2020_2021学年新教材高中英语Unit2LessonsinlifeUsinglanguage课时素养评价含解析外研版选择性必修420210310276.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit2LessonsinlifeUsinglanguage 课时 素养 评价 解析 外研版 选择性 必修 420210310276
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Lessons in lifeUsing language. 把下列句子变成被动语态1. We found some jewels in a box. Some jewels were found in a box by us. 2. The teacher is keeping the pupils at school for a revision. The pupils are being kept by the teacher at school for a revision. 3. James has left a parcel for you. A parcel has
2、 been left by James for you. 4. You must finish the article before Friday. The article must be finished by you before Friday. 5. They will not paint the house again next year. The house wont be painted again by them next year. 6. They promised Mary a new doll for her birthday. Mary was promised a ne
3、w doll for her birthday by them. 7. I have told the children many times not to skate on the pond. The children have been told many times by me not to skate on the pond. 8. Where did he translate the story? Where was the story translated by him? 9. We had to repair our TV set. Our TV set had to be re
4、paired by us. 10. Do they take good care of the sick? Are the sick taken good care of by them? . 把下列句子变成主动语态1. Spanish is spoken in South America. Many people in South America speak Spanish. 2. The plans will have to be revised. They will have to revise the plans. 3. All the words must be looked up
5、in a dictionary. We must look up all the words in a dictionary. 4. Has John been cured of his heart illness? Has the doctor cured John of his heart illness? 5. The door should not have been left open all night. You should not have left the door open all night. 6. We are afraid that we may be attacke
6、d at night. We are afraid that the enemy may attack us at night. 7. We are being taught how to operate the new machine. The teacher is teaching us how to operate the new machine. 8. The boy was made to sit down. He made the boy sit down. 9. He was seen to enter the classroom. We saw him enter the cl
7、assroom. 10. I was given a dictionary by him. He gave me a dictionary. . 阅读理解(2021西安高二检测)Grandma celebrated her fifty-third birthday just weeks before grandpa died of cancer in 1965. Although his passing was very difficult for her, I think their shared struggle to make his life longer taught grandma
8、 that good health was not to be taken for granted, and she made up her mind to live her rest of her own life as fully and as long as she could. One day, when she announced to attend lessons at the Fred Astaire Dance Studio in Portland, Oregon, where she lived, we rolled our eyes in embarrassment and
9、 helplessly wished she would just stay home and bake cookies as normal grandmothers did. Many years filled with countless dance lessons passed before we learned to appreciate the wonder of having a dancing grandma. I suppose grandmas primary motivation for wanting to learn to dance was social. She h
10、ad been a shy girl, always very tall and heavy, and had married into grandpas quiet lifestyle before developing any elegance or confidence in her personal appearance. Dancing, on the other hand, filled her life with flash lights, wonderful parties, beautiful dresses, handsome young dance instructors
11、, and the challenge of learning. Although the weekly dance lessons did not change her ample, two-hundred-pound figure, grandma surprised everyone with energetic performances on the dance floor, which soon gave her as much elegance and confidence as any Miss American competitor. Having taken weekly d
12、ance lessons for years, my grandma learned various dances easily and was soon participating in dancing matches all over the Northwest. When I was fourteen, grandma proudly invited me to watch her compete in one of these matches to be held in the grand ballroom of the Red Lion Inn. My attitude was st
13、ill unenthusiastic at that point, but to make her happy, my mother and I attended the match. As if to prove me wrong, grandma made a wonderful showing in every event she entered. I thought she was truly the queen of the ball during the dance, and my thoughts were shared by the judges a short time la
14、ter when she was awarded a gold cup for her outstanding performance. 【文章大意】通过奶奶的故事, 我们明白好的健康并不是理所当然的。我们要用积极乐观的态度享受自己的人生。1. What did grandma learn from grandpas death? A. Good health was not there for everyone. B. She should take dance lessons. C. She had to struggle to live a better life. D. She sho
15、uld wear beautiful dresses. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段第二句“我认为他们共同努力使他的生命更长让奶奶明白好的健康并不是理所当然的, 她下决心要充分地尽可能长地度过她的余生。”可知A正确。2. Normal grandmas usually _in the authors point of view. A. took dance lessonsB. did some exercises at homeC. took care of grandchildren at homeD. did some housework at home【解析】选D。细节理解题。根
16、据第一段第三句中she would just stay home and bake cookies as normal grandmothers did. 她就待在家里, 像正常的祖母那样烤点心。故选D。3. The author felt _when he was invited to watch grandmas match. A. happyB. proudC. excitedD. uninterested【解析】选D。细节理解题。根据第三段第三句中My attitude was still unenthusiastic at that point, 在那个观点上我仍然缺乏热情。故选D。
17、. 语法填空(2021济南高二检测)Many of my friends like fall and take it as their favorite season. Last weekend, I went outdoors and soon 1. _(find)a deeper appreciation for this season. The change of leaf colors is a common reason given 2. _ the love of fall. Each tree reacts 3. _ (different)to the change of the
18、 season. Some shed their leaves in hopes of reproducing; however, other 4. _ (tree)remain green for as long as possible to gain additional energy from the sun to survive the winter. This effect 5. _ (call)the flight-or-fight response. Fall is a time of 6. _ (reflect)and preparation for the year ahea
19、d. I have found a meaning of fall for me. Im 7. _ 18-year-old boy in the final year of high school and my life is a work in progress. There are times I want to give up, but then I look around me and realize life keeps 8. _ (move). The natural cycle of life is beautiful and doesnt stop growing so I h
20、ave to learn to keep up. The meaning of fall is different for each person. I encourage you 9. _ (go)out to follow some path or sidewalk and discover 10. _ fall means to you. 【文章大意】作者喜欢秋天这个季节, 不仅因为树叶颜色的变化, 而且也是对未来一年的反思和准备的时刻。1. 【解析】found。考查动词时态。 句意: 我去了户外, 很快就发现了对这个季节的更深刻的欣赏。分析句子成分可知, 该句主语为I, 谓语为and连
21、接的两个并列谓语, and前为went, 时态为一般过去时, and后也应是一般过去时。故填found。2. 【解析】for。考查固定短语。句意: 树叶颜色的变化是喜爱秋天的一个普遍原因, the reason for. . . “的原因”。故填for。3. 【解析】differently。考查副词。 句意: 每棵树对季节的改变反应不同, 分析句子成分可知此处应填副词, 修饰动词reacts。故填differently。4. 【解析】trees。考查名词的数。句意: 其他树木保持绿色, 尽可能长时间地从太阳中获得额外的能量以度过冬天。tree为可数名词, other后接名词复数, 此处tree
22、应用复数形式。故填trees。5. 【解析】is called。考查动词的时态语态。句意: 这种效应被称为“逃跑或战斗”反应。由题干可知, 动词call和主语This effect是被动关系, 时态是一般现在时。主语为单数, be动词用is, 故填is called。6. 【解析】reflection。考查名词。 句意: 秋天是反思和为来年做准备的时候。of介词, 后接名词, reflect动词, 其名词形式为reflection“考虑, 反思”, 不可数名词。故填reflection。7. 【解析】an。考查冠词。 句意: 我是一个18岁的男孩, 在高中最后一年我的生活是一项正在进行中的工作
23、。表泛指一位18岁男孩, 18-year-old以元音音素开头的单词, 其前用不定冠词an。故填an。8. 【解析】moving。考查非谓语动词。 句意: 有时, 我想要放弃; 然后, 我环顾四周, 意识到生活还在继续。keep doing sth. “一直做某事, 继续做某事”, 故填moving。9. 【解析】to go。考查非谓语动词。句意: 我建议你选条小道或沿着人行道出去走走。考查固定搭配encourage sb. to do sth. “鼓励某人做某事”。故填to go。10. 【解析】what。考查宾语从句。 句意: 我建议你选条小路或沿着人行道出去走走, 去发现秋天对你来说,
24、意味着什么。分析句子成分可知, 设空处用来引导宾语从句, 且在宾语从句中充当宾语, 用what。故填what。. 完形填空(2021石家庄高二检测)Smaller, Greener, BetterDuring my 15 years as an administrator, I was a no-show at scientific conferences. Before that, my go-to conferences included Metals in Biology in Ventura, California. This past January, I went back to
25、Ventura after a 15-year 1. A lot of things struck me about how things have changed and how some things have stayed the same. One thing that is increasingly on peoples minds is the future of scientific meetings. What has stayed 2 is that a conference of that style, with 200 scientists from around the
26、 world, is a vital form for scientific exchange. The participants ranged from graduate students to the pioneers in the field of bioinorganic chemistry. It was interesting to see how far a lot of the science has come. Some fields still have great 3: Even though we know much more about the structures,
27、 we still wonder how the O-O bond forms in photosystem II(光合体系II). One thing that has started to change 4 is the increasing number of women and people of color among conference speakers and participants. We are 5 close to solving the equity(公平)problems in science or science meetings, but the change
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383032.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
