山东省高密一中2020届高三3月高考模拟英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省高密一中2020届高三3月高考模拟英语试题 WORD版含解析 山东省 高密 一中 2020 届高三 高考 模拟 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高中英语高考模拟试题注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读(共两节, 满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AUncover secrets of the worlds oldest civilizations and se
2、e natural wonders that will take your breath away. Through our tours you11 encounter wild animals,see unbelievable landmarks and experience the local traditions of native tribes(部落). Grand MoroccoFrom $2599 13 daysUniting North African culture and French flavor in harmony,Morocco attracts tourists w
3、ith its old-world traditions and splendid landscapes. Our Morocco tour from the U. S. contains must-see destinations. And,if you like,a noble camel will take you on an unforgettable ride during a full-day Sahara Desert trip. Youll also have time to experience the countrys delightful customs. Deluxe
4、DubaiAbu DhabiFrom $2299 9 daysIf you appreciate big and striking,consider this Dubai and Abu Dhabi tour package from the U. S. Thanks to enormous wealth due to its oil reserves,the UAEs largest emirate(酋长国) has transformed into an impressive destination you have to see to believe. Dramatic Dubai is
5、 developing rapidly too. Its become a truly global,open society where visitors are absorbed in exciting possibilities. Experience all of the must-sees,as your guide provides context,dining ideas and personalized tips on maximizing your free time. Cape Town & Safari ExpressFrom $1 999 9 daysIf South
6、Africa is one of the many destinations on your wish list,our Cape Town and Safari package from New York City is a very smart choice. The tour includes three full days in this port city,where you can book extraordinary optional tours that show south Africas incredible diversity. Discover the long-las
7、ting legacy(遗产)of Nelson Mandela,explore the scenic Winelands or even go shark cage diving. if you dare!1. What will you do on Grand Morocco tour?A. Have delicious French food.B. Experience mixed cultures.C. Walk across Sahara Desert.D. Enjoy the modern civilization.2. Why is Abu Dhabi so wealthy?A.
8、 For the amount of oil.B. For its special location.C. For the tourist destinations.D. For its personalized services.3. On which tour can you experience all adventurous activity?A. Sahara Desert.B. Grand Morocco.C. Deluxe Dubai & Abu DhabiD. Cape Town & Safari Express.【答案】1. B 2. A 3. D【解析】本文是应用文。文章介
9、绍了可以揭开世界上最古老文明的秘密,观赏自然奇观的大摩洛哥、迪拜和开普敦和野生动物园快车三处旅行的具体活动内容和收费。【1题详解】细节理解题。根据Grand MoroccoUniting North African culture and French flavor in harmony,Morocco attracts tourists with its old-world traditions and splendid landscapes. 大摩洛哥融合了北非文化和法国风味,得知你可以在大摩洛哥体验到混合的文化。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Deluxe DubaiAbu Dhab
10、iThanks to enormous wealth due to its oil reserves,the UAEs largest emirate(酋长国) has transformed into an impressive destination you have to see to believe.可知迪拜以丰富的石油而富裕。故选A。【3题详解】细节理解题。根据Cape Town & Safari Express中Discover the long-lasting legacy(遗产)of Nelson Mandela,explore the scenic Winelands or
11、even go shark cage diving. if you dare! 可知Cape Town & Safari Express你可以体验到冒险的经历,和装在笼子里的鲨鱼一起潜水。故选D。BA 2018 report found that food waste would increase by a third to 2 1billion tons by 2030. Beyond the cost of the waste itself,thrown-away food generates a gas that contributes to climate change. Home d
12、elivery meal kits(盒)can reduce food waste by more than two-thirds,but suppliers need to switch to reusable packaging to make them environmentally friendly. Tailor-made meal kits cut waste by providing people with precise amounts of fresh ingredients(烹饪原料)for chosen recipes,meaning leftovers are mini
13、mized. But while the delivery services score well on reducing food waste,buying the same food ingredients from the supermarket almost always saves energy overall simply because meal kits use so much single-use packaging. The good news is that if people have meals that are tailored for consumption,th
14、ey wont overbuy and have less food waste. They fine-tune the amount of food to what they will actually eat. Meal kits can reduce transport emissions(排放)if people go to the supermarket less frequently. If people only go and buy such goods as soap and toilet paper,they may only have to visit once ever
15、y couple of months. A delivery truck can carry meals for a lot of people in the neighborhood. So dozens of car trips might be replaced with one truck trip. However,study found that even if delivery meal kits reduced food waste to zero,they would still use up more energy overall than buying the same
16、food from the supermarket unless the energy used for the meal kit packaging was cut by a fifth. The packaging is a killer if its single-use and thrown away,which can make all the environmental benefits lost. But if the packaging can be reused,if its glass bottles,like in the old days,we can get some
17、 benefits.4. What can we learn about home delivery meal kits?A. They can cut down on daily expenses.B. They will totally solve the problem of food waste.C. They can keep energy consumption to a minimum.D. They will benefit the environment with reusable packaging.5. What does the underlined word“fine
18、-tune”in paragraph 3 mean?A. Attach.B. Adjust.C. Raise.D. Compare.6. The author suggests carrying meals with a delivery truck to_.A. reduce transport emissionsB. save more foodC. shop only in the supermarketD. shorten car trip distances7. Whats the authors attitude to meal kits?A. Supportive.B. Unfa
19、vorable.C. Objective.D. Indifferent.【答案】4. D 5. B 6. A 7. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。套餐可以减少食物浪费,但包装是个问题。家庭送餐包可以减少超过三分之二的食物浪费,但供应商需要改用可重复使用的包装,使其更加环保。【4题详解】细节理解题。根据第二段Home delivery meal kits(盒)can reduce food waste by more than two-thirds,家庭送餐包可以减少三分之二的食物浪费。可以得知可利用的包装对环保有益。故选D。5题详解】词义猜测题。第三段主要讲述量身定制餐会降低浪费。The
20、y fine-tune the amount of food to what they will actually eat. 人们可以根据将要吃多少来调整食物数量。故选B。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段Meal kits can reduce transport emissions(排放)if people go to the supermarket less frequently. If people only go and buy such goods as soap and toilet paper,they may only have to visit once every c
21、ouple of months. A delivery truck can carry meals for a lot of people in the neighborhood. So dozens of car trips might be replaced with one truck trip.得知餐盒可以减少对交通排放,运送卡车可以一次给小区很多人送餐饭,减少交通排放。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段However,study found that even if delivery meal kits reduced food waste to zero,they wou
22、ld still use up more energy overall than buying the same food from the supermarket unless the energy used for the meal kit packaging was cut by a fifth.得知研究表明外卖饭盒比超市买食物会耗费更多的能源,But if the packaging can be reused,if its glass bottles,like in the old days,we can get some benefits.但是如果这些包装能够被再利用,对我们还是会
23、有一些益处的。作者对饭盒的使用是客观的态度。故选C。【点睛】猜测词义题在高考中有三种考查形式:生词猜测词义或熟词生义、猜测一句话的意思、指代关系猜词(代词或者名词)。从近三年考查形势看,三种考查方式同等重要。本文中考查的是同义词猜测。这种题型的解法主要是运用逻辑推理能力,自身的生活经验及生活常识。再联系上下文能读懂的部分,可以正确猜出词义。例如本文第二题,第三段主要讲述量身定制餐会降低浪费。They fine-tune the amount of food to what they will actually eat. 人们可以根据将要吃多少来调整食物数量。故选B。CThere are bil
24、lions of people on this planet, and many of us love to eat meat. Can the demand be filled in a sustainable(可持续的) and affordable way? A bunch of businessmen are not only optimistic but are working to make this happen sooner than you may think.The environmental effects caused by meat consumption (食用)w
25、aste, animal treatment, health problems and even the greenhouse gas effects that are potentially caused by methane gas produced by cowshave given rise to a number of startups(新兴公司)looking to develop meats in different ways.For example, San Francisco-based Memphis Meats is developing cell-based meats
26、 in its labs without requiring any animals. Israels Future Meat Technologies is doing the same by producing fat and muscle cells that are being tested by chefs in Jerusalem. All of these companies use special processes to harvest cells from animals and grow them in a lab.But dont worry if youre not
27、a meat lover. Startups such as Jet Eat, which is also based in Israel, are working on food products grown in labs that are plant-based and replicate (复制) meats using natural elements while still keeping flavor, consistency and the “overall sensory experience”, according to a report on NoCamels. Jet
28、Eat, which was founded in early 2018, aims to 3D-print their lab-grown products by 2020.As you can imagine, there are plenty of barriers facing the industry. Educating the public is a big one. Another controversial issue is the labeling of the products. Recently both the USDA and the Food and Drug A
29、dministration(FDA) announced that they will begin jointly controlling the new “cell-based meat” category.Many of us have concerns about the challenges facing future generations as our global population increases and the earths natural resources decreases. The good news is that there are plenty of bu
30、sinessmen around the worldlike those producing lab-grown meatswho are working to solve some of these problems and make a little money in the process. Nothing wrong with that. 8. Why do some companies begin to develop new kinds of meats? A. To analyse the causes of air pollution.B. To stress the impo
31、rtance of protecting wild animals.C. To make people less interested in eating meat and more healthy.D. To meet peoples demand for meat in environmentally friendly ways.9. Whats special about the lab-grown meats of Jet Eat?A. They cost less.B. They are plant-based.C. They are more delicious.D. They a
32、re available on the market now.10. Which of the following is a barrier lab-grown meat industries must deal with?A. How to let people accept the meat.B. How to give the meat an elegant name.C. How to produce the meat in large amounts.D. How to reduce the cost of making the meat.11. Whats the authors
33、attitude towards lab-grown meats?A. Supportive.B. Opposing.C. Ambiguous.D. Cautious.【答案】8. D 9. B 10. A 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。实验室培养的未来肉类问世,或将持续满足消费需求。【8题详解】细节理解题。由第二段“The environmental effects caused by meat consumption (食用)waste, animal treatment, health problems and even the greenhouse gas effects
34、that are potentially caused by methane gas produced by cowshave given rise to a number of startups(新兴公司)looking to develop meats in different ways.”可知,人类的肉类消费会造成环境影响,比如:畜牧业产生的各种废料,动物受到的非人道对待,健康问题,甚至是温室气体效应(该效应可能由奶牛的甲烷排放造成);以上种种问题催生了许多初创公司以不同的方式来开发肉类以满足我们对肉类的巨大需求。所以为什么有些公司开始开发新的肉类是因为他们想以更加环保的方式满足人们对肉
35、类的需求。故选D项。【9题详解】细节理解题。由第四段“Jet Eat, which is also based in Israel, are working on food products grown in labs that are plant-based ”可知,一些初创公司,如以色列的Jet Eat,正在研究实验室中种植的食品,这些食品是植物性的。所以Jet Eat公司的种植在实验室的肉是植物性的。故选B项。【10题详解】细节理解题。由倒数第二段“As you can imagine, there are plenty of barriers facing the industry.
36、Educating the public is a big one.”可知,可想而知,这个产业面临着很多阻碍。引导公众接受这种肉就是一个巨大的挑战。所以“如何让人们接受肉”是实验室肉类产业必须处理的障碍。故选A项。【11题详解】推理判断题。由最后段“The good news is that there are plenty of businessmen around the worldlike those producing lab-grown meatswho are working to solve some of these problems and make a little mon
37、ey in the process. Nothing wrong with that. ”可知,好消息是,全球有很多企业家正在解决其中的一些问题,并从中赚点钱,比如那些制造实验室培养肉的企业家,而这也没什么错。所以由关键词“good new,working to solve some of these problems,Nothing wrong ”可知,作者对实验室培育的肉类持支持态度。故选A项。【点睛】抓住特定信息进行逆向或者正向推理。做此类试题要善于抓住某一段话中的关键信息,即某些关键词或短语去分析、推理、判断,利用逆向思维或正面推理,从而推断出这句话所隐含的深层含义。由最后段“The
38、good news is that there are plenty of businessmen around the worldlike those producing lab-grown meatswho are working to solve some of these problems and make a little money in the process. Nothing wrong with that. ”可知,好消息是,全球有很多企业家正在解决其中的一些问题,并从中赚点钱,比如那些制造实验室培养肉的企业家,而这也没什么错。所以由关键词“good new,working
39、to solve some of these problems,Nothing wrong ”可知,作者对实验室培育的肉类持支持态度。故小4题选A项。DIn a major medical breakthrough, Tel Aviv University researchers have “printed” the worlds first 3D vascularized (有血管的)engineered heart using a patients own cells and biological materials. Their findings were published on Ap
40、ril IS in a study in Advanced Science.“This is the first time anyone anywhere has successfully engineered and printed an entire heart,” says Prof. Tal Dvir of Department of Materials Science and Engineering, who led the research for the study. “This heart is made from human cells and patient-specifi
41、c biological materials. In our process, these materials serve as the bioinks, something made of sugars and proteins that can be used for 3D printing of complex tissue models,” Prof, Dvir says. “People managed to 3D print the structure of a heart in the past, but not with cells or with blood vessels
42、(血管).Our results demonstrate the potential of our approach for engineering personalized tissue and organ replacement in the future.”According to Prof. Dvir,the use of “ native ” patient-specific materials is important to successfully engineering tissues and organs.The researchers are now planning on
43、 culturing the printed hearts in the lab and “ teaching them to behave” like hearts, Prof. Dvir says. They then plan to transplant the 3D-printed heart in animal models.“We need to develop the printed heart further,” he concludes. “The cells need to form a pumping ability ; they can currently contra
44、ct (收缩),but we need them to work together. Our hope is that we will succeed and prove our methods efficacy (功效)and usefulness. “Maybe, in ten years, there will be organ printers in the finest hospitals around the world,and these procedures will be conducted routinely. ”12. What does Prof. Dvir think
45、 of an early 3D-printed heart?A. It was highly practical.B. It was too expensive.C. It was personalized.D. It was too simple.13. What do we know about the latest 3D-printed heart?A. It can be cultured in the lab.B. It can match a patient perfectly.C. It has been transplanted in animals.D. It has bee
46、n widely used in hospitals,14. What is Prof, Dvirs attitude to the development of the printed heart?A. Ambiguous.B. Positive.C. Disapproving.D. Cautious.15. What is the authors purpose in writing the text?A. To explain the basic principle of 3D technology.B. To introduce a breakthrough of medical re
47、search.C. To doubt the medical value of a new invention.D. To prove the effectiveness of the new technology.【答案】12. D 13. A 14. B 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了研究人员成功打印出了世界上第一颗有血管的3D打印心脏。【12题详解】推理判断题。根据第二段中的“People managed to 3D print the structure of a heart in the past, but not with cells or with blood
48、 vessels”可知,早期的3D打印心脏没有细胞核血管,由此可知,Prof. Dvir认为早期的3D打印心脏过于简单,故D项正确。【13题详解】细节理解题。根据第四段中的“The researchers are now planning on culturing the printed hearts in the lab”可知,研究人员目前正计划在实验室中培育这些打印心脏,由此可知,最新的3D打印心脏可以在实验室中培育,故A项正确。【14题详解】推理判断题。根据最后一段中的“Maybe, in ten years, there will be organ printers in the fi
49、nest hospitals around the world,and these procedures will be conducted routinely.”可知,也许,十年后,世界上最好的医院将会有器官打印机,这些程序将会按常规进行,由此可知,Prof, Dvir对3D打印心脏的发展持积极态度,故B项正确。【15题详解】推理判断题。通读全文,特别是根据第一段中的“In a major medical breakthrough, Tel Aviv University researchers have “printed” the worlds first 3D vascularized
50、(有血管的)engineered heart”可知,本文介绍的是研究人员成功打印出了世界上第一颗有血管的3D打印心脏,这是医学上的重大突破,作者写这篇文章就是为了介绍这一重大医学突破,故B项正确。【点睛】涉及到观点态度的推理判断题难度较大,抓住人物在文章中说的话是关键,因为话语是最能体现出一个人的观点态度的,例如本篇第3题,根据最后一段中Prof, Dvir的话“Maybe, in ten years, there will be organ printers in the finest hospitals around the world,and these procedures will
51、be conducted routinely.”可知,也许,十年后,世界上最好的医院将会有器官打印机,这些程序将会按常规进行,由此可知,Prof, Dvir对3D打印心脏充满了期待,也就是说他对3D打印心脏的发展持积极态度。第二节 (共5小题;中学联盟每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。I dont know anyone who has been handed only roses. We all encounter hardships. Some we see coming; others take us by
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
