2020_2021学年新教材高中英语Unit5WhatanadventurePeriod1课时素养检测含解析外研版必修第三册20210531145.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit5WhatanadventurePeriod1 课时 素养 检测 解析 外研版 必修 第三 20210531145
- 资源描述:
-
1、课时素养检测 十七Unit 5Period 1. 阅读理解Now many young people are traveling around the world on their own, not because they have no one to travel with, but because they prefer to go alone. Kristina Wegscheider from California first traveled alone when she was at college and believed that it is something everyo
2、ne should do at least once in their life. “It opens up your mind to new things and pushes you out of your comfort zone. ” Wegscheider has visited 46 countries covering all seven continents. In foreign countries, with no one to help you read a map, look after you if you get ill, or lend you money if
3、your wallet is stolen, it is challenging. This is what drives young people to travel alone. It is seen as character building and a chance to prove that they can make it on their own. Chris Richardson decided to leave his sales job in Australia to go traveling last year. He set up a website, The Auss
4、ie Nomad, to document his adventures. He says he wished he had traveled alone earlier. “The people you meet, the places you visit, and the things you do, everything is up to you and it forces you to grow as a person, ” said the 30-year-old man. Richardson describes traveling alone like“a shot in the
5、 arm”, which “makes you a more confident person that is ready to deal with anything”. He said, “The feeling of having overcome something on my own is a major part of what drives me each day when Im dealing with a difficult task. I walk around with my head up because I know deep down inside that noth
6、ing is impossible if you try. ”The great 19th century explorer John Muir once said, “Only by going alone in silence can one truly get into the heart of the wilderness. ”【语篇概述】本文提到现在年轻人流行的旅行方式, 独自一人去旅行, 不是因为没有人做伴而是想独自一个人去面对旅行中遇到的种种问题, 挑战自我, 让自己变得更自信。1. Which of the following will Kristina Wegscheider
7、 agree with? A. Traveling alone is a necessary experience for everyone. B. It is more meaningful to travel in foreign countries. C. It is comfortable to travel around without a friend. D. Traveling abroad helps people to find new things. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段Kristina Wegscheider from California first t
8、raveled alone when she was at college and believed that it is something everyone should do at least once in their life. Wegscheider认为每个人一生中应该最少这样做一次单独的旅行。所以她认为独自旅行是必需的。2. Traveling alone is challenging because _. A. you have to make things on your ownB. it is hard for you to prove yourself to others
9、C. you can only depend on yourself whatever happensD. it will finally build your character【解析】选C。 细节理解题。根据第三段提到In foreign countries, with no one to help you read a map, look after you if you get ill, or lend you money if your wallet is stolen, it is challenging. 在外国, 没有人帮助你看地图, 生病了也没有人照顾, 如果钱包丢了没人借给
10、你钱, 这是非常具有挑战的。所以独自旅行很有挑战是因为无论发生什么事情你都得依靠自己。3. What can we infer about Chris Richardson? A. He started traveling alone at an early age. B. He was once shot in the arm. C. He used to work as a salesman. D. His website inspires others a lot. 【解析】选C。推理判断题。根据第四段中提到的Chris Richardson decided to leave his s
11、ales job in Australia to go traveling last year可知, Richardson决定放弃澳大利亚的销售工作去旅行, 可推知, 他以前是做销售的。4. What is the best title for the passage? A. Travel AbroadB. Travel AloneC. Travel LightD. Travel Wide and Far 【解析】选B。主旨大意题。根据第一段提到现在年轻人流行的旅行方式, 独自一人去旅行, 不是因为没有人做伴而是想独自一个人去面对旅行中遇到的种种问题, 挑战自我, 让自己变得更自信, 由此判断
12、选B。. 阅读填句1 Well, many people travel because they want to see other countries and visit places that are famous, interesting or beautiful. Many of todays travelers are looking for an unusual experience and adventure travel is becoming more and more popular. 2HikingHiking is a great way to travel. You
13、will get close to nature and take exercise at the same time. Hiking is easy to do and doesnt have to be very expensive. 3 The basic equipment you need for hiking is simple: good shoes, clothes and backpack. You can hike in the mountains, in a forest or along a river. Hiking is fun and exciting, but
14、you shouldnt forget safety. Rafting4Rafting is a good way to experience nature. If you want a normal rafting trip, choose a quiet stream or river. If you are looking for more excitement, you may want to try white-water rafting. It is done on rivers and streams where the water moves quickly. You have
15、 to be careful not to hit rocks, trees and other dangers. 5 You should not go rafting unless you know how to swim, and you should always wear a life jacket. A. Another exciting adventure is rafting. B. Here is a quick look at two popular activities: hiking and rafting. C. Why do people travel? D. Wh
16、y do people go hiking and rafting? E. You can hike close to home or travel to other places. F. As with rafting, you should always think about your safety and wear good clothes. G. As we know, hiking is different from rafting. 【语篇概述】这篇文章介绍了两种旅游冒险活动: 徒步旅行和漂流。1. 【解析】选C。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据Well, many peo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383269.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
