2020《导与练》高考英语北师大版一轮复习练习:UNIT 22 ENVIRONMENTAL PROTECTION 能力提升题组训练(A) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 导与练 2020导与练高考英语北师大版一轮复习练习:UNIT 22ENVIRONMENTAL PROTECTION 能力提升题组训练A WORD版含解析 2020 高考 英语 北师大 一轮 复习
- 资源描述:
-
1、选修8Unit 22Environmental Protection能力提升题组训练(A).阅读理解In northern Thailand,the annual haze(雾霾) has come early,affecting both citizens health and the local economyincluding traffic in and out of the regions airports.In the capital of Chiang Mai,hospital workers face an alarming increase in patients suffe
2、ring respiratory illnesses,as the haze sets in.Its a problem every year caused by field burning in the region during the dry season.But this years smoke arrived early.Nurse Saisuda Sutthirat said “We have health handbooks to hand out to patients who have the throat problems and coughing and teach th
3、em how to wear the mask properly.And thousands of air masks have been distributed to those most prone(易于遭受) to illness.”Haze has been a growing problem in Southeast Asia as illegal development moves ahead in places like Laos and Myanmar.A report released last week by the U.S.-based international non
4、-profit organization Forest Trends says that the main reason behind Myanmars cutting down trees is that forests are destroyed for commercial agriculture,which often means massive burning.Thai officials say effective measures must be taken by all countries to reduce the problem.“The neighboring count
5、ries have to decrease the hot spots in their country too because the fire didnt just spread across the border but when they burn the forest,the winds blow the smoke into our country and impact the people.”Air Force Captain Phongthep Viwattanadet said,“The haze has impact on our flight visibility.But
6、 so far we can deal with the visibility and we will continue our water drops to alleviate dust until it gets better.”For now,it seems like the locals will have to wait for the rain season to clear things up.In the long term,however,questions remain about how much damage will the maze cause.1.What ca
7、n we learn from the first three paragraphs?A.There was no haze in northern Thailand before.B.Patients with heart diseases are increasing in Chiang Mai.C.This years haze arrived earlier than before.D.The hospitals did nothing to help people deal with haze.2.Why do some countries destroy forests?A.To
8、develop commercial agriculture.B.To develop industries of their countries.C.To get more wood to build houses.D.Because there are too many forests in their countries.3.What is the meaning of the underlined word “alleviate” in Paragraph 6?A.increaseB.reduceC.changeD.measure4.Which of the following can
9、 be the best title for the passage?A.The hospitals are trying to help people deal with haze.B.Ways to reduce haze in northern Thailand.C.Why is there haze in northern Thailand?D.Earlier coming haze is affecting northern Thailand seriously.语篇解读:每年都出现的雾霾现象今年在泰国北部提前出现,影响着居民健康和当地经济,也阻碍了当地机场的飞机起落。答案及剖析:1
10、.C细节理解题。根据题干可将信息源定位到文章前三段。根据第一段In northern Thailand,the annual haze(雾霾) has come early和第二段But this years smoke arrived early.可知:今年的雾霾比以前来得早。故选C。2.A细节理解题。根据第四段forests are destroyed for commercial agriculture可知:一些国家破坏森林的原因是想将森林改变为商用农田。故选A。3.B词义猜测题。根据画线词所在句we will continue our water drops to alleviate
11、dust until it gets better(我们会继续洒水来灰尘,直到情况有所好转)可知:继续洒水的目的是减少灰尘,让雾霾情况好转。故选B。4.D主旨大意题。文章第一段说明每年都出现的雾霾现象今年在泰国北部提前出现,影响着居民健康和当地经济,也阻碍了当地机场的飞机起落,点明了本文的主题:雾霾正严重地影响着泰国北部。故本文最好的题目应选D项。.七选五(2018山东德州高三一模)To meet the global climate crisis that is approaching,big lifestyle changes are required of us.The good new
12、s is that our way of life can remain meaningful and worthy as our consumption becomes sustainable(可持续发展的).1. Eat less meat and move toward a plant-based diet.This is one of the most effective things we can do because the food we now produce and consume is destroying the very ecosystems that we depen
13、d upon for survival.Here are some of the grim facts.The U.S.uses about one-half of its land for agriculture.2. For example, the U.S.uses over 90 million acres of good agricultural land to produce corn,which is mostly fed to livestock(家畜).With 7.6 billion people on earth,the demand for food is enormo
14、us and constantly on the rise.Its easy to feel we cant make a difference.3. We should not ignore the power of the choices we make.Even one person can make a big difference by eating less meat and moving toward a plant-based diet and make contributions to the health of the planet as well as your own.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384426.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
