2021年高中英语 UNIT 2 Success Section A TOPIC TALK & LESSON 1课后篇巩固提升 北师大版选择性必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高中英语 UNIT Success Section TOPIC TALK LESSON 1课后篇巩固提升 北师大版选择性必修第一册 2021
- 资源描述:
-
1、UNIT 2 SUCCESSSection ATOPIC TALK & LESSON 1课后篇巩固提升必备知识基础练.单词拼写1.His great success has much to do with his (坚持的) effort.答案persistent2.People are (乐观的) about the companys future.答案optimistic3.His army is a very (遵守纪律的) force.答案disciplined4.He doesnt know much about this subject,but hes very (热心的).答案e
2、nthusiastic5.We will buy some (家具) for our new house.答案furniture6.My sons dream is to be an (宇航员).答案astronaut.单句语法填空1.He is a strong (determine) person and by no means will he give in to difficulties.答案determined2.China remains (commit) to peaceful development and has no intention of replacing the U
3、S.答案committed3.I ought to do something a bit more (ambition).答案ambitious4.He becomes more (appreciate) of the meaning of life and its spiritual values.答案appreciative5.Motorcyclists must wear helmets to protect them from (injure).答案injury6.Readers can enjoy all kinds of books (comfortable) in the new
4、 Reading Room.答案comfortably.短语填空make sense, be tired of, give away, dream up, give up, drop out, worry about, die of 1.Sometimes paragraphs need only to be rearranged for the story to.答案make sense2.Youll never go to college if you of high school.答案drop out3.They a most impossible plan.答案dreamed up4.
5、Let them how to get rid of the cars later.答案worry about5.They tried in vain to persuade him to smoking.答案give up6.If you wandering around the gym wasting time,you can attend a group fitness class.答案are tired of7.She all her money to the poor.答案gave away8.It turned out that his brother a heart attack
6、.答案died of.完成句子1.我要做的事情就是上学,以及回家后再学习几个小时。All I had to do was go to school and spend a few hours after I came home.答案studying2.有些实验是难的,而其他一些实验是容易的。Some experiments are difficult others are easy.答案while3.方便的时候来取你的邮件。Please come for your mail its convenient.答案whenever4.他一打开话匣子就说个没完。he opens his mouth,h
7、e never stops.答案Once5.南方和北方之间爆发了战争。 broke out between the South and the North.答案Fighting关键能力提升练.阅读理解A主题语境:人与自我语篇类型:记叙文(2020湖南浏阳高二上学期期末)Born in Chengdu,Southwest Chinas Sichuan Province,to a Canadian missionary family in 1915,Crook came into the world.While Isabel Crooks parents were engaged in setti
8、ng up schools and education institutions in Southwest China,Crook herself was more interested in anthropology(人类学) and the ethnic minority groups in China.She was very curious about what was going on around her.At the age of 23,Crook graduated from a Canadian college with a masters degree and began
9、carrying out field research in Li County of Sichuan Province.In 1947,Crook and her journalist husband were warmly welcomed by the Communist Party of China (CPC) to observe and study the revolutionary land reform taking place in China.In 1948 the couple accepted an invitation from CPC leaders to teac
10、h at a newly-built foreign affairs school.The school was the forerunner of todays Beijing Foreign Studies University (BFSU),which has seen over 400 ambassadors(大使) and 1,000 counsellors walk through its doors.As a teacher at BFSU she laid the foundations for foreign language education in China.As tw
11、o of the first three foreign teachers at the school,Isabel and David Crook brought new Western teaching methodologies to the classroom.Michael Crook noted that since some students were extremely poor during the 1950s and 1960s,his parents were especially sensitive to their situation and did what the
12、y could to help them while protecting their self-esteem.For example,they would bring food such as eggs and bread for picnics and share them with students who brought steamed corn bread.According to the younger Crook,because of his parents belief in communism,they chose to use political texts as thei
13、r teaching materials,such as works once admired by Karl Marx.Understanding that the students would become diplomats representing the Peoples Republic of China,his parents tried to help students gain knowledge in different fields to better prepare them for communicating with foreigners in English.On
14、December 15th 2018,Isabel got the award of “the Most Influential Foreigner throughout 40 Years of Chinas Development” from the Chinese government.On September 17, 2019,Isabel was awarded “the Friendship Medal” by the Chinese government for her lifetime of devotion to China.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲了Isabe
15、l Crook为中国的外语教育做出了卓越贡献并且被中国政府授予“中国发展40年来最具影响力外国人”的称号以及“友谊勋章”以表彰她对中国的贡献。1.What did Isabel Crook independently do?A.Teaching English.B.Performing field research.C.Helping the poor students.D.Introducing new Western teaching ways to China.答案B解析细节理解题。根据第二段的“At the age of 23,Crook graduated from a Canadi
16、an college with a masters degree and began carrying out field research in Li County of Sichuan Province.”可知,Isabel Crook个人进行了实地研究。故选B项。2.Why did his parents use political texts as teaching materials according to the younger Crook?A.They themselves were crazy about Chinese politics.B.They wanted to s
17、pread the spirits of Karl Marx.C.They had to teach many objects including politics.D.They believed in communism and wanted to prepare students for overall development.答案D解析细节理解题。根据第四段的“According to the younger Crook,because of his parents belief in communism,they chose to use political texts as thei
18、r teaching materials,.his parents tried to help students gain knowledge in different fields to better prepare them.”可知,他的父母用政治课本作为教材的原因是他们信仰共产主义,希望为学生的全面发展做准备。故选D项。3.What can we infer from Paragraph 2 and Paragraph 3?A.In the 1950s,Crooks husband worked as a reporter in China.B.Isabel and her husban
19、d taught students only in Western teaching methods.C.Isabel Crook made great contributions to Chinas foreign language education.D.Isabel Crook and her husband were very rich at that time.答案C解析推理判断题。根据第二段的“As a teacher at BFSU she laid the foundations for foreign language education in China.”和第三段的“Is
20、abel and David Crook brought new Western teaching methodologies to the classroom.”可知,我们能从第二段和第三段推断出Isabel Crook为中国的外语教育做出了巨大贡献。故选C项。4.Which of the following can best describe Isabel Crook?A.Caring.B.Patient.C.Strict.D.Romantic.答案A解析推理判断题。通读全文以及文章最后一段可知,Isabel Crook为中国的外语教育做出了巨大贡献并且被中国政府授予“中国发展40年来最具
21、影响力外国人”的称号以及“友谊勋章”以表彰她对中国的贡献,可知,选项中的词caring最能描述Isabel Crook,故选A项。B主题语境:人与自我语篇类型:议论文A good way to look at failure straight in the face is by writing a failure resume(简历)or CV.Like social media,there,we usually only see our friends “highlight part”.When we look at others resumes,we get scared and thin
22、k how ours dont measure up.But even the most accomplished people have plenty of failure behind them we just dont see it.Stefan felt this deeply as a scientist,so she wrote a different CV which of course boasted (夸耀)about her good grades,PhD,and published papers.But the way she deals with her failure
23、 CV is a model of what we could all do.“My CV does not reflect my great academic effortsit does not mention the exams I failed,my unsuccessful PhD or scholarship applications,or the papers never accepted for publication.During the interviews,I talk about the one project that worked,not about the man
24、y that failed,”writes Stefan in a column for a website.Stefan suggests keeping a draft on which you log,casually but regularly,every unsuccessful application,refused grant proposal and rejected paper.And thats the point:not to consider what we got wrong,but to use that information to both look at fa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382400.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级上册语文课件-17 七颗砖石|语文S版 (共19张PPT).ppt
