2020_2021学年新教材高中英语Unit1FestivalsandCelebrationsPeriod4课时素养检测含解析新人教版必修第三册20210222263.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit1FestivalsandCelebrationsPeriod4 课时 素养 检测 解析 新人 必修 第三 20210222263
- 资源描述:
-
1、Festivals and Celebrations课时素养检测四Unit 1Period 4. 阅读理解Last year my wife and I spent a most interesting month in Turkey. Before we left, we were reminded of the difficulties of driving in Turkey. We certainly did not find this to be the case and, except for a few places in faraway mountain areas, the
2、roads were wide, and well-paved (铺设). We drove for 12 days along the Western Coast of Turkey and had no problems at all. We found the Turkish drivers to be very polite and well educated. We also found that eating lunch in the smaller towns was difficult, so we picnicked almost every day. The followi
3、ng day after our arrival was Turkeys Childrens Day, started by Mustafa Kemal Ataturk. Ataturk loved children and he often said: “Children are a new beginning of tomorrow. ” He even dedicated (奉献) the day 23rd of April to the children which is celebrated as Childrens Day. On that day certain children
4、 are picked to take over the places of the government, and a lucky kid will be the president of Turkey for a whole day. He can decide whats going to happen and whether or not he is going to have the president next to him. There are a very large number of possibilities of things he can do but some sh
5、ops arent open because they are celebrating the day as well. All in all, it was a more enjoyable trip. I would recommend (推荐) a trip to Turkey to anyone with an adventurous (冒险的) spirit! 【语篇概述】本文是一篇游记题材的记叙文。作者讲述了自己和妻子在土耳其旅行时的经历, 并描写了土耳其共和国儿童节的特殊所在。1. Before the author and his wife went on a trip to
6、Turkey, they were told that_. A. it was difficult to travel in TurkeyB. it was not easy to drive in TurkeyC. the streets in Turkey were dangerousD. there were many mountainous roads【解析】选B。细节理解题。根据第一段第二句话“Before we left, we were reminded of the difficulties of driving in Turkey. ”可知, 作者夫妇在去土耳其旅行前就被告知
7、在土耳其驾车有困难, 故选B。2. Which of the following is TRUE according to the first paragraph? A. Places in mountain areas were difficult to reach. B. The couple drove for 12 days during their journey. C. The Turkish drivers had good manners. D. It was difficult to eat meals in Turkey. 【解析】选C。细节理解题。由“We found t
8、he Turkish drivers to be very polite and well educated. ”可知, 土耳其司机讲礼貌、有教养, 故选C。3. The underlined word “He” in Paragraph 3 refers to_. A. every one of usB. the governmentC. the president of TurkeyD. the lucky child【解析】选D。代词指代题。此处He指代前文所说的“a lucky kid”, 故选D。4. What can be inferred from the passage? A.
9、 The couple had no difficulty making their way in Turkey. B. Turkeys Childrens Day falls on the 22nd of April. C. The author joined in celebrating Childrens Day. D. On Turkeys Childrens Day everyone was busy. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段的“We drove for 12 days along the Western Coast of Turkey and had no probl
10、ems at all. ”可知A项正确。. 阅读填句Because of work, school or family responsibilities, many people have no time to take an extended vacation. 1 Therefore, there is one popular choice for thema mini vacation. A mini vacation is a one to three days getaway. Unlike the standard vacation, it doesnt require weeks
11、 of planning and neednt cost much. 2 You will have the chance to get your mind off work and take a break from your regular routine. Quite often, a mini vacation is scheduled around an official holiday or school break, in order to avoid taking too many personal days off from work or having to pull ch
12、ildren out of classes. A typical weekend could start after work or school on Friday and end the night before a regular schedule comes again. Time is really limited. 3An overnight trip to an amusement park nearly could be considered a mini vacation. It has advantages. People can enjoy an inexpensive
13、vacation away from the stresses of work or school. 4 Many people are surprisingly unaware of interesting attractions located within a few hours of their hometowns, but local hotels and visitors centers often have lots of informational booklets on local attractions. 5 It includes minimal (最少的)packing
14、 and little gas. Other costs may include entry fees of the attractions, hotel reservations, meals and souvenirs. Some vacationers on limited budgets may be able to stay overnight with relatives or friends. They can also save money by purchasing inexpensive meals at locals stores or fast food restaur
15、ants. A. Stop at any scenic spot that looks interesting. B. A mini vacation generally calls for less money. C. But it will provide the same basic content of any trip. D. A mini vacation is also sometimes annoying to prepare for. E. So people usually look for destinations within a few hours of their
16、homes. F. Besides, they are still able to drive back home for emergencies if necessary. G. Others may have the time, but not have the money to travel for a week or longer. 【语篇概述】本文主要介绍了当下很受人们欢迎的迷你假期。1. 【解析】选G。此空设于段中, 与前文形成对比。前文说许多人没有时间去度长假, 这里说的应是有些人有时间却没有足够的钱去度假, G项符合语境, 故选G。2. 【解析】选C。此空设于段中, 与前文形成
17、转折关系。前文说迷你假期不需要数周的计划且花费少, 这里说的应是迷你假期虽然与长假不同, 但有与长假一样的乐趣, 故选C。 3. 【解析】选E。此空设于段尾, 与前文形成因果关系。前文说迷你假期时间有限, 正是因为时间有限, 人们才选择离家较近的目的地, 故选E。4. 【解析】选F。此空设于段中, 与前文形成递进关系。前文说迷你假期经济实惠且同样能够让人放松心情。接下来, 此空应表达这样做的好处: 人们还可以在紧急情况出现时立即返回家中, 与上一句对应, 都说好处, 故选F。 5. 【解析】选B。此空设于段首, 是本段的主题句。本段后面的内容主要介绍了迷你假期的费用, 并且说迷你假期不需要花费
18、很多钱, 故选B。 . 完形填空A dog waiting on a roadside for four years has finally been reunited with its owner thanks to a social media post. Anuchit Uncharoen happened to be there. He 1 passing by the dog and seeing it being 2 by a woman late in the afternoon. When he approached her, he learned that the dog w
19、as thought to have been 3. The woman said she4 took the dog to her home, but the loyal friend escaped and returned to the street, waiting for its 5. Since then, the nice woman had been regularly bringing food to him and making sure he was 6. Others in the community had been 7, too. The dogs heartbre
20、aking situation made the 8 online, eventually reaching his owner. He got in touch with Anuchit and explained that he and his family9 a dog named BonBon four years ago. Their dog had the same 10 as the one in the pictures. The owner said that BonBon was with them on a trip to a relative. His dog migh
21、t have 11 out of the car while on the road. He and his family12 for BonBon back in the roads but without luck. They assumed their pet dog had died and were 13 to discover him alive and well. When the owner paid BonBon a visit, surprisingly, the dog 14 to go with him, even if his tail wagged in excit
22、ement. Someone once said, he might only be here for a(n) 15 of your life, but for him, you are his whole life. So to them remember to be kind. 【语篇概述】这是一篇夹叙夹议文, 主题语境为人与社会, 本文讲述了路边一只走丢的狗一直等待自己的主人的故事, 作者最后的总结感人至深。1. A. recalled B. consideredC. regretted D. admitted【解析】选A。考查动词辨析。根据语境可知, 当时Anuchit Unchar
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382957.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
