2020_2021学年新教材高中英语Unit6SurvivalPeriod3Usinglanguage语法精析课课时素养检测含解析外研版选择性必修第二册202103031208.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit6SurvivalPeriod3Usinglanguage 语法 精析课 课时 素养 检测 解析 外
- 资源描述:
-
1、课时素养检测 二十三Unit 6Period 3. 阅读理解AMy father loves his garden. He planted some seeds in it. But at that time I didnt understand why working in the dirt excited him so much. Unfortunately, in early May, my father was seriously injured in an accident. He had to stay in bed for a while. My mother had sever
2、al business trips so she couldnt take care of the garden. I didnt want my father to worry, so I said that I would take care of his garden until he recovered. I assumed that the little plants would continue to grow as long as they had water, and luckily it rained fairly often so I didnt think much ab
3、out the garden. One Saturday morning, my father said to me, “Christine, the vegetables should be about ready to be picked. Lets have a salad today!” I went out to the garden and was upset to see that many of the lettuce leaves and carrots had been half eaten by bugs. There were hundreds of bugs all
4、over them!I panicked for a moment but then I quietly went to the nearest store to buy some vegetables. When I gave the salad to him, he said, “Oh, Christine, what a beautiful salad! I cant believe the carrots are this big already. You must be taking very good care of my garden. ” I felt a little bit
5、 guilty. Coming home, my mother saw the bag from the supermarket in the kitchen. I was embarrassed and I admitted, “Dad wanted a salad, but the garden was a disaster. I didnt want to disappoint him so I went to the store. ” She laughed but promised to help me in the garden and weeks later I was fina
6、lly able to pick some. I carefully made a salad and took it to my father. He looked at it with a hint of a smile. “Christine the carrots are smaller in this salad, but they taste better. ”Now, I better understand how putting a lot of effort into caring for something can help you appreciate the resul
7、ts more, however small they may be. Perhaps this was one of the reasons for my fathers love of gardening. 【语篇概述】本文是一篇记叙文,讲述了帮养病的爸爸照顾花园的经历让Christine明白了努力工作是值得的。1. Christine originally said she would do the gardening because she _. A. knew it was important to her fatherB. wanted to improve her gardeni
8、ng skillsC. was asked by her father to do itD. was interested in growing vegetables【解析】选A。细节理解题。根据第一段中的“My father loves his garden. ”及第二段中的“I didnt want my father to worry, so I said that I would take care of his garden until he recovered. ”可知,Christine的爸爸很喜欢花园,她不想让爸爸在养伤期间担心他的花园没人照顾,所以Christine说她会帮他
9、照顾花园,也就是说Christine知道花园对爸爸很重要才说帮他照顾花园。2. Which of the following was a problem in the garden?A. Animals often dug in the garden. B. Insects destroyed the lettuce and carrots. C. The plants were given too much water. D. The vegetables were marked incorrectly. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段中的“I went out to the gard
10、en and was upset to see that many of the lettuce leaves and carrots had been half eaten by bugs. ”可知,Christine去花园看到许多莴苣叶和胡萝卜被虫子吃掉了一半,由此可知,花园的一个问题是昆虫破坏了莴苣和胡萝卜。3. Christine could secretly make the salad from store-bought vegetables because _. A. her father couldnt see the gardens progressB. her father
11、 was in hospital at that timeC. her mother helped her to buy the vegetablesD. her mother helped her to make a spray【解析】选A。细节理解题。根据第二段中的“Unfortunately, in early May, my father was seriously injured in an accident. He had to stay in bed for a while. ”可知,Christine的爸爸在一次事故中受了重伤,需要卧床养伤,看不到菜园的进展,所以Christi
12、ne才能偷偷地用商店里买来的蔬菜做沙拉。4. What did Christine learn through her experience of gardening?A. Always prepare for a rainy day. B. Dont be disappointed by bugs. C. Hard work can be rewarding. D. Working alone produces results. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段中的“Now, I better understand how putting a lot of effort into ca
13、ring for something can help you appreciate the results more, however small they may be. ”可知,现在,Christine更好地理解了为某事付出大量的努力可以帮助你更好地欣赏成果,不管成果有多小,言外之意,这个经历让Christine明白了努力工作是值得的。BA store owner was putting a sign up his door that read “Puppies for Sale. ” Signs like that have a way of attracting small chil
14、dren, and sure enough, a little boy appeared under the store owners sign. “How much are you going to sell the puppies for?” he asked. The store owner replied, “Anywhere from $30 to $50. ”The little boy reached in his pocket and pulled out some change. “I have $2. 37,” he said. “Can I please look at
15、them?”The store owner smiled and whistled and out came a lady followed by five teeny-tiny balls of fur. One puppy was lagging (落后) considerably behind. Immediately the little boy singled out the lagging, limping (跛行) puppy and said, “Whats wrong with that little dog?”The store owner explained that t
16、he vet had examined the little puppy and had discovered it would always limp. The little boy became excited. “Thats the little puppy that I want to buy. ”The store owner said, “No, you dont want to buy that little dog. If you really want him, Ill just give him to you. ”The little boy looked straight
17、 into the store owners eyes, pointing his finger and said offensively, “I dont want you to give him to me. That little dog is worth every bit as much as all the other dogs and Ill pay full price. In fact, Ill give you $2. 37 now, and 50 cents a month until I have him paid for. The store owner counte
18、red, “You really dont want to buy this little dog. He is never going to be able to jump and play with you like the other puppies. ”To this, the little boy reached down and rolled up his pant leg to reveal a badly twisted, crippled left leg supported by a big metal brace. He looked up at the store ow
19、ner and softly replied, “Well, I dont run so well myself, and the little puppy will need a friend who understands him!”【语篇概述】一个小男孩想购买一条残疾的小狗,在店主提出白送的时候,他愤怒地拒绝,并表示自己也是残疾人。文章通过小男孩和店主的对话,体现了尊重的重要性。5. What did the owner first do when asked to sell the puppy?A. He refused to sell the puppy. B. He sent th
20、e puppy to the boy. C. He sold the puppy at a higher price. D. He sold the puppy at a lower price. 【解析】选A。细节理解题。由文章第五段中No, you dont want to buy that little dog. 可知。6. How did the boy feel at the owners response?A. Sad. B. Upset. C. Delighted. D. Hopeful. 【解析】选B。推理判断题。由第六段中pointing his finger and sai
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383330.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
