2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 2 Natural disasters 单元检测(含解析)译林版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT Natural disasters 单元检测含解析译林版必修第三册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 检测 解析 译林版 必修 第三
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分;满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AHaving lived in California until 1970,my family has felt a number of earthquakes.We have been fortunate,however,to have suffered no bodily harm or property damage.There is a website that lists all California earthqu
2、akes recorded from 1769 to the present.The site lists the dates and times as well as the magnitude(震级) and the exact location of any quake that measured more than 6.0.There are only a few quakes that stand out in my memory and,luckily,none is shown in the website.So,my personal experience with earth
3、quakes might be considered insignificant.There are three earthquakes that are difficult to forget.The first one was in 1955 and our oldest daughter was walking with me in our backyard in Redwood City in California.As the shaking became stronger I held her to me with one arm as I held on to one of ou
4、r fruit trees with the other.All three of us (my daughter,I and the tree) shook for two or three minutes that to us felt like hours.The second one was in 1963.Our entire family was visiting Disneyland in Southern California.The earth started to shake just as we were beginning to walk from our hotel
5、toward the famous landmarkMy third experience with an earthquake was a lonely one in California.It was in my sixties and I was alone in an old church.As the building started to shake,I quickly headed for the door to go outside.I remember I said a little prayersomething like,“Help me get out of here
6、in time,Dear Heavenly Father”Minutes later,I was safe outside.【语篇解读】本文为一篇记叙文。作者回忆了自己经历的三次地震。1The author writes the passage mainly to tell us about_Aa new film about an earthquakeBhow to survive an earthquakeChis three earthquake experiencesDhow to save children in an earthquakeC写作意图题。作者主要是向读者介绍了自己经历
7、的三次地震。2The earthquakes the author has experienced_Aall caused bodily harmBare all recorded in a websiteCall measured more than 6.0Dall happened in CaliforniaD细节理解题。根据第三段的“The first one was in 1955.in California.”和第四段的“Our entire family was visiting Disneyland in Southern California.”以及第五段的“My third
8、experience with an earthquake was a lonely one in California.”可知答案。3When the first earthquake happened,the author_Awas staying with his daughterBwas planting fruit treesCheld on to a tree for hoursDwas in a hotelA细节理解题。根据第三段的“All three of us (my daughter,I and the tree)shook for two or three minutes
9、”可知作者和他的女儿共同经历了这场地震。4What does the underlined part “the famous landmark” refer to?AA church.BDisneyland.CA building destroyed by an earthquake.DThe place where the author was born.B推理判断题。根据“Our entire family was visiting Disneyland”可知答案。BThe United States has more tornadoes(龙卷风) than any other count
10、ry in the world.In a normal year there are 800 to 1,000 tornadoes. Most happen in the middle part of the country. Tornadoes form when warm and cool air meet.In the Midwest,the warm air from the Gulf of Mexico often meets the cold air from Canada.The usual tornado season is March through May.Tornadoe
11、s form most often in the afternoon and early evening.There is often no warning of a tornado.People who live in the Midwest know the signs of tornado activity.The sky becomes dark,often a greenish color.Dark clouds appear in the sky and there is often large hail(冰雹)Suddenly,there is a loud sound,like
12、 a train or a jet plane.Sometimes,two,three,five,ten or more tornadoes can form over a large area.This type of tornado activity hit Oklahoma and Kansas in May 1999.The day was stormy,with heavy thunderstorms in the afternoon.As the storms continued,tornadoes began to form.Dozens of tornadoes hit tow
13、ns and neighborhoods in Oklahoma,then in Kansas.Some stayed on the ground for several hours,destroying everything they touched.The tornadoes killed 43 people and injured 600 others.They destroyed thousands of homes and businesses.In some areas,not one home stood.In other areas,the tornadoes destroye
14、d every home on the left side of the street,but didnt touch any homes on the right side.The tornadoes lifted people and cars into the air and then threw them back down to earth.So it is important to know where to hide and how to protect yourself in the face of a tornado.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要就发生在美国的龙卷风
15、进行了简单的介绍。5What can we learn about tornadoes in America?AThey may appear in groups.BThey usually happen in the summer.CThere are more tornadoes in the Eastern states.DThere are more than 1,000 tornadoes every year.A细节理解题。由第二段中的“Sometimes,two,three,five,ten or more tornadoes can form over a large area
16、.”可知,这些龙卷风有可能会成群出现,故选A项。6The tornadoes that hit Oklahoma and Kansas in May 1999_Atook place at the same timeBwere the biggest in historyCcame and went quicklyDbrought death and destructionD细节理解题。由末段中的“destroying everything.killed 43 people and injured 600 others”等可知,D项正确。7What will the author most p
17、robably talk about next?ATornados dangers and warning signs.BHow to stay safe during a tornado.CDifferent kinds of tornadoes.DHow a tornado forms.B推理判断题。由末段中最后的“it is important to know where to hide and how to protect yourself in the face of a tornado”可知,作者接下来很可能谈论在龙卷风来临时如何保护自己,故选B项。CI grew up in a
18、middleclass household in Australia.In terms of safety and standard of living,a comfortable lifestyle is all I ever knew,and as a result,I was not aware just how lucky I was.It was a Monday,and a teacher told us about an oversea mission trip to Cambodia.I had never been overseas before,and I knew abs
19、olutely nothing about Cambodia,but something inside of me knew I needed to go on this trip.I spent the next few months working on $7.25 hourly wage at an awful fast food chain,saving every penny I earned.Just days before the trip was set to depart,I managed to hit my target.I will never forget the m
20、oment I nervously stepped off the plane in Cambodia.I vividly recall the sight of malnourished children begging for money tearing at my heart.I saw what true poverty looked like as we went to hand food packages out at a massive garbage dump in the city,home to thousands of families,many of whom were
21、 forced to seek for food among the rubbish.On the following days,I played with children who,despite living in hard conditions,were overflowing with joy and happiness.I met families who,despite having nothing,were some of the kindest people Id ever met.For the first time,my eyes were opened to the re
22、ality that happiness is not defined by money.People here were rich in relationships and community,and shared with each other the little that they had.Through the trip,I began to see the value of learning from people of other races,cultures and religions.I finally saw that there was a much bigger wor
23、ld outside of my little one,and experienced firsthand the beauty of human diversity.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者在澳大利亚的一个中产阶级家庭长大,过着安逸舒适的生活,而作者不知道这是多么幸运。直到有一天作者的柬埔寨之旅,让她看到了什么是真正的贫穷,也意识到了什么才是真正的幸福。作者从这次旅行中得到的最大好处是她了解了外面的世界。8How did the author react when hearing about the overseas mission trip?AShe considered it
24、a little bit risky.BShe really looked forward to taking it.CShe hesitated in the first place.DShe imagined a lot about Cambodia.B推理判断题。根据第二段中“I had never been overseas before,and I knew absolutely nothing about Cambodia,but something inside of me knew I needed to go on this trip.(我从来没有去过国外,我对柬埔寨一无所知
25、,但内心深处我知道我需要踏上这次旅行。)”可知,当作者听说这次海外宣教之旅时,她真的很期待。故选B。9How did the author feel when she saw the children at first?AUpset.BBored.CMoved.DInspired.A推理判断题。根据第四段“I will never forget the moment I nervously stepped off the plane in Cambodia.I vividly recall the sight of malnourished children begging for money
26、 tearing at my heart.I saw what true poverty looked like as we went to hand food packages out at a massive garbage dump in the city,home to thousands of families,many of whom were forced to seek for food among the rubbish.(我永远不会忘记在柬埔寨紧张地走下飞机的那一刻。我清楚地记得营养不良的孩子乞讨的情景,那情景令我伤心欲绝。我看到了什么是真正的贫穷,当我们在一个巨大的垃圾场
27、去分发食品时,成千上万的家庭,其中许多人被迫在垃圾中寻找食物。)”可知,作者最初看到孩子们时是难过的。故选A。10What did the author think of the locals after getting along with them? AThey considered wealth very important.BThey were poor but had their simple pleasure.CThey struggled very hard to become rich.DThey were really bad at building relationship
28、s.B推理判断题。根据倒数第二段中“For the first time,my eyes were opened to the reality that happiness is not defined by money.People here were rich in relationships and community,and shared with each other the little that they had.(我第一次意识到幸福不是钱能定义的。这里的人们关系很融洽,彼此分享着他们仅有的那点东西。)”可知,与当地人相处之后,作者认为他们很穷,但他们有自己的快乐。故选B。11W
29、hat was the biggest benefit the author got from the trip?AShe got some work experience.BShe learnt to be independent.CShe made friends with some locals.DShe learned about the outside world.D推理判断题。根据最后一段“Through the trip,I began to see the value of learning from people of other races,cultures and rel
30、igions.I finally saw that there was a much bigger world outside of my little one,and experienced firsthand the beauty of human diversity.(通过这次旅行,我开始看到向其他种族、文化和宗教的人学习的价值。我终于发现我的外面有一个更大的世界,并亲身经历了人类多样性的美丽。)”可知,作者从这次旅行中得到的最大好处是“她了解了外面的世界”。故选D。DDo you want to live another 100 years or more?Some experts s
31、ay that scientific advances will one day enable humans to last tens of years beyond what is now seen as the natural limit of the human life span.“I think we are knocking at the door of immortality(永生),”said Michael Zey,a Montclair State University business professor and author of two books on the fu
32、ture.“I think by 2075 we will see it and thats a conservative estimate(保守的估计)”At the conference in San Francisco,Donald Louria,a professor at New Jersey Medical School in Newark said advances in using genes as well as nano technology(纳米技术)make it likely that humans will live in the future beyond wha
33、t has been possible in the past.“There is a great push so that people can live from 120 to 180 years,” he said.“Some have suggested that there is no limit and that people could live to 200 or 300 or 500 years.”However,many scientists who specialize in aging are doubtful about it and say the human bo
34、dy is just not designed to last past about 120 years.Even with healthier lifestyles and less diseases,they say failure of the brain and organs will finally lead all humans to death.Scientists also differ on what kind of life the super aged might live.“It remains to be seen if you pass 120,you know;c
35、ould you be healthy enough to have good quality of life?” said Leonard Poon,director of the University of Georgia Gerontology Centre.“At present people who could get to that point are not in good health at all.”【语篇解读】本文是一篇议论文。文章围绕着“人类寿命能否延长”这一主题,给出了一些科学家和专业人士的正反两种观点。12By saying “we are knocking at t
36、he door of immortality”,what does Michael Zey mean?AThey believe that there is no limit of living.BThey are sure to find the truth about long living.CThey have got some ideas about living forever.DThey are able to make people live past the present life span.C推理判断题。根据第二段引述Michael Zey的话“I think by 207
37、5 we will see it and thats a conservative estimate”并结合第一段内容可知,他要表达的就是科技发展有望使人们延长寿命,与C选项“他们关于永生有了一些想法”符合文意。故选C项。13What is Donald Lourias attitude towards long living?APeople can live from 120 to 180 years.BIt is still doubtful how long humans can live.CThe human body is designed to last past about 12
38、0 years.DIt is possible for humans to live longer in the future.D推理判断题。根据第三段中“Donald Louria,a professor at New Jersey Medical School in Newark said advances in using genes as well as nano technology make it likely that humans will live in the future beyond what has been possible in the past.”可知,Dona
39、ld Louria认为相关技术的发展会使人类寿命延长变为可能,与D选项说法相符。故选D项。14What does the underlined word“it”in Paragraph 4 refers to?AA great push.BThe idea of living from 200 to 300 years.CThe idea of living beyond the present life span.DThe conservative estimate.C代词指代题。根据第四段画线词所在句“However,many scientists who specialize in ag
40、ing are doubtful about it and say the human body is just not designed to last past about 120 years.”可知,这里表达的就是很多科学家认为人类的身体根本不能支持活过120年,其实就是对以Donald Louria为代表的认为人类可以突破自身寿命的自然极限的科学家们的这一观点表示怀疑。故选C项。15What would be the best title for this text?ALiving Longer or NotBScience,Technology and Long LivingCHea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384692.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《同步备课》高中数学(北师大版)必修二课件:第2章 直线与直线的方程 复习课件.ppt
