2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 2 Let’s talk teens 单元检测(含解析)译林版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT Lets talk teens 单元检测含解析译林版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 Let 单元 检测 解析 译林版 必修
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解 (共15小题;每小题2.5分;满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ABooks cant stop a global pandemic.But,for a short while,they can let us forget the world around us and transport us to different places,allowing us to travel in spirit.Here are some picks for this month:Rohinto
2、n Mistry:A Fine BalanceMistrys novel focuses on the lives of four central characters whose lives are on a downward spiral,from poverty to outright destitution and,ultimately,death.Mistry does not whitewash the reality of urban poverty in India.But as readers,we become absorbed in his characters live
3、s we hope with them,we fear for them and,at the end,we cry for them.Elena Ferrante:My Brilliant FriendElena Ferrantes novels take us straight to the Italian city of Napoli Starting with My Brilliant Friend,the four novels chart the intensive relationship between two girl,Elena Greco (Len) and Raffae
4、lla Cerullo(Lila) who grow up in a poor neighborhood in the 1950s.Reading Ferrantes description calls forth images of Napoli and makes us feel like we are standing in the Piazza del Plebiscito.We can feel,hear and smell Napoli around us.Patrick Modiano:The Search WarrantThe Search Warrant pieces tog
5、ether the reallife story of Dora Bruder,a young Jewish girl who went missing in Paris in December 1941.Modiano attempts to retrace Doras movements across Paris and his book is full of evocative descriptions of quiet squares and streets.By tracing Doras possible steps,Modiano evocatively recreates th
6、e twilight atmosphere of Paris under occupation.Kazuo Ishiguro:The Remains of the DayThe Remains of the Day tells the story of Stevens,the aged butler of Darlington Hall,and his ill judged life choices that saw him being involved with British fascism in the interwar years.This allusion to British fa
7、scism in particular is something that makes this novel stand out;it is a subject matter not often discussed or even taught.【语篇解读】本文是一篇应用文。书籍不能阻止全球性的流行病。但是,在短时间内,它们可以让我们忘记周围的世界,把我们带到不同的地方,让我们在精神上旅行。文章主要介绍了四本书的相关信息。1Which book is set in India?AA Fine Balance.BMy Brilliant Friend.CThe Search Warrant.DT
8、he Remains of the Day.A细节理解题。根据第三段中的“Mistry does not whitewash the reality of urban poverty in India.”可知Mistry并没有掩饰印度城市贫困的现实。由此可知,A Fine Balance是以印度为背景的。故选A。2What do My Brilliant Friend and The Search Warrant have in common?ABoth novels tell real life stories.BBoth novels take place in Italy.CBoth a
9、re related to interpersonal relationship.DBoth give a vivid description of the surroundings.D细节理解题。根据第五段中的“Reading Ferrantes description calls forth images of .We can feel,hear and smell Napoli around us.(读到Ferrante的描述,我们会联想起那不勒斯的景象,感觉自己仿佛站在了Piazza del Plebiscito广场上。我们可以感受到,听到,闻到那不勒斯的味道)”以及倒数第四段中的“M
10、odiano attempts to retrace Doras movements across Paris and his book is full of evocative descriptions of quiet squares and streets.( Modiano试图追溯Dora在巴黎的活动,他的书中充满了对宁静广场和街道的令人回味的描述)”可知,My Brilliant Friend与The Search Warrant二者的共同点是两者都生动地描述了环境。故选D。3What is special about The Remains of the Day?AIts movi
11、ng story.BIts miserable character.CIts rarely mentioned subject.DIts skillful techniques of description.C细节理解题。根据最后一段“This allusion to British fascism in particular is .it is a subject matter not often discussed or even taught.”可知,尤其是对英国法西斯主义的提及使这部小说脱颖而出;这是一个很少被讨论甚至被教授的主题。由此可知,The Remains of the Day
12、的特别之处在于它有很少被提及的主题。故选C。BFor the brave in the armed forces,being sent away from home for months at a time is just part of the duty.However,its never an easy one to perform especially for those with children.So when I found out I was going to be stationed in South Korea for a year,I was nervous about h
13、ow my five children,particularly my eldest daughter Abigail,would take the news since it meant I wouldnt be home to see her graduate from high school.Incredibly,Abigail told me not to worry and even suggested we live stream the event among family members when I leaked the news.“Weve been lucky you h
14、avent had to be sent abroad yet.Anyway we can get connected through the Internet.See me on your phone on my spot,” Abigail said.She stepped into many of my roles when I was gone.I wanted to find a way to thank her and show her how proud I was of her.I started planning the special surprise when my re
15、quest to return home a few weeks early to attend Abigails graduation ceremony was approved.When my time in South Korea finally came to an end,I flew home,rented a car,and stayed in a hotel.And on Abigails graduation day,I hid in an office behind the stage waiting until I heard my daughters name call
16、ed.I just kept thinking “Dont cry.Dont trip in your heels.Dont fall over.”At last!Abigail was up on stage.I slipped up behind her,whispered in her ear,and around she turned!“I was just thinking,like,You arent supposed to be here.What?What?How?It was the biggest shock.Im pretty sure my dad made peopl
17、e he didnt even know cry.Emotional for everyone,”Abigail cried.You know what followed:embraces,kisses,tears,laughs,flowers,wishes.;arent these what a family has in store?【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者在得知要离家执勤后,担心孩子们尤其是大女儿接受不了这个消息,因为这意味着作者不能参加大女儿的毕业典礼。但是,他却得到了孩子的理解和家人的支持。最后在得到允许后及时赶到大女儿的毕业典礼,给了她一个惊喜。4What worried
18、 the author most?AHis duty in South Korea.BHis five childrens safety.CHis eldest daughters study.DHis absence from a big event.D细节理解题。根据第一段最后一句“I was nervous about how my five children,particularly my eldest daughter Abigail,would take the news since it meant I wouldnt be home to see her graduate fr
19、om high school.”可知,作者担心他不能参加大女儿的高中毕业典礼。毕业典礼是一个大事件。5What is the probable meaning of the underlined phrase “live stream”?APlan.BCelebrate.CPrepare.DBroadcast.D词义猜测题。根据第二段中的“Anyway we can get connected through the Internet.See me on your phone on my spot”可知,不管怎样作者可以通过网络观看女儿的毕业典礼。由此可猜测,live stream意思是“视频
20、直播”,与broadcast意义相近。6How did Abigail feel when meeting her father?AEmbarrassed.BOverjoyed.CNervous.DSatisfied.B推理判断题。根据倒数第二段中的“What?What?How?”和“It was the biggest shock.Im pretty sure my dad made people he didnt even know cry.Emotional for everyone”可知,女儿见到作者时非常兴奋。故选B。7What does the author mainly inte
21、nd to express by telling the story?AA soldiers personal sacrifice.BA fathers love for his family.CThe meaning of family bond.DThe way to plan a big surprise.C写作意图题。通读全文并根据文章最后一段可知,作者想通过这个故事来表达亲情的意义。COn February 6,2020,American astronaut Christina Koch arrived back on Earth after 328 days in space.He
22、r time in space is just one of the records set by herself.Thats the longest spaceflight ever made by a woman,and just one of the many things Ms.Koch achieved in space.Ms.Koch took off from Earth for the International Space Station (ISS) on March 12,2019.While in space,she made 5,248 trips around the
23、 Earth,travelling 2,237 million kilometres,which is roughly the same as 291 trips to the Moon and back.During her 11 months on the ISS,Ms.Koch took part in six spacewalks,spending over 42 hours in all outside the station.In October of 2019,Ms.Koch led the first ever allfemale spacewalk with Jessica
24、Meir.But for most astronauts,space travel isnt about setting records.Its about doing science.Ms.Koch took part in a wide variety of special experiments,including studying how crystals (晶体) grow in space,how atoms (原子) behave in extreme cold and learning more about growing plants in low gravity.Growi
25、ng plants in space could be an important way to provide food on future trips.She also tested a new way of separating liquids from gases.This experiment could lead to simple methods of cleaning water and air in space,which could be very important for future space travel.Ms.Koch isnt just a scientist
26、and an astronaut.She is also being studied.Shes part of a NASA program studying how astronauts are affected by being in space for long periods of time.Her trip was only 12 days shorter than the American record set by Scott Kelly in 2016.As they did with Mr.Kelly,NASA scientists are looking carefully
27、 at ways Ms.Kochs body has been affected by her time in space.That research is important for the longer space trips NASA hopes to make in the future,such as for a base on the moon or a trip to Mars.【语篇解读】本文是一篇新闻报道。主要介绍了美国宇航员Koch女士做了创记录的太空飞行之后返回了地球,以及她为太空飞行所做出的巨大贡献。8Which of the following is an achie
28、vement Ms.Koch has made?AMaking the longest spaceflight by herself.BLeading the first womenonly spacewalk.CCleaning water and air successfully in space.DStaying outside the ISS continuously for 42 hours.B细节理解题。根据第二段中的“In October of 2019,Ms.Koch led the first ever allfemale spacewalk with Jessica Mei
29、r.”可知,在2019年10月, Koch女士与Jessica Meir 一起领导了第一次只有女性的太空旅行。故选B。9What does the author want to tell us with so many detailed figures in Paragraph 2?AKoch made historic breakthroughs in space.BKoch went through a lifethreatening space trip.CKoch completed admirable tasks in the space travel.DKoch is the mo
30、st experienced astronaut in NASA.C推理判断题。根据第一段最后一句“Thats the longest spaceflight ever made by a woman,and just one of the many things Ms.Koch achieved in space.”可知,这次最长时间的太空旅行只是Koch女士在太空中完成的任务之一。然后在接下来的第二段就用大量的数字列举了她在太空旅行中完成了很多令人敬佩的任务。故选C。10Which statement agrees with the text?AAstronauts are competi
31、ng to set new records.BKochs team produced their own food in space.CNASA has founded a scientific base on the moon.DKochs research is significant for space exploration.D推理判断题。根据第三段中的“This experiment could lead to simple methods of cleaning water and air in space,which could be very important for fut
32、ure space travel.”可知,Koch女士的实验可以导致一种简单的清洗太空中的水和空气的方法,所以她的研究对于未来的空间探索具有重要意义。故选D。11What can be the best title for the text?ARecordSetting Astronaut Koch Returns to EarthBUS Astronauts Carried out Experiments in SpaceCSpacewalks Have Successfully Been Done on the ISSDNASA Is Studying Astronauts for Lon
33、ger Space TripsA标题归纳题。本文主要介绍了美国宇航员Koch女士做了创记录的太空飞行之后返回了地球,以及她为太空飞行所做出的巨大贡献。所以最佳题目:创纪录的宇航员Koch返回地球。故选A。DIt is said that many brain training products is able to keep us mentally fit.Some products even claim that brain training can prevent dementia (痴呆) in old age.Many such products are only moneymakin
34、g rubbish.Also,there is no scientific proof that games or other brain exercises can have this effect.That is what the German Institute for Quality and Efficiency in Health Care (IQWiG) pointed out.As we get older,our thinking gets slower and it is harder for us to learn new things.Many people try to
35、 stay mentally fit by,for example,learning a new language or doing crossword puzzles.Computer games that aim to keep the brain active are also becoming increasingly popular.“Doing exercises like trying to find symbols on a computer screen as fast as possible can actually improve your reaction time,”
36、 explains Professor Peter Sawicki,the Institutes Director.“But scientific studies have shown that brain training only leads to an improvement in one aspect that it is aimed at.So if you learn to find symbols quickly,it does not mean that you will be able to improve your memory.”Research has not show
37、n that brain training can keep up or enhance (加强) peoples overall (全面的) mental abilities as commonly thought.“So there is no need to feel bad if you do not enjoy brain training:there are no health reasons for doing it,” says Sawicki.“But if you think brain training exercises are interesting,you can
38、try out different things.For example,completing the order of letters can improve your logic skills.And practicing word association techniques can help you to remember things better.You can do all of these things at home on your own.”【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讲述研究发现大脑训练并不会像人们认为的那样提高人的大脑能力。12What can we lear
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384681.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
