上海市浦东新区2021-2022学年高二英语下学期期末线上试卷(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 上海市 浦东新区 2021 2022 学年 英语 学期 期末 线上 试卷 Word 解析
- 资源描述:
-
1、高二年级英语学科自评卷(考试时间 90 分钟,满分 100 分). Listening comprehension (15%)Section A Short Conversations Directions: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will b
2、e spoken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard. 1. A. A shop assistant. B. A receptionist. C. A cashier. D. A librarian.2. A. 3:00 in the afternoon. B. 3
3、:30 in the afternoon.C. 4:30 in the afternoon. D. 2:30 in the afternoon.3. A. Go home for dinner. B. Call and pay the dinner.C. Stop working and eat together. D. Go for treatment.4. A. To keep his old car and get a new one. B. To leave it in the garage to be repaired.C. To sell his car for a new one
4、. D. To get his car repaired later.5. A. Rewarding. B. Crazy. C. Painful. D. Unrealistic.6. A. She is not available until the end of next week.B. She is not a reliable source of information.C. She does not like taking exams.D. She does not like psychology.7. A. A document. B. A laptop. C. A liar. D.
5、 An emergency.8. A. The woman came to the concert at the mans request.B. The man is already fed up with playing the piano.C. The piece of music the man played is very popular.D. The mans unique talents are the envy of many people.9. A. They will get a dog because dogs are loyal.B. They both prefer d
6、ogs to cats.C. The woman thinks that keeping dogs is laborious.D. The man walks his dog every single day.10. A. Decorate their house. B. Bake some cookies.C. Hoard food for their daily life. D. Tidy up the shelf for the store.Section BDirections: In Section B, you will hear a short passage and a lon
7、ger conversation, and you will be asked questions on each of them. The passage and conversation will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one would be the best answer to the question you hav
8、e heard.Questions 11 through 13 are based on the following passage.11. A. It paid for her English lessons. B. It gave her a used bicycle.C. It delivered her daily necessities. D. It provided her with physical therapy.12. A. Expanding bike-riding lessons. B. Asking local people for donations.C. Provi
9、ding free public transport. D. Offering walking tours to visitors.13. A. It is a language school. B. It is a charity organization.C. It is a counseling center. D. It is a sports club.Questions 14 through 15 are based on the following conversation. 14. A. At the west wing on the third floor. B. Near
10、the stairs on the second floor. C. On the second floor. D. Near the stairs on every floor.15. A. The loss of direction. B. The construction work. C. No access to a booklet guide. D. Too many visitors. Grammar and vocabulary Section A (10%)Directions: After reading the passage below, fill in the blan
11、ks to make the passages coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank.Natural TherapyMany books and articles have been published about how to boost happines
12、s. One _1_ (prove) way is by spending more time in nature. In a study published in Science Advances, there is evidence _2_ contacting with nature is associated with many benefits including increases in happiness, a sense of well-being, positive social interactions, and a feeling of meaningfulness in
13、 life.Nature therapy, also called ecotherapy, is the practice of being in nature to boost growth and healing, especially mental health. You can do nature therapy anywhere, _3_ you live in rural, suburban, or urban areas.As an example, in the foothills of the Snowdonia National Park in the UK, outdoo
14、r art-related activities _4_ (hold) to help those who suffer from depression, anxiety and stress. Art psychotherapist Pamela Stanley told the BBC that there was a “growing body of evidence” to support ecotherapy.Its true that for most of us _5_ (expose) to the natural world definitely lifts our spir
15、its. But ecotherapy can also include activities or therapies _6_ you are formally guided by therapists and trained leaders. Its _7_ Dr Rachel Bragg from the University of Essex calls “psychological restoration”. “Ecotherapy is one tool that you have to draw on _8_ (strengthen) and deepen the work th
16、at youre doing with your clients or your patients.” Of course, eco-therapy wont cure _9_, but it is an option for therapists to use. And as we become more aware of the causes and effects of mental health, its good to know that help _10_ lie outside our towns and cities, and that nature can give us a
17、 helping hand.【答案】1. proven#proved 2. that 3. whether 4. are held#have been held 5. being exposed 6. where 7. what 8. to strengthen 9. everything 10. may#might【解析】【导语】本文是一篇说明文。介绍了一个新的自然疗法:与大自然接触会带来很多好处,包括增加快乐、幸福感、积极的社交互动以及生活的意义感。【1题详解】考查非谓语动词。句意:一个被证实的方法是花更多的时间在大自然中。根据句中is 可知,设空处应该填写非谓语动词。prove为动词,意
18、为“证明”,way和prove之间是被动关系,故应该使用过去分词作定语。故填proven/proved。【2题详解】考查同位语从句。句意:发表在科学进展(Science Advances)杂志上的一项研究表明,与大自然接触会带来很多好处,包括增加快乐、幸福感、积极的社交互动以及生活的意义感。根据句子结构,设空处应该填写同位语从句的引导词,对evidence进行解释。there is evidence that为固定句式,意为“有证据表明”,that符合句意。故填that。【3题详解】考查状语从句。句意:你可以在任何地方进行自然疗法,无论你住在农村、郊区还是城市。根据句子结构,设空处应该填写状语
19、从句的引导词。根据句意,whetheror意为“不管还是”为固定搭配,引导让步状语从句。故填whether。【4题详解】考查被动语态。句意:例如,在英国斯诺登尼亚国家公园的山麓,人们举办了与艺术相关的户外活动,帮助那些遭受抑郁、焦虑和压力的人。根据句子结构可知,设空处应该填写谓语动词,同时activities与hold之间是被动关系,可以表示的是现在客观状况,即可以使用一般现在时被动语态;同时本句也可以表示从过去到现在“一直有很多活动被举办”,现在完成时的被动语态也可以。hold为动词,意为“举办”。故填are held或have been held。【5题详解】考查非谓语动词。句意:的确,对
20、我们大多数人来说,接触自然世界肯定会提升我们的精神。句中lift为谓语动词,expose应该使用非谓语动词。us和expose之间是被动关系,同时expose需要置于that引导的主语从句中作主语,故应该使用动名词的被动形式。expose为动词,意为“暴露,接触”,动名词的被动式being exposed。故填being exposed。【6题详解】考查定语从句。句意:但生态疗法也可以包括一些活动或疗法,在这些活动或疗法中,你会得到治疗师和训练有素的领导的正式指导。根据句子结构可知,设空处应该填写定语从句的引导词。空前的activities or therapies指代的是抽象的地点,定语从句
21、中缺少地点状语。根据句意,故填where。【7题详解】考查表语从句。句意:这就是埃塞克斯大学的雷切尔布拉格博士所说的“心理恢复”。根据句子结构,设空处引导的从句置于系动词is之后,故应该是表语从句,从句中缺少宾语,意为“什么”,故what符合句意。故填what。【8题详解】考查非谓语动词。句意:生态疗法是一种工具,你必须利用它来加强和深化你与客户或患者正在进行的工作。句中的have to draw 为谓语动词,设空处应该填写非谓语动词。根据句意,strengthen为动词,意为“增强”,在句中意为“去增强”,表示目,的作状语。故填to strengthen。【9题详解】考查代词。句意:当然,生
22、态疗法不能治愈一切,但它是治疗师的一个选择。根据句子结构可知,设空中缺少宾语,故填代词。根据句意,everything为不定代词,意为“一切事情”,符合句意。故填everything。【10题详解】考查情态动词。句意:随着我们越来越了解心理健康的原因和影响,很高兴知道帮助可能在我们的城镇和城市之外,大自然能够给我们一只援助之手。句中的help为名词,意为“帮助”作主语,同时空后的lie为动词,意为“在于,位于”。在句中lie是用动词原形可知设空处应该填写情态动词。根据句意,may或might为情态动词,意为“可能”,表示可能性尚不明确的推测,符合句意。故填may或might。Section B
23、 (10%)【上教版】Direction: Complete the following passage by using the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.A. justify B. correspondingly C. rigid D. tackle E. consequence F. channel G. ultimately H. interpretation I. substantial J. tendency K.
24、 relevant11. Authorities have a responsibility to promote initiatives to _ the energy of young people towards more worthwhile ends such as the acquisition of a basic skill.12. Education is supposed to be _ to the real world and the challenges students are facing.13. There is a growing _ among young
25、people to search for balance in life through daily tai chi practice.14. Contrary to our expectation, the well-established pianists _ of the music was rather too literal.15. Despite the Yupik peoples preservation of their independence and heritage, the process of globalization will _ lead to the chan
26、ges in their traditional way of life.16. Many countries are exploring ways to ease the financial problem as a(n) _ of the rising medical costs of their ageing populations.17. Teenagers need to be motivated to _ their academic stress by setting realistic goals and dividing their work into reasonable
27、daily targets.18. The Japanese have a _ code of etiquette, which may seem artificial to people from other cultures.19. The “sentimental value” of the stuff in our lives cannot _ the behaviour of those compulsive hoarders.20. A _ number of Aboriginal songlines were lost due to the destruction of thei
28、r ancient way of life.【答案】11. F 12. K 13. J 14. H 15. G 16. E 17. D 18. C 19. A 20. I【解析】【11题详解】考查动词。句意:当局有责任促进主动行动,引导年轻人的精力朝向更有价值的目标,例如获得一项基本技能。动词channel“引导”符合句意,和前文to构成不定式作目的状语。故选F。【12题详解】考查形容词。句意:教育应该与现实世界和学生面临的挑战相关。形容词relevant“相关的”符合句意,在句中作表语。故选K。【13题详解】考查名词。句意:越来越多的年轻人通过每天练习太极来寻求生活中的平衡。名词tenden
29、cy“趋势,倾向”符合句意,在there be句型中作主语。故选J。【14题详解】考查名词。句意:与我们的预期相反,这位久负盛名的钢琴家对这首乐曲的诠释太过拘泥于文字。名词interpretation“解释,诠释”符合句意,在句中作主语。故选H。【15题详解】考查副词。句意:尽管尤皮克人保留了他们的独立性和遗产,但全球化的进程最终将导致他们传统生活方式的改变。副词ultimately“最终”符合句意,修饰动词作状语。故选G。【16题详解】考查名词、固定短语。句意:许多国家正在探索缓解其老龄化人口医疗成本上升所带来的财政问题的方法。固定短语as a consequence of“由于、因为”符合
30、句意。故选E。【17题详解】考查动词。句意:青少年需要通过设定现实的目标并将他们的工作分成合理的日常目标来激励他们解决学业压力。动词tackle“解决”符合句意,和前文to构成不定式作状语,表目的。故选D。【18题详解】考查形容词。句意:日本人有一套严格的礼仪规范,这在其他文化的人看来可能有些做作。形容词rigid“严格的(规则,方法等)”符合句意,作定语修饰名词code。故选C。【19题详解】考查动词。句意:我们生活中物品的“情感价值”并不能证明那些强迫性囤积者的行为是合理的。动词justify“证明正确(或正当、合理)”符合句意,动词原形和前文情态动词cannot一起构成复合谓语。故选A。
31、【20题详解】考查形容词。句意:由于土著人古老的生活方式被破坏,大量的土著歌曲消失了。形容词substantial“大量的”符合句意,作定语修饰名词number,a substantial number of表示数量巨大的。故选I。【上外版】Direction: Complete the following passage by using the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.A. disbelief B. perceived
32、C. obvious D. primitive E. functioning F. fearfully G. originally H. territory I. prohibiting J. incredible K. bothered21. Offer yourself compassion and its natural to get panicky about heading off into unknown _.22. Volunteering to help the homeless patients can show you that things arent quite as
33、challenging as you _ thought.23. The pioneers who settled the west had to cope with _ living conditions.24. Rather than trying to seem perfect, being honest about your shortcomings in an interview or on the job can be _ as an advantage.25. Los Angeles Lakers forward Luke Walton underwent surgery to
34、remove bone spurs (骨刺) and scar tissue in his right ankle that _ him for most of the season.26. The signals indicate that the spacecraft bus is _ normally and ready to begin orbital maneuvers (演习) and operational testing.27. A law has recently been passed _ the consumption of alcohol in public place
35、s.28. When the virtual clone of legendary Chinese singer Teresa Teng appeared on the screen, millions of online viewers reportedly dropped their jaws in complete _ at the likeness.29. There is a(n) _ contrast between the cultures of East and West.30. She showed _ courage and determination in coming
36、back from her injuries to compete again in the game.【答案】21. H 22. G 23. D 24. B 25. K 26. E 27. I 28. A 29. C 30. J【解析】【21题详解】考查名词。句意:给予自己同情,进入未知领域时感到恐慌是很自然的。由“get panicky about heading off into unknown”可知,进入未知领域时感到恐慌是很自然的,空格处意为“领域”,是territory,是不可数名词,故选H。【22题详解】考查副词。句意:志愿帮助无家可归的病人可以让你知道,事情并没有你最初想的那么
37、有挑战性。空格处用副词修饰动词thought,由“things arent quite as challenging”可知,事情并没有你最初想的那么有挑战性,空格处意为“最初”,是originally,故选G。【23题详解】考查形容词。句意:在西部定居的拓荒者必须适应原始的生活条件。由“The pioneers who settled the west”可知,句子表示“在西部定居的拓荒者必须适应原始的生活条件”,空格处意为“原始的”,用形容词作定语,修饰名词living conditions,是primitive,故选D。【24题详解】考查被动语态。句意:在面试或工作中诚实地说出自己的缺点会被
38、认为是一种优势,而不是试图让自己看起来完美。由“being honest about your shortcomings in an interview or on the job”可知,在面试或工作中诚实地说出自己的缺点会被认为是一种优势,空格处意为“认为”,是perceive,句子用被动语态,空格处用过去分词,故选B。【25题详解】考查时态。句意:洛杉矶湖人队前锋卢克沃顿接受了手术,移除了右脚踝的骨刺和伤疤组织,这些骨刺和伤疤困扰了他大半个赛季。由“bone spurs (骨刺) and scar tissue in his right ankle”可知,句子表示“右脚踝的骨刺和伤疤组织,
39、这些伤疤困扰了他大半个赛季”,空格处意为“困扰”,是bother,句子描述过去的事情,时态用一般过去时,空格处用过去式,故选K。【26题详解】考查时态。句意:这些信号表明航天器总线运行正常,准备开始轨道机动和操作测试。由“ready to begin orbital maneuvers (演习) and operational testing”可知,句子表示“这些信号表明航天器总线运行正常”,空格处意为“运行”,是function,句子用现在进行时,空格处是现在分词functioning,故选E。【27题详解】考查现在分词。句意:最近通过了一项禁止在公共场所饮酒的法律。由“the consum
40、ption of alcohol in public places”可知,句子表示“最近通过了一项禁止在公共场所饮酒的法律”,空格处意为“禁止”,是prohibit,空格处做后置定语,修饰名词law,且动词prohibit和law之间是主动关系,用现在分词作后置定语,故选I。【28题详解】考查名词。句意:据报道,当中国传奇歌手邓丽君的虚拟翻版出现在屏幕上时,数百万网络观众目瞪口呆,难以置信。由“the virtual clone of legendary Chinese singer Teresa Teng appeared on the screen”可知,句子表示“当中国传奇歌手邓丽君的虚
41、拟翻版出现在屏幕上时,数百万网络观众目瞪口呆,难以置信”,空格处意为“不相信”,用名词作宾语,是disbelief,故选A。【29题详解】考查形容词。句意:东西方文化之间存在着明显的对比。由“contrast between the cultures of East and West”可知,句子表示“东西方文化之间存在着明显的对比”,空格处意为“明显的”,用形容词obvious作定语,修饰名词contrast,故选C。【30题详解】考查形容词。句意:她伤愈复出,再次参加比赛,表现出了惊人的勇气和决心。由“courage and determination”可知,她表现出了惊人的勇气和决心,空格
42、处意为“惊人的”,用形容词incredible作定语,修饰名词“courage and determination”,故选J。. Reading Comprehension Section A (15%)Direction: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.In 200 Years Cows May B
43、e the Biggest Land Mammals (哺乳动物) on the PlanetAround 13,000 years ago North America had a wider variety of mammals than modern Africa. There were multiple horse species, camels and some now-extinct animals. And such _31_ creatures were not just found in North America. On every continent mammals on
44、average were a lot larger from around 2.5 million until about 11,700 years ago.Scientists have long debated what caused all these large creatures to go extinct while many of the smaller ones _32_. A team of researchers led by biologist Felisa Smith analyzed evidence from millions of years worth of m
45、ammalian extinctions and found that on each continent large mammals started to _33_ around the same time humans first showed up.If the extinction trend continues, many more large mammals will soon disappear as well, as the primary threats from humans have _34_ from overhunting to indirect processes
46、such as habitat loss. The largest land mammal 200 years from now could well be the domestic cow, Smiths research suggests. In their new study Smith and her team analyzed a database of all land mammals that lived from 65 million years ago until today. “We found _35_ no effect of climate on mammalian
47、extinction over 65 million years,” she says. But starting around 125,000 years ago and continuing until today, large mammals have been more likely to go extinct than smaller ones, the researchers found. The average _36_ of surviving mammals has decreased as a result. And those large-mammal extinctio
48、ns are tightly coupled with the _37_ of humans. For most of mammalian _38_ history, an animals size was not predictive of its extinction risk. That _39_ only appeared once humans began to live alongside large mammals.This finding does not mean climate-related changes could not have _40_ some wildlif
49、e populations, enabling humans to more easily bring about their eventual downfall. _41_, it suggests the greater likelihood of large mammals going extinct is tied to human activities. The animals that evolved without the risk of hunting from humans were suddenly faced with a new _42_. They simply co
50、uld not _43_ fast enough to survive the invasion of humans.Smith says the lesson to be learned from the new findings is that our ancestors prepared us to be extremely skillful killers. “Whats _44_ now,” she says, “is that some of us are comfortable enough, have a high enough standard of living, that
51、 we can start thinking about our use of the Earth.” Rather than simply behaving as _45_, many of us are now in a position to become environmental protectors.31. A. smartB. massiveC. marineD. ancient32. A. survivedB. shrankC. escapedD. returned33. A. hide awayB. bring upC. break upD. die out34. A. fa
52、dedB. restoredC. improvedD. expanded35. A. absolutelyB. predictablyC. exclusivelyD. potentially36. A. weightB. speedC. sizeD. appetite37. A. productionB. appearanceC. explorationD. cruelty38. A. recordedB. contemporaryC. evolutionaryD. conclusive39. A. linkB. contactC. adaptationD. distinction40. A.
53、 enlargedB. stressedC. impressedD. dominated41. A. MoreoverB. OtherwiseC. MeanwhileD. Rather42. A. speciesB. hopeC. ruleD. threat43. A. growB. digestC. withdrawD. adapt44. A. instructiveB. tremendousC. differentD. marvelous45. A. sponsorsB. creatorsC. consumersD. producers【答案】31. B 32. A 33. D 34. D
54、 35. A 36. C 37. B 38. C 39. A 40. B 41. D 42. D 43. D 44. C 45. C【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了大型哺乳动物灭绝和人类活动密切相关,呼吁人们要爱护地球,保护野生动物。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:如此巨大的生物不仅在北美发现过。A. smart聪明的;B. massive巨大的;C. marine海洋的;D. ancient古代的。根据下文“On every continent mammals on average were a lot larger from around 2.5 million u
55、ntil about 11,700 years ago.”中的“larger”可知,说的是巨大的生物。故选B。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:长期以来,科学家们一直在争论是什么原因导致这些大型生物灭绝,而许多较小的生物却存活了下来。A. survived存活;B. shrank退缩;C. escaped逃避;D. returned返回。根据本句中的“while”可知,上下句形成对比,上一句提到了“灭绝”,所以下一句为“幸存”。故选A。【33题详解】考查动词短语词义辨析。句意:由生物学家菲丽莎史密斯(Felisa Smith)领导的一个研究小组分析了数百万年来哺乳动物灭绝的证据,发现在每个
56、大陆上,大型哺乳动物开始灭绝的时间几乎与人类首次出现的时间相同。A. hide away隐藏;B. bring up抚养长大;C. break up分手、分解;D. die out灭绝。根据前半句“A team of researchers led by biologist Felisa Smith analyzed evidence from millions of years worth of mammalian extinctions”中的“extinctions”可知,空处应和“灭绝”相呼应。故选D。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:如果这种灭绝趋势继续下去,更多的大型哺乳动物也将
57、很快消失,因为人类的主要威胁已经从过度捕猎扩展到栖息地丧失等间接过程。A. faded衰退;B. restored修复;C. improved改善;D. expanded扩大。根据空后“from overhunting to indirect processes such as habitat loss.”可知,来自人类威胁范围已经扩大了。故选D。【35题详解】考查副词词义辨析。句意:“我们发现,在6500万年的时间里,气候对哺乳动物灭绝绝对没有影响,”她说。A. absolutely绝对地;B. predictably可预见地;C. exclusively唯一地;D. potentially
58、可能地。根据下文“But starting around 125,000 years ago and continuing until today, large mammals have been more likely to go extinct than smaller ones, the researchers found.”中的“but”可知,6500万年前的动物不会受到气候影响而灭绝,故选A。【36题详解】考查名词词义辨析。句意:因此,幸存的哺乳动物的平均体型减小了。A. weight重量;B. speed速度;C. size大小;D. appetite胃口。根据上文“But sta
59、rting around 125,000 years ago and continuing until today, large mammals have been more likely to go extinct than smaller ones, the researchers found. ”可知,存活下来的哺乳动物平均体型变小了。故选C。【37题详解】考查名词词义辨析。句意:而这些大型哺乳动物的灭绝与人类的出现密切相关。A. production生产;B. appearance出现;C. exploration探险;D. cruelty残酷。根据下文“That _9_ only a
60、ppeared once humans began to live alongside large mammals.”可知,哺乳动物的灭绝和人类的出现是有关系的。故选B。【38题详解】考查形容词词义辨析。句意:在哺乳动物的进化史上,动物的体型并不能预测其灭绝的风险。A. recorded记录的;B. contemporary当代的;C. evolutionary进化的;D. conclusive确定的、毫无疑问的。根据下文的“history”以及“an animals size was not predictive of its extinction risk.”可知,这里所讲的是在哺乳动物的
61、进化史中。故选C。【39题详解】考查名词词义辨析。句意:这种联系只在人类开始与大型哺乳动物共存时才出现。A. link联系;B. contact接触;C. adaptation适应;D. distinction区别。上文提到大型哺乳动物的灭绝和气候没有关系,所以这种灭绝只能和人类联系在一起。故选A。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:这一发现并不意味着与气候相关的变化不会给一些野生动物种群带来压力,从而使人类更容易导致它们的最终灭绝。A. enlarged扩大;B. stressed使承受压力;C. impressed给深刻印象;D. dominated支配。因为气候的相关变化使得人类更容易
62、导致野生动物灭亡,所以这里指的是造成压力。故选B。【41题详解】考查副词词义辨析。句意:相反,它表明大型哺乳动物更大的灭绝可能性与人类活动有关。A. Moreover此外;B. Otherwise否则;C. Meanwhile同时;D. Rather相反。上文意为“这一发现并不意味着与气候相关的变化不会给一些野生动物种群带来压力,从而使人类更容易导致它们的最终灭绝。”空后“它表明大型哺乳动物更大的灭绝可能性与人类活动有关。”可知,两句话之间存在相反的关系,故选D。【42题详解】考查名词词义辨析。句意:那些在进化过程中没有被人类猎杀风险的动物突然面临着新的威胁。A. species物种;B. h
63、ope希望;C. rule规则;D. threat威胁。根据上文“it suggests the greater likelihood of large mammals going extinct is tied to human activities.”可知,大型哺乳动物的灭绝更有可能和人类活动相关,而人类还会继续活动,所以动物会面临新的威胁。故选D。【43题详解】考查动词词义辨析。句意:它们只是无法快速适应,在人类的入侵中生存下来。A. grow生长;B. digest消化;C. withdraw撤退;D. adapt适应、改编。根据上文“The animals that evolved
64、without the risk of hunting from humans were suddenly faced with a new _12_.”可知,动物会面临新的威胁,所以它们灭绝的原因是无法迅速适应变化。故选D。【44题详解】考查形容词词义辨析。句意:“现在的不同之处在于,”她说,“我们中的一些人生活得足够舒适,生活水平足够高,因此我们可以开始考虑如何利用地球。”A. instructive有益的;B. tremendous极大的、巨大的;C. different不同的;D. marvelous非凡的。根据下文“is that some of us are comfortable
65、 enough, have a high enough standard of living, that we can start thinking about our use of the Earth.”可知,她表达的意思是我们不能一味地享受地球带给我们的舒适,我们还要思考对地球的耗费,所以这和以前是不同的。故选C。【45题详解】考查名词词义辨析。句意:我们中的许多人现在都有能力成为环境保护者,而不是简单地做个消费者。A. sponsors赞助者;B. creators创造者;C. consumers消费者;D. producers制造商。根据下文的“many of us are now i
66、n a position to become environmental protectors.”可知,我们现在是环境保护者,也就是说不仅仅是个消费者了。故选C。Section B (12%)Directions: Read the following passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. choose the one that fits best
67、 according to the information given in the passage you have just read. AI am not a morning person, but as I stand on the boulder (巨大的砾石) in the early dawn, my mind is sharp and alert. I am more than awake, concentrating on the vast endlessness below.There is a noticeable lack of early birdsong here;
68、 no hiss of offshore wind fanning the waves. The only sound is my breath, heavy after the scramble to the top. It is by no means a difficult climb, but I had to hurry to beat the sun.“If you stand at the top of Kubu Island just before sunrise,” said one of the returning visitors, “You can see the ar
69、c (弧线) of the Earth.”He was right.From up here the horizon cuts not so much a line as an arc.Soon my feeling of being in the moment is replaced with something as strange and ancient as this place itself. My breathing calms and becomes shallow. My heartbeat slows. I am first surrounded by in silence.
70、 I am a tiny, shrinking spot. Then I disappear completely.They say that astronauts looking down on Earth gain a sense of perspective that changes them forever. They begin to understand how much we are a part of our planet, and how much it is a part of us. The astronauts are 400 kilometres off the su
71、rface of Earth, and while the top of Kubu Island is only 10 metres high, there is something about this pile of boulders that sends you into orbit.Kubu Island isnt actually an island, but rather, an outcrop of ancient rocks that are up to two billions year old. It was once rested on the edge of a vas
72、t lake. As the water evaporated, it created the huge Makgadikgadi Pan (马卡迪卡迪盐沼盆地), one of the worlds largest salt pans.Ancient tribes and civilizations have migrated and lived here, first to fish from its rocks and then to commune with nature and its spirits. Today, adventurers and tourists come her
73、e to marvel at this strange pile of boulders with baobab trees (猴面包树) growing out of it. These trees are estimated to be 3,000 or 4,000 years old; they are really impressive not only for their size but also because they seem to have so much to tell about the history of this island.This is the gift t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-378789.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(浙江专版)2022春八年级英语下册 Unit 8 Have you read Treasure Island yet Period 4 Section B (1a-1d)课件(新版)人教新目标版.ppt
