2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 3 FOOD AND CULTURE检测(含解析)新人教版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT FOOD AND CULTURE检测含解析新人教版选择性必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 CULTURE 检测 解析 新人 选择性
- 资源描述:
-
1、单元加餐练(三).阅读理解“Old wives tales” are beliefs passed down from one generation to another. For example, most of us remember our parents telling us to eat more of certain foods or not to do certain things. Is there any truth in these teachings? Some of them agree with present medical thinking, but others
2、 have not passed the test of time.Did your mother ever tell you to eat carrots because they are good for your eyes? Scientists now report that eating carrots can help prevent a serious eye disease called macular degeneration. Eating just one carrot a day can reduce the possibility of getting this di
3、sease by 40%. Garlic (蒜) is good for you, too. It can kill the type of virus that causes colds.Unfortunately, not all of Moms advice passed the test of medical studies. For example, generations of children have been told not to go swimming within an hour after eating. But research suggests that ther
4、e is no danger in doing so. Do sweets cause tooth problems? Well, yes and no. Sticky sweets made with grains tend to cause more problems than sweets made with simple sugars.Even though science can tell us that some of our traditional beliefs dont hold water, there is still a lot of truth in the old
5、wives tales. After all, much of this knowledge has been accumulated (积累) from thousands of years of experience in family health care. We should respect this body of knowledge even as we search for clear scientific support to prove it true or false.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要讲述了我们大多数人都记得父母告诉过我们要多吃某些食物或者不要去做某些
6、事情。实际上,其中一些告诫是与现在的医学思想相符的,而另外一些却是经不起考验的。1Which of the following is TRUE according to the text?AEating garlic is good for our eyes.BSticky sweets are damaging our teeth.CSwimming after a meal is dangerous.DCarrots prevent people from catching colds.解析:选B细节理解题。由第三段最后一句Sticky sweets made with grains te
7、nd to cause more problems . simple sugars.可以看出,sticky sweets的确对牙齿有害。2The author develops the third paragraph mainly Aby cause and effectBby order in spaceCby order in time Dby examples解析:选D推理判断题。第三段第一句是主题句。接着举了“饭后一小时内游泳”和“吃糖”这两个例子来支持主题句。因此,这一段主要是通过举例来论述的。3The phrase “hold water” in the last paragrap
8、h most probably means “ ”Ato be believable Bto be valuableCto be admirable Dto be suitable解析:选A词义猜测题。根据画线词所在句中的Even though 可知,dont hold water与there is still a lot of truth意义相对立,那么hold water与there is still a lot of truth意义相似,因此A项正确。4What is the authors attitude towards “old wives tales” in the text?A
9、Subjective. BObjective.CDissatisfied. DCurious.解析:选B观点态度题。综合全文,作者既指出了一些传统说法是正确的,又说明了一些传统观念是没有科学依据的。最后一段作者表明了对这些观念的尊重,因此可以看出作者的态度是客观的。.完形填空Teaching your children healthy eating is important so they have a good relationship with food.Children who 1 too much of the wrong types of foods are at 2 risk of
10、 health conditions like fatness, heart disease and cancer.With all the ads for junk food, it can be hard to keep your child eating healthily. 3 , there are ways you can employ to 4 children achieve this goal.Serve your child mainly 5 snacks, such as fruit and vegetables or wholegrain biscuits and ch
11、eese.Keep healthy snacks accessible by placing them on low shelves in the fridge so your children can 6 them when hungry.If you dont 7 your child to eat a particular food, keep it out of the house.She/He cant eat food that isnt 8 Make less unhealthy food something you eat 9 This will limit the 10 of
12、 junk food your child can eat.Dont use junk food as a trading tool. 11 children with junk food or using it to please children to get them to eat healthier foods 12 makes this food more appealing and healthier foods less attractive, so 13 nonfood rewards.Children learn by 14 what you do.In my opinion
13、, if you dont want your child to eat too much junk food, model healthy eating and 15 eating a lot of junk food yourself.Allow children to help pick out new, healthy foods for snacks.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了培养孩子健康饮食的原因和方法。1A.eatBwasteChave Dmake解析:选A根据上文Teaching your children healthy eating is important
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384811.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
