(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 浙江专版2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件新版人教新目标版 浙江 专版 2022 年级 英语 下册 期末 专项 训练 阅读 理解 课件 新版 新目标
- 资源描述:
-
1、浙江人教版 八年级下阅读理解专训答案呈现综合能力123Passage 11234BDCCADDPassage 21234CCABPassage 3提示:点击进入习题答案呈现综合能力Passage 4123ADBPassage 51234DBCAPassage 1(2019浙江杭州)1.To be a film extra,one has to be _.A.polite and patientB.active and socialC.honest and strong D.helpful and careful请同学们看典中点A本第54页短文。【点拨】细节理解题。根据“Film Extras
2、Wanted”中Were looking for active and social 1418yearolds.可知,群众演员的要求是必须积极和善于社交。故选B。B2.A parttime assistant at ShopnSave Supermarket needs to _.A.set and clear tables B.provide a photo C.deliver newspapers D.help customers【点拨】细节理解题。根据“PARTTIME ASSISTANTS WANTED”中The job includes helping customers 可知,超市
3、的兼职服务员需要帮助顾客。故选D。D3.If 13yearold Tom is free from 5:00 pm to 7:00 pm,which job can he apply for?_A.A restaurant assistant.B.A film extra.C.A newspaper boy.D.A supermarket assistant.C【点拨】细节理解题。计算法。根据“Newspaper Boys/Girls”中We need one person for morning deliveries(78)and two people for evening deliver
4、ies(56).You must be at least 13 years old and have your own bicycle.可知,小报童的要求是最少13岁,工作时间是早上7点至8点、傍晚5点至6点,刚好适合Tom。故选C。Passage 2(2019四川遂宁改编)1.Its the best way to _ if we want to remember a long passage.A.read it over B.read it aloudC.write it down by hand D.write it using a computer请同学们看典中点A本第54页短文。【点
5、拨】推理判断题。根据“Although writing something using a computer is faster,it is much better to remember the whole thing by writing it down by hand.”可知把长文章记住的最佳途径是手写。故选C。C2.The third idea is mainly about _.A.the advantages of being aloneB.the importance of thinkingC.the advantages of behaving wellD.the import
6、ance of keeping healthy【点拨】总结归纳题。关键句法。根据关键句“Spare more time for yourself.”和下文的内容,可知介绍的是独处的好处。故选A。A3.Why do we drink hot water on a hot day?_A.Because it brings heat to our bodies.B.Because it is harmful to our bodies.C.Because it makes our bodies strong.D.Because it takes heat away from our bodies.【
7、点拨】推理判断题。根据最后一段中“When you are drinking something hot,the body will feel the change in temperature and increase the perspiration(流汗)”可知,喝热饮能够加速流汗,和选项D带走热量,表达的是同一个意思。故选D。D4.The writer of the passage wants to tell us that _.A.handwriting makes us smartB.hot drinks can make us uncomfortableC.being alone
8、 helps us know our friends better D.sometimes unusual ideas about health are helpful【点拨】细节理解题。根据第一段的最后一句话“The following ideas may sound strange but they can really help you.”中的“strange”可知和D选项中的“unusual”表述的是同一个意思。故选D。DPassage 3(2019山东烟台改编)1.Which company is the largest supplier of 5G in the world?_ A
9、.Apple.B.Samsung.C.Huawei.D.Nokia.请同学们看典中点A本第55页短文。【点拨】细节理解题。根据第一段最后一句It has also become the worlds largest supplier(供应商)of 5G.可知,华为公司是世界上最大的5G供应商。故选C。C2.From what Ren Zhengfei said,we can learn that Huawei _.A.is deeply affected by the banB.has got into the system of the U.S.C.can solve the problem
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356612.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
