山东省高密市2015一轮复习英语阅读理解专练(3)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 高密市 2015 一轮 复习 英语 阅读 理解 答案
- 资源描述:
-
1、山东省高密市2015一轮复习英语阅读理解专练(3)及答案阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 One of my wonderful memories is about a Christmas gift. Unlike other gifts, it came without wrap(包装) On September 11th, 1958, Mum gave birth to Richard. After she brought him home from hospital, she put him in my lap, saying, “I pr
2、omised you a gift, and here it is. ”What an honor! I turned four a month earlier and none of my friends had such a baby doll of their own. I played with it day and night. I sang to it. I told it stories. I told it over and over how much I loved it! One morning, however, I found its bed empty. My dol
3、l was gone! I cried for it. Mum wept and told me that the poor little thing had been sent to a hospital. It had a fever. For several days, I heard Mum and Dad whispering such words as “hopeless”, “pitiful”, and “dying”, which sounded ominous. Christmas was coming. “Dont expect any presents this year
4、,” Dad said, pointing at the socks I hung in the living room. “If your baby brother lives, thatll be Christmas enough.” As he spoke, his eyes filled with tears. Id never seen him cry before. The phone rang early on Christmas morning. Dad jumped out of bed to answer it.From my bedroom I heard him say
5、, “What? Hes all right?” He hung up and shouted upstairs. “The hospital said we can bring Richard home!” “Thank God!” I heard Mum cry. From the upstairs window, I watched my parents rush out to the car. I had never seen them so happy. And I was also full of joy. What a wonderful day! My baby doll wo
6、uld be home. I ran downstairs. My socks still hung there flat. But I knew they were not empty; they were filled with love!56. What happened to the author on September 11th, 1958? A. He got a baby brother. B. He got a Christmas gift. C. He became four years old. D. He received a doll. 57. What does t
7、he underlined word “ominous” in Paragraph 3 probably mean? A. Impossible. B. Boring. C. Difficult. D. Fearful. 58. Which word can best describe the feeling of the father when Christmas was coming? A. Excitement. B. Happiness. C. Sadness. D. Disappointment. 59. What is the passage mainly about? A. A
8、sad Christmas day. B. Life with a lovely baby. C. A special Christmas gift. D. Memories of a happy family.【要点综述】“我”四岁时母亲给了“我”一件特殊的圣诞礼物:人娃娃我可爱的弟弟Richard。但后来Richard发高烧差点夭折,经医院抢救得生,这使我更加珍爱我的“人娃娃”。 56. A细节理解题。虽然表面上是有了一个娃娃,但事实上是有了亲弟弟。57. D词义猜测题。从该句前半部分中的 “hopeless”, “pitiful”, and “dying”可知该词意思是“令人害怕的”。虽
9、然其他三个词均表示消极含义,但只有fearful表示“我”害怕“弟弟”离“我”而去。58. C推理判断题。从第四段最后两句As he spoke, his eyes filled with tears. Id never seen him cry before.可知父亲感到十分伤心。59. C主旨大意题。第一段一开始便定义我的弟弟Richard是一件特殊的圣诞礼物。虽然弟弟Richard差点离我们而去,但后来还是得以平安回家,因此圣诞节并不悲惨。B和D选项外延过大,此段材料只是截取生活中的一个片段,并非整个和Richard一起生活的全部。阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短
10、文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(六)】AWhen doctors urge overweight kids to pick up more activities,reading probably isnt what they have in mind.Yet a new study by fatness researchers at Duke University finds that the simple act of readingdepending on the choice of materialcan cause weig
11、ht loss in teenage girls.The studys experimental group included 31 fat girls aged 9 to 13,who took part in the Healthy Lifestyles Program at Duke Childrens Hospital.The girls read a novel called Lake Rescue,whose protagonist (主人公) is an overweight teenager who struggles with low selfesteem,feelings
12、of loneliness and teasing because of her size.A group of 33 girls read a different book called Charlotte in Paris,which did not have an overweight character,and another group of 17 girls read neither book.At the end of the sixmonth experiment,all the girls who read books had lost weight,but the girl
13、s who read Lake Rescue lost more.They lowered their body mass index (BMI) by 0.71,compared with 0.33 in the Charlotte group,an average 0.05 increase among the nonreaders.The idea behind the study,says Dr Sarah Armstrong,director of Healthy Lifestyles,was to find a way to encourage the girls without
14、adopting the restrictive and often authoritative voice of so many other nutrition and diet programs.Lake Rescue was the perfect instrument,says Armstrong;it presents a likable character to whom the girls could relate and whom they could learn from.As the book progresses,its protagonist learns to mak
15、e healthier lifestyle choices and finds an advisor to help keep her on track.Armstrong says,“She learns that she can become healthier,and the I can do itfeeling resonates (产生共鸣) with the teenage girls.”26Whats the main idea of the passage?AThere are different ways to help overweight kids lose weight
16、.BLifestyle is important for kids.CLake Rescue is the perfect weightlosing instrument.DReading can help kids lose weight.27How many girls took part in the experiment? A31. B33. C64. D81.28What does the underlined word “She” in the last paragraph refer to?AArmstrong.BThe protagonist in Lake Rescue.CA
17、 character in Charlotte in Paris.DA girl in the first group.29According to the passage we can know that _.Aoverweight girls are living unhappilyBreading is the best way to lose weightCdifferent reading materials play different roles in losing weightDpeople will become fat if they dont read30In which
18、 part of a newspaper can we read the above passage?AEducation. BEntertainment.CHealth. DAdvertisement.26D主旨大意题。由本文的主题段,即第一段可知本文的主旨,即“阅读可以帮助儿童减肥”。27D细节理解题。根据第二段计算可知,31331781。28B词义猜测题。根据“the I can do itfeeling resonates with the teenage girls”可知女孩们与之产生共鸣,故前句中的She指的是Lake Rescue中的主人公。29C推理判断题。根据本文中的实验可知
19、,不同的阅读材料对减肥产生了不同效果,故C项正确。30C推理判断题。通过本文的主旨大意可以推断出本文属于健康方面的内容。【广东省2012届高三考前冲刺卷(六)】BMotherhood may make women smarter and may help prevent dementia (痴呆) in old age by bathing the brain in protective hormones (荷尔蒙) ,U.S.researchers reported on Thursday.Tests on rats show that those who raise two or more
20、 litters of pups do considerably better in tests of memory and skills than rats who have no baby,and their brains show changes that suggest they may be protected against diseases such as Alzheimers (早老性痴呆症)University of Richmond psychology professor Craig Kinsley believes his findings will translate
21、 into humans.“Our research shows that the hormones of pregnancy (怀孕) are protecting the brain,including estrogen (雌激素),which we know has many neuroprotective (保护神经的) effects,” Kinsley said.“Its rats data but humans are mammals just like these animals are mammals,” he added in a telephone interview.“
22、They go through pregnancy and hormonal changes.”Kinsley said he hoped public health officials and researchers will look to see if having had children protects a woman from Alzheimers and other forms of agerelated brain decline.“When people think about pregnancy,they think about what happens to babie
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
