河北省平山县2016高考英语阅读理解一轮讲练(14)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 平山县 2016 高考 英语 阅读 理解 一轮 14 答案
- 资源描述:
-
1、阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。A funny thing happened on the way to the communications revolution: we stopped talking to one another.I was walking in the park with a friend recently, and his cell phone rang, interrupting our conversation.There we were, walking and talking on a beautiful sunny
2、day andI became invisible, absent from the conversation.The telephone used to connect you to the absent.Now it makes people sitting next to you feel absent.Why is it that the more connected we get, the more disconnected I feel? Every advance in communications technology is a tragedy to the closeness
3、 of human interaction.With email and instant messaging over the Internet, we can now communicate without seeing or talking to one another.With voice mail, you can conduct entire conversations without ever reaching anyone.If my mom has a question, I just leave the answer on her machine.As almost ever
4、y contact we can imagine between human beings gets automated, the alienation(疏远) index goes up. You cant even call a person to get the phone number of another person anymore.Directory assistance is almost always fully automated.I am not against modern technology.I own a cell phone, an ATM card, a vo
5、icemail system, and an email account.Giving them up isnt wise, theyre a great help to us.Its some of their possible consequences that make me feel uneasy.More and more, I find myself hiding behind email to do a job meant for conversation, or being relieved that voice mail picked up because I didn t
6、really have time to talk.The industry devoted to helping me keep in touch is making me lonelier, or at least facilitating my antisocial instincts.So Ive put myself on technology restriction: no instant messaging with people who live near me, no cellphoning in the presence of friends, no letting the
7、voice mail pick up when Im at home.1Which of the following would be the best title of the passage? A.The Advance of Communications TechnologyB.The Consequences of Modern Technology C.The Story of the Communications RevolutionD.The Automation of Modern Communications 2The sentence “Now it makes peopl
8、e sitting next to you feel absent” means that _. Athe people sitting beside you have to go away to receive phone call Byou can hardly get in touch with the people sitting beside you Cmodern technology makes it hard for people to have a facetoface talk Dpeople can now go to work without going to the
9、office3The writer feels that the use of modern communications is _. AsatisfyingBencouraging Cdisappointing Dembarrassing4The passage implies that _. Amodern technology is bridging people Bmodern technology is separating people Cmodern technology is developing too fast Dmodern technology is interrupt
10、ing our communication5What does the underlined word “facilitating” mean?A加深 B限制 C帮助 D装备【要点综述】 本文主要论述现代技术的消极影响现代技术的使用在疏远人与人之间的距离。1. B主旨大意题。本文主要论述了现代技的影响。2. C句意理解题。第一段作者提出:通讯革命使我们不再面对面地交谈;第二段作者举自己生活的一例来予以说明; 第三段作者感慨“Now it makes people sitting next to you feel absent”,即其意应为:现在技术使人们很难有面对面的交谈。故选C项。3. D推
11、理判断题。根据第五段可知,作者并不反对现代技术,也认为它极有帮助,只是某一些结果让他感到不安,比如第二段中他所举的生活例子。由此判断他会认为使用现代技术有时令人感到尴尬,故选D项。4. B推理判断题。根据第四段可推断现代技术正在疏远人们之间的关系,故选B项。5. A词义猜测题。画线词所在的这一段主要在讲述现代技术对他的消极影响,因此他才决定限制自己对现代技术的使用。由此判断画线词应意为“加深”,即:加重他的不爱交际的天性。故选A项。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Plants cant communicate by moving or making s
12、ounds, as most animals do. Instead, plants produce volatile compounds, chemicals that easily change from a liquid to a gas. A flowers sweet smell, for example, comes from volatile compounds that the plant produces to attract insects such as bugs and bees. Plants can also detect volatile compounds pr
13、oduced by other plants. A tree under attack by hungry insects, for instance, may give off volatile compounds that let other trees know about the attack. In response, the other trees may send off chemicals to keep the bugs awayor even chemicals that attract the bugs natural enemies. Now scientists ha
14、ve created a quick way to understand what plants are saying:a chemical sensor(传感器) called an electronic nose. The“e-nose” can tell compounds that crop plants make when theyre attacked. Scientists say the e-nose could help quickly detect whether plants are being eaten by insects. But today the only w
15、ay to detect such insects is to visually inspect individual plants. This is a challenging task for managers of greenhouses, enclosed gardens that can house thousands of plants. The research team worked with an e-nose that recognizes volatile compounds. Inside the device, 13 sensors chemically react
16、with volatile compounds. Based on these interactions, the e-nose gives off electronic signals that the scientists analyze using computer software. To test the nose, the team presented it with healthy leaves from cucumber, pepper and tomato plants, all common greenhouse crops. Then the scientists col
17、lected samples of air around damaged leaves from each type of crop. These plants had been damaged by insects, or by scientists who made holes in the leaves with a hole punch(打孔器). The e-nose, it turns out, could identify healthy cucumber, peper and tomato plants based on the volatile compounds they
18、produce. It could also identify tomato leaves that had been damaged. But even more impressive, the device could tell which type of damageby insects or with a hole punchhad been done to the tomato leaves. With some fine-tuning, a device like the e-nose could one day be used in greenhouses to quickly
19、spot harmful bugs, the researchers say. A device like this could also be used to identify fruits that are perfectly ripe and ready to pick and eat, says Natalia Dudareva, a biochemist at Purdue University in West Lafayette, Ind. who studies smells of flowers and plants. Hopefully, scientists believe
20、, the device could bring large benefits to greenhouse managers in the near future. 1. We learn from the text that plants communicate with each other by.A. making some soundsB. waving their leavesC. producing some chemicals D. sending out electronic signals2. What did the scientists do to find out if
21、 the e-nose worked? A. They presented it with all common crops.B. They fixed 13 sensors inside the device.C. They collected different damaged leaves.D. They made tests on damaged and healthy leaves.3. According to the writer, the most amazing thing about the e-nose is that it can.A. pick out ripe fr
22、uits B. spot the insects quicklyC. distinguish different damages to the leaves D. recognize unhealthy tomato leaves4. We can infer from the last paragraph that the e-nose.A. is unable to tell the smell of flowers B. is not yet used in greenhousesC. is designed by scientists at Purdue D. is helpful i
23、n killing harmful insects【参考答案】14、CDCB【陕西省西工大附中2014第七次适应性训练】阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑。A team of British surgeons has carried out Gazas(加沙)first organ transplants for a long-term plan to train local medical staff to perform the operations. Two patients underwent kidney(肾脏)tran
24、splants at the Shifa, Gazas biggest public hospital. The operations were conducted a fortnight ago by a volunteer medical team from the Royal Liverpool hospital. Ziad Matouk, 42, was born with one kidney and was diagnosed with renal failure(肾衰竭)several years ago. Matouk, whose wife donated one of he
25、r kidneys, hopes to return to his job within six months. The couple had sought a transplant in Cairo, but were rejected as unsuitable at a state hospital and could not afford the fee at a private hospital. “We were desperate,” said Matouk. The UK-Gaza link-up began about a year ago after Abdelkader
26、Hammad, a doctor at the Royal Liverpool hospital, was contacted by an anaesthetist(麻醉师)at the Shifa, who outlined the difficulties the Gaza hospital was facing with dialysis(透析). The Shifa is forced to rely on generators because of power cuts; spare parts for its ageing dialysis machines have been d
27、ifficult to import; and supplies of consumables are often scarce. After an exploratory trip last April, Hammad-whose family is Palestinian-and three colleagues from Liverpool arrived in Gaza via Egypt last month, bringing specialist equipment. Two patients were selected for surgery. The first, Moham
28、med Duhair, 42, received a kidney donated by his younger brother in a six-hour operation. Two days later, Matouk received a transplant after his wife, Nadia, 36, was found to be a good match. The surgeon was carried out by the British team, assisted by doctors and nurses from the Shifa. “We are very
29、 satisfied with the results,” said Sobbi Skaik, head of surgery at the Gaza hospital. Skaik hopes that Gaza medical teams will eventually carry out kidney transplants independently, and that other organ transplants may follow. The Shifa is working with the Gaza ministry of health on a plan to train
30、its doctors, surgeons, nursing staff and laboratory technicians in transplant surgery at the Royal Liverpool. “Funding is a problem,” said Hammad. “In the meantime well go back as volunteers to Gaza for the next couple of years to do more transplants.” The Liverpool teams next visit is scheduled for
31、 May. 49. What effect does Gazas first organ transplants hopes to get? A. Helping poor Gaza people to regain health to make more money. B. Releasing Gaza hospitals pressure of lack of professional doctors. C. Assisting the Royal Liverpool hospital in perfecting their operations. D. Calling for inter
32、national attention at Gazas poor medical service. 50. Why did the state hospital refuse to practice surgeon for Ziad Matouk? A. Because he couldnt afford the fee at a public hospital. B. Because the hospital didnt accept dangerous patients. C. Because they couldnt find a matched organ. D. Because hi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020-2021高中人教版语文必修4课件:第10课 短文三篇 .ppt
