2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 1 TEENAGE LIFE单元检测(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT TEENAGE LIFE单元检测含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 LIFE 单元 检测 解析 新人 必修 一册
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二)第一部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。ATeens For Planet EarthThis is a social networking site for teenagers who want to get involved in protecting our planet.They can connect with other greenminded teens,choose a project or create their own.Teens For P
2、lanet Earth encourages young people to get busy in their own communities.They offer guidance on local projects with categories such as habitats,animals,water and education.Awards are given to active members.MeezAt Meez,teens can create their own avatars(头像),rooms and virtual pets.It is a social comm
3、unity of creative people that combines avatars,virtual worlds and games.Meez offers contests and chat as well as homework help,a fashion central and a writers corner.A chat area for younger teens is available.Other areas are music,geek(极客)central,art and sports.CyberteensCyberteens is another cool s
4、ite that celebrates the teen years.Here teenagers can find community,games,and news.There is a link called creativity where teens can share their poems,stories,photos and artwork.The cool links section offers a huge variety of options to the curious teens.This site also has surveys and helps with jo
5、bs and school work.SS is a resource site for teens and high school students.Its social network has over 900,000 members.Members earn points to win prizes just by browsing and they offer several multiplayer games.Points are used to buy items at auction(拍卖会)S is filled with useful information and arti
6、cles.【语篇解读】本文是一篇应用文。主要介绍了四个在社会生活方面提供给年轻人各种帮助的网站。1What is Teens For Planet Earth aimed to?ASet up a project.BGive awards to teens.CGet young folks busy.DGive advice on local projects.D细节理解题。根据文章第一段“They offer guidance on local projects with categories such as habitats, animals, water and education. A
7、wards are given to active members.”他们为当地项目提供指导,包括栖息地、动物、水和教育。奖励给积极的成员。可知,他们给当地项目提供建议,故选D。2What makes S special among these websites?AIt has the most members.BTeens can read articles on it.CIt offers help on school work.DTeens can buy things on it.D细节理解题。根据文章第四段“Members earn points to win prizes just
8、 by browsing and they offer several multiplayer games. Points are used to buy items at auction(拍卖会)”会员只要浏览网页就可以获得积分赢取奖品,而且他们还提供多种多人游戏。积分可以用来在拍卖会购买物品。在这些网站中,S特别之处在于青少年可以在上面买东西。故选D。3What can we infer about the websites mentioned in the text?AThey provide game platforms.BThey benefit teens in their soc
9、ial life.CThey award outstanding teens.DThey offer various study guidance.B推理判断题。根据文章每段的第一句可知这四个都是关于青少年的网站。结合文章主题,可以推断这四个网站使青少年在社交生活中受益。故选B。BA while back I caught a news report on something called couchsurfing and the net work of trusting souls who make this phenomenon possible. They offer to put up
10、 travelers free of charge and help them on their ways. At first, it sounded unbelievable. I mean, inviting strangers into ones home for one or two nights? Give me a break.However, I was intrigued. I decided to investigate. The only way to truly learn about this phenomenon was to dive in. So I planne
11、d a trip to Finland, a country Ive always wanted to explore. I would couchsurf at every stop there.If ever any anxiety existed when stepping into the unknown, it disappeared when my first host met me at the train station. Ari looked like my idea of a typical Finn: tall and blueeyed. Finns were also
12、supposed to be famously reserved(寡言少语的). Ari was anything but. He was a live wire, giving me an enthusiastic welcome and hiking with me to his apartment, where he showed me the sleeping sofa, served me tea and engaged me in warm conversations. He also handed me a key to come and go as I pleased.If t
13、his was what couchsurfing was all abouttrust and friendshipthen I had gotten off to a good start. As I boarded my next train to continue my journey I began to think about this couchsurfing idea. What urged these people to open their homes to strangers? I concluded that there was a desire to lend a h
14、and to likeminded folks who might enrich their own lives.Seven cities in 14 days. Seven hosts. Seven new friends. If couchsurfing taught me anything, its this: Most people are good and generous. Where will couchsurfing take me next? Who knows? But I cant wait to find out.【语篇解读】本文为一篇记叙文。记叙了我在探索“沙发冲浪”
15、时获得了友情和信任。4What does the underlined word in the second paragraph mean?ARelaxed.BDisgusted.CInterested.DEmbarrassed.C词义猜测题。根据画线后一句“I decided to investigate.”,推断出作者应该对沙发冲浪很感兴趣,才会决定去调查,所以 “intrigued”与“interested”具有相同含义。故选C。5What can we know about Ari?AHe was reserved like most Finns.BHe talked less but
16、 he was friendly.CHe treated the author as a friend.DHe saw off the author at the train station.C推理判断题。根据第三段“He was a live wire, giving me an enthusiastic welcome and hiking with me to his apartment, where he showed me the sleeping sofa, served me tea and engaged me in warm conversations. He also ha
17、nded me a key to come and go as I pleased.”可知,作者认为作者和Ari已经有了信任与友谊,Ari把作者当作朋友。故选C。6Why did people offer couchsurfing to strangers?ATo take an adventure with strangers.BTo exchange houses for a short time.CTo learn more about others family lives.DTo enrich their own lives by helping others.D细节理解题。根据倒数
18、第二段“What urged these people to open their homes to strangers? I concluded that there was a desire to lend a hand to likeminded folks who might enrich their own lives.”作者得出结论向陌生人提供“沙发冲浪”是为了通过帮助别人来丰富自己的生活。故选D。7What can be the suitable title for the text?ATravel on Trust and CouchesBA Free Travel in Fi
19、nlandCExperiences in Strangers HousesDA Plan for CouchsurfingA标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了作者从初步了解到亲身体验“沙发冲浪”这种旅游模式在旅游时,由一个陌生的当地人提供免费吃住并担当导游,基于相互信任共同趣味建立起来的一种旅游模式,再到得出感悟的全过程。全文围绕两个关键词couch和travel展开,故选A。CMy son was entering Grade 1. He was a bit nervous because he knew his best friend would not be in his new
20、class. I explained to him that even though his best friend would not be in his class, he would still have some of his old classmates.On the first day of school when the class list was posted, I was shocked! My son had zero former classmates in his class. None. Not one.How could this happen?I asked m
21、y friend who works with the HamiltonWentworth District School Board. She explained, “Many largely populated schools often shuffle ( 弄 混 ) the kids around each year to encourage new friendships.”If schools are actively trying to place two best friends in different classes simply to shake things up, I
22、 think it is a blunder.I was lucky enough to attend the same primary school all the way through. It was a small class and our group of students moved through each grade together. We felt like brothers and sisters. It was wonderful.While it may be good to shake things up a bit in the older grades, it
23、 seems almost cruel to separate good friends in the younger grades without good cause.One mom named Karen says that her son is always starting a new grade without any close friends. At first, she thought it was a good idea. Then she realized one thingher son does not have a“best friend”,which makes
24、her pretty worried. In fact, she thinks that he does not have any close friends because his classmates are always changing.Part of a schools responsibility is to provide a safe and comfortable space for children to learn and grow. If that environment is always changingcausing terrible resultsperhaps
25、 it is time to rethink this practice.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者以儿子上一年级所在班里没有一个好朋友和老同学的故事,探讨了学校对孩子们熟悉的朋友和同学分到不同的班级的做法是错误的,不利于孩子的成长。8How did the author bring up the topic?ABy telling a story.BBy using other peoples words.CBy making comparisons.DBy showing research findings.A细节理解题。根据第一段“My son was entering Gr
26、ade 1. He was a bit nervous because he knew his best friend would not be in his new class. I explained to him that even though his best friend would not be in his class, he would still have some of his old classmates.”可知,作者以自己儿子班级里既没有自己的好朋友也没有老同学这个故事为例,提出本文的话题,他认为学校不应该这样做,故A项符合题意,故选A项。9What does the
27、 underlined word “blunder” in Paragraph 5 probably mean?AProgress.BReason.CMistake.DFailure.C词义猜测题。结合下文第七段“it seems almost cruel to separate good friends in the younger grades without good cause”,以及本文最后“perhaps it is time to rethink this practice”可知,如果学校积极尝试把两个最好的朋友安排在不同的班级,只是为了让事情发生变化,我认为这是一个错误,由此推
28、知,画线词所在句句意为“我认为这是一个错误”, 即画线词与C选项“Mistake ”意思接近。故选C项。10Why did the author mention her own primary school experience?ATo prove that smaller classes are better.BTo discuss the importance of good friends.CTo explain how friendships are developed at school.DTo show the advantage of having familiar classm
29、ates.D推理判断题。根据第六段“It was a small class and our group of students moved through each grade together. We felt like brothers and sisters. It was wonderful”和最后一段“Part of a schools responsibility is to provide a safe and comfortable space for children to learn and grow.” 可知,作者上小学时与他班级的同学一直在同一个班集体里,同学们之间互
30、相熟悉(familiar)。他认为,在熟悉的班集体里,能让孩子有安全感,有利于他们的成长。 因此D选项符合推测,故选D项。11Whats Karens attitude toward the practice of her sons school?AShe supports it.BShe is against it.CShe isnt interested in it.DShe is uncertain about it.B推理判断题。根据最后一段“Part of a schools responsibility is to provide a safe and comfortable sp
31、ace for children to learn and grow. If that environment is always changingcausing terrible resultsperhaps it is time to rethink this practice(学校的责任之一是为孩子们提供一个安全舒适的学习和成长空间。如果环境总是在变化,导致可怕的结果,也许是时候重新考虑这种做法了)”,由此判断出她对儿子所在学校的做法持反对的态度,因此B项符合题意,故选B项。DRoughly the size of a soda can, sitting on a bookshelf,
32、a relatively harmless device may be turning friends away from your home. The elephant in your living room is your Internetconnected camera, a device people are increasingly using for peace of mind in their homes. But few stop to think about the effect these devices may have on house guests. Should y
33、ou tell your friends, for instance, that theyre being recorded while you all watch the big game together?“Its certainly new territory (领地), especially as home security cameras become easier to fix,” says Lizzie Post, president of the Emily Post Institute, Americas distinguished manners advisors. “I
34、think it will be very interesting to see what manners appear in terms of whether you tell people you have a camera or not, and whether guests have a right to ask that it be turned off, if its not a security issue.” Post wants to make clear that shes not talking about legal rights, but rather persona
35、l preference.When it comes to security cameras, Post says its a hosts responsibility to make sure guests feel comfortable within their home. If the host casually acknowledges that there is a camera in the room by telling a story about, it that may be enough to provide an opening for a guest to say i
36、f they are uncomfortable.However, if a contractor (合约工) is working in your home, you dont need to tell them that there are cameras watching. Then again, the camera can also work in contractors favor. “If anything does go wrong while theyre in the house, they dont want to be blamed for it,” she says.
37、 “In fact, the camera could be the thing that proves that they didnt steal the DS| 20, or knock the vase off the table.”【语篇解读】本文是一篇议论文。文章介绍了美国很多家庭安装安全摄像头这一现象,美国著名的礼仪顾问齐波斯特分析了安全摄像头对客人的影响。12What is Lizzie Post mainly discussing about the use of home security cameras?ALegal rights.BMoral issues.CThe po
38、ssible impact on health.DLikes and dislikes of individuals.D细节理解题。根据第二段中的“Post wants to make clear that shes not talking about legal rights, but rather personal preference.”可知,波斯特想表明,她谈论的不是法律权利,而是个人偏好。由此可知,波斯特主要讨论的是使用家庭安全摄像头是人们的个人喜恶,故D项正确。13According to Post, what is a hosts responsibility concernin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384615.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
