2020-2021版新教材高中英语 Unit 2 Be sporty be healthy单元提升(含解析)牛津译林版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021版新教材高中英语 Unit Be sporty healthy单元提升含解析牛津译林版必修第二册 2020 2021 新教材 高中英语 healthy 单元 提升 解析 牛津 译林版
- 资源描述:
-
1、单元素养提升(二) Unit 2. 单词拼写1. Im delighted to learn that youve been admitted into the Confucius Institute. Congratulations (恭喜)! 2. You should not assume (认为) that all men and women think alike. 3. Moreover (此外), singing Chinese folk songs will help you have a good understanding of Chinese music. 4. As a
2、 teacher, my daily routine (惯例) includes driving to a new school almost every day. 5. Sports can enrich our life and maintain (保持) our psychological health. 6. The course, a combination of theory and practice, is given by a famous master (大师), Professor Zeng. 7. In addition to reading for knowledge,
3、 we read for fun and inspiration (灵感). 8. I am so keen on the events of our school that I will update (升级) the website regularly. 9. Probably the first European to see and explore (探索)the Great Lakes was Frenchman Etienne Brule in the early sixteen hundreds. 10. We are happy to announce (宣布) that an
4、 activity will be held by our community. . 单句语法填空1. You will become more energetic (energy) and healthier by practicing Chinese Kung Fu. 2. Wait a minute. The dishes for the dinner are being cooked (cook) in the kitchen. 3. The exam will determine whether I can be admitted (admit)to a graduate progr
5、am or not. 4. Costs have been reduced (reduce)by 20% over the past year. 5. Inspired (inspire)by her story, I decided to study harder so as to realize my dream. 6. They are living with their parents for the moment because their own house is being rebuilt (rebuild). 7. In a word, everybody should not
6、 hesitate to attend (attend) sports activities. 8. Shakespeares play Hamlet has been made (make) into at least ten different films over the past years. 9. Would you please consider improving or changing the equipment (equip)in your factory? 10. Cars that are on the pavement prevent people walking (w
7、alk)safely down the street. . 完成句子1. Tom was absent because he felt under the weather. 由于感到不适, 汤姆缺席了。2. In response to this situation, we should take appropriate measures. 对这种形势做出反应, 我们应该采取适当的措施。3. Im sorry, sir. Your recorder isnt ready yet. It is being repaired in the factory. 对不起, 先生。你的录音机还没有准备好。
8、它正在工厂里被修理。4. We can make up for what we miss or fail to understand in class on weekends. 我们可以在周末弥补我们错过的或课上不明白的内容。5. Over the long term, secondhand smoke also raises the risk of disease in nonsmokers. 从长远来看, 二手烟也会增加非吸烟者患病的风险。6. There exist some parents spoiling their children and giving whatever thei
9、r children want. 有些父母溺爱他们的孩子, 孩子要什么就给他们什么。7. There are some topics Chinese always avoid, especially when talking to strangers. 有些话题是中国人通常避开的, 尤其是在和陌生人聊天的时候。8. With the above advantages, its no wonder that traveling is becoming more and more popular. 有以上优势, 难怪旅游变得越来越流行。9. It is the first time that he
10、 has been praised by his coach. 这是他第一次被教练表扬。10. People always tend to judge a person by his or her appearance. 人们总是倾向于以貌取人。. 阅读理解AWhy play games? Because they are fun, and a lot more besides. Following the rules, planning your next move and acting as a team member are all “game” ideas that you will
11、come across throughout your life. Think about some of the games you played as a young child, such as rope-jumping and hide-and-seek. Such games are entertaining and fun. But perhaps more importantly, they translate life into exciting dramas that teach children some of the basic rules they will be ex
12、pected to follow the rest of their lives, such as taking turns and cooperating. Many childrens games have a practical side. Children around the world play games that prepare them for work they will do as grown-ups. For instance, some Saudi Arabian children play a game called bones, which sharpens th
13、e hand-eye coordination (协调) needed in hunting. Many sports encourage national or local pride. The most famous games of all, the Olympic Games, bring athletes from around the world together to take part in friendly competition. People who watch the event wave flags, knowing that a gold medal is a wi
14、n for an entire country, not just the athlete who earns it. For countries experiencing natural disasters or war, an Olympic win can mean so much. Sports are also an event that unites people. Soccer is the most popular sport in the world. People on all continents play it some for fun and some for a l
15、iving. Nicolette Iribarne, a Californian soccer player, has discovered a way to spread hope through soccer. He created a foundation to provide poor children with not only soccer balls but also a promising future. Next time you play your favorite game or sport, think about why you enjoy it, what skil
16、ls are needed, and whether these skills will help you in other aspects of your life. 【文章大意】本文讲述一些受欢迎的运动项目和游戏。有些游戏可以帮助孩子们成长, 而全球万众瞩目的奥林匹克运动会关系着整个国家的荣誉。因此, 运动还和我们的生活息息相关。1. What are children expected to learn through playing hide-and-seek? A. Be a team leader. B. Obey the basic rules. C. Act as a grow
17、n-up. D. Predict possible danger. 【解析】选B。细节理解题。第二段提到“但也许更重要的是, 它们把生活转化为令人兴奋的戏剧, 教孩子们一些他们将在余生中遵循的基本规则, 比如轮流和合作”由此可知, 孩子们通过玩捉迷藏的游戏学会一些未来生活中的基本法则。2. What does the underlined part in Paragraph 2 most probably mean ? A. Games can describe life in an exciting way. B. Games can turn real-life experiences i
18、nto a play. C. Games can make learning life skills more interesting. D. Games can change peoples views of sporting events. 【解析】选C。词义猜测题。画线部分中的谓语动词是translate, 有“翻译, 解释, 转移, 调动”的意思, 该部分后面有一个定语从句that teach children some of the basic rules they will be expected to follow the rest of their lives, such as
19、 taking turns and cooperating. (教孩子们一些他们将在余生中遵循的基本规则, 比如轮流和合作)。前后结合就可以理解这部分的意思是: 他们把生活转化为激动人心的戏剧, 由此可知, 此处与C项“游戏可以让学习生活技能更有趣”意思相近。3. According to the passage, why is winning Olympic medals so encouraging? A. It inspires peoples deep love for the country. B. It proves the exceptional skills of the wi
20、nners. C. It helps the country out of natural disasters. D. It earns the winners fame and fortune. 【解析】选A。推理判断题。根据文章第四段中的People who watch the event wave flags, knowing that a gold medal is a win for an entire country, not just the athlete who earns it. (观看比赛的人挥舞着旗帜, 知道金牌是一个国家的胜利, 而不仅仅是赢得金牌的运动员)可推断,
21、赢得奥运奖牌激发了人们对国家深厚的爱。4. Whats Iribarnes goal of forming the foundation? A. Bringing fun to poor kids. B. Providing soccer balls for children. C. Giving poor kids a chance for a better life. D. Attracting soccer players to help poor kids. 【解析】选C。推理判断题。根据倒数第二段中的He created a foundation to provide poor ch
22、ildren with not only soccer balls but also a promising future. 可知, 他创建了一个基金会, 为贫困儿童提供的不仅仅是足球还有一个充满希望的未来。由此可知, Iribarne成立基金会的目的是让贫穷的孩子有机会过上更好的生活。B(2020沈阳高一检测)If you think that running marathons will help you live a long and healthy life, new research may come as a shock. According to a recent scienti
23、fic study, people who do a very strenuous workout are as likely to die as people who do no exercise at all. Scientists in Denmark have been studying over 1, 000 joggers and non-joggers for 12 years. The death rates from the sample group indicate that people who jog at a moderate pace two or three ti
24、mes a week for less than two and a half hours in total are least likely to die. The best speed to jog at was found to be about 5 miles per hour. The research suggests that people who jog more than three times a week or at higher speeds of over 7 mph die at the same rate as non-joggers. The scientist
25、s think that this is because strenuous exercise causes structural changes to the heart and arteries (动脉). Over time, this can cause serious injuries. Peter Schnohr, a researcher in Copenhagen, said, “If your goal is to decrease the risk of death and improve life expectancy, jogging a few times a wee
26、k at a moderate pace is a good strategy. Anything more is just unnecessary, and it may be harmful. ”The implications of this are that moderate forms of exercise such as tai chi, yoga and brisk walking may be better for us than “iron man” events, triathlons and long-distance running and cycling. Acco
27、rding to Jacob Louis Marott, another researcher involved in the study, “You dont actually have to do that much to have a good impact on your health. And perhaps you shouldnt actually do too much. ”【文章大意】主要介绍了过度运动对身体的影响及其原因。5. The underlined word “strenuous” in Paragraph 1 refers to “_”. A. hardB. re
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382451.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年级上语文课件(B)-桂林山水_沪教版.ppt
