2021新高考人教版英语一轮复习:组合训练(一) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021新高考人教版英语一轮复习:组合训练一 WORD版含解析 2021 新高 考人教版 英语 一轮 复习 组合 训练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、组合训练一(A)对应夯基提能作业本起始页码239页阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2020新高考山东模拟)Why go to Madrid?There may be a slight chill (寒冷) in the air, with temperatures staying around 15 in March, but Spains handsome capital is slowly starting to warm up. Even more attractive are the cultural events.A new exhibi
2、tion on the living and working spaces of Spains greatest artist, Picasso, has just opened in the studio at the Fundacin Mapfre at Paseo de Recoletos 23. It runs until 11 May with rarely seen pieces borrowed from his family.Later this summer, the 400th anniversary of the death of the Renaissance (文艺复
3、兴) painter El Greco will be marked with an exciting exhibition at the Museo del Prado at Paseo del Prado from 24 June to 5 October.How to go?The widest range of flights is offered by EasyJetfrom Bristo, Edinburgh, Gatwick, Liverpool and Luton. British Airways and its sister airline Iberia combine fo
4、rces from Heathrow and London City. Ryanair flies from Manchester and Stansted; Air Europa flies from Gatwick.Barajas airport is 13km north-east of the city centre and is served by frequent trains on Metro line 8, but the shortest underground journey is a bit complex with at least one change at Nuev
5、os Ministerios station and takes about 30 minutes. The fare to any station in the city centre is 4.50. The airport express bus runs every 15 to 35 minutes around the clock;5 one way. It takes 40 minutes to reach the city centre. A taxi takes half the time. A flat rate of 30 covers most of central Ma
6、drid.1.When will the exhibition about Picasso close?A.On 23 March.B.On 11 May.C.On 24 June. D.On 5 October.2.Which airline operates flights from Manchester to Madrid?A.EasyJet. B.Ryanair.C.Air Europa. D.British Airways.3.What is the fastest way to reach central Madrid from Barajas airport?A.Take a t
7、axi.B.Take a city bus.C.Take Metro line 8.D.Take the airport express bus.答案语篇解读本文为应用文。本文介绍了西班牙的首都马德里是一个旅游、文化中心城市;还介绍了旅游路线及马德里巴拉哈斯机场地铁、公交、出租车等为一体的强大运转能力。1.B细节理解题。根据题干关键信息词Picasso定位信息句在文章第二段,由It runs until 11 May可知,答案选B。2.B细节理解题。根据题干信息flights from Manchester to Madrid可以定位信息句在How to go?中。由第四段中的Ryanair
8、flies from Manchester and Stansted可知,答案选B项。 3.A推理判断题。根据题干信息the fastest way to reach central Madrid from Barajas airport可知答案在最后一段中,根据文中信息可知,地铁8号线花费大约30分钟,机场快线巴士花费40分钟,而由A taxi takes half the time.可以推知,出租车花费仅20分钟(机场快线巴士用时的一半),故选A项。B(2019广东茂名综合测试,B)When my father married my mother in 1943, he gave my m
9、other a 1937 crown coin and told her to keep it in the back of her purse and not to spend it. This would mean that she always felt that she was protected and would always have money if she really needed it.When I got married in 1970, my husband who had heard this story obtained a 1937 crown for me a
10、nd I have always kept it in my wallet and I have always had enough for my needs.A friend recently fell on hard times partly through external(外部的)circumstances and partly through poor planning. Friends and I have loaned her money, paid her bills, even given her food and tried to teach her budget tech
11、niques, but none of them has been a solution. She has just slipped deeper and deeper into financial trouble and depression.Last week she looked pale and unwell, very depressed and hopeless. I then thought about how the crown, a reminder of anothers care and love, had protected me so I went to the ba
12、nk for a 100-dollar bill. I told my friend the story and asked her to keep the$100 in the back of her wallet. It turned out that she didnt have a wallet so she put the money in a little pencil case where she kept her coins. She immediately felt better. “I feel rich and thank you for being a good fri
13、end,” she said and we were both a bit teary.The reason for passing this on is not to praise any generosity on my part but to show the power of “random acts of kindness”. I went home and remembered a little wallet I had that Id never used and thought, “Ill give that to my friend.” I opened it and ins
14、ide found $100. The universe is very just and if your heart is open the reward always comes.4.What did the 1937 crown coin from the authors father mean to her mother?A.His concern for her.B.His pity and protection for her.C.His care and love for her.D.His pride and respect for her.5.Where did the au
15、thors friend keep the 100-dollar bill?A.In the back of her wallet.B.In a little pencil case.C.In the pocket of her raincoat.D.In the layer of her suitcase.6.What can be inferred from the last paragraph?A.The author became rich all of a sudden.B.The authors friend would receive a wallet as a gift.C.T
16、he authors friend was not touched by her story.D.The author felt uncomfortable when receiving the bill.7.What can be the best title for the text?A.A hard life B.The help to a friendC.A crown coinD.A gift from my father答案语篇解读本文为记叙文。文章以一枚硬币为线索讲述了发生在作者父母、作者与丈夫和朋友之间的故事,展示了人与人之间的关爱。4.C细节理解题。由题干中的1937 cro
17、wn coin.mean可定位到原文第一段。根据该段最后一句This would mean that she always felt that she was protected.可知,爸爸给妈妈硬币的目的是对妈妈表示关爱。故选C。5.B细节理解题。由题干可定位到文章第四段。根据其中的so she put the money in a little pencil case可知,作者的朋友把钱放在一个小铅笔盒里了。故选B。6.B推理判断题。由最后一段第二句可知选B。7.C主旨大意题。文章通过一枚硬币展开故事,硬币是文章的线索,故选C。C(2019山西大学附中高三4月模块诊断)A study sh
18、owed that the experiences children have in their first few years are important. These experiences affect the development of the brain. When children receive more attention, they often have higher IQs. Babies receive information when they see, hear and feel things, which makes connections between dif
19、ferent parts of the brain. There are a hundred trillion(万亿)connections in the brain of a three-year-old child.Researcher Judit Gervain tested how good newborns are at distinguishing different sound patterns. Her researchers produced images of the brains of babies as they heard different sound patter
20、ns. For example, one order was mu-ba-ba. This is the pattern “A-B-B”. Another order was mu-ba-ge. This is the pattern “A-B-C”. The images showed that the part of the brain responsible for speech was more active during the “A-B-B”pattern. This shows that babies can tell the difference between differe
21、nt patterns. They also were sensitive to where it occurred in the order.Gervain is excited by these findings because the order of sounds is building blocks of words and grammar.“Position is key to language,” she says. “If something is at the beginning or at the end, it makes a big difference:John ca
22、ught the bear. is very different from The bear caught John.”Researchers led by scientist Patricia Kuhl have found that language delivered by televisions, audio books,the Internet, or smartphonesno matter how educationaldoesnt appear to be enough for childrens brain development. They carried out a st
23、udy of nine-month-old American babies. They expected the first group whod watched videos in Chinese to show the same kind of learning as the second group who were brought face-to-face with the same sounds. Instead they found a huge difference. The babies in the second group were able to distinguish
24、between similar Chinese sounds as well as native listeners. But the other babies learned nothing.8.What makes connections in a babys brain?A.Having a higher IQ.B.Getting new information.C.The babys early age.D.The connections with other babies.9.What did Judit Gervain and her team find in the experi
25、ment?A.Babies identify different sound patterns.B.Word orders are relevant to meanings.C.Babies can well understand different words.D.A certain brain region processes language.10.What does the underlined sentence mean in Paragraph 3?A.Grammar is important in learning languages.B.Different orders hav
26、e different meanings.C.Different languages have different grammar.D.Words have different sounds.11.What is the main conclusion from the study led by Patricia Kuhl?A.Babies shouldnt watch a lot of television.B.Listening to different languages develops babies brains.C.Foreign languages help babies bra
27、ins develop.D.Social communication improves babies brain development.答案语篇解读本文为科普类说明文。研究发现,婴儿最初几年的经历对大脑发育很重要,但媒介信息输入对孩子大脑发育效果不明显,最有效的是面对面的语言输入。8.B细节理解题。根据第一段的Babies receive information when they see, hear and feel things, which makes connections between different parts of the brain.可知,婴儿通过看、听、摸等途径接收到
28、不同信息,这可以让大脑不同部分形成联系,故B项正确。9.A推理判断题。根据第二段尤其是This shows that babies can tell the difference between different patterns.一句可知,实验表明,婴儿在听到“A-B-B”声音模式时,负责语言能力的大脑区域比听到“A-B-C”声音模式时更加活跃,这说明婴儿的大脑可以区别不同的声音模式,故选A。10.B句意猜测题。根据第三段的“If something is at the beginning or at the end, it makes a big difference: John cau
29、ght the bear. is very different from The bear caught John.”可知,有些东西放在句首和句尾会有很大的不同,比如“John抓住了熊”和“熊抓住了John”的意思是不一样的,由此可知单词位置对于语言来说很重要,单词顺序不同,意思不同。11.D推理判断题。根据最后一段的Researchers led by scientist Patricia Kuhl have found that language delivered by televisions, audio books, the Internet, or smartphonesno ma
30、tter how educationaldoesnt appear to be enough for childrens brain development.可知,通过电视、有声书、网络和智能手机等媒介的语言教学,无论教育意义多大,对于婴儿大脑发育都是不够的,根据下文可知,面对面的语言输入才有效,故D项正确。D(2019湖南长郡中学二模)In the United States, experts are calling for major changes to the admission process in higher education.The National Center for E
31、ducational Statistics (or NCES) reported that the U.S. colleges and universities received more than 9 million applications between 2013 and 2014 and admitted more than 5 million students. But the problem is not in the number of students, a new report says. The report is called“Turning the TideMaking
32、 Caring Common”.The report argues that the process schools use to choose students causes major problems. David Hawkins is the Executive Director for Educational Content and Policy. He says that most colleges and universities require many things from students when they apply.Schools usually require a
33、n essay describing a students interests or why they want to study at that school. The schools also ask for letters from teachers describing why a student is a good candidate. But, Hawkins says, schools are most concerned with a students high school grades and standardized test results.The Education
34、Conservancy is an organization that fights to make higher education equal and available. Lloyd Thacker is the Executive Director of the Education Conservancy, saying that the college admission process has changed a lot.“Over the past 30 years, college admissions have become more complex.” He says th
35、at ranking systems for colleges and universities are a big part of the problem.U.S. News and World Report is a media company that creates a list of what it calls “Americas Best Colleges”. The company bases the list on information collected from colleges and universities across the country. This info
36、rmation includes results of standardized tests like the SAT from all of a schools students. Higher average test results help put schools higher on the list.Thacker claims, “Too many students are learning to do whatever it takes in order to get ahead, even if that means sacrificing their own individu
37、ality, their health, their happiness and behavior.”“The impact on students and on parents is that college is all about where you go. The rank has nothing to do with the quality of education that goes on at the college.”The Harvard report states that the best way to change the admission process is by
38、 changing college applications.12.When choosing students, colleges and universities attach greatest importance to .A.their teachers opinionsB.their personal interestsC.their academic performanceD.their reasons for application13.The media company ranks the schools on the basis of .A.peoples attitude
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2017优化方案高考总复习&语文(山东专用)课件:第一部分 语言文字运用 专题八 .ppt
