2020_2021学年新教材高中英语Unit8Greenliving单元综合检测含解析北师大版必修第三册202101301255.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit8Greenliving 单元 综合 检测 解析 北师大 必修 第三 202101301255
- 资源描述:
-
1、Unit 8 Green living单元综合检测(二)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AVisitors to Hot Springs National Park in Arkansas really follow the crowd.The park contains 47 hot springs.And tourists can take relaxing soaks at a bathhouse in the park that uses warm water from the nearby hot springs.Great
2、 SpringsAt 5,550 acres,Hot Springs National Park is the smallest national park in the United States.People have been coming to the area for hundreds of years to enjoy its natural hot baths.Starting in the 19th century,several bathhouses that offered baths with spring water opened in the region.Many
3、visitors with illnesses went there,believing that the waters could help cure (治愈)them.The area became a national park in 1921.People arent allowed to take baths directly in the springs.But you can still visit the one bathhouse that remains in operation at the park.You can also drink the spring water
4、 from special fountains (喷嘴式饮水器)around the park.And dont worry about burning your tongue.When the water flows from the ground into the pools,its very hot.But it cools before reaching the parks baths and fountains.Home at Hot SpringsBesides the springs,visitors to the park can also see some pretty co
5、ol wildlife.Sounds like there are a lot of ways to have fun at Hot Springs National Park!Fees & PassesThere is no entrance fee for the park.Camping FeesYour stay is limited to 14 days at a time.Longer stays require you to move to a different campground outside of the national park.All sites can be u
6、sed for tent camping.All sites are $30 per night or $15 per night with a Senior Pass or Access Pass card.Senior and Access passes can be bought at the park store.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了美国阿肯色州温泉国家公园。1What do we know about Hot Springs National Park?AIt was set up in the 1920s.BIts bath water is very hot.
7、CIt is the smallest national park worldwide.DIts bathhouses were opened in recent years.A细节理解题。根据Great Springs中的“The area became a national park in 1921”可知,美国温泉国家公园成立于1921年。2What can visitors do at the park?ATake baths in the springs directly.BHave their illnesses cured.CVisit many old bathhouses.DD
8、rink its spring water.D细节理解题。根据Great Springs部分中的“You can also drink the spring water from special fountains (喷嘴式饮水器)”可知应选D项。3If visitors want to camp at the park,they should_Abring their own tentsBgo to the park store firstCstay for no more than 14 daysDchange campgrounds every dayC细节理解题。根据Camping F
9、ees部分中的“Your stay is limited to 14 days at a time”可知,在美国温泉国家公园露营一次最多只能停留14天。BThere is no doubt that our lives wouldnt be the same without cars.But they can also be a problem,especially fossil fuel (化石燃料)cars,which have become a major cause of air pollution.So to help improve the environment,China is
10、 going to ban the production and sales of fossil fuel cars.Xin Guobin,Chinas viceminister of the Ministry of Industry and Information Technology,said research into the ban has already started,but it hasnt been decided when the ban will go into effect.“These measures will promote big changes in the e
11、nvironment and give motivation to Chinas auto industry development,” he said.The move is just one of Chinas many efforts to lift pressure on the environment after it promised to stop the rise in its carbon dioxide emissions (排放物)by 2030.Chinese drivers are already big fans of electric vehicles.Chine
12、se auto companies including BYD,BAIC and Geely ranked among the top in the world in terms of electric car sales last year.And more than 40 percent of the 753,000 electric vehicles sold worldwide last year were sold in China.Meanwhile,the ban of fossil fuel cars is increasingly becoming a global tren
13、d.In July,2017,the French government announced that France would end sales of fossil fuel vehicles by 2040 as part of the countrys plan to meet its goal under the Paris Climate Accord.And in the same month,the UK followed suit with a similar plan.It also set 2040 as its deadline to stop sales of new
14、 fossil fuel vehicles.“All of us who drive or use fossil fuel vehicles are contributing to the citys poisonous air,” John Tanner,a councilor in Oxford,UK,told CNBC.“Everyone needs to do their bit from national government and local authorities to businesses and residents to end this public health eme
15、rgency.”【语篇解读】本文是一篇说明文。为了改善环境,减少二氧化碳气体的排放,中国将禁止燃油汽车的生产和销售。4Which measure will China take for environmental protection?AInvesting more in the development of auto industry.BForbidding the consumption on fossil fuel cars.CPromoting the sales of electric vehicles.DDeveloping and using green energy.B细节理解
16、题。根据第二段中的“to help improve the environment,China is going to ban the production and sales of fossil fuel cars”可知,为了改善环境,中国正计划禁止燃油汽车的生产与销售。也就是说,中国将采取的措施是禁止在燃油汽车上的消费。故选B。5Whats Xin Guobins attitude toward the ban on fossil fuel cars?ACautious.BPositive.CDoubtful. DConcerned.B观点态度题。根据第二段中的“These measure
17、s will promote big changes in the environment and give motivation to Chinas auto industry development”可知,辛国斌认为,禁止燃油汽车的生产和销售会促进环境的改善,激励中国汽车工业的发展。也就是说,他对这一举措是持支持态度的。故选B。6What can be concluded from Paragraph 4?AChina may lead the trend in electric cars.BChina takes the lead in developing electric cars.
18、CChina has an increased demand for electric cars.DChinas greatly raised its environmental awareness.A推理判断题。根据第四段可知,中国司机已经是电动汽车的头号粉丝,去年全世界销量中40%以上的电动汽车是在中国被卖出的。由此可推知,中国可能引领电动汽车的使用潮流,故选A。7What can be inferred from the last paragraph?A.The government takes full responsibility for environmental protecti
19、on.BThe UKs made great achievements in environmental protection.CFossil fuel cars are the root cause of air pollution.DJoint efforts are needed to protect the environment.D推理判断题。根据最后一段中的“Everyone needs to do their bit.to end this public health emergency”可知,John Tanner认为,从国家政府和地方当局到公司和居民,每个人都应为结束这个公众
20、健康危机做出努力。由此可知,保护环境需要人们的共同努力。故选D。CSquare foot gardening is a type of gardening made popular by Mel Bartholemew.It is based on the idea that the wide rows in traditional gardening are a waste of time,work,water and area.It shows that quality vegetables can be grown in less space with less work.In this
21、 method,the garden space is divided into “beds”Each bed is 4 4 (16 sq ft)(120 cm 120 cm,1.4m2).The beds are separated by paths .These beds are further divided into squares of about one square foot.Common spacing is one plant per square for larger plants such as broccoli,four per square for medium la
22、rge plants like lettuce,nine per square for medium small plants like spinach,and sixteen per square for small plants such as onions and carrots.The weeds are removed from the beds and the plants are watered from the paths.This stops the soil from being compacted (压紧).Benefits of square foot gardenin
23、g:Much less work.Normal gardening needs heavy tools to loosen the soil.In this method,the soil is never compacted and it remains loose.Water savings.The loose ground holds the water better.This type of garden needs water less often than other methods.Also,water is placed very near the plant roots.Le
24、ss water is wasted.Very few weeds.The vegetables form a living mulch (覆盖物)and shade out many weeds before they can start to grow.Pesticides (杀虫剂)are not needed.Natural ways to keep pests away work very well in a close space.Many different types of plants in a small area also stop plant diseases from
25、 spreading easily.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了建造平方尺菜园的操作方法和益处。8Why does square foot gardening become popular?AIt makes full use of space.BIt is suggested by Mel Bartholemew.CIt provides more vegetables for people.DIt produces vegetables of higher quality.A细节理解题。根据第一段的“It shows that quality vegetables can be
26、 grown in less space with less work”可知,平方尺菜园能够充分利用空间。9Why is the gardening called square foot gardening?AVegetables are grown in the squares.BYou can grow vegetables anywhere by using it.CThe smallest bed in it is only one square foot.DThe places where vegetables are grown are too small.C推理判断题。根据其名称
27、和第一段中的“These beds are further divided into squares of about one square foot”可知C项正确。 10What can we infer from the text?ALoose soil is good for plant growth.BOnions and carrots need more space.CCompacted soil is important to some plants.DSquare foot gardening needs some heavy tools.A推理判断题。根据第一段的最后一句和第
28、二段中的“Normal gardening needs heavy tools to loosen the soil”可知,松散的土壤有利于植物的生长。11Why are there fewer weeds in square foot gardening?AWeed killers are used.BWeeds cant get sunlight.CWeeds are short of water.DWeeds have been removed.B细节理解题。从Benefits of square foot gardening的第三条可知,蔬菜遮住了杂草的阳光,因为见不到阳光,所以杂草很
29、少。DAstronomers have taken the first ever image of a black hole,which is located in a distant galaxy (星系).The black hole is 500 million trillion km away and was photographed by a network of eight telescopes across the world.It was captured by the Event Horizon Telescope (EHT).The announcement was mad
30、e in Washington,Brussels,Santiago,Shanghai,Taipei and Tokyo.Details have been published today in Astrophysical Journal Letters.Prof.Heino Falcke of Radboud University in the Netherlands,who suggested the experiment,told BBC News that the black hole was found in a galaxy called M87.“What we see is la
31、rger than the size of our entire Solar System,”he said.“It has a mass 6.5 billion times that of the Sun.And it is one of the heaviest black holes that we think exists.It is an absolute monster,the heavyweight champion of black holes in the Universe.”The image shows an intensely bright “ring of fire”
32、,as Prof.Falcke describes it,surrounding a perfectly circular dark hole.The bright halo is caused by very heated gas falling into the hole.The light is brighter than all the billions of other stars in the galaxy combinedwhich is why it can be seen at such distance from Earth.The edge of the dark cir
33、cle at the center is the point at which the gas enters the black hole,which is an object that has such a large gravitational pull (万有引 力),not even light can escape.“It is remarkable that the image we observe is so similar to that which we get from our theoretical calculations.So far,it looks like Ei
34、nstein is correct once again.”said Dr.Ziri Younsi,of University College Londonwho is part of the EHT cooperation.“Chinese scientists were involved in the observation through a telescope in Hawaii.They were also highly involved in followup data processing and theoretical analysis,”said Shen Zhiqiang,
35、head of the Chinese Academy of Sciences Shanghai Astronomical Observatory and a member of the EHT international team.Shanghai and Taipei were selected as two of the cities to hold news conferences,together with Washington,Brussels,Santiago and Tokyo,a recognition of Chinas contribution.“In the field
36、s of astronomy,radio astronomy,and space astrophysics,China has made a significant contribution to this global project,”Falcke said.【语篇解读】本文介绍的是“黑洞”的拍摄过程和科学家们为之做出的贡献。12What is the best title for the passage?AFirst Image of a Black Hole TakenBHow Einstein Discovered a Black HoleCHow a Black Hole Is F
37、ormedDA Book About Black HolesA标题判断题。根据第一段中“Astronomers have taken the first ever image of a black hole,which is located in a distant galaxy (星系).The black hole is 500 million trillion km away and was photographed by a network of eight telescopes across the world.”天文学家们拍摄了位于遥远星系的黑洞的第一张照片,该黑洞位于5亿公里之外
38、,由全球8架望远镜组成网络拍摄。可知,本文最佳标题是First Image of a Black Hole Taken。故选A。13Why are six cities selected for the announcement?AIt was the first black hole ever discovered.BIt took eight telescopes to work together.CIt was a joint effort of many countries.DIts the heaviest of black holes.C推理判断题。根据第二段“The announ
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383375.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
