分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型山东省高密市2015一轮复习英语阅读理解专练(3)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:378168
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:64.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省 高密市 2015 一轮 复习 英语 阅读 理解 答案
    资源描述:

    1、山东省高密市2015一轮复习英语阅读理解专练(3)及答案阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 One of my wonderful memories is about a Christmas gift. Unlike other gifts, it came without wrap(包装) On September 11th, 1958, Mum gave birth to Richard. After she brought him home from hospital, she put him in my lap, saying, “I pr

    2、omised you a gift, and here it is. ”What an honor! I turned four a month earlier and none of my friends had such a baby doll of their own. I played with it day and night. I sang to it. I told it stories. I told it over and over how much I loved it! One morning, however, I found its bed empty. My dol

    3、l was gone! I cried for it. Mum wept and told me that the poor little thing had been sent to a hospital. It had a fever. For several days, I heard Mum and Dad whispering such words as “hopeless”, “pitiful”, and “dying”, which sounded ominous. Christmas was coming. “Dont expect any presents this year

    4、,” Dad said, pointing at the socks I hung in the living room. “If your baby brother lives, thatll be Christmas enough.” As he spoke, his eyes filled with tears. Id never seen him cry before. The phone rang early on Christmas morning. Dad jumped out of bed to answer it.From my bedroom I heard him say

    5、, “What? Hes all right?” He hung up and shouted upstairs. “The hospital said we can bring Richard home!” “Thank God!” I heard Mum cry. From the upstairs window, I watched my parents rush out to the car. I had never seen them so happy. And I was also full of joy. What a wonderful day! My baby doll wo

    6、uld be home. I ran downstairs. My socks still hung there flat. But I knew they were not empty; they were filled with love!56. What happened to the author on September 11th, 1958? A. He got a baby brother. B. He got a Christmas gift. C. He became four years old. D. He received a doll. 57. What does t

    7、he underlined word “ominous” in Paragraph 3 probably mean? A. Impossible. B. Boring. C. Difficult. D. Fearful. 58. Which word can best describe the feeling of the father when Christmas was coming? A. Excitement. B. Happiness. C. Sadness. D. Disappointment. 59. What is the passage mainly about? A. A

    8、sad Christmas day. B. Life with a lovely baby. C. A special Christmas gift. D. Memories of a happy family.【要点综述】“我”四岁时母亲给了“我”一件特殊的圣诞礼物:人娃娃我可爱的弟弟Richard。但后来Richard发高烧差点夭折,经医院抢救得生,这使我更加珍爱我的“人娃娃”。 56. A细节理解题。虽然表面上是有了一个娃娃,但事实上是有了亲弟弟。57. D词义猜测题。从该句前半部分中的 “hopeless”, “pitiful”, and “dying”可知该词意思是“令人害怕的”。虽

    9、然其他三个词均表示消极含义,但只有fearful表示“我”害怕“弟弟”离“我”而去。58. C推理判断题。从第四段最后两句As he spoke, his eyes filled with tears. Id never seen him cry before.可知父亲感到十分伤心。59. C主旨大意题。第一段一开始便定义我的弟弟Richard是一件特殊的圣诞礼物。虽然弟弟Richard差点离我们而去,但后来还是得以平安回家,因此圣诞节并不悲惨。B和D选项外延过大,此段材料只是截取生活中的一个片段,并非整个和Richard一起生活的全部。阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短

    10、文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(六)】AWhen doctors urge overweight kids to pick up more activities,reading probably isnt what they have in mind.Yet a new study by fatness researchers at Duke University finds that the simple act of readingdepending on the choice of materialcan cause weig

    11、ht loss in teenage girls.The studys experimental group included 31 fat girls aged 9 to 13,who took part in the Healthy Lifestyles Program at Duke Childrens Hospital.The girls read a novel called Lake Rescue,whose protagonist (主人公) is an overweight teenager who struggles with low selfesteem,feelings

    12、of loneliness and teasing because of her size.A group of 33 girls read a different book called Charlotte in Paris,which did not have an overweight character,and another group of 17 girls read neither book.At the end of the sixmonth experiment,all the girls who read books had lost weight,but the girl

    13、s who read Lake Rescue lost more.They lowered their body mass index (BMI) by 0.71,compared with 0.33 in the Charlotte group,an average 0.05 increase among the nonreaders.The idea behind the study,says Dr Sarah Armstrong,director of Healthy Lifestyles,was to find a way to encourage the girls without

    14、adopting the restrictive and often authoritative voice of so many other nutrition and diet programs.Lake Rescue was the perfect instrument,says Armstrong;it presents a likable character to whom the girls could relate and whom they could learn from.As the book progresses,its protagonist learns to mak

    15、e healthier lifestyle choices and finds an advisor to help keep her on track.Armstrong says,“She learns that she can become healthier,and the I can do itfeeling resonates (产生共鸣) with the teenage girls.”26Whats the main idea of the passage?AThere are different ways to help overweight kids lose weight

    16、.BLifestyle is important for kids.CLake Rescue is the perfect weightlosing instrument.DReading can help kids lose weight.27How many girls took part in the experiment? A31. B33. C64. D81.28What does the underlined word “She” in the last paragraph refer to?AArmstrong.BThe protagonist in Lake Rescue.CA

    17、 character in Charlotte in Paris.DA girl in the first group.29According to the passage we can know that _.Aoverweight girls are living unhappilyBreading is the best way to lose weightCdifferent reading materials play different roles in losing weightDpeople will become fat if they dont read30In which

    18、 part of a newspaper can we read the above passage?AEducation. BEntertainment.CHealth. DAdvertisement.26D主旨大意题。由本文的主题段,即第一段可知本文的主旨,即“阅读可以帮助儿童减肥”。27D细节理解题。根据第二段计算可知,31331781。28B词义猜测题。根据“the I can do itfeeling resonates with the teenage girls”可知女孩们与之产生共鸣,故前句中的She指的是Lake Rescue中的主人公。29C推理判断题。根据本文中的实验可知

    19、,不同的阅读材料对减肥产生了不同效果,故C项正确。30C推理判断题。通过本文的主旨大意可以推断出本文属于健康方面的内容。【广东省2012届高三考前冲刺卷(六)】BMotherhood may make women smarter and may help prevent dementia (痴呆) in old age by bathing the brain in protective hormones (荷尔蒙) ,U.S.researchers reported on Thursday.Tests on rats show that those who raise two or more

    20、 litters of pups do considerably better in tests of memory and skills than rats who have no baby,and their brains show changes that suggest they may be protected against diseases such as Alzheimers (早老性痴呆症)University of Richmond psychology professor Craig Kinsley believes his findings will translate

    21、 into humans.“Our research shows that the hormones of pregnancy (怀孕) are protecting the brain,including estrogen (雌激素),which we know has many neuroprotective (保护神经的) effects,” Kinsley said.“Its rats data but humans are mammals just like these animals are mammals,” he added in a telephone interview.“

    22、They go through pregnancy and hormonal changes.”Kinsley said he hoped public health officials and researchers will look to see if having had children protects a woman from Alzheimers and other forms of agerelated brain decline.“When people think about pregnancy,they think about what happens to babie

    23、s and the mother from the neck down,” said Kinsley,who presented his findings to the annual meeting of the Society of Neuroscience in Orlando,Florida.“They do not realize that hormones are washing on the brain.If you look at female animals that have never gone through pregnancy,they act differently

    24、toward young.But if she goes through pregnancy,she will sacrifice her life for her infantthat is a great change in her behavior that shows in genetic alterations to the brain.”31How do scientists know “Motherhood may make women smarter”?ASome researchers have told them.BMany women say so.CThey know

    25、it by experimenting on rats.DThey know it through their own experience.32What does the phrase “litters of pups” mean in the second paragraph?ABaby rats. BAnimals.COld rats. DGrownup rats.33What can protect the brain of a woman according to the passage?AEstrogen.BThe hormones of pregnancy.CMore exerc

    26、ise.DTaking care of children.34“Its rats data but humans are mammals just like these animals are mammals.” What does the sentence suggest?AThe experiments on the rats have nothing to do with humans.BThe experiments on the rats are very important for animals.CThe experiments on the rats are much the

    27、same on humans.DThe experiments on the rats are much the same on other animals.35Which title is the best for this passage?ADo You Want to Be SmarterBMotherhood Makes Women SmarterCMysterious HormonesDAn Important Study31C细节理解题。根据“Tests on rats show.”可知科学家是通过做老鼠实验得出这个结论的。32A词义猜测题。后面的对比who have no bab

    28、y,实际上提供了一个相反的情况,所以我们可以推测“those who raise two or more litters of pups”中的“litters of pups”指的是“刚出生不久的小老鼠”。33B细节理解题。根据文章第三段中的“.the hormones of pregnancy(怀孕) are protecting the brain.”可得出答案。34C句意理解题。科学家通过用老鼠做实验来说明人的问题。因为人和老鼠都属于哺乳动物,很多生理机能都相同。35B主旨大意题。短文第一句“Motherhood may make women smarter.”是主题句,据此我们可以得出

    29、答案。维A 阅读理解(每题2分,满分8分)(2012大纲全国卷)Last night I was driving from Harrisburg to Lewisburg,a distance of about eighty miles.It was late.Several times I got stuck behind a slowmoving truck on a narrow road with a solid white line on my left,and I became increasingly impatient. At one point along an open r

    30、oad,I came to a crossing with a traffic light.I was alone on the road by now,but as I drove near the light,it turned red and I made a stop.I looked left,right and behind me.Nothing.Not a car,no suggestion of car lamps,but there I sat,waiting for the light to change,the only human being for at least

    31、a mile in any direction. I started wondering why I refused to run the light.I was not afraid of being caught,because there was clearly no policeman around,and there certainly would have been no danger in going through it.Much later that night,the question of why Id stopped for that light came back t

    32、o me.I think I stopped because its part of a contract (契约) we all have with each other.Its not only the law,but its an agreement we have,and we trust each other to honor it:we dont go through red lights.Trust is our first inclination (倾向)Doubting others does not seem to be natural to us.The whole co

    33、nstruction of our society depends on mutual (相互) trust,not distrust.We do what we say well do;we show up when we say well show up;and we pay when we say well pay.We trust each other in these matters,and were angry or disappointed with the person or organization that breaks the trust we have in them.

    34、I was so proud of myself for stopping for the red light that night.【语篇解读】 漆黑的夜晚,空旷的道路,作者独自等候在红灯前,只为自己内心的那份信任。 1Why did the author get impatient while driving?AHe was lonely on the road.BHe was slowed down by a truck.CHe got tired of driving too long. DHe came across too many traffic lights.答案B考查细节理解

    35、。根据第一段后半部分的内容可知,作者因前方有一辆缓慢行驶的卡车而变得不耐烦。2What was the authors immediate action when the traffic light turned red?AStopping still.BDriving through it.CLooking around for other cars.DChecking out for traffic police.答案A考查细节理解。根据第二段中的“.it turned red and I made a stop”可知,作者的瞬时反应是立刻停车。3The event made the au

    36、thor strongly believe that _.Atraffic rules may be unnecessaryBdoubting others is human natureCpatience is important to driversDa society needs mutual trust答案D考查细节理解。根据倒数第二段第三句的内容可知,这件事让作者深信社会需要相互信任。4Why was the author proud of himself?AHe kept his promise.BHe held back his anger.CHe followed his in

    37、clination.DHe made a right decision.答案D考查推理判断。由第二、三段作者在无人的十字路口的左顾右盼及后来的所思所想,再结合最后一段可知,作者在无人的十字路口遵守了交通规则,没有闯红灯,这个决定是正确的,因此,作者为此深感自豪。 维A 阅读理解(每题2分,满分8分) (2012广东卷)“Have a nice day!” may be a pleasant gesture or a meaningless expression.When my friend Maxie says “Have a nice day” with a smile,I know she

    38、 sincerely cares about what happens to me.I feel loved and secure since another person cares about me and wishes me well.“Have a nice day.Next!” This version of the expression is spoken by a salesgirl at the supermarket who is rushing me and my groceries out the door.The words come out in the same t

    39、one (腔调) with a fixed procedure.They_are_spoken_at_me,not to me.Obviously,the concern for my day and everyone elses is the managements attempt to increase business.The expression is one of those behaviors that help people get along with each other.Sometimes it indicates the end of a meeting.As soon

    40、as you hear it,you know the meeting is at an end.Sometimes the expression saves us when we dont know what to say.“Oh,you just had a tooth out?Im terribly sorry,but have a nice day.”The expression can be pleasant.If a stranger says “Have a nice day” to you,you may find it heartwarming because someone

    41、 you dont know has tried to be nice to you.Although the use of the expression is an insincere,meaningless social custom at times,there is nothing wrong with the sentence except that it is a little uninteresting.The salesgirl,the waitress,the teacher,and all the countless others who speak it without

    42、thinking may not really care about my day.But in a strange and comfortable way,its nice to know they care enough to pretend they care when they really dont care all that much.While the expression may not often be sincere,it is always spoken.The point is that people say it all the time when they like

    43、.【语篇解读】 本文论述了“Have a nice day”在不同的场合的不同含义。1How does the author understand Maxies words?AMaxie shows her anxiety to the author.BMaxie really wishes the author a good day.CMaxie encourages the author to stay happy. DMaxie really worries about the authors security. 答案B考查细节理解。根据第一段最后两句可知,作者认为当她的朋友Maxie对

    44、她说“Have a nice day”时,Maxie是真心地祝愿作者有美好的一天。2What does the underlined sentence in Paragraph 2 mean?AThe salesgirl is rude.BThe salesgirl is bored. CThe salesgirl cares about me.DThe salesgirl says the words as a routine. 答案D考查句意理解。根据画线部分的上下文内容可推知,售货员用相同的腔调说这句话,这只是她为了增加业务的例行程序。3By saying “Have a nice da

    45、y,” a stranger may _.Atry to be polite to youBexpress respect to youCgive his blessing to youDshare his pleasure with you答案A考查推理判断。根据第四段中的“because someone you dont know has tried to be nice to you”可推知,当陌生人对你说这句话时,他是为了让你感觉他很友好。文中的“to be nice to you”与A项中的“to be polite to you”含义相同,故选A项。4What is the best title of the passage?AHave a Nice Daya Social CustomBHave a Nice Daya Pleasant GestureCHave a Nice Daya Heartwarming GreetingDHave a Nice Daya Polite Ending of a Conversation答案A考查主旨大意。本文讲的是“Have a nice day”这句话在不同的场合的不同理解。再根据最后一段第一句可知,A项作为本文标题最合适,其他三项说法片面。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省高密市2015一轮复习英语阅读理解专练(3)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-378168.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc
  • 六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc
  • 2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1