河北省实验中学2021届高三第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省实验中学2021届高三第一次月考英语试题 WORD版含解析 河北省 实验 中学 2021 届高三 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河北省实验中学2021届高三年级第一次月考英语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。第一部分 听力第一部分:听力理解(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much i
2、s the shirt?A. 19.15 B. 9.18. C.9.15答案是C。1. What will Lucy do at 11:30 tomorrow?A. Go out for lunch. B. See her dentist. C. Visit a friend.2. What is the weather like now?A. Its sunny. B. Its rainy. C. Its cloudy.3. Why does the man talk to Dr. Simpson?A. To make an apology. B. To ask for help. C. T
3、o discuss his studies.4. How will the woman get back from the railway station?A. By train. B. By car. C. By bus.5. What does Jenny decide to do first?A. Look for a job. B. Go on a trip. C. Get an assistant.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分225分)听第6段材料,回答6、7题。6. What time is it now?A. 1:45. B. 2:10. C. 2:15.7. Wha
4、t will the man do?A. Work on a project. B. See Linda in the library. C. Meet with Professor Smith.听第7段材料,回答第8至10题。8. What are the speakers talking about?A. Having guests this weekend. B. Going out for sightseeing. C. Moving into a new house.9. What is the relationship between the speakers?A. Neighbo
5、rs. B. Husband and wife. C. Host and visitor.10. What will the man do tomorrow?A. Work in his garden. B. Have a barbecue. C. Do some shopping.听第8段材料,回答第11至13题。11. Where was the man born?A. In Philadelphia. B. In Springfield. C. In Kansas.12. What did the man like doing when he was a child?A. Drawing
6、. B. Traveling. C. Reading.13. What inspires the man most in his work?A. Education. B. Family love. C. Nature.听第9段材料,回答第14至17题。14.Why is Dorothy going to Europe?A. To attend a training program.B. To carry out some research.C. To take a vacation.15. How long will Dorothy stay in Europe?A. A few days.
7、 B. Two weeks. C. Three months.16. What does Dorothy think of her apartment?A. Its expensive. B. Its satisfactory. C. Its inconvenient.17. What does Bill offer to do for Dorothy?A. Recommend her apartment to Jim.B. Find a new apartment for her.C. Take care of her apartment.听第10段材料,回答第18至20题。18. What
8、 are the tourists advised to do when touring London?A. Take their tour schedule.B. Watch out for the traffic.C. Wear comfortable shoes.19. What will the tourists do in fifteen minutes?A Meet the speaker. B. Go to their rooms. C. Change some money.20. Where probably is the speaker?A. In a park. B. In
9、 a hotel. C. In a shopping centre.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AGlobal Hotel Study: When to Book & How to SaveWhile vacation rentals are a great option for any trip, 56% of Americans prefer to stay in a hotel. Meanwhile, Americans are also looking for a
10、 stay thats budget-friendly. Knowing that your day-to-day costs can be the biggest part of your travel budget, weve rounded up several tips on how to get the best price on your hotel.Unlike with flights, those who wait until the last minute to book can often score a great deal on a hotel room. We fo
11、und that booking your hotel 1-3 days in advance of your stay can save you between $15-20 per night when youre staying somewhere in the US. For international trips, booking as little as 6 days ahead for a shorter stay can help you save around $6/night. With these points in mind, heres our best advice
12、 on when to book your hotel and how to save.When to BookDomesticInternationalCheapest Day to BookFriday/ SaturdayFriday/SaturdayMost Expensive Day to BookTuesdayMonday/WednesdayCheapest Check-In DaysSundaySunday or TuesdayMost Expensive Check-In DaysFridaySaturdayOur tips will help you create a good
13、 foundation for getting the best price possible when you search. And in order to be sure youre getting the hotel you want, weve created powerful filters(筛选程序) thatll narrow down all your options to the perfect one. These are the most popular filters used on KAYAK.Whatever your plans are for your nex
14、t stay, well search hundreds of travel and hotel sites at once. So you can be confident you found the best price on the perfect hotel.1. Which is the best way to save money while traveling in America?A. Book on Friday and check in on Sunday.B. Book on Monday and check in on Friday.C. Book on Saturda
15、y and check in on Monday.D. Book on Saturday and check in on Thursday.2. Which factor is most valued according to KAYAK?A. Swimming pool.B. Included breakfast.C. Free Internet access.D. View from hotel room.3. Where is this text most likely from?A. A report.B. A website.C. A research paper.D. A maga
16、zine.【答案】1. A 2. C 3. B【解析】这是一篇说明文,主要介绍了在旅行中如何更科学、更便宜地选择和预定酒店。【1题详解】细节理解题。直接检索原文第二段后的表格,题目中的限定范围为“in America”,则对应表格中的左栏“domestic”,根据表格内容,周五或周六预定最为便宜,周日入住最为实便宜,故A中的“周五预定,周日入住”为四个选项中的最佳选择,故选A。【2题详解】细节理解题。根据原文第三段后的图表内容,Free Wifi(免费WIFI)在60%-70%之间,所占权重最高,故是最重要的考虑因素,即对应C选项中的“免费互联网接入”,故选C。【3题详解】推理判断题。本题要求
17、判断文章出处,这是一篇旅行预定酒店的攻略。根据最后一句Whatever your plans are for your next stay, well search hundreds of travel and hotel sites at once.”无论你的下一次入住计划是什么,我们都会立刻搜索数百个旅游和酒店网站。由此判断出短文来自网站。故选B。BEvery week, two converted blue buses packed with childrens books carefully drive along the streets of Kabul, avoiding area
18、s where deadly explosions are common. These travelling libraries stop off at schools in different parts of the city, delivering a wealth of reading material directly to youngsters who have limited access to books.“A lot of schools in our city dont have access to something as basic as a library,” say
19、s Freshta Karim, a 27-year-old Oxford University graduate who was inspired to start Charmaghz, a non-profit organization, in her home city having grown up without many books herself. “We were trying to understand what we could do to promote critical thinking in our country.”While for many people a b
20、us or train journey presents a rare opportunity to get stuck into a book, in some cities public transport is being used as means of getting books to communities that need them most. Afghanistan, for example, has one of the worlds lowest literacy rates, with only three in 10 adults able to read, acco
21、rding to UNESCO. The majority of public schools in Kabul do not have libraries and the citys libraries do not offer many childrens books. For Karim, buses were a cost-effective, efficient way to get books to children.Charmarghz rents them from a state-owned bus company. “We go to nearby schools,” sh
22、e says. “We try to stop inside communities rather than on the main streets where explosions often happen.”The organization is funded by donations from local business and communities, and also rents a third bus that acts as a mobile cinema. Over 600 children visit the buses each day to read, socialis
23、e and play games. “They are often very excited,” she says. “Our biggest challenge is that so many children want to come inside the bus, but we cant have all of them in one day.”4. Why does Freshta Karim set up the organization?A. To raise money for the poor.B. To recycle abandoned buses.C. To build
24、libraries for the local schools.D. To offer the children more reading opportunities.5. What is special about Charmarghz?A. Its funded by UNESCO.B. Its a state-owned organization.C. It buys buses from a company.D. It aims to inspire critical thinking.6. What is the most pressing problem for Charmargh
25、z?A. Deadly explosions.B. Poor public transport system.C. Shortage of travelling libraries.D. Lack of support from the government.7. Which of the following best describes Freshta Karim?A. Caring and courageous.B. Humorous and ambitious.C. Demanding and enthusiastic.D. Honest and hardworking.【答案】4. D
26、 5. D 6. C 7. A【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了27岁的牛津大学毕业生Freshta Karim在家乡创办了非营利组织Charmaghz,来为孩子们提供更多的阅读机会。阿富汗是世界上识字率最低的国家之一,喀布尔的大多数公立学校没有图书馆,对Karim来说,Charmaghz用巴士给孩子们送书是一种经济有效的方式。【4题详解】细节理解题。根据第一段中These travelling libraries stop off at schools in different parts of the city, delivering a wealth of reading mater
27、ial directly to youngsters who have limited access to books.可知这些流动图书馆会在城市的不同地区的学校停留,直接为那些接触书籍不多的年轻人提供丰富的阅读材料。由此可知,Freshta Karim建立了这个组织,是为了给孩子们提供更多的阅读机会。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第二段“A lot of schools in our city dont have access to something as basic as a library,” says Freshta Karim, a 27-year-old Oxford Un
28、iversity graduate who was inspired to start Charmaghz, a non-profit organization, in her home city having grown up without many books herself. “We were trying to understand what we could do to promote critical thinking in our country.”可知“我们城市的很多学校都没有像图书馆这样的基础设施,”27岁的牛津大学毕业生Freshta Karim说,她在成长过程中没有很多
29、书,受启发在家乡创办了非营利组织Charmaghz。“我们试图弄清楚我们能做些什么来促进我们国家的批判性思维。”由此可推知,Charmarghz特别之处在于,它的目的是激发批判性思维。故选D。【6题详解】推理判断题。根据最后一段The organization is funded by donations from local business and communities, and also rents a third bus that acts as a mobile cinema. Over 600 children visit the buses each day to read,
30、socialise and play games. “They are often very excited,” she says. “Our biggest challenge is that so many children want to come inside the bus, but we cant have all of them in one day.”可知该组织的资金来自当地企业和社区的捐赠,并租用了第三辆巴士作为移动电影院。每天有600多名儿童来巴士上阅读、社交和玩游戏。“他们通常非常兴奋,”她说。“我们最大的挑战是,这么多孩子想要进来,但我们不可能在一天之内让所有的孩子都进
31、来。”由此可推知,Charmarghz最迫切的问题是缺少流动图书馆。故选C。【7题详解】推理判断题。根据第二段“A lot of schools in our city dont have access to something as basic as a library,” says Freshta Karim, a 27-year-old Oxford University graduate who was inspired to start Charmaghz, a non-profit organization, in her home city having grown up wit
32、hout many books herself. “We were trying to understand what we could do to promote critical thinking in our country.”可知“我们城市的很多学校都没有像图书馆这样的基础设施,”27岁的牛津大学毕业生Freshta Karim说,她在成长过程中没有很多书,受启发在家乡创办了非营利组织Charmaghz。可知Karim创办了非盈利组织来帮助那些没有书看的孩子们,说明Karim是个乐于助人的人;结合倒数第二段Charmarghz rents them from a state-owned
33、 bus company. “We go to nearby schools,” she says. “We try to stop inside communities rather than on the main streets where explosions often happen.”可知Charmarghz从一家国有公交公司租借。“我们去附近的学校,”她说。“我们尽量在社区内停车,而不是在经常发生爆炸的主要街道上。”可推知,Karim敢于在动荡不安的阿富汗创办让更多儿童读书的项目,说明Karim是个勇敢的人;由此可推知,Freshta Karim是一个乐于助人且勇敢的人。故选A。
34、CVictor Frankl, the author of Mans Search far Meaning, once wrote, Everything can be taken from a person but one thing: the last of human freedoms-to choose ones attitude in any given set of circumstances Frankl was right Attitude is a choice You could be faced with a thousand problems, many or most
35、 over which you have absolutely no control However, there is always one thing you are in complete and absolute control of and that is your own attitudeTo be honest, it wasnt until I was in my late 20s that I finally understood its full impact All through my teens and into my early adult life, I cant
36、 tell you the number of times that I heard, Bob, if youd just change your attitude, you would do a lot better At that time, I didnt know what attitude was, let alone know how to change it!Attitude and results are inseparable, They follow one another as night follows day One is the cause, while the o
37、ther, the result There is a term we use to distinguish this cause and effect relationship, which is called The Law of Cause and Effect Simply stated, if you think in negative terms, you will get negative results; if you think in positive terms, you will achieve positive results Some people always se
38、e wrong things in the world These individuals are quick to blame circumstances or other people for their problems, rather than accepting responsibility for their life and their attitude Thus, it would appear as if they were born with bad luck and it has followed them around their whole life However,
39、 there are others who are forever winning and living the good life They are the real movers and shakers who make things happen They seem to go from one major accomplishment to another Theyre in control of their life Their wins are a matter of choiceYou can experience that kind of life as well, you o
40、nly need to decide Dorothea Brand once said, Act as if it were impossible to fail, and I challenge you to do so By simply becoming aware that you can choose your thoughts each and every day, you will change your entire outlook You have the power to choose an abundant life no matter what your circums
41、tances are Dont wait to experience all the wonderful things the universe has in store for you Start today by working on your attitude and welcome the abundant life that you are meant to lead8. What can we know from Paragraph 1? _A. Freedom is the last thing we can controlB. Most problems in life are
42、 in our controlC. We can choose our attitude at any timeD. A man can lose anything but freedom9. Why docs the author use the example of himself in Para 2? _A. To show attitude is important to the oldB. To show understanding attitude takes timeC. To prove attitude impacts greatly on peopleD. To prove
43、 the author was very stubborn10. Knowing The Law of Cause and Effect helps readers _ A. understand what causes a good attitudeB. analyze the effect of a negative attitudeC. understand cause and effect relationship betterD. know the benefit of choosing active attitude11. What is the writers message c
44、onveyed in this passage? _A. Winning is a matter of controlB. Success begins with positive attitudeC. Bad attitude results in bad resultsD. Attitude and results are inseparable【答案】8. C 9. B 10. D 11. B【解析】本文是一篇议论文。本文主要是告诉读者成功始于积极的态度。【8题详解】细节理解题。根据第一段 Attitude is a choice You could be faced with a th
45、ousand problems, many or most over which you have absolutely no control However, there is always one thing you are in complete and absolute control of and that is your own attitude态度是一种选择您可能会遇到一千个问题,其中有很多甚至大部分都是您完全无法控制的。但是,总有一件事情是您完全可以控制的,那就是您自己的态度。可知,我们可以随时选择我们的态度。故选C。【9题详解】推理判断题。根据第二段To be honest,
46、 it wasnt until I was in my late 20s that I finally understood its full impact坦白地说,直到我20多岁时我才终于了解它的全部影响。由此判断出作者在第二段通过自己的例子表现出理解态度需要时间。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第三段 Simply stated, if you think in negative terms, you will get negative results; if you think in positive terms, you will achieve positive results
47、简而言之,如果您以否定的方式思考,您将获得负面结果;如果您以积极的方式进行思考,您将获得正面的结果。可知,了解 因果律有助于读者了解选择积极态度的好处。故选D。【11题详解】主旨大意题。通读全文尤其是最后一段“By simply becoming aware that you can choose your thoughts each and every day, you will change your entire outlook You have the power to choose an abundant life no matter what your circumstances
48、are Start today by working on your attitude and welcome the abundant life that you are meant to lead”可知,只要意识到你可以每天选择你的想法,你就会改变你的整个观点。无论你的境遇如何,你都有能力选择富足的生活。从今天开始,改变你的态度,迎接你想要的生活。所以本文主要讲述了成功始于积极的态度。故选B。DThe 2019 World Conference on VR Industry shows that Virtual Reality (VR) technology can be used to
49、revolutionize peoples experiences in practically any fieldHeld in Nanchang from Oct 19 to 22, the annual conference attracted more than 300 experts, leading scholars and company principals from over 30 countries The theme of this years World Conference on VR Industry was VR+5G tor a new age of insig
50、ht Conferences and exhibitions, which hosted more than 2,000 companies from across the world, were held during the eventAs China introduces 5G this year, experts and industry insiders said that the VR industry will hug the new era We will take the lead in VR technology creativity For example, the te
51、chnology has already been applied successfully to this years National Day parade The popularity of the technology among younger generations of users guarantees a large potential market, said Guo Ping, representative of HuaweiIn 2018, Oral Roberts University in the USA opened a new Global Learning Ce
52、nter, which has classrooms equipped with 360-degree cameras on the wail, which follows and records professors as they teach Through an app on the smart phone, students can see images in 3D and manipulate (操纵)themIn May 2019, a VR theme park opened to the public in London Covering about 13,000 square
53、 meters with 120 sets of advanced VR equipment, the park attracts thousands of visitors every dayDuring the 22nd Asian Music Festival, the musical Eight made its second appearance Eight is a unique fusion of music, theater, VR technology and visual art, in which audience members wear VR headsets to
54、walk through and manipulate an equipment The show tells a poetic story of an old woman looking back on her life and it lasts for 15 minutes12. What does this years World Conference suggest? _A. VR technology can be used only with 5GB. VR technology can change peoples livesC. Chinas 5G technology wil
55、l take the leadD. More VR theme parks will be opened to public13. Why is Guo Ping confident about VR technology? _A. Because it attracts experts to cooperateB. Because it has a large overseas marketC. Because young customers have interest in itD. Because it has changed how to teach and learn14. What
56、 does the underlined word fusion in the last paragraph refer to? _A. researchB. processC. combinationD. type15. Which is the best title of the passage? _A. China Is Leading the Way in the WorldB. VR Technology Development in ChinaC. 5G Technology: China Moves Ahead QuicklyD. The Bright Future of VR
57、in Diverse Fields【答案】12. B 13. C 14. C 15. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。作者通过这篇文章主要向我们描述了2019年世界虚拟现实产业大会表明,虚拟现实技术实际上可以在任何领域为人们的体验带来革命性的变化。 虚拟现实在各个领域的前景光明。【12题详解】细节理解题。根据文章第一段The 2019 World Conference on VR Industry shows that Virtual Reality (VR) technology can be used to revolutionize peoples experiences in pr
58、actically any field2019年世界虚拟现实产业大会表明,虚拟现实技术实际上可以在任何领域为人们的体验带来革命性的变化。可知今年的世界会议 说明了虚拟现实技术可以改变人们的生活建议。故选B。【13题详解】推理判断题。根据文章第三段 The popularity of the technology among younger generations of users guarantees a large potential market, said Guo Ping, representative of Huawei这项技术在年轻一代用户中的普及保证了一个巨大的潜在市场,代表华为
59、的郭平说。可知郭平对虚拟现实技术充满信心因为年轻顾客对它感兴趣。故选C。【14题详解】词义猜测题。根据文章最后一段 Eight is a unique fusion of music, theater, VR technology and visual art, in which audience members wear VR headsets to walk through and manipulate an equipment八是音乐、剧院、虚拟现实技术和视觉艺术的独特融合,观众戴着虚拟现实耳机通过和操作设备。 可知fusion意为 “组合”。故选C。【15题详解】主旨大意题。通读全文可
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022四年级英语上册 Unit 6 Meet my family Part A习题课件 人教PEP.pptx
