分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2020_2021学年高中英语Module3BodyLanguageandNon_verbalCommunicationIntroduction.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:383882
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:75.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020 _2021 学年 高中英语 Module3BodyLanguageandNon_verbalCommunicationIntroduction
    资源描述:

    1、Module 3Body Language and Non-verbalIntroduction & Reading and Vocabulary. 用括号内单词的适当形式填空1. Students who are going to study abroad need to learn cross-cultural communication (communicate) skills. 【补偿训练】The coach was never good at communicating (communicate) with the players. 2. The age for children r

    2、eceiving early education varies (vary) from country to country. 3. She was hit on the head by a stone and lay there unconscious (conscious) for a long time. 4. Paper-cutting is a traditional (tradition) Chinese art with a long history, which is popular among many people. 5. We had an informal (forma

    3、l)meeting over lunch. 6. The strikers were threatened (threaten)with dismissal if they did not return to work. 7. Housework involves(involve) cooking, washing dishes, sweeping and cleaning. 8. Luckily, she was only hurt slightly(slight) in the car accident. 9. The fight was started by some youths(yo

    4、ung) who had been drunk. 10. Do you agree that human beings are more aggressive (aggressive) than animals? . 根据汉语提示填入适当的短语1. I ask you not to get involved in(涉及) this kind of matter. Its none of your business. 2. The film has made a deal(达成协议)with the government for six of its fighter planes. 3. He

    5、kindly shook hands with(和握手) me as usual when greeting me. 4. If you have any questions, please hold up(举起) your hands before asking them. 5. Most people are too busy with(忙于) their own troubles to give much help. 6. China Daily is more than(不只是) a newspaper; it keeps us in touch with the world. 7.

    6、We can hardly just tell him what we jolly well think of(看待) him, can we? 8. The boss felt like someone was giving away(泄露) company secrets. 9. Danger drawing near, we must all be on guard(保持警惕). . 根据提示完成句子1. Fruit and vegetables should be a part of what we eat every day. 水果和蔬菜应该是我们每天吃的东西的一部分。(what)2

    7、. A shopping center is a place where many different shops are collected under one roof. 购物中心就是一个许多商店聚集在一个屋顶下的地方。(where)3. The game is interesting to play. 这款游戏玩起来有趣。(be+adj. +动词不定式)4. The students are walking in the school happily, each wearing a card in front of his chest. 学生们快乐地在学校里走着, 每个人胸前都佩戴着一张

    8、卡。(独立主格结构)5. The book written in simple English, English beginners were able to read it. 该书是用简单英语写的, 英语初学者也能看懂。(独立主格结构). 阅读理解AMuch information can be conveyed, purely through our eyes, so the expression “eyes also talk” is often heard. Can you recall any experience that further proves this statement

    9、? On a bus you may quickly glance at a stranger, but not make eye contact. If he senses that he is being stared at, he may feel uncomfortable. It is the same in daily life. If you are stared at for more than necessary, you will look at yourself up and down to see if there is anything wrong with you.

    10、 If nothing goes wrong, you will feel angry about others staring at you that way. Eyes do convey information, right? Looking too long at someone may seem to be rude and aggressive. But things are different when it comes to staring at the opposite sex. If a man looks at a woman for more than 10 secon

    11、ds and refuses to turn away his gaze, his intentions are obvious. That is, he wishes to attract her attention, to make her understand that he is showing affection for her. However, the normal eye contact for two people engaged in conversation is that the speaker will only look at the listener from t

    12、ime to time, in order to make sure that the listener does pay attention to what the former is speaking, to tell him that he is attentive. If a speaker looks at you continuously when speaking, as if he tries to control you, you will feel uneasy. A poor liar usually exposes himself by looking too long

    13、 at the victim, since he believes the false idea that to look straight in the eye is a sign of honest communication. In fact, continuous eye contact happens between lovers only, who will enjoy looking at each other tenderly for a long time, to show love that words cannot express. Evidently, eye cont

    14、act should be done according to the relationship between two people and the specific situation. 【文章大意】本文介绍了“眼睛会说话”的观点, 告诉我们不同场合的眼神交流所代表的不同含义。1. What may a person usually do on a bus? A. Glance at a stranger with eye contact. B. Use eyes to talk to a stranger politely. C. Glance at a stranger without

    15、 eye contact. D. Talk to a stranger politely after a quick glance. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段的“On a bus you may quickly glance at a stranger, but not make eye contact. ”可知, 在公交车上人们可能会瞥一眼陌生人, 但不会有眼神交流。故选C。2. What does it mean if a man looks at a woman for over 10 seconds? A. He likes her eyes. B. He admires

    16、her. C. He knows her well. D. He makes contact with her. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段的“If a man looks at a woman for more than 10 seconds and refuses to turn away his gaze, his intentions are obvious. That is, he wishes to attract her attention, to make her understand that he is showing affection for her. ”可知

    17、, 如果一位男士盯着一位女士超过10秒, 他是想吸引女士的注意力, 让她知道他很倾慕她。故选B。3. Why is a poor liar easy to be seen through? A. He thinks that he is honest. B. He wants to control the victim. C. He feels uneasy about others eye contact. D. He looks straight at the victim for too long a time. 【解析】选D。细节理解题。根据倒数第三段的“A poor liar usu

    18、ally exposes himself by looking too long at the victim, since he believes the false idea that to look straight in the eye is a sign of honest communication. ”可知, 一个差劲的说谎者通常会因为看受害者太久而暴露自己, 因为他错误地认为直视对方是诚实沟通的一个信号。故选D。4. What may be the best title for the text? A. Eyes Can Speak. B. Eye Contact Matters

    19、. C. Dont Stare at Others. D. Use Your Eye Contact. 【解析】选A。主旨大意题。根据第一段“Much information can be conveyed, purely through our eyes, so the expression eyes also talkis often heard. ”可知, 文章的主题是“眼睛会说话”, 然后就不同场合的眼神交流进行了阐述。故选A。【方法技巧】寻找主题句, 把握主旨大意。解答主旨大意题型最关键的是找出主题句, 把握文章主旨大意。 (1)通常情况下, 说明文的主题句在文章的开头。(2)概括主

    20、旨的方法: 先看首尾或各段开头再看全文找主题句, 若无明显主题句, 就通过关键词句来概括。答题时要弄清哪个是作者的观点, 排除迷惑性信息, 准确归纳主旨大意。(3)该文章属于说明文, 其主题句是文章第一段, 其他段落就此主题进行阐述。即文章结构属于“总分”, 故该题选A。B(2020六安高一检测)“A lie can travel half way around the world before the truth can put its boots on. ” That quote is attributed to Mark Twain. In todays Internet world o

    21、f “fake(假的)news”, lies spread even faster than the truth is having trouble finding its boots. To make matters worse, most young people get news from social media sites where facts are mixed with rumors(谣言), half-truths and complete lies. This has led to young people becoming confused. In the latest

    22、PISA, which tested 15-year-old worldwide on academic subjects, fewer than one in ten of the examinees were reported to be able to distinguish fact from opinion. A Stanford University study showed that students at all levels of education could not tell real news from fake news. In one instance, 80 pe

    23、rcent thought that a paid advertisement was a real news story. Fake news is spread by people who have a prejudice. They want to influence public opinion either for or against something or someone. It is important, then, for young people to recognize when they are being used and to be skeptical of on

    24、line information. Traditional media, such as newspapers and television, are still the more credible sources of information. Reporters are professionally trained to look for facts, and editors have the job of making sure those facts are correct. However, if you get most of your information online, yo

    25、u have to be your own editor. In that case, the first thing to do is to look at the writer of a post. Is this person known to be credible? Does the site where you read the post have a prejudice? Next, look for other sources from mainstream media to confirm the information. In other words, by putting

    26、 on your truth boots you wont be fooled into chasing lies. 【文章大意】这是一篇说明文。文章讲的是关于“假新闻的事实”。5. Why is the quote mentioned in Paragraph 1? A. To give a definition. B. To introduce the topic. C. To offer background information. D. To highlight the wisdom of Mark Twain. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段可知, “谬误总比真理流传得快。”

    27、这句话出自马克吐温。在如今这个充斥着“假新闻”的互联网世界里, 谎言的传播速度甚至比真相被发现的速度还要快。由此可知, 在第一段中提到引用是为了介绍主题假新闻的事实。故选B。6. What will always happen to young people with news around? A. They prefer to real news story. B. They are easily taken in by fake news. C. They can distinguish fact from opinion. D. They get worried about their

    28、education. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段第一句可知, 大部分年轻人从社交媒体网站上获取新闻, 这些网站上的事实夹杂着谣言、半真半假和完全的谎言。由此推断, 到处都是新闻, 年轻人会很容易被假新闻骗了。故选B。7. What is the authors suggestion from the text? A. Fight against prejudices. B. Avoid traditional media. C. Be an editor of your own. D. Believe in trained reporters. 【解析】选C。细节理解题。根据最后一段

    29、中However, if you get most of your information online, you have to be your own editor. “然而, 如果你的大部分信息都是在网上获得的, 那么你就必须是你自己的校订者。”由此可知, 作者建议“做自己的校订者”分辨真假。故选C。8. What is the text mainly about? A. The truth about fake news. B. The influence of fake news. C. Problems with online information. D. Sources of

    30、online information. 【解析】选A。主旨大意题。第一段提到, 在如今这个充斥着“假新闻”的互联网世界里, 谎言的传播速度甚至比真相被发现的速度还要快。再结合整篇文章可推断, 这篇文章讲述有关“假新闻的事实”。故选A。【方法技巧】抓住文章主线和关键词语, 归纳文章中心要注意不是所有的段落都有主题句, 有时主题句暗含在句中。阅读这样的文章, 就需要自己根据文章的细节来分析, 概括出段落的主题, 从而推导出文章的主旨。分析的方法是: 先弄清该段落主要讲了哪几方面的内容, 这些内容在逻辑上有什么联系, 然后加以归纳形成主题。本题第8小题, 根据第一段中In todays Intern

    31、et world of “fake news”, lies spread even faster than the truth is having trouble finding its boots. 在如今这个充斥着“假新闻”的互联网世界里, 谎言的传播速度甚至比真相被发现的速度还要快。由此可知, 这篇文章讲述有关“假新闻的事实”。故选A。. 阅读填句We are always using body language in our daily life. 1However, the same body language may mean different things in differe

    32、nt countries. 2 Pointing to one part of the body can mean differently in different cultures. For example, in the USA people point to their heads when they think someone is clever. However, in Europe it means “He or she is stupid or something is wrong with his or her head”. In our Chinese culture, no

    33、dding our head up and down means “yes” and shaking our head from side to side means “no”. However, in parts of India, Greece and Turkey, it means just the opposite. In England or the USA, when you raise your hand and make a circle with the thumb and the second finger, it means “Youre all right or Ev

    34、erything is OK”. However, if we do this in France or Belgium, it means “Youre worth zero”. 3Or we are thought to be very rude. 4In the 1960s, the V sign meant “peace”. However, during World War , it meant “victory”. In Greece, it is a very insulting(侮辱的)sign. 5However, there are some expressions hav

    35、ing the same meaning throughout the world, such as smiling and crying. A. The meaning of body language is different. B. The meaning of gestures can also change over time. C. In Greece or Turkey, we should not make this gesture. D. Words can be passed on from generation to generation. E. Thats why pe

    36、ople sometimes do not understand each other correctly. F. Body language which is more than interesting to learn is hard to forget. G. When we have a conversation with someone, we may be using more body language than words. 【文章大意】本文介绍了一些身势语。1. 【解析】选G。前面一句提到在日常生活中我们经常使用身势语。此处启承上句, 表示我们和其他人谈话时, 用身势语比语言

    37、还多。2. 【解析】选E。前面一句提到同样的身势语在不同国家意思不同, 所以此处启承上句, 表示这就是人们会误解的原因。3. 【解析】选C。填空处后面一句提到Or we are thought to be very rude. 这说明填空处表示在希腊或土耳其不能做这个手势。4. 【解析】选B。此处是段首句, 是这一段的中心大意。空后面提到在20世纪60年代, V这个手势表示“和平”, 但在二战期间它表示“胜利”, 在希腊是侮辱性手势。由此可知, 这一段的大意: 手势的意义随着时间会变化。故选B。5. 【解析】选A。填空处表示身势语的意思是不同, 空后面表示转折, 有些表达在全世界的意义是相同的。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020_2021学年高中英语Module3BodyLanguageandNon_verbalCommunicationIntroduction.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383882.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1