2020-2021版新教材高中英语 Unit 3 Festivals and customs单元评价(含解析)牛津译林版必修第二册 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021版新教材高中英语 Unit Festivals and customs单元评价含解析牛津译林版必修第二册 2 2020 2021 新教材 高中英语 customs 单元 评价
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(三)(Unit 3)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Its going to be another warm day. M: Of course. You know, I miss living somewhere that has four seasons. W: Me, too. I especially m
2、iss those cool autumn mornings. 1. What is the weather like today? A. Cool. B. Warm. C. Hot. 答案: BText 2W: Do you have any change for one dollar? M: What do you want it for? W: I need to pay for the parking fee. M: I can just give you 4 quarters if thatll help you. 2. What does the woman want? A. A
3、one-dollar bill. B. Some coins. C. A parking place. 答案: BText 3M: Your pronunciation is getting much better, and you dont make many grammatical mistakes now. W: Yes. I practice speaking every day, but I still make a lot of spelling mistakes. 3. What is the woman worst at? A. Pronunciation. B. Gramma
4、r. C. Spelling. 答案: CText 4M: Hi, Julie. Im ringing to remind you that Ill pick you up tonight. W: Thank you. When will you come? M: The film doesnt start until 8: 15, so Ill leave here at 7: 20, and itll take 20 minutes to get to your house. 4. When will the man get to the womans house? A. At 7: 20
5、. B. At 7: 40. C. At 8: 15. 答案: BText 5M: Im going to New York next week, but the hotel I booked is so expensive. Ive got to start saving. W: Why book a hotel? My parents have two spare rooms in their apartment. 5. What does the woman mean? A. The man can live with her parents. B. She will rent an a
6、partment for him. C. The man should book a cheaper hotel. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: This is quite a nice hotel, isnt it? W: Ill say. Are you here on busin
7、ess? M: Oh, no. I stay here in Los Angeles for a study on urban traffic. What about you? W: Im here for a meeting. Im Jane. M: Hi, Jane. Im Bernard Smith. Nice to meet you. So, Jane, what do you think is the best part of this hotel? W: Well, the service here is much better than that of most other ho
8、tels. M: I agree that the service is great, but my favorite thing about this place is its delicious breakfast. 6. Why does the woman come to Los Angeles? A. For a study. B. To attend a meeting. C. To be on vacation. 答案: B7. What is the mans favourite part of the hotel? A. Price. B. Breakfast. C. Ser
9、vice. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Hi, I dont think weve met. My names Tom. W: Hi, Tom. Nice to meet you. My name is Juanita, but everybody calls me Jenny. M: Nice to meet you, Jenny. So, where are you from? W: Well, I was from Australia, but we moved to the United States when I was about five year
10、s old. My parents now live in Chile. Thats where they first met. How about you, Tom? M: I was born in California, and we lived there until I was seven. W: Oh yeah? Where did you go after that? M: Well, we spent a total of ten years in Germany and Japan, and then we returned to the United States, but
11、 I think my parents would have stayed in Japan, lets say, another 20 years had it not been for my education. W: Wow. It sounds like youve had an interesting life. So, what do you do now? M: Im a student at Purdue University. 8. Where was the woman born? A. In Chile. B. In Australia. C. In the United
12、 States. 答案: B9. How old was the man when he returned to the United States? A. 20. B. 17. C. 15. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: So, what sort of person are we looking for? W: Well, theyd have to be reliable, of course. I dont want to find that we are about to go out and they havent shown up, or they
13、 are running late or something. M: Sure. That last kidwhat was her name? She. . . W: Oh, please, she was always late, but you have to admit she was hard-workingalways cleaned the house while we were out. M: Well, thats not so important as far as Im concerned. I mean, they are being paid to take care
14、 of the kids. If they clean the place, its a bonus, but. . . W: But, no. . . we need to be able to trust them, of courseI mean, leaving them here in the house with the kids, you know. . . M: Yeah. Honesty is definitely important. W: And also they have to be friendly. Its no good if the kids dont lik
15、e them. M: Absolutely. So, who should we interview, then? 10. What is the shortcoming of the last girl they mentioned in the dialogue? A. She didnt work hard. B. She wasnt on time. C. She didnt tell the truth. 答案: B11. Why are they going to have an interview? A. To find someone to teach their kids.
16、B. To find someone to clean the house. C. To find someone to look after their kids. 答案: C12. What quality is a must in the mans opinion? A. Being hard-working. B. Being honest. C. Being friendly. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Hello, Mr Jan Erick Friedman. Youre a frequent traveler. And we also know
17、 that you eat out twice a day. How come are you so fond of eating out? M: When I got my first job back in 1982 and started traveling, I had no choice but to eat out. I found that I felt different due to what I was eating, so I tried to find places that served food that made me feel good. The secret
18、was the quality of the food and how well the food was prepared. I made an effort to find good restaurants as well as nice dishes. W: How did you manage to make a list of 218 favorite restaurants? M: I have lived in many cities, and when I moved back to Sweden from the United States, people asked me
19、where to go and eat when they went to cities I knew. I got a lot of ideas. Then I wrote about restaurants for the Swedish Clubs magazine, and someone suggested I gather the information about the restaurants together. Since I had all the facts about the restaurants I had been to, I started to do that
20、. W: How do you find restaurants? M: The best way is to ask the people there. I may talk to people at a street market or take a walk and look for a place myself. I never ask a hotel clerk or a taxi driver. I dont go to empty restaurants or places with menus difficult to understand. 13. What does Jan
21、 consider most important when he judges a restaurant? A. Where the restaurant is. B. Whether the prices are low. C. How well the food is prepared. 答案: C14. When did Jan begin to write for a magazine? A. After he came back to Sweden. B. Before he went to the United States. C. As soon as he got his fi
22、rst job in 1982. 答案: A15. What may Jan do to find a good restaurant? A. Talk to people in the street. B. Speak to taxi drivers. C. Ask hotel clerks. 答案: A16. What do we know about Jan? A. He cooks for a restaurant. B. He travels a lot for his work. C. He prefers American food. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题
23、。Text 10The Huawei Watch is a smart watch for Android Wear. The watch was first announced on March 1st, 2015 at the Mobile World Congress, and officially released in Berlin on September 2nd, 2015. Although it looks more like a traditional watch than a smart watch, it has built-in Wi-Fi and Bluetooth
24、 and supports Google Now voice commands. It also has a heart rate monitor, 4GB of storage, and more than 4, 000 apps to choose from in the Google Play Store. It can also receive texts and emails, as well as make and receive calls. Users describe the watch as beautiful, fashionable, and comfortable.
25、Even though the watch is a costly $400, some users have complained about its short battery life, its large body, and the fact that it doesnt have GPS. The watch face is also hard to see at times, especially in the sun. Because the brightness doesnt change automatically, users must set it themselves
26、when going inside or outside. The watch comes in gold, silver, or black, and users can pick from 50 different watch faces that either come pre-loaded or can be downloaded from Google Play. 17. When did the watch officially go on sale? A. On March 1st, 2015. B. On March 2nd, 2015. C. On September 2nd
27、, 2015. 答案: C18. What has been built into the watch? A. Automatic brightness. B. Wi-Fi. C. GPS. 答案: B19. What do some users dislike about the watch? A. Its too large. B. It looks too traditional. C. It doesnt have enough storage. 答案: A20. How many watch faces can users choose from? A. 50. B. 400. C.
28、 4, 000. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2020济南高一检测)March, April and May are months full of festivals and events all over the world. Here are four wonderful festivals around the world that happen in spring. SongKranThailandDates: 13th-15th, Apr
29、ilIn Thailand, its time to celebrate the coming monsoon season, which will bring the rain many people have been looking forward to. They celebrate it with a festival called Songkran, when people head out to the streets with water guns to spray (喷洒) everyone who walks past. NagholVanuatuDates: Every
30、Saturday from April to MayEvery year, villagers come together to celebrate the harvest of yams, a kind of root vegetable popular in Vanuatu. The festival is most famous for its “land diving ceremony”. During the ceremony men and boys dive to the ground from high wooden towers with only two thin vine
31、s (葡萄藤) attached to their ankles. Cherry Blossom Viewing JapanDates: The cherry blossom season is different from year to year depending on the weather forecast. The cherry blossom season has huge importance to the people of Japan, who celebrate the days when the flowers finally blossom. In Japan, al
32、most everyone has picnics in the parks to view the flowers. Sinhalese New YearSri LankaDates: 13th or 14th, AprilJust like in many other countries in South or South East Asia, this is the time when the Sinhalese celebrate the traditional New Year, an ancient celebration which marks the end of the ha
33、rvest season and is one of two times of the year when the sun is straight above Sri Lanka. There are a lot of delicious food during the celebration. 【文章大意】3月、4月和5月是世界各地充满节日和活动的月份。文章介绍了泰国、瓦努阿图、日本和斯里兰卡这四个国家发生在这三个月里的节日。21. What does the underlined phrase “monsoon season” probably refer to? A. Windy sea
34、son. B. Rainy season. C. Dry season. D. Foggy season. 【解析】选B。词义猜测题。根据画线词组所在句子可知, 在泰国, 到庆祝即将到来的雨季的时间了, 这将带来许多人期待已久的降雨。which will bring the rain many people have been looking forward to 是 which引导的非限制性定语从句修饰限定先行词the coming monsoon season, 结合此句和常识可知, 降雨的季节被称之为雨季, 故选B。22. Who may be most interested in Na
35、ghol? A. A gardener. B. A sports lover. C. A woodcutter. D. A music fan. 【解析】选B。细节理解题。根据NagholVanuatu部分可知, 该节日最著名的是它的“陆地弹跳仪式”。在仪式上, 男人和男孩们从高高的木塔上俯冲到地面, 脚踝上只系有两根细细的葡萄藤蔓。由此推断, 一个体育爱好者可能对这种陆地蹦极最感兴趣, 故选B。23. What can people enjoy during Sinhalese New Year? A. Summertime sunshine. B. Ancient Architecture
36、. C. Traditional dances. D. Excellent food. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段的There are a lot of delicious food during the celebration. (在庆祝活动中有很多美味的食物。)可知, 在斯里兰卡人的新年里, 人们可以享受饕餮盛宴, 故选D。 B(2020长沙高一检测) Whether its hanging the stockings or baking cookies, all of our favorite Christmas traditions have an interesting
37、history. But no matter where or how you celebrate the holiday season, you might notice a rather unusual custom: finding oranges in your stocking on Christmas morning. As it turns out, there are several arguments as to why people began to put oranges in Christmas stockings. According to the original
38、story of St. Nicholas (now called Santa Claus), the saint gave three bags of gold to a poor man. The money helped the man pay for his daughters weddings, and St. Nick has had a reputation for being generous ever since. Meanwhile, the oranges are thought to represent the gold he left the girls. Some
39、believe, on the other hand, that the practice began during the Great Depression. Because many families couldnt afford to buy Christmas gifts or candy, luxury (奢侈) foods, like oranges and walnuts were placed under the tree, instead. Another explanation is that the oranges are a reminder to share what
40、 you have with others, as December is the season of giving. And finally, some think the oranges were once a “special treat” in winter especially for children living in the north. Therefore, there appeared oranges in the stockings. 【文章大意】文章主要讲述了一个圣诞节的习俗: 圣诞节早上在你的长袜里发现了橘子, 然而事实证明, 关于为什么人们开始在圣诞袜里放橘子有很多
41、争论。24. What does the underlined word “reputation” in Paragraph 2 mean? A. Great system. B. Future generation. C. Big celebration. D. Good name. 【解析】选D。词义猜测题。根据单词所在句子St. Nick has had a reputation for being generous ever since中介词for意为“凭借; 因为”, 即being generous (慷慨的)为原因, 这是一个褒扬的词语, 因此可以推断had a reputatio
42、n可以理解为“有一个好名声”, D项Good name(美名)为同义表达。故选D。25. Why are the oranges a reminder to share what you have with others? A. Because December is the season of giving. B. Because many families couldnt afford to buy Christmas gifts or candy. C. Because the oranges are thought to represent the gold he left the g
43、irls. D. Because the oranges were once a “special treat” in winter. 【解析】选A。细节理解题。根据文章末段Another explanation is that the oranges are a reminder to share what you have with others, as December is the season of giving. (另一种解释是, 橘子是提醒你与他人分享你所拥有的, 因为12月是给予的季节。)可知, 12月被看作为给予的季节。故选A。26. How many arguments a
44、re there according to the passage? A. 2. B. 3 C. 4. D. 5. 【解析】选C。细节理解题。文章结构为总分结构, 首段为中心论点, 其他段落分别提出了分论点。第二段提出第1个分论点the oranges are thought to represent the gold he left the girls; 第三段提出第2个分论点Some believe, on the other hand, that the practice began during the Great Depression; 第四段提出第3个分论点Another expl
45、anation is that the oranges are a reminder to share what you have with others, as December is the season of giving和第4个分论点And finally, some think the oranges were once a “special treat” in winter。因此可知, 文章有4个分论点。故选C。27. What can we learn from the passage? A. People can only put oranges in Christmas St
46、ockings. B. Many families were rich during the Great Depression. C. St. Nicholas helped the man pay for his daughters weddings. D. The oranges were not a “special treat” in winter for children living in the south. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第二段可知, 根据圣尼古拉斯(现在被称为圣诞老人)的最初的故事, 圣人给了一个穷人三袋金子。这些钱帮助他支付女儿的婚礼费用。由此判断C选项
47、St. Nicholas helped the man pay for his daughters weddings. (圣尼古拉斯帮助这个人支付他女儿的婚礼费用)论述正确。C Outside, its a cold winters day. Inside a large shopping center, people are hanging around. But then, without warning, a pop song starts to play loudly. A teenager boy walks lazily to the center of the open spac
48、e, and dances crazily to the music. Hes joined by two of his friends, then some of the old people. Within the space of a few seconds, more than sixty people are dancing to the musicall in time and all in step. At first, onlookers are baffled, then they start smiling and clapping. They now know what
49、theyre seeing: a flash mob (快闪). According to Wikipedia, the term “flash mob” was created by Bill Wasik, an editor at Harpers Magazine, in 2003. Within a year, the phrase had entered the Concise Oxford English Dictionary. Since then, hundredspossibly thousandsof flash mobs have been carried out arou
50、nd the world, in almost every kind of public space imaginable! Each flash mob has its own style, but most flash mobs follow a similar formula (方案). Often, the organizers search for willing participants using social media. Instructions and dance moves are given through email or video download. There
51、are usually several rehearsals (排练) before the big day. While its happening, a few lucky passers-by watch it live. Most people who watch it, however, will see it later online. Some of the most popular flash mobs on YouTube have been watched more than 10 million times. A famous example is Mp3 Experim
52、ent Eight, a flash mob that took place in New York City in July 2011 with over 3, 500 participants. This event differed from normal flash mobs in that much of it was completely silentand there were no rehearsals. Flash mobs provide the participants, onlookers and online viewers with a lot of enjoyme
53、nt and pleasure. For this reason alone, theyre a modern, popular art form that should be celebrated. 【文章大意】文章介绍了一种新的艺术形式快闪。根据维基百科可知, “快闪”一词是Bill Wasik在2003年原创的。不到一年的功夫, 这个词就进入到了简明牛津英语词典中。 快闪是都市时尚文化的一种, 是一种现代的流行的应该被庆贺的艺术形式。28. What does the underlined word “baffled” in Paragraph 1 mean? A. Excited. B
54、. Puzzled. C. Satisfied. D. Disappointed. 【解析】选B。词义猜测题。根据第一段At first, onlookers are baffled, then they start smiling and clapping. They now know what theyre seeing: a flash mob. (起初, 旁观者们很好奇, 之后他们开始欢笑和鼓掌。他们现在知道正在看什么: 快闪。)可知, 起初, 旁观者们是困惑的, 故选B。29. Why does the author mention the Concise Oxford Englis
55、h Dictionary? A. To argue against Bill Wasik. B. To compare it with Wikipedia. C. To explain the meaning of “flash mob”. D. To show the rapid development of flash mobs. 【解析】选D。推理判断题。根据第二段According to Wikipedia, the term “flash mob” was created by Bill Wasik, an editor at Harpers Magazine, in 2003. W
56、ithin a year, the phrase had entered the Concise Oxford English Dictionary. (根据维基百科, “快闪”一词是Bill Wasik在2003年原创的。不到一年的功夫, 这个词就进入到了简明牛津英语词典中。)可知, 作者之所以提到Concise Oxford English Dictionary, 是要说明“快闪”一词发展得如此之快, 故选D。30. What is special about Mp3 Experiment Eight? A. It was played online. B. It was the earl
57、iest flash mob. C. It was played with no sound. D. It was most accepted by the audience. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段可知, 一个著名的例子就是Mp3 Experiment Eight, 它是2011年7月在纽约举办的一场参加者超过3 500人的快闪活动。它不同于常规的快闪是因为它大部分都是完全无声的。由此判断, Mp3 Experiment Eight的特殊之处是它是无声的, 故选C。31. What is the authors opinion on flash mobs? A. Support
58、ive. B. Hopeless. C. Uncaring. D. Doubtful. 【解析】选A。推理判断题。根据文章最后一句 For this reason alone, theyre a modern, popular art form that should be celebrated. (单单由于这一个原因, 他们就是一种现代的流行的应该被庆贺的艺术形式。)可知, 作者对“快闪”的态度是支持的, 故选A。DPeople all have something to say. Some express their passion (强烈的感情) through clothes, art
59、, or community involvement. Others express themselves with poetry, which has diverse poetic forms to express unique thoughts, experiences, and imagination at the fourth annual Peoples Poetry Festival held Feb. 28 through March 2. “The Peoples Poetry Festival keeps getting bigger and biggerits an eve
60、nt were really proud of, ” said Dr. Mark Hartlaub, College of Liberal Arts Dean at Texas. The festival covered a wide variety of topics including nature, humor, women and history. From the panels to the open microphone night, the islanders community, along with 43 published poets from around the cou
61、ntry, local high school students, and the general public came together to share their love of poetry. The panels were full of passionate readings and lively discussion. For the first time ever, musical poetry was performed at the event. The “Homebrewed” panel was made up of all local poets. The “Fro
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382456.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
