广东省 2022-2023学年高三英语下学期2月月考试卷(Word版附解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 2022-2023学年高三英语下学期2月月考试卷Word版附解析 2022 2023 学年 英语 下学 月月 考试卷 Word 解析
- 资源描述:
-
1、广州七中2023届高三英语月考满分:120分 考试时长:120分钟第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AMaster Gardener Volunteers WantedWhy Become a Master Gardener?The Master Gardener program is an all-volunteer organization where you can develop your own leadership and teaching skills
2、while teaching the younger youth about healthy eating, agriculture, and so on! Master Gardeners involve people in activities to improve their general well-being and overall enjoyment of life by helping them find sound management practices for home and urban natural resources, by creating pleasing en
3、vironments through people-plant interactions and horticultural therapy (园艺疗法), and by contributing to a safe, abundant food supply through home fruit and vegetable production.What Qualifications Must You Meet?Anyone can apply to be a Master Gardeneryou dont need to be an expert or have a degree. You
4、 do, however, need to:Have certain experience or know a little about gardening or landscape management.Be willing to share horticulture information with othersBe willing to attend a training program and can devote time to volunteering and continuing education.Besides, to become a Master Gardener vol
5、unteer, each applicant needs to complete an application, prepare background screening paperwork and schedule an interview with Extension staff.What Does the Training Involve?Training sessions are offered one day a week over a three-month period and are led by expert educators in the region. Approxim
6、ately 60 hours of classroom instruction and field study and 60 hours of volunteer internship (实习) work are required to complete the program and become certified. In order to remain a certified Master Gardener, 30 hours of volunteer work and 10 hours of continuing education or advanced training are r
7、equired each year.1. What does a Master Gardener do?A. Help raise peoples quality of life by horticulture.B. Teach the youth about diets and agriculture.C. Promote horticultural practices at home.D. Train volunteers to help with gardening.2. What is required if you want to apply to be a Master Garde
8、ner?A. Acquiring excellent teaching skills.B. Having some relevant knowledge.C. Completing given training sessions.D. Obtaining rich volunteer experience.3. How long will it take to become a qualified Master Gardener?A. A year.B. Three months.C. About 160 hours.D. About 120 hours.【答案】1. A 2. B 3. D【
9、解析】【导语】本文是一篇应用文,是一篇园艺大师志愿者的招聘广告。【1题详解】细节理解题。由第一段“Master Gardeners involve people in activities to improve their general well-being and overall enjoyment of life by helping them find sound management practices for home and urban natural resources, by creating pleasing environments through people-plan
10、t interactions and horticultural therapy (园艺疗法), and by contributing to a safe, abundant food supply through home fruit and vegetable production.(园艺大师通过帮助人们找到家庭和城市自然资源的合理管理方法,通过人与植物的互动和园艺治疗创造令人愉悦的环境,通过家庭水果和蔬菜生产促进安全、丰富的食物供应,使人们参与活动,以改善他们的总体福祉和全面的生活享受。)”可知,园艺大师通过园艺疗法帮助提高人们的生活质量,故选A。【2题详解】细节理解题。根据What
11、Qualifications Must You Meet?部分的“Have certain experience or know a little about gardening or landscape management.(对园艺或景观管理有一定经验或略知一二。)”可知,如果你想申请成为园艺大师,需要有一定的相关知识。故选B。【3题详解】细节理解题。根据最后一段的“Approximately 60 hours of classroom instruction and field study and 60 hours of volunteer internship (实习) work ar
12、e required to complete the program and become certified.(大约需要60小时的课堂教学和实地研究以及60小时的志愿者实习工作才能完成该项目并获得认证。)”可知,成为一名合格的园艺师需要的时间是60h+60h=120h,故选D。BIt takes a lot of hard work and determination to achieve big goals. Many times, people must persevere in spite of obstacles to realize their dreams. Collette D
13、ivitto is a talented baker who managed to do just that. She used her bright personality, determination, and talent to become an entrepreneur.Collette Divitto was born in Boston. Like many others, after graduating from college, she wanted to get a job. She went to many job interviews, but she kept ge
14、tting rejected. Many employers said she was “not the right fit”. Divitto believed she was being rejected so often in that she was born with Down syndrome, which is a genetic disorder related to a persons chromosomes. People with Down syndrome often have intellectual or physical disabilities.Facing m
15、any job rejections, Divitto felt discouraged and hurt. She felt she wanted to open her own business and be her own boss. She thought about her hobbies and passions. Divitto knew she loved baking. She would always create delicious recipes to share with her family and friends. One of these recipes was
16、 for a chocolate chip cookie rolled in cinnamon sugar. Her mom tasted the cookies and urged her to write down the recipe to make them again. Divitto began baking and selling her chocolate cookies locally, calling her business “Colletteys Cookies”. She took her cookies to a local grocery store named
17、Golden Goose Market. Immediately after tasting the cookies, the market decided to sell Devittos cookies. Golden Goose Market became Divittos first client. Eventually, a television station shared the story of Divittos ccokie business. Her story went viral!Divitto didnt just create Collecteys Cookies
18、to sell delicious baked goods. She has a great ambition to expand her business so that she can hire as many people as possible. Currently, many of her employees have disabilities. Divitto also wants non-disabled business owners to see the strengths and talents of people with disabilities. The majori
19、ty of disabled people who can work cannot find paying jobs. Even when they do get jobs, they are often paid less than the minimum wage. Divitto wants to change these statistics. She wants to make sure people with disabilities get jobs that pay fairly.4. What did Collette think was the probable reaso
20、n for her job rejections?A. She wanted to run her own business.B. She was not equal to these jobs.C. She was not perseverant enough to face obstacles.D. She was prejudiced for her disability.5. Which of the following best describe how she made “Colletteys Cookies” a success?A. She fully took advanta
21、ge of social connections.B She turned her passion for baking into a thriving business.C. She had her cookies promoted on television.D. She employed a team of disabled people.6. What is Paragraph 4 mainly about?A. Divittos attitude to the disabled.B. Divittos strategy of expanding the business.C. Div
22、ittos quality of being an entrepreneur.D. Divittos mission to empower the disabled with job opportunities.7. What does the author want to show by telling the story?A. Nothing seeks, nothing finds.B. Success and rest dont sleep together.C. Sharp tools make good work.D. Birth is much, but breeding (养育
23、) is more.【答案】4. D 5. B 6. D 7. A【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了科丽特迪威托参加了许多求职面试,但总是被拒绝,后来她用自己聪明的性格、决心和才能成为了一名企业家,她的许多员工都有残疾,她希望确保残疾人能得到待遇公平的工作。【4题详解】细节理解题。根据第二段中的“Divitto believed she was being rejected so often in that she was born with Down syndrome, which is a genetic disorder related to a persons chromos
24、omes. People with Down syndrome often have intellectual or physical disabilities.(迪威托认为,她被拒绝的次数太多了,因为她生来就患有唐氏综合症,这是一种与人的染色体有关的遗传疾病。唐氏综合症患者通常有智力或身体残疾)”可知,科丽特认为她被拒的可能原因是她因残疾而受到歧视。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第三段中的“She thought about her hobbies and passions. Divitto knew she loved baking.(她想了想自己的爱好和激情。迪威托知道她喜欢烘焙)
25、”和“Her mom tasted the cookies and urged her to write down the recipe to make them again. Divitto began baking and selling her chocolate cookies locally, calling her business “Colletteys Cookies”.(她的妈妈品尝了饼干,并敦促她写下食谱,再次制作。迪威托开始在当地烘焙和销售她的巧克力饼干,称她的业务为“Colletteys cookies”)”可知,迪威托将自己对烘焙的热情转化为一项蓬勃发展的事业。故选B
26、。【6题详解】主旨大意题。根据第四段中“Currently, many of her employees have disabilities. Divitto also wants non-disabled business owners to see the strengths and talents of people with disabilities. The majority of disabled people who can work cannot find paying jobs. Even when they do get jobs, they are often paid
27、less than the minimum wage. Divitto wants to change these statistics. She wants to make sure people with disabilities get jobs that pay fairly.(目前,她的许多员工都有残疾。迪威托还希望非残疾人企业主看到残疾人的优势和才能。大多数能工作的残疾人找不到有报酬的工作。即使他们找到了工作,他们的工资也往往低于最低工资。迪威托希望改变这些统计数据。她希望确保残疾人能得到待遇公平的工作)”可知,第四段主要讲述了迪威托想为残疾人提供更多的就业机会。故选D。【7题详解
28、】推理判断题。根据第二段中的“Like many others, after graduating from college, she wanted to get a job. She went to many job interviews, but she kept getting rejected.(和其他许多人一样,大学毕业后,她想找份工作。她参加了许多求职面试,但总是被拒绝)”,第三段中的“Divitto began baking and selling her chocolate cookies locally, calling her business “Colletteys Co
29、okies”.(迪威托开始在当地烘焙和销售她的巧克力饼干,称她的业务为“Colletteys cookies”)”及第四段中的“Divitto didnt just create Collecteys Cookies to sell delicious baked goods. She has a great ambition to expand her business so that she can hire as many people as possible.(迪威托不仅仅是为了销售美味的烘焙食品而制作Colleceys Cookies。她有一个很大的野心,就是要扩大自己的业务,以便能
30、够雇佣尽可能多的人)”可推知,作者想通过讲述故事来展示“无所求则无所获”的道理。故选A。CSome late Stone Age Europeans may have carried make-up inside mini bottles worm around their necks or waists more than 6,000 years ago.Researchers have found traces of ingredients known to be used in cosmetic formulations (配力) by later civilizations insid
31、e small bottles unearthed in Slovenia, dating to between 4350 and 4100 B.C, more than 200 years earlier than previously thought. In 2014, Bine Kramberger at the Institute for the PCHS found a mini ceramic bottle al an ancient site once occupied by people of the Lasinja culture in around 4350 B. C. M
32、ore than 100 similar bottles have also been found.Their purpose was unknown, but it is thought that some might have been childrens toys. Curiously, most of them have holes in their tiny handles or edges that archaeologists think people threaded string through, enabling them to be worn around the nec
33、k or waist. But Krambergers find was different because it contained a solid white substance. “It was clear that it had valuable information because in such old archaeological sites, we rarely find containers that still keep remains of their former content,“ he says.Long and thin stone tools were fou
34、nd near the bottle, which could have been used to extract the substance within. Now, Kramberger and his colleagues have analysed the substance in the bottle and examined 13 others from the same period. The mystery material contained a white lead mineral called cerussite, while different lead mineral
35、s were identified in two other bottles. The three lead-containing bottles also had contents coming from beeswax (蜂蜡) inside.The bottles contents could have been used for painting. says Kramberger. But he says it is more likely that they were cosmetics, because they contained common ingredients for s
36、uch products known from later cultures. Cerussite powder was very popular among the ancient Greeks and Romans for skin whitening and remedies, despite is known toxicity (毒性).Gaydarska says the new study supports what archaeologists have long thought“that the abilities and cultures of Neolithic peopl
37、e were far more comprehensive and complicated than they are often given credit for”.8. Why are the small bottles unearthed in Slovenia special?A. The bottles might have been worn around the necks or waists.B. The bottles contained some ingredients related to the make-up.C. The time of the bottles is
38、 much earlier than previously thought.D. Researchers were astonished at the number of the similar bottles.9. According to Krambergers finding, what is the substance contained in the bottles?A. String.B. White paint.C. Stone tools.D. Cerussite.10. What can we infer from the passage?A. The technology
39、of extracting substances was already advanced in ancient times.B. Cerussite powder was a perfect solution to skin problems for ancient Europeans.C. Its easy for archaeologists to find the containers with remains of former content.D. The cultures of Neolithic people were commonly believed to be easy
40、and simple.11. What does the passage mainly talk about?A. People in ancient times had an eye for beauty.B. Europeans may have worn make-up in the Stone Age.C. Contents of the bottles found in Slovenia were analyzed.D. There are various reasons for ancient Europeans wearing make-up.【答案】8. B 9. D 10.
41、D 11. B【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章讲述了在石器时代晚期的欧洲人可能将化妆品放在脖子或腰部的微型瓶子里,研究人员在考古遗迹中发现了证据,印证了考古学家的想法“新石器时代人的能力和文化比人们通常认为的要全面和复杂得多”。【8题详解】细节理解题。根据第第二段“Researchers have found traces of ingredients known to be used in cosmetic formulations (配力) by later civilizations inside small bottles unearthed in Slovenia, datin
42、g to between 4350 and 4100 B.C, more than 200 years earlier than previously thought.”(研究人员在斯洛文尼亚出土的小瓶中发现了后来文明在化妆品配方中使用的成分痕迹,这些成分可以追溯到公元前4350年至4100年,比之前认为的要早200多年。)可知斯洛文尼亚出土的小瓶子很特别,因为瓶子里含有一些与化妆品有关的成分。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据文章倒数第三段“The mystery material contained a white lead mineral called cerussite, whil
43、e different lead minerals were identified in two other bottles.”(这个神秘的物质含有一种叫做白铅矿的白色铅矿物,而在另外两个瓶子中发现了不同的铅矿物。)可知根据Kramberger的发现,瓶子里含有Cerussite。故选D项。【10题详解】推理判断题。根据最后一段“Gaydarska says the new study supports what archaeologists have long thought“that the abilities and cultures of Neolithic people were f
44、ar more comprehensive and complicated than they are often given credit for”.”(盖达尔斯卡表示,这项新的研究支持了考古学家长期以来的想法“新石器时代人的能力和文化比人们通常认为的要全面和复杂得多”。)可知人们普遍认为新石器时代的文化简单易懂。故选D项。【11题详解】主旨大意题。根据第一段“Some late Stone Age Europeans may have carried make-up inside mini bottles worm around their necks or waists more tha
45、n 6,000 years ago.”(早在6000多年前,一些石器时代晚期的欧洲人就把化妆品装在小瓶子里,挂在脖子或腰上。)可知,文章主要讲述了研究人员的考古发现,新石器时代的欧洲人可能就开始用瓶子携带化妆品了。故选B项。DAs a permaculture designer and consultant, I have been involved with a range of ecosystem restoration projects. These include both small-scale and landscape-scale projects to repair damag
46、e to degraded environments, boost biodiversity, and build toward a better future.It is clear to me, as it will no doubt be clear to readers, that ecosystem restoration is crucial. As we seek to ease and adapt to climate change, and work to reverse (逆转) biodiversity losses, restoration is an importan
47、t part of the global solution. But while it is widely understood that ecosystem restoration is the right thing to do, there is far less understanding about what exactly it means, and how it is to be achieved.One of the most obvious misunderstandings about ecosystem restoration is that it is all abou
48、t action, especially planting trees. It is important to understand that forest and woodland ecosystems are not the only crucial environments to restore. Ecosystem restoration consists of a huge range of different systems from farmland soils and grassland systems to our seas and oceans.Ecosystem rest
49、oration is not always about actively intervening (干预). In many instances, passive intervention can be just as effective, if not more so, than active. This involves simply letting nature take the reins (掌管). In short, in ecosystem restoration, what we dont do can be as important as what we do. Often
50、nature already has the answers. But there are situations in which humans have damaged the environment to such a degree that natural restoration is impossible. This is when carefully designed action is required.Another key thing to remember is that we cannot succeed in ecosystem restoration without l
51、ocal peoples involvement or, ideally, their leadership. When a community feels a sense of belonging and a deep connection with the land, this provides a firm foundation for future conservation and restoration work.While I dislike taking an overly human-centered view, environmental issues cannot be s
52、eparated in our complex modern world from socio-economic ones. We need to look at people and the planet as a whole and appreciate the complex web of human life and its interaction with the natural world in order to form practical restoration solutions. It is important to understand how nature can bo
53、om and still provide humans with the things we need. It is only when we consider the natural environment and human society as interconnected that we can really continue to make progress.12. Which shows the proper understanding of ecosystem restoration?A. Community-led efforts should be reduced.B. Ec
54、osystem restoration involves a variety of systems.C. Direct action on forest ecosystems should be avoided.D. The more trees we plant, the better the ecosystems will be.13. In what case is active intervention a must?A. Nature fails to restore itself to health.B. The cost of passive intervention is hi
55、gh.C. A large population relies on natural resources.D. Active intervention can improve the local economy.14. According to the last paragraph what should be done to make practical restoration plans?A. Focusing on the interests of us humans.B. Making nature conservation a top priority. .C. Conducting
56、 a survey of local natural resources.D. Taking both social factors and nature into account.15. What is mainly talked about in the text?A. How people can benefit from ecosystem restoration.B. What challenge people face in ecosystem restoration.C. How we can repair damaged ecosystems more effectively.
57、D. Why ecosystem restoration becomes increasingly urgent.【答案】12. B 13. A 14. D 15. C【解析】【导语】本文为一篇议论文。作为一名朴门永续设计师和顾问,作者参与了一系列生态系统恢复项目,文章介绍了生态系统恢复的意义,以及如何实现生态系统恢复。【12题详解】细节理解题。根据第三段“It is important to understand that forest and woodland ecosystems are not the only crucial environments to restore. Ecos
58、ystem restoration consists of a huge range of different systems from farmland soils and grassland systems to our seas and oceans. (重要的是要明白,森林和林地生态系统并不是唯一需要恢复的关键环境。生态系统恢复包括大量不同的系统,从农田土壤和草地系统到我们的海洋。)”可知,生态系统恢复涉及多种系统。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第四段最后两句“But there are situations in which humans have damaged the
59、environment to such a degree that natural restoration is impossible. This is when carefully designed action is required. (但在某些情况下,人类对环境的破坏已经到了不可能自然恢复的地步。这是需要精心设计的行动。)”可知,在大自然无法自然恢复的情况下,积极干预是必须的。故选A项。【14题详解】推理判断题。根据最后一段“While I dislike taking an overly human-centered view, environmental issues cannot
60、 be separated in our complex modern world from socio-economic ones. We need to look at people and the planet as a whole and appreciate the complex web of human life and its interaction with the natural world in order to form practical restoration solutions. It is important to understand how nature c
61、an boom and still provide humans with the things we need. It is only when we consider the natural environment and human society as interconnected that we can really continue to make progress. (虽然我不喜欢采取过于以人为本的观点,但在我们复杂的现代世界中,环境问题不能与社会经济问题分开。我们需要从整体上看待人类和地球,了解人类生活的复杂网络及其与自然世界的相互作用,以便形成切实可行的修复解决方案。重要的是
62、要了解大自然是如何繁荣发展的,同时还能为人类提供所需的东西。只有当我们认为自然环境和人类社会是相互关联的,我们才能真正继续取得进步。)”可知,作者认为环境问题不能与社会经济问题分开,应该同时考虑社会因素和自然因素才能制定切实可行的恢复计划。故选D项。 【15题详解】主旨大意题。根据全文内容,结合第一段“As a permaculture designer and consultant, I have been involved with a range of ecosystem resonation projects. These include both small-scale and la
63、ndscape-scale projects to repair damage to degraded environments, boost biodiversity, and build toward a better future(作为一名朴门永续设计师和顾问,我参与了一系列生态系统共鸣项目。这些项目包括小规模和景观规模的项目,以修复对退化环境的破坏,促进生物多样性,建设更美好的未来)”,以及第二段“But while it is widely understood that ecosystem restoration is the right thing to do, there is
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384374.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《精品》2015年高中语文 第13课 兰亭集序同课异构课件2 语文版必修1.ppt
