2021-2022学年新教材高中英语 Unit 2 Exploring English单元综合检测(含解析)外研版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Exploring English单元综合检测含解析外研版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 English 单元 综合 检测 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Exploring English单元综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AIf you have a chance to go to Finland,you will probably be surprised to find how “foolish” the Finnish people are.Take the taxi drivers for example.Taxis in Finland are mostly highclass Benz with a fare of two US dollars a kilometre.You c
2、an go anywhere in one,tell the driver to drop you at any place,saying that you have some business to attend to,and then walk off without paying your fare.The driver would not show the least sign of anxiety.The dining rooms in all big hotels not only serve their guests,but also serve outside diners.H
3、otel guests have their meals free,so they naturally go to the free dining rooms to have their meals.The most they would do to show their good faith is to wave their registration(注册)cards to the waiter.With such a loose check,you can easily use any old registration card to take a couple of friends to
4、 dine free of charge.The Finnish workers are paid by the hour.They will work on their own as soon as they have agreed with the boss on the rate.From then on,they just say how many hours they have worked and they will be paid accordingly.With so many loopholes (漏洞)in everyday life,surely Finland must
5、 be a heaven to those who love to take “petty advantages”But the strange thing is,all the taxi passengers would always come back to pay their fares after they have attended to their business;not a single outsider has ever been found in the free hotel dining rooms.And workers always give an honest ac
6、count of the exact hours they put in.As the Finnishes always act on good faith in everything they do,living in such a society has turned everyone into a real “gentleman”In a society of such high moral practice,what need is there for people to be on guard against others?【语篇解读】本文是一篇说明文。在作者眼中,芬兰人的“愚蠢”随
7、处可见,可高度文明的芬兰人却很自律,谁也不会占小便宜。1While taking a taxi in Finland,_Aa passenger can go anywhere without having to pay the driverBa passenger pays two US dollars for a taxi rideCa passenger can never be refused by the taxi driver wherever he wants to goDa passenger needs to provide a demonstration of good f
8、aith before leaving without payingC细节理解题。由第二段中的“You can go anywhere in one,tell the driver to drop you at any place,saying that you have some business to attend to,and then walk off without paying your fare.The driver would not show the least sign of anxiety.”可知,C项为正确选项。2We know from the passage tha
9、t big hotels in Finland _Aare mostly poorly managedBprovide meals for any dinersCprovide free wine and charge for foodDprovide meals for only those who live in the hotelsB细节理解题。由第三段中的“The dining rooms in all big hotels not only serve their guests,but also serve outside diners.”可知,餐厅除了接待酒店入住的客人,也接待非入
10、住的客人。3Which of the following is NOT true according to the passage?AThe workers in Finland are paid by the hour.BThe workers are always honest with their working hours.CThe workers and their bosses will make an agreement in advance about the pay.DThe bosses in Finland are too busy to check the workin
11、g hours of their employees.D细节理解题。由第四段可知,员工只要告诉老板自己工作的时长,老板就会付相应的酬金。这说明芬兰社会的文明程度很高,彼此信任,不能说明老板太忙而没时间亲自检查员工的工作时间。B(2020浙江台州书生中学高一上第一次月考)There is an old saying that America and Britain are “two nations divided by a common language”No one knows exactly who said this,but it reflects the way many British
12、 people feel about American English.But are American and British English really so different?VocabularyThe most obvious difference between American and British English is vocabulary.There are hundreds of everyday words that are different.For example,Americans go on vacation while British people go o
13、n holiday;New Yorkers live in apartments while Londoners live in flats.There are far more examples than we can talk about here.Fortunately,most Americans and British people can usually guess the meaning through the context of a sentence.Past Tense VerbsYoull also find some differences in past forms
14、of irregular verbs.The past tense of “learn” in American English is “learned”British English has the option of “learned” or “learnt”The same rule applies to “dreamed” and “dreamt”,“burned” and “burnt”,and “leaned” and “leant”Americans tend to use the ed ending; British people tend to use the t endin
15、g.SpellingThere are hundreds of slight spelling differences between British and American English.Noah Webster,an author,politician and teacher,made an effort to reform English spelling in the late 1700s.Webster wanted to spell words the way they sounded.You can see Websters legacy in the American sp
16、elling of words like color ( from colour),honor (from honour),and labor (from labour).Not So Different After AllBritish and American English have far more similarities than differences.With the exception of some regional dialects,most British people and Americans can understand each other without to
17、o much difficulty.They watch each others TV shows,sing each others songs and read each others books.They even make fun of each others accents (口音).【语篇解读】本文介绍了英式英语和美式英语的不同之处:词汇、动词过去式、拼写。尽管有不同,但这并不影响两国人的交流。4Which of the following is a group of American words?AVacation;holiday. BApartment;flat.CVacatio
18、n;apartment. DHoliday;flat.C细节理解题。根据第二段中“For example,Americans go on vacation while British people go on holiday;New Yorkers live in apartments while Londoners live in flats.”可知,vacation和apartment都是美国人用的词汇,故选C项。5The underlined word “option” in Paragraph 3 can be replaced by _Achoice BchangeCstructur
19、e DuseA词义猜测题。根据画线词后面的“learned”or“learnt”可知,关于learn的过去式英国人可以写learned也可以写learnt,即他们可以在这两种写法中任选一个。由此可以推测出画线词的意思是“选择”,故选A项。6What do we know about British and American English from the last paragraph?AThey both have some strange words.BThey are affecting people using them.CThey connect people of the two
20、countries.DTheir differences have little effect on communication.D细节理解题。根据最后一段中“British and American English have far more similarities than differences.With the exception of some regional dialects,most British people and Americans can understand each other without too much difficulty.”可知,英式英语和美式英语的
21、相似之处远多于不同之处,除了一些方言,大多数英国人和美国人之间的交流是没有困难的。也就是说,这两种英语的不同几乎不影响人们的交流,故选D项。7What can be the best title for the text?AWays to Tell British English from AmericanEnglishBDifferences Between British and American EnglishCDevelopment of British and American EnglishDDifficulty for British People and Americans t
22、oUnderstand Each OtherB标题归纳题。本文主要介绍英式英语和美式英语的不同之处,选项B.Differences between British and American English.(英式英语和美式英语之间的不同之处)可以作为本文标题。故选B项。CTeens and younger children are reading a lot less for fun,according to a Common Sense Media report published Monday.While the decline over the past decade is steep
23、for teen readers,some data in the report shows that reading remains a big part of many childrens lives,and indicates how parents might help encourage more reading.According to the reports key findings,“the proportion (比例)who say they hardly ever read for fun has gone from 8 percent of 13yearolds and
24、 9 percent of 17yearolds in 1984 to 22 percent and 27 percent respectively today.”The report data shows that pleasure reading levels for younger children,ages 28,remain largely the same.But the amount of time spent in reading each session has declined,from closer to an hour or more to closer to a ha
25、lf hour per session.When it comes to technology and reading,the report does little to counsel (建议)parents looking for data about the effect of ereaders and tablets on reading.It does point out that many parents still limit electronic reading,mainly due to concerns about increased screen time.The mos
26、t hopeful data shared in the report shows clear evidence of parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading.Data shows that kids and teens who do read frequently,compared to infrequent readers,have more books in the home,more books purchased for them,parents
27、who read more often,and parents who set aside time for them to read.As the end of school approaches,and school vacation reading lists loom(逼近)ahead,parents might take this chance to step in and make their own summer reading list and plan a family trip to the library or bookstore.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章介绍了
28、Common Sense Media(常识媒体)的一个研究报告。报告内容是有关儿童阅读习惯的。该报告表明家长的示范引领对于儿童阅读习惯的培养作用非凡。8What is the Common Sense Media report probably about?AChildrens reading habits.BQuality of childrens books.CChildrens afterclass activities.DParentchild relationships.A主旨大意题。全文贯穿的一个重要线索词是report,这个report就是Common Sense Media发布
29、的,因此从第一段便可得出答案,常识媒体的报告内容是有关儿童阅读习惯方面的。故选A项。9Where can you find the data that best supports “children are reading a lot less for fun”?AIn Paragraph 2. BIn Paragraph 3.CIn Paragraph 4. DIn Paragraph 5.B推理判断题。第一段提出“儿童更少地为了乐趣而阅读”,第三段利用了一些数据来支持这一论点。故选B项。10Why do many parents limit electronic reading?AEboo
30、ks are of poor quality.BIt could be a waste of time.CIt may harm childrens health.DEreaders are expensive.C细节理解题。根据第五段最后一句中的“mainly due to concerns about increased screen time”可以推出,家长限制孩子电子阅读的原因是担心孩子使用电子产品的时间增加,会对健康造成危害。故选C项。11How should parents encourage their children to read more?AAct as role mod
31、els for them.BAsk them to write book reports.CSet up reading groups for them.DTalk with their reading class teachers.A推理判断题。根据第六段第一句“The most hopeful data shared in the report shows clear evidence of parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading.”可知,家长应该起模范
32、带头作用,引导孩子多阅读。故选A项。DIt is said that many brain training products is able to keep us mentally fit.Some products even claim that brain training can prevent dementia (痴呆)in old age.Many such products are only moneymaking rubbish.Also,there is no scientific proof that games or other brain exercises can h
33、ave this effect.That is what the German Institute for Quality and Efficiency in Health Care (IQWiG)pointed out.As we get older,our thinking gets slower and it is harder for us to learn new things.Many people try to stay mentally fit by,for example,learning a new language or doing crossword puzzles.C
34、omputer games that aim to keep the brain active are also becoming increasingly popular.“Doing exercises like trying to find symbols on a computer screen as fast as possible can actually improve your reaction time,” explains Professor Peter Sawicki,the Institutes Director.“But scientific studies have
35、 shown that brain training only leads to an improvement in one aspect that it is aimed at.So if you learn to find symbols quickly,it does not mean that you will be able to improve your memory.”Research has not shown that brain training can keep up or enhance (加强)peoples overall (全面的)mental abilities
36、 as commonly thought.“So there is no need to feel bad if you do not enjoy brain training:there are no health reasons for doing it,” says Sawicki.“But if you think brain training exercises are interesting,you can try out different things.For example,completing the order of letters can improve your lo
37、gic skills.And practicing word association techniques can help you to remember things better.You can do all of these things at home on your own.”【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讲述研究发现大脑训练并不会像人们认为的那样提高人的大脑能力。12What can we learn about the brain training products according to the passage?AThey are expensive.BThey a
38、re effective.CThey are harmful to the brain.DThey are unreliable.D细节理解题。根据第一段的“Many such products are only moneymaking rubbish.Also,there is no scientific proof that games or other brain exercises can have this effect.(很多这样的产品都是只为了赚钱的垃圾。而且,没有科学证据可以证明这些游戏或大脑锻炼有这种功效)”可知,本文作者认为大脑训练产品是不可靠的,因为没有科学证据证明它们有
39、用。They are unreliable(它们不可靠)符合以上说法,故选D项。13According to Peter Sawicki,brain training exercises can _Aonly improve a certain ability of peopleBhelp all people improve their memoryCkeep the brain active for a longer timeDonly improve your reaction timeA细节理解题。根据第二段的“But scientific studies have shown tha
40、t brain training only leads to an improvement in one aspect that it is aimed at.So if you learn to find symbols quickly,it does not mean that you will be able to improve your memory.(但研究表明:大脑训练只能使其所针对的一个方面得到改善,所以,如果你学会了快速寻找图像,这并不意味着你就能提高你的记忆能力)”可知,Peter Sawicki认为大脑训练只能改善人的某一项能力。only improve a certai
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384654.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
