2022届高考英语二轮专题复习16 综合题型专练.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语二轮专题复习16 综合题型专练 2022 高考 英语 二轮 专题 复习 16 综合 题型
- 资源描述:
-
1、综合题型专练1A company called Compass Pools has some good news for height and swimming enthusiasts. Recently, the company announced their novel designa first of its kind 360degree pool which is set to be placed on a skyscraper in London. The Infinity London will be the first and only building in the world
2、 to include this cutting-edge pool design. The pool will be laid on top of a 55story skyscraper and will allow people to float over 200 meters above the London skyline with unobstructed(没有障碍的) views of the city.The entrance to the pool is hidden. People began to raise questions about how anyone woul
3、d get inside the pool. Compass Pools explains:“Swimmers will access the pool through a rotating spiral(螺旋形的) staircase based on the door of a submarine, rising from the pool floor when someone wants to get in or out.”But that is not the only unique technology of the pool. The designers found a way t
4、o make sure the wind doesnt blow the water down to the streets. They included a built-in anemometer(风力计) to monitor the wind speed. It is linked to a computer-controlled building management system which will also take care of the temperature of the water.Alex Kemsley promises that this unique pool w
5、ill surpass everyones expectations. “Its quite a strange feeling to swim in the SkyPool at The Shard and have helicopters flying past at your level but this pool takes it a step further,”he says. “Putting your goggles(游泳镜) on and with a 360degree view of London from 220m up, it really will be someth
6、ing elsebut its definitely not one for the acrophobic(恐高的)!”While the exact date of the construction is not clear yet, if things go well, it may begin in 2022.The location has yet to be confirmed too.1. What can we learn from the first paragraph?A. The Infinity London is the only building to swim in
7、.B. Swimmers can enjoy the views of London in the pool.C. The pool is located on the first floor of a skyscraper.D. Compass Pools has built many 360degree pools in the world.2. What does the underlined word “that” in Paragraph 3 refer to?A. How to get a view of London.B. How to monitor the wind spee
8、d.C. How to get into or out of the pool.D. How to keep the water in the pool.3. Who might not be suitable to swim in the SkyPool?A. People who enjoy flying.B. People who lose weight.C. People who fear heights.D. People who have poor sight.4. What can we know about the SkyPool at The Shard?A. It is n
9、ot certain when people can swim in it.B. The exact location of the construction is clear.C. Swimmers can expect its designs easily.D. Its impossible to monitor the temperature of the water.【答案】1-4 BCCA【解析】这是一篇新闻报道。主要讲述了一家名Compass Pools为的公司宣布了他们的新设计,一个360度的游泳池,将要安置在伦敦的摩天大楼上,适合登高并喜欢游泳的爱好者。1. 推理判断题题。根据
10、第一段中“The pool will be laid on top of a 55story skyscraper and will allow people to float over 200 meters above the London skyline with unobstructed(没有障碍的) views of the city.”(泳池将建在一座55层的摩天大楼上,人们可以漂浮在200多米高的空中,将伦敦的全景尽收眼底。)可知,游泳的的人可以在游泳池里欣赏伦敦的景色,故选B项。2. 词句猜测题。根据第二段中“The entrance to the pool is hidden.
11、”(游泳池的入口隐藏着。以及后文的解释“Swimmers will access the pool through a rotating spiral(螺旋形的) staircase based on the door of a submarine, rising from the pool floor when someone wants to get in or out.”(游泳者将通过一个旋转的螺旋楼梯进入游泳池,这个楼梯是以潜艇的门为基础的,当有人想进出时,它会从池底升起。)可知,第二段介绍了游泳池的入口,解释了怎样进出游泳池的问题,划线词句“But that is not the o
12、nly unique technology of the pool.”(但that并不是泳池唯一的独特技术。)承接上一段,从而推断出,that指的是“如何进出进出游泳池”。故选C项。3. 推理判断题。根据倒数第二段中“Putting your goggles(游泳镜) on and with a 360degree view of London from 220m up, it really will be something elsebut its definitely not one for the acrophobic(恐高的)!”(戴上护目镜,从220米以上360度俯瞰伦敦,真的会是另
13、一番景象但绝对不是恐高症患者喜欢的地方!)可知,恐高的人不适合在这游泳池里游泳。故选C项。4. 推理判断题。根据最后一段中“While the exact date of the construction is not clear yet, if things go well, it may begin in 2022.”(虽然建造的确切日期还不清楚,但如果一切顺利,可能会在2022年开始。)可知,人们什么时候可以在里面游泳还不确定。故选A项。2Growing up in a city has a lifelong negative impact on a persons ability to
14、 navigate, according to a vast global survey.In a new study, scientists led by Antonine Coutrot at Nantes University in France and Hugo Spiers at University College London describe how they used a dataset(数据集)gathered from 4 millions players of a computer game called “Sea Hero Quest”, which tests wa
15、y-finding skills by asking players to memorise a map showing the location of checkpoints and then measuring how well players can steer a boat to find them.Dr. Spiers found that the strongest indicator of a high score was a players ageolder people performed relatively poorly. But the benefit of rural
16、 living was strong enough to offset(抵消)some of that, Data from American players showed that a 70-year-old who grew up in the countryside had the navigational abilities of an average 60-year-old across the dataset.“The gap between the navigation skills of rural and city people was largest in America,
17、 and the researchers think they know why. They found that countries dominated by simple layouts of grid-based(网格式的)cities dragged down navigation skills more than growing up in a city based around more complicated networks of streets, such as Prague.Dr. Spiers says that the brains navigational abili
18、ties probably weaken in the city environment because they are not being used as much. Although cities may appear more complicated, they also feature more clues to help residents find their way, such as numbered streets. As many city-dwellers on a visit to the countryside can prove, one field tends t
19、o look much the same as another, so there are fewer external(外部的)landmarks to help guide the way.While people who live in cities should not be alarmed, the study does raise some interesting ideas for urban planners: keep their city designs not so simple perhaps. And for everyone else, it might be an
20、 idea to turn off Google Maps.5. Why did the researchers use the dataset from a computer game?A. To study the players memory.B. To measure how well people control boats.C. To improve the players skill to find way out.D. To see what influences peoples way-finding skills.6. What does the underlined wo
21、rd that in paragraph 3 refer to?A. Strong indicator.B. Poor performance.C. Old age.D. High score.7. What weakens the brains navigational abilities according to Dr. Spiers?A. Lack of practice.B. Few external landmarks.C. Living in the countryside.D. Complicated city environment.8. What is the best ti
22、tle of the passage?A. Ways to Improve Navigational SkillsB. Reasons to Design Complicated CitiesC. Urban Living Weakens Navigational SkillsD. Turn off Google Maps while Exploring City【答案】5-8 DBAC【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍一项研究,在城市长大会对一个人的导航能力产生终生的负面影响,及研究开展的情况,研究的发现和发现的解释等。5. 细节理解题。根据文章第一段“which tests way-f
23、inding skills by asking players to memorise a map showing the location of checkpoints and then measuring how well players can steer a boat to find them.”(它通过要求玩家记住一张显示检查站位置的地图来测试寻路技巧,然后测量玩家能驾驶一艘船找到他们的能力。)由此可知,使用电脑游戏中的数据集就是为了测试是什么影响了寻路技巧,故选D。6. 词义猜测题。根据下文“Data from American players showed that a 70-y
24、ear-old who grew up in the countryside had the navigational abilities of an average 60-year-old across the dataset.”(来自美国玩家的数据显示,在乡村长大的70岁老人的导航能力在数据集中相当于平均60岁的人的导航能力。)可知,乡村的年长者表现较差,因此that指代上文的“older people performed relatively poorly”,故选B。7. 细节理解题。根据倒数第二段“Dr. Spiers says that the brains navigational
25、 abilities probably weaken in the city environment because they are not being used as much.”(Dr. Spiers说,在城市环境中,大脑的导航能力可能会减弱,因为它们没有被充分利用。)由此可知,Dr. Spiers认为缺乏训练导致大脑的导航能力可能会减弱,故选A。8. 主旨大意题。根据文章第一段“Growing up in a city has a lifelong negative impact on a persons ability to navigate, according to a vast
26、 global survey.”(一项大型全球调查显示,在城市长大会对一个人的导航能力产生终生的负面影响。)由此开启下文对这项研究的开展,研究的发现及发现的解释进行介绍,可知本文中心就是城市生活减弱了大脑的导航能力,C选项Urban Living Weakens Navigational Skills“城市生活削弱了导航技能”符合文章主题,适合做标题,故选C。3With advanced communication technologics making the iconic British red telephone boxes expendable(可抛弃的), a US firm is
27、all set to bring them back to use. Call boxes would be changed into mini-offices for workers on-the-go and will offer free coffee to subscribers(认购者).Bar Works Incs chief executive Jonathan Black, a Briton living in New York, said that his company will renew telephone boxes with fully functional pri
28、nters, scanners, 25-inch screens and Wi-Fi. Bar Works specializes in offering bar-themed work stations in prime locations, charging customers with a monthly subscription in return for free access to the business and office supplies. The company plans to operate in a similar manner, offering British
29、customers with monthly memberships to Pod Works for 19.99($29).The company will refit telephone boxes in five major British cities and has already rented and changed 15 old call boxes in London and Edinburgh. As expected, they are coming into use by the public in the coming months. “Given the prime
30、location, above all else, of the telephone boxes, the launch is expected to gain at least 10,000 members by the end of 2021. Its an alternative to, say, Starbucks but obviously it provides you with total privacy.” said Black.Thanks to mobile phones, the red telephone boxes have been effectively made
31、 expendable. According to a report by the Daily Mail, retired telephone boxes, especially those damaged deliberately, are sent to a “telephone box graveyard” of sorts, where they take great pains to restore to their former glory before being sold to collectors across the globe. Such is the demand fo
32、r properly restored telephone boxes, that it is not uncommon for them to be sold for amounts as high as 10, 000.Despite its setback, in a recent survey, the British red telephone box, which was originally designed in 1920, was voted the greatest British design of all time.9. What will the red teleph
33、one boxes be used for?A. Mini-offices.B. Mini coffee boxes.C. Bar-themed call boxes.D. Leisure rooms for workers.10. What do you know about the renewed telephone boxes?A. They will be put into use next year.B. They offer as much privacy as Starbucks.C. They will be equipped with office supplies.D. T
34、hey have been rented in five major British cities.11. What is Blacks attitude towards the launch?A. Doubtful.B. Confident.C. Cautious.D. Uncertain.12. Whats the purpose of writing about the telephone boxes in this passage?A. To arouse concern for them.B. To introduce their new role.C. To expand a la
35、rger market.D. To advertise their launch.【答案】9-12 ACBB【解析】这是一篇说明文。在经历了时代进步后,原本已经废弃不用的红色电话亭即将有自己新的角色,它将成为迷你办公室,成为提供完全的隐私的星巴克替代品。9. 细节理解题。根据第一段第二句“Call boxes would be changed into mini-offices for workers on-the-go and will offer free coffee to subscribers(认购者).”(电话亭将被改成为忙碌的员工的迷你办公室,并将为订户提供免费咖啡。)可知,红色
36、电话亭将被用作小型办公室。故选A。10. 细节理解题。根据第二段第一句“Bar Works Incs chief executive Jonathan Black, a Briton living in New York, said that his company will renew telephone boxes with fully functional printers, scanners, 25-inch screens and Wi-Fi.”(Bar Works公司的首席执行官乔纳森布莱克是一位住在纽约的英国人,他说,他的公司将更新电话亭,配备全功能打印机、扫描仪、25英寸屏幕和
37、Wi-Fi。)可知,更新过的电话亭会配备有办公室供应设备。故选C。11. 推理判断题。根据第三段最后一句“Its an alternative to, say, Starbucks but obviously it provides you with total privacy.”(它是星巴克的替代品,但显然它为你提供了完全的隐私。)可知,布莱克认为电话亭是星巴克的替代品,但是又在隐私方面比星巴克有优势。所以布莱克对此的态度是非常自信的。故选B。12. 推理判断题。根据第一段“With advanced communication technologics making the iconic
38、British red telephone boxes expendable(可抛弃的), a US firm is all set to bring them back to use. Call boxes would be changed into mini-offices for workers on-the-go and will offer free coffee to subscribers(认购者).”(随着先进的通信技术使英国标志性的红色电话亭变得不再重要,一家美国公司准备重新使用它们。电话亭将被改成为忙碌的员工的迷你办公室,并将为订户提供免费咖啡。)可知,文章介绍红色电话亭目
39、的是介绍其新的角色和作用。故选B。二、七选五American football, not to be confused with the football called soccer, is the American national sport. _13_ Games between universities are great social occasions. More than 100, 000 people crowd into the huge stadiums. During a recent college final in the Rose Bowl at Pasadena,
40、 California, there were severe earthquake tremors(地震), but nobody noticed._14_ Players try to carry the ball over the opponents line, and then to earn more points by kicking the ball between the upright goal posts above the bar. That is the likeness between the two games.American football has a repu
41、tation for being a violent and dangerous game. _15_ The players throw themselves at each other fiercely, but today they wear the uniforms and helmets to protect themselves from serious injuries. By comparison, the rugby player has only a thin jersey and a pair of shorts to protect him from his oppon
42、ents boots and tackling.The Americans are addicted to crazes. Jogging is an example of this. The Americans now have another craze, a game which most other countries call “football”, but which they call soccer. _16_ It is being run by big business and TV advertisers, who are doing everything they can
43、 to sell it to the public. They are employing famous fashion designers to design novel uniforms for the players. They have introduced a musical background to the games and there is a big screen in the stadium which explains to spectators what is happening. _17_A. This reputation is not really deserv
44、ed.B. The method of scoring in American football is the same as in rugby.C. It is spreading like wildfire through all the States and gaining popular.D. They have also changed some of the rules to make the game more exciting.E.People around the world dont play American football except the Canadians.F
45、.Famous coaches and players from Europe and South America are interested in it.G.It developed from the British game of rugby and it excites tremendous enthusiasm.【答案】13-17 GBACD【解析】这是一篇说明文。文章对美式足球进行了详细介绍。13. 根据前文“American football, not to be confused with the football called soccer, is the American
46、national sport.”(美式足球(不要和足球混淆)是美国的全国性运动。)可知,此处是讲美式足球,根据后文“Games between universities are great social occasions. More than 100, 000 people crowd into the huge stadiums.”(大学之间的比赛是很好的社交场合。10万多人挤进了巨大的体育场。)可知,美式足球非常流行,所以选项G(它是由英国的橄榄球运动发展而来的,它激起了人们极大的热情。)切合文意。故选G。14. 根据后文“Players try to carry the ball ov
47、er the opponents line, and then to earn more points by kicking the ball between the upright goal posts above the bar.”(球员们试着把球带过对方的底线,然后把球踢到横梁上方的立柱之间以获得更多的分数。)可知,此处是讲美式足球的记分规则,根据后文“That is the likeness between the two games.”(这就是两款比赛的相似之处。)可知,此处是指美式足球和橄榄球记分方式相同。所以选项B(美式足球的得分方法和橄榄球一样。)切合文意。故选B。15. 前文
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
