一旦秋季学期在8月21日开始,我们的家教课程将有更高的要求,周日下午从128点,以及周一至周四下午从39点。可知最需要家教的时间是在周日下午和晚上,故选 B。【2题详解】细节理解题。根据What we offer部分中包含的信息“Health ins Health insurance reimbursement (医疗保险报销) for staff working over 30 hours per week.”可知, 每周工作时间超过30小时的员工报销医疗保险。故选 C。【3题详解】推理判断题。根据App
19、licants must部分中的“Be able to show mastery of the subjects they tutor” 能精通所辅导科目。分析选项可知A项(擅长一门或多门学科),故选 A。【点睛】新闻广告类材料是高考热门考题。其文句简练,信息量大,句式使用简单,表达方式多样,但阅读这类题目也是有规律可循的。此类文章主要考查学生提取信息和处理信息的能力。既注重特定细节的筛选、类比、综合,又注重推理判断题的考查。题目设置相对较易。答题时没有必要弄清每一句话,只要重点理解和题目有关的信息就可以了。做这类题时没有必要阅读全文。宜采用“倒序法”来处理。即先看问题,后看文章内容,略读问题
20、和选项,带着问题阅读。这样在阅读中有重点,有针对性地读,冗余无效的信息可略读甚至是不读。如第2小题,根据题目“A tutor who works more than 30 hours per week can enjoy _.”定位于What we offer部分中包含的信息“Health ins Health insurance reimbursement (医疗保险报销) for staff working over 30 hours per week.”可知,每周工作时间超过30小时的员工报销医疗保险。故选 C。BYou should see the photo. Im sitting
21、in red dirt, wearing an ugly purple T-shirt. My face is pink and my hair is wet with sweat. Flies buzz around my head. Im in the Outback of Australias Northwest Territory, on a school trip with 20 parents and 20 kids.It was an odd choice for a holiday. I like sitting by the pool with a cola, not fli
22、es and frogs. I like being alone and quiet, not a busload of kids. I like freshly washed sheets, not dirty-looking blankets.But heres the thing about that photo: I am smiling!The trip sounded good when I signed up. Guides would take us into the heart of the place, and I would see a new part of Austr
23、alia, learn about local culture and bond with my youngest daughter. I would also bond with 40 strangers. I just hoped there would be good coffee.In Darwin we were herded onto a bus. It quickly became tiresome. The kids were loud and I hate making small talk. But later, when I looked out at the vast,
24、 empty land, I was surprised at and moved by its beauty. Our guide told us about the land and his culture. I felt far from home.At a national park, we enjoyed a natural swimming hole. Kids and parents had a great time.Then we got to the outback. The cabin I shared with my daughter was a brick cell,
25、full of geckos (壁虎) and crickets (蟋蟀), but too dark to see them.It didnt matter. The next nine days were packed: waterfalls, lakes, community visits and a trip around Katharine Gorge. We even saw giant crocodiles and baby wallabies.On our last night, a water pipe broke. We awoke to a mess. Usually,
26、I would have complained and asked for a refund, but it just seemed normal to be dirty.Indeed, it was impossible to stay clean. We were hiking in red dirt, with temperatures of 35 degrees. Still, I felt a kind of energy I hadnt experienced in years.Yes, the coffee was bad, but I was too focused on ke
27、eping crickets off my face.I love that photo of me in the dirt. I look messy, but also happy. Sometimes, its another way of traveling. There is beautiful scenery, there is dirt. There was always someone to talk to, someone to laugh with.4. What were the authors previous trips like, according to the
28、article?A. Cheap.B. Adventurous.C. Peaceful and comfortable.D. Packed with outdoor activities.5. What do we know about the authors trip with her daughter?A. Their journey was relaxing without too much sightseeing.B. Their living conditions were fairly poor during the trip.C. The scenery on the trip
29、disappointed them.D. The parents seemed to enjoy themselves more than the children.6. How did the author feel during the later part of the trip?A. Impatient.B. Positive.C. Disappointed.D. Exhausted.7. What is the authors main purpose in writing this article?A. To warn readers to choose their trips w
30、isely.B. To share the benefits of traveling with children.C. To tell about her latest trip and explain what she learned from it.D. To show the advantages of going to different places.【答案】4. C 5. B 6. B 7. C【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者最近的一次旅行,这次不像她之前的旅行那么安静、轻松,她学会了享受旅行过程中的快乐并解释她从中学到了什么。【4题详解】推理判断题。根据第二段中的“I
31、 like sitting by the pool with a cola, not flies and frogs. I like being alone and quiet, not a busload of kids. I like freshly washed sheets, not dirty-looking blankets.”可知,“我”喜欢坐在泳池边喝可乐,不喜欢苍蝇和青蛙。“我”喜欢一个人安静,不喜欢一车的孩子。我喜欢刚洗过的床单,而不是脏兮兮的毯子。由此可推知,作者之前的旅行较为安静、轻松的。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第七段第二句“The cabin I sha
32、red with my daughter was a brick cell, full of geckos (壁虎) and crickets (蟋蟀), but too dark to see them.”以及下文可知,“我”和女儿共用的小屋是一个砖砌的牢房,里面满是壁虎和蟋蟀,但是太黑了看不见它们。由此可推知,旅行期间作者和女儿的生活条件相当差。故选B项。6题详解】细节理解题。根据倒数第四段第二句“Usually, I would have complained and asked for a refund, but it just seemed normal to be dirty.”和
33、倒数第三段最后一句“Still, I felt a kind of energy I hadnt experienced in years.”可知,作者在旅行的后期感到乐观。故选B项。【7题详解】推理判断题。通读全文,尤其最后一段内容可知,作者在本文讲述了她最近的一次旅行,这次不像她之前的旅行那么安静、轻松,学会了享受旅行过程中的快乐并解释她从中学到了什么。故选C项。CEach country has its own secret to happiness. If “pyt”, which means “dont worry about it and stuff happens”, expla
34、ins the relaxed attitude of Danish people, “niksen” will reveal how Dutch people combat (对抗) stress and burnout (倦怠) in a fast-paced lifestyle.The term “niksen” origins from the Dutch word “niks”, which refers to “nothing”. Mindfulness, another welcome subject to help people have a peaceful mind. Bu
35、t unlike mindfulness, niksen is not about concentrating on the present moment. Its about letting yourself do nothing, and allowing your mind to run free without expectation.In practice, this means “hanging around, looking at your surroundings, or listening to music as long as its without purpose,” a
36、ccording to Time Magazine.Niksen sounds contrary (矛盾的) to the advice we were all given as kids. Nowadays, were constantly told to stay busy and work harder than everyone else. But niksen opposes that mentality (心态). It offers the chance to “deliciously do nothing”, as Carolien Hamming, a coach at CS
37、R Centrum, an organization devoted to fighting stress and burnout in the Netherlands, told Time.She thinks that niksen is essential (重要的) to staying healthy, since its a form of mental relaxation and healing (治愈). Just as a wild animal lies in wait for their prey (猎物), niksen seems to be a natural s
38、tate of being.For some people, niksen can mean more than just stress reduction. Its also a way to imagine new ideas or plans. As an early adopter of niksen, Jenny Holden, a communications expert in the UK, adds it to her daily lunch breaks. “Within 10 minutes of doing nothing just staring and listen
39、ing to myself my head began to clear and sort out my work and home to-do lists,” she told the MetroUK.Above all, niksen is a suggestion for balancing work and rest. As Dutch-born writer Ogla Mecking wrote in US-based Whoolly Magazine, niksen is the “thorough enjoyment of lifes pauses”.Everyone is en
40、couraged to embrace your niksen moments. They revitalize (使恢复元气) you and give you the strength needed to face everyday challenges.8. What does niksen means?A. Living in the moment.B. Being free and doing nothing.C. Using your wildest imagination.D. Leading a healthy lifestyle.9. Holdens example is t
41、o show _.A. niksen can shorten the distance between peopleB. how niksen improves ones mental healthC. niksen is closely related to stress reductionD. niksen helps people come up with new thoughts10. The underlined word “thorough” is closest in meaning to _.A. longB. fullC. unexpectedD. quiet11. What
42、 is the text mainly about?A. An introduction to the Dutch lifestyle.B. Suggestions on how to balance work and rest.C. The importance of allowing time to pause life.D. An explanation of some Danish words about life attitudes.【答案】8. B 9. D 10. B 11. A【解析】本文为说明文。主要介绍了荷兰人在快节奏的生活中对抗压力和倦怠的一种生活方式-“niksen”,
43、即自由自在地享受生活,什么也不做。【8题详解】细节理解题。根据第二段中的“its about letting yourself do nothing, and allowing your mind to run free without expectation” “niksen”是让你自己什么都不做,让你的大脑没有任何期待地自由运转;和第三段this means “hanging around, looking at your surroundings, or listening to music as long as its without purpose,” 这意味着“闲逛,四处看看,或者
44、听斩音乐,只要没有目的就行”。由此可知,“niksen”指的是自由而无所事事。分析选项可知,B(Being free and doing nothing)符合题意,故选B。【9题详解】推理判断题。根据第六段For some people, niksen can mean more than just stress reduction. Its also a way to imagine new ideas or plans. Jenny Holden, a communications expert in the UK, adds it to her daily lunch breaks. “
45、Within 10 minutes of doing nothing just staring and listening to myself my head began to clear and sort out my work and home to-do lists,.”对一些人来说,niksen不仅仅意味着减压。它也是一种想象出新的想法或计划的方式。英国的交流专家Jenny Holden是niksen的早期使用者,她把它加入到自己每天的午餐休息时间。“在无所事事的10分钟内只是盯着自己,听自己说话我的头脑开始变得清晰,开始整理我的工作和家庭待办事项。”。由此可推断出,Holden 的例
46、子是为了证明 niksen 有助于人们产生新的想法,故 D 正确。A 选项文章未提及;B 和 C 不是 Holden 的例子想表达的观点。故选D。【10题详解】猜测词义题。文章多处出现“niksen”的定义,如第二段“its about letting yourself do nothing, and allowing your mind to run free without expectation” 可知,“niksen”让你自己什么都不做,让你的大脑不受期待地自由运转。和第三段this means “hanging around, looking at your surroundings
47、, or listening to music as long as its without purpose,” 这意味着“闲逛,看看周围的环境,或者听音乐,只要没有目的就行”。由此可知,“niksen”指的是自由而无所事事。结合全文可知,niksen 就是指让人们的精神达到一种自由放松的状态,完全放空自己, 什么也不做。所以第六段划线词所在的句子niksen is the “thorough enjoyment of lifes pauses”可知,“niksen”就是完全彻底地享受暂时不工作的生活。故“thorough”即为“完全的,彻底的”。分析选项A. long 长久的;B. full
48、完全的;C. unexpected 意料之外的;D. quiet安静的。可知B项符合题意,故选B。【11题详解】主旨大意题。根据第一段的 “niksen” will reveal how Dutch people combat (对抗) stress and burnout (倦怠) in a fast-paced lifestyle.和下文内容可推断,文章主要介绍了 niksen 这一荷兰式的生活方式的特点,及其带给人们的益处。分析选项可知A项(荷兰生活方式介绍)符合题意,故选 A。DFriendship is an important part of human life. Friends
49、 can share our joys and our hardships. We arent alone. Many different animals also make friends.Recently, a British research team finished an eight-year study of Indo-Pacific dolphins off the coast of Western Australia. These dolphins can use different tools to search for food. The researchers found
50、 that these dolphins are more willing to hang out with partners that like the same tool. Other factors, like family closeness or sex, have no impact on this relationship.“It suggests that dolphins form social bonds (纽带) based on shared interests,” UK biologist Simon Allen told Science Daily. “Using
51、different tools is time-consuming (耗时间的)” for dolphins to cooperate.Apart from dolphins, elephants, horses and bats are also known to form friendships. Are friendships only limited to the same species?Of course not, The Atlantic reported. In 2015, a goat Timur was originally left in the tiger Amurs
52、enclosure (围场) as a meal. But instead of eating Timur, Amur likes to play with it and gets jealous when others are close to his friend.The Atlantic said its not unusual among captive (圈禁的) animals. Thats because in captivity, animals dont need to spend much time and energy marking their territory (领
53、地) or looking for mates the way they would in the wild. They are actually more likely to feel bored. “In this particular situation, the animals motivation to engage (参与) socially and playfully may be higher than eating.”More interestingly, animals not only make friends but also try to keep lasting f
54、riendships.Take bats for example. In 2011, scientists found bats prefer to hang out with a few certain friends, keeping loose ties to the rest of their group.Humans arent so different. “We do not work, play and live together with the same friends all the time,” Swiss zoologist Gerald Kerth explained
55、. “But nevertheless, we are able to maintain long-term relationships despite our often highly dynamic (动态的) social lives.”12. What did the recent British research find about dolphins?A. They form friendships based on family closeness.B. They are likely to make friends based on interests.C. They are
56、better at building friendships than other animals.D. They form a group to hunt food together.13. Whats the main purpose of Paragraph 6?A. To show how different species get along with each other.B. To prove captive animals are friendlier than others.C. To explain why captive animals can form friendsh
57、ips.D. To compare the difference between a tiger and a goats friendship.14. What can we infer from Gerald Kerths words?A. Animals like to hang out with different friends.B. Animals might feel bored with friends of the same species.C. Humans are better at keeping long-term bonds than animals.D. Human
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377891.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022六年级语文上册 第2单元 语文园地第2课时上课课件 新人教版.pptx
