2020《导与练》高考英语外研版一轮复习练习:综合测试(必修5) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 导与练 2020导与练高考英语外研版一轮复习练习:综合测试必修5 WORD版含解析 2020 高考 英语 外研版 一轮 复习 练习 综合测试 必修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、综合测试(必修5)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。(Text 1)M:I need one blue pen and two golden pens.How much?W:$14 for the blue one and $ 18 for the golden ones.1.How much will the man pay
2、 for the pens?(C)A.$14.B.$18.C.$32.(Text 2)W:Im not thin enough to wear these tight trousers;Im going to go on a diet.M:Why?You look good the way you are.2.What does the woman think about herself?(B)A.She is thin.B.She is fat.C.She looks good.(Text 3)W:Whats the matter?Are you hurt?M:I slipped on th
3、e stairs and fell down.I think my arm is broken.W:Let me see.I dont think its broken,but we are going to see the doctor right now.3.What happened to the man?(B)A.He broke his arm.B.He fell down from the stairs.C.He was hurt by the woman.(Text 4)W:Did you see my purse,honey?M:Your purse?No.Why the pu
4、rse?We arent going shopping.W:I know,but our opera tickets are in it and we have only one hour left.M:Did you have it when we left the parking lot?4.Where did the speakers plan to go?(C)A.A shopping center.B.The parking lot.C.An opera house.(Text 5)W:Do you want to go to dinner with me?M:Id love to,
5、but I have to return these books to the library.W:OK.I will wait for you at home until you get back.5.What will the man do first?(C)A.Go home. B.Go for dinner.C.Go to the library.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有5秒钟时间阅读每小题。听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话
6、或独白你将听两遍。听第6段材料,回答第6至7题。(Text 6)W:Tom,may I ask you a question?M:Sure.Go ahead.W:If you had plenty of money,where would you like to go for your vacation?M:First,I would go to the seaside to enjoy the fresh air,and then go to visit the Great Wall.How about you?W:If I had enough money,I would travel a
7、round the world.I want to see the Statue of Liberty,Stonehenge,the Pyramids in Egypt and so much more.M:That sounds great.But I guess we have to stop dreaming.We dont have that much money,so we have to stay at home for vacation.W:What shall we do,then?M:Finish our homework.6.What would the woman do
8、for her vacation if she had plenty of money?(C)A.Enjoy the fresh air at the seaside.B.Go to visit the Great Wall.C.Travel around the world.7.How many places of interest are mentioned in the conversation?(B)A.3.B.4.C.5.听第7段材料,回答第8至10题。(Text 7)M:Catherine,you look great in these photos.W:Oh,thanks.I g
9、ot into that wedding dress with great difficulty.It was too small.M:Why didnt you get one your size?W:Oh,it was my grandmothersmy mother wore it on her wedding day,and I really wanted to wear it on mine.I suffered for six months so I could wear it.M:How did you do it?W:Do you know this diet that man
10、y actors are doing?I dont think its very healthy if you do it for a long time,but it really works.M:Is that the one that doesnt allow meat in your diet?W:No,actually,you can eat things like,um,roast chicken,steak,and bacon,but you cant eat any bread and butter.M:WowId love that diet.Do you think you
11、ll keep it up?W:No way.Dieting is so boring.Hopefully,I wont need to wear the wedding dress again anyway.8.Whose wedding dress do the speakers mention?(A)A.The womans grandmothers.B.The womans mothers.C.The womans.9.What does the woman think of the diet?(B)A.It is healthy.B.It is effective.C.It is b
12、alanced.10.What can be eaten in the diet?(C)A.Bread and butter.B.Steak and bread.C.Steak and chicken.听第8段材料,回答第11至13题。(Text 8)W:You taught at Renmin University in China,Professor Green,didnt you?M:Yes,I began working there four years ago.W:How many students are there at the university?M:A little ove
13、r 4,000.More than at this university.W:How long does it take to get a doctoral degree there?M:Usually two years.W:How interesting!Its the same here.M:Yeah.I didnt know this before I came here last year.W:How long are classes?M:Forty-five minutes.Five minutes shorter than ours.W:Its been great talkin
14、g with you,but I have class now.The students are waiting for me.M:OK,see you.11.How many years did Professor Green teach in Renmin University?(C)A.One year. B.Four years.C.Two years.12.What do the two universities have in common?(A)A.How long it takes to get a doctoral degree.B.How long a class last
15、s.C.How many students they have.13.What is the woman?(C)A.A student.B.A doctor.C.A teacher.听第9段材料,回答第14至16题。(Text 9)W:Hey,man,that was a really terrible accident you were in yesterday.M:Yeah.Very terrible.Just thinka bus with 35 passengers crashed into a truck.W:Hows your injury?I heard all the pass
16、engers were sent to the hospital,including the drivers.M:The doctor says I was pretty lucky though.I only have a few broken bones.You know,Cindy,some of those people didnt make it.W:I know.I saw the news report late last night.Hey,but look at the bright sideyoure going to be just fine.M:Yeah,after s
17、everal days in the hospital and six months in physical therapy.The doctor says if I work really hard,I may be able to play football again.W:Our school really needs you on the team.So youd better work hard!M:Ill try,but its not going to be easy.My leg bone was shattered and the doctors had to use met
18、al to pin it back together.W:Cheer up!Just think about our cheerleaders who will be lining up to see you!M:I hadnt thought about thatmaybe this isnt such a bad deal after all.W:And you know,Jimmy,well be here for you;whatever you need.M:Thanks a lot.You are a great help.14.Where does the conversatio
19、n take place?(B)A.In the accident site.B.In a hospital.C.At the mans home.15.What are the speakers mainly talking about?(A)A.The mans physical condition.B.The mans football team.C.The mans football career.16.What can we learn from the conversation?(C)A.35 people in total got injured in the accident.
20、B.The mans arms were broken.C.The speakers are from the same school.听第10段材料,回答第17至20题。(Text 10)Hello,ladies and gentlemen,I am very glad to be here.First let me introduce myself.My name is David,and I am from Nanjing University.This morning I saw a fascinating TV show on the topic of money,specially
21、,coins.We know little about how early people came to use money.In early times,in some European countries,salt was used as money.In some parts of Asia,tea was used for money.The American Indians used nuts and other things.Perhaps the most common of all was trading an animal of some kind,such as a cow
22、.In some places today,cows are still used as a kind of money.So things highly valued by the majority of people may serve as money.Today,of course,we use coins.Do you know what a coin is?Its spelled C-O-I-N,and it has two sides.Do you know who used the first coins in the world?The Chinese!Do you have
23、 any ancient Chinese coins?I do!17.What does the speaker want to tell the audience about?(A)A.Some kinds of money used in the early days.B.The things which will serve as money in the future.C.The development of money.18.What might have been used for money by early Japanese according to the speaker?(
24、B)A.Salt. B.Tea. C.Nuts.19.Who used the first coins in the world?(B)A.The Europeans.B.The Chinese.C.The American Indians.20.What is the common character of the things used for money?(C)A.Difficult to get.B.Being used widely in daily life.C.Being valued highly by most people.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共1
25、5小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2016天津,A)A Language Programme for TeenagersWelcome to Teenagers Abroad!We invite you to join us on an amazing journey of language learning.Our CoursesRegardless of your choice of course,youll develop your language ability both quickly and effectivel
26、y.Our Standard Course guarantees a significant increase in your confidence in a foreign language,with focused teaching in all 4 skill areasspeaking,listening,reading and writing.Our Intensive Course builds on our Standard Course,with 10 additional lessons per week,guaranteeing the fastest possible l
27、anguage learning (see table below).Course TypeDaysNumber of LessonsCourse TimetableStandard CourseMon-Fri20 lessons9:00-12:30Intensive CourseMon-Fri20 lessons9:00-12:3010 lessons13:00-14:30EvaluationStudents are placed into classes according to their current language skills.The majority of them take
28、 an online language test before starting their programme.However,if this is not available,students sit the exam on the first Monday of their course.Learning materials are provided to students throughout their course,and there will never be more than 15 participants in each class.Arrivals and Transfe
29、rOur programme offers the full packagestudents are taken good care of from the start through to the very end.They are collected from the airport upon arrival and brought to their accommodation in comfort.We require the students full flight details at least 4 weeks in advance.Meals/Allergies (过敏)/Spe
30、cial Dietary RequirementsStudents are provided with breakfast,dinner and either a cooked or packed lunch (which consists of a sandwich,a drink and a dessert).Snacks outside of mealtimes may be purchased by the student individually.We ask that you let us know of any allergies or dietary requirements
31、as well as information about any medicines you take.Depending on the type of allergies and/or dietary requirements,an extra charge may be made for providing special food.21.How does Intensive Course differ from Standard Course?A.It is less effective.B.It focuses on speaking.C.It includes extra lesso
32、ns.D.It gives you confidence.22.Before starting their programme,students are expected to .A.take a language testB.have an online interviewC.prepare learning materialsD.report their language levels23.With the full package,the programme organiser is supposed to .A.inform students of their full flight
33、detailsB.look after students throughout the programmeC.offer students free sightseeing tripsD.collect students luggage in advance语篇解读:本文是一篇应用文广告,这是一个以青少年为对象的语言项目。本文详细地介绍了这个项目的特点、优势、课程安排以及参与的条件、交通问题和需要特别注意的问题。答案及剖析:21.C细节理解题。根据文章第四段中Our Intensive Course builds on our Standard Course,with 10 additiona
34、l lessons per week及表格中内容可知,Intensive Course还附加额外课。故选C。22.A细节理解题。根据文章第五段中The majority of them take an online language test before starting their programme可知,学生在开始课程之前,要参加语言测试。故选A。23.B细节理解题。根据文章中Our programme offers the full packagestudents are taken good care of from the start through to the very end
35、可知,课程组织者在学生学习期间要照顾好学生们。故选B。BEveryone can try his best to achieve.We dont need to be the best,but to tough out the limits of what we are capable of.I gained this belief from my third grade teacher,the most special honored,trustworthy,and loved person in my life.Mr.Myrus was always perfectly dressed a
36、nd spoke with the belief that talking to eight-year-olds didnt mean he had to sacrifice proper statements or grammars.And he was demanding but he wasnt unreasonable or cruel.He simply felt that no matter what your best was,you should achieve it.As luck would have it,I met him again as my eighth grad
37、e math teacher.I was not,nor ever will be,gifted in math.I remember my struggles in class.“I dont know the answer,” I would say,“I cant do it!”“Perhaps you dont know the answer,”he would say quietly.“Do you think we might figure it out together?How do you know what you can do until you try?”Mr.Myrus
38、 lived around the corner,and I would often stop by to talk while he worked in his garden.I knew there was someone who let me know that if I had really tried,that was enough.“Dont be so hard on yourself,”hed say.“Stop blaming yourself.Did you try your best?Well,then youre not a failure,” he often tol
39、d me these words.Mr.Myrus died in 1978.I had never thought about his death.He was too young.I felt sorry.But when I think about him now,I dont feel so sorry.He taught me to be kind,not only to others,but to myself.He taught me my own value.He taught me about honor,about truth,and about doing my best
40、and that all feelings and beliefs have dignity and deserve respect.And of all the things I know,this I believe:We cant all be “the best”,but we can,each of us,be our best,and I know thats true because Mr. Myrus told me that.24.What can we learn about Mr. Myrus according to the passage?A.He is usuall
41、y hard on the students.B.He is responsible for his students and his teaching.C.He is a person who isnt particular about what he wears.D.He sometimes is cruel and unreasonable to his students.25.What does the underlined word “demanding” in Paragraph 2 most probably mean?A.Strict.B.Serious.C.Critical.
42、D.Careful.26.What can be inferred from Paragraph 3?A.Mr. Myrus thought it very easy to learn math.B.The author preferred other subjects to math.C.The author was ashamed to admit his poor math.D.Mr. Myrus helped the author build up his confidence.27.What can we conclude by reading the passage?A.The a
43、uthor may have become a teacher.B.The author liked to recall his childhood.C.The author believed he would be the best of all.D.The author ended up being a man of self-confidence.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文,叙述了作者从自己的老师Mr. Myrus那里学到了许多信念,最终成了一个有自信心的人。他很感激Mr. Myrus。答案及剖析:24.B推理判断题。根据前两段作者从Mr. Myrus那里学到的信念及作者对他的描述可
44、知,Mr. Myrus是一个对他的学生和教学负责的人。25.A词义猜测题。根据该词后的“but he wasnt unreasonable or cruel”可知,but表示转折,说明他对学生严格,但并不是不合情理或残酷。26.D推理判断题。根据第三段中的“.I would say,I cant do it!Perhaps you dont know the answer,he would say quietly.Do you think we might figure it out together?How do you know what you can do until you try?
45、”可知Mr. Myrus帮助作者建立了自信。27.D推理判断题。根据最后一段中的“And of all the things I know,this I believe:We cant all be the best,but we can,each of us,be our best,and I know thats true because Mr. Myrus told me that.”可知作者成了一个有自信心的人。CPaying a higher price than usual for a ticket to see a film in 3D is the annoyance of m
46、any a cinema-goers life.But there may be a benefit to doing so, as a study has found that 3D films exercise the brain and improve short-term functioning in a similar way to brain-training tests.The research found that people who watched a movie in 3D improved cognitive (认知的) skills, compared to thos
47、e who watched it in 2D.The research was led by neuroscientist(神经学家) Dr.Patrick Fagan from Goldsmiths University in London.More than 100 people took part in the experiment, where participants watched Disney film Big Hero 6 in either standard format or RealD 3D.They also carried out a brain-training-s
48、tyle test before and after seeing a section from the film.The test covered memory, reaction times and cognitive function and the results were compared later.According to the research, which was carried out in partnership with science group Thrill Laboratory, participants experienced a 23 percent inc
49、rease in cognitive processing,as well as an 11 percent increase in reaction times.Dr.Fagan said that the results showed enough of an improvement in brain function to suggest that 3D could play a part in improving brain power in the future.“These findings are more significant than you might think,” h
50、e said.“It is a fact that people are living longer and there is a noticeable decline in cognitive brain function in old age which can worsen future quality of life.There has never been a better time to look at ways to improve brain function.The initial results of this study show that 3D films may po
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384441.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
