2021-2022学年新教材高中英语 Unit 3 Sports and fitness 单元素养测评(四)(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Sports and fitness 单元素养测评四含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 素养 测评 解析
- 资源描述:
-
1、单元素养测评(四)Unit 3(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M:We already have a sofa.I think its a good one.W:I dont like it.Its brown,but the curtains are green and the floor is light blue.They do
2、nt match well.1.Whats the color of the sofa?A.Green.B.Light blue.C.Brown.答案:CText 2M:I need to take some medicine.I think I got a cold.W:Well,you might want to drink some water first.I havent seen you have anything to drink all day,even while we were having lunch.2.What does the woman advise the man
3、 to do?A.Eat some food.B.Take some medicine.C.Drink some water.答案:CText 3M:Miss Green,Tom cant come to work this afternoon.He was injured in an accident and hes in the hospital now.W:Oh,poor Tom.Lets go and see him when our work is done.3.Where does the conversation take place?A.In an office.B.In To
4、ms home.C.In a hospital.答案:AText 4M:My mothers coming to visit.W:Oh,no! Ive got to get ready! Shes going to tell me that everythings a mess! Lets see.I have to do the laundry,clean the floors,wash the windows,bake some bread and.4.How does the woman sound?A.Nervous.B.Sad.C.Angry.答案:AText 5M:Im so ti
5、red! Ive been up late studying for the physics exam for the last two nights.W:I have,too.We should probably go to bed early tonight,though,since the exam is tomorrow.Its important to get a rest and eat a good breakfast before taking a test.5.What are the speakers mainly discussing?A.Their exam sched
6、ules.B.Their recent sleep habits.C.Their physics exam results.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M:Hi,Nina! Can you tell me about the class trip?I wasnt at school for Mrs Greens
7、 lesson this morning.W:OK,Tom.Well,its to the Science Museum.M:Great! What will we see there?W:Were going to a special exhibition about birds.But there are lots of other things to see too.M:Cool! How much is it?W:The ticket for the exhibition is only three pounds,but we have to pay twelve pounds eac
8、h to include lunch and the bus.M:I see.Thanks.6.Whats the probable relationship between the speakers?A.Classmates.B.Guide and tourist.C.Teacher and student.答案:A7.How much will the man pay for the trip?A.3.B.9.C.15.答案:C听第7段材料,回答第810题。Text 7M:Hi,Cathy.How are you doing?W:Im well,thanks, Paul.How are y
9、ou?M:Im fine.Im just calling to get some directions from the airport for when I come to meet you next week.W:OK,well . when you arrive,there is a taxi stand straight outside.It is probably your best choice in terms of getting to my office from the airport.There is a bus as well which costs you only
10、$5.M:OK,but youd recommend a taxi,would you?W:Yeah.M:OK,and how much do you think that would cost?W:About $20.And it should take you more than 30 minutes to get to the office.M:So I will have plenty of time to make our three-oclock meeting,then.W:Oh,yes.M:Great! Thanks very much.Bye!W:No worries.Loo
11、k forward to seeing you.8.Why does the man call the woman?A.To get some directions to her office.B.To confirm the meeting place.C.To ask her to pick him up.答案:A9.How much does it cost the man by taxi?A.About $5.B.About $20.C.About $30.答案:B10.What time will the speakers have a meeting?A.At 2:30.B.At
12、3:00.C.At 3:30.答案:B听第8段材料,回答第1113题。Text 8W:Well,I see you have got your books,George.But are you reading?Looks like you are just coloring.M:I am marking the important parts of the book.The colors are for different things.W:Like what?M:Main ideas are yellow,important details to remember are pink,and
13、the light green is for difficult ideas.W:This seems like a lot of activities.Arent you wasting your time?M:I dont think so,Mom.Ill read it all tonight,Ill listen to it tomorrow,and then when its time to study,I will already know most of the information.W:In my day,we just read the book and tried to
14、remember the information.M:The teacher told us the importance of active reading and its the best way to learn whatever speed you choose.W:I see.And whats this notebook for?M:Thats for taking notes.W:What kind of things do you write down?M:Sometimes I write a summary.On this page,I write down questio
15、ns.And of course,I have another page where I write down new words.11.What does the woman think George is doing?A.Reading. B.Coloring.C.Writing.答案:B12.Why are some of the texts marked in light green?A.They are difficult.B.They are main ideas.C.They are important details.答案:A13.Why is active reading u
16、seful for George?A.It helps students learn new words.B.It shows students what they already know.C.It helps students learn at their own speed.答案:C听第9段材料,回答第1417题。Text 9M:Excuse me,madam?W:Yes,sir.How can I help you?M:Im a guest in Room 115.I have some free time this afternoon,so I want to go to see a
17、 park,a museum,or something like that.What would you suggest?W:Uh.Central Park on a sunny day like today is nice.M:Central Park? Dont the clubs play baseball there?W:Thats right.In fact,they have a game there at 3:00.If you want to see a museum about natural history,I think American Museum of Natura
18、l History is worth a visit.It is next to the park.M:Great.How do I get there?W:Go north one block and take the subway.Nothing gets you in or out of Central Park faster than it.M:Well,the game starts in one hour,so Id better go now.Thanks for your help.W:Have a good time!14.Where does the conversatio
19、n take place?A.In a park.B.At a hotel.C.In the street.答案:B15.What is the weather like today?A.Sunny.B.Rainy.C.Cloudy.答案:A16.How will the man probably go to Central Park?A.By bus.B.By taxi.C.By subway.答案:C17.What time is it probably now?A.2:00 p.m.B.3:00 p.m.C.4:00 p.m.答案:A听第10段材料,回答第1820题。Text 10 Th
20、is is an announcement from the headmasters office.This is an earthquake safety exercise.I repeat,this is an earthquake safety exercise.Students,please take cover under your desks and use your arms to protect your head.Do not move until your teachers tell you to.Teachers,make sure all classroom doors
21、 are not locked and nothing is blocking the doors.Youll need to make sure that all students are paying attention and doing everything correctly like what weve been practicing.Teachers,please try to keep your students as calm as possible.You can use the yellow radios in your desks to communicate with
22、 me and other teachers if necessary.No one is allowed to leave the classrooms for any reason until the alarm has stopped.Once you hear that the bell has stopped,line up quickly and walk outside to the playground.Make sure that you stay with your class at all times.Once we are all outside, I will mak
23、e another announcement,and we can then return to our normal activities.18.What is happening at the school?A.A fire.B.A safety exercise.C.An earthquake.答案:B19.What should teachers do?A.Set the alarm.B.Keep the students calm.C.Lock all classroom doors.答案:B20.When should students return to their normal
24、 activities?A.Once the bell stops.B.At the end of the day.C.After the second announcement.答案:C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。A(2021宝鸡高一检测)There are few things that will come close to the excitements of white-water rafting(激流皮划艇运动); after all, this sport c
25、an take a turn for the worse if safety measures are ignored.But if its done in place, this can be an adventure like no other.The White Nile, UgandaThe White Nile flows from the rather calm Lake Victoria, but soon bursts into a major force as it runs through Uganda, Tanzania, Rwanda, and Sudan.Raftin
26、g on the river, though, is best enjoyed when youre in Uganda, with rapids touching Class V.And now to the best part - rafting on the White Nile is permitted all year round except in spring, with nine Class V rapids.The Colorado River, ArizonaWhen youre surrounded by beautiful nature, its hard to con
27、centrate on the task at hand.But if your attention is attracted by nature, you will be thrown into the water.This stretch of the Colorado River has what is probably the largest Class V rapid in the United States, which attracts rafting enthusiasts worldwide.In late spring, snow melts from the Rocky
28、Mountains bringing in some Class V rapids.The Zambezi River, ZimbabweAfricas got some big thrills in the Zambezi River.Its full of big Class V rapids.The Batoka Gorge is where the river turns over 23 rapids, going on for a 15-mile stretch below the Victoria Falls.This is best described as the contin
29、ents most thrilling rafting experience all year round except in spring.The Tuolumne River, CaliforniaThe Tuolumne River stretches for a distance of 27 miles, where you can experience some amazing Class V rapids.The river will test your rafting skills as you raft along the course.The best time to be
30、here is in early spring.You can also enjoy the wilderness in Yosemite, a valley in California, America.【语篇概述】这是一篇应用文。文章介绍了四条适合激流皮划艇运动的河流。21.Which of the following can best describe white-water rafting?A.Competitive but easy.B.Popular but dangerous.C.Frightening but worthy.D.Exciting but adventurous.
31、【解析】选D。细节理解题。根据第一段“There are few things that will come close to the excitements of white-water rafting; after all, this sport can take a turn for the worse if safety measures are ignored.(几乎没有什么事情能有激流皮划艇运动的刺激;毕竟,如果忽视安全措施,这项运动可能会变得更糟。)”可知,激流皮划艇运动刺激但充满危险。故选D。22.Which river offers the most thrills in l
32、ate spring?A.The Colorado River.B.The White Nile.C.The Tuolumne River.D.The Zambezi River.【解析】选A。细节理解题。根据The Colorado River, Arizona中 “In late spring, snow melts from the Rocky Mountains bringing in some Class V rapids.(在晚春,落基山脉的雪融化带来了一些V级急流。)”可知,晚春时节,Colorado River最让激流皮划艇运动员兴奋。故选A。23.What do the Co
33、lorado River and the Tuolumne River have in common?A.They cover the same distance.B.They are located in America.C.Only experienced rafters are allowed.D.They are from the Rocky Mountains.【解析】选B。细节理解题。根据The Colorado River, Arizona中“This stretch of the Colorado River has what is probably the largest C
34、lass V rapid in the United States(Colorado River的这一段有着可能是美国最大的V级急流)和The Tuolumne River, California中“You can also enjoy the wilderness in Yosemite, a valley in California, America.(你也可以享受Yosemite的荒野,Yosemite是美国加州的一个山谷。)”可知,the Colorado River 和 the Tuolumne River 都位于美国。故选B。BPeople need to relax and en
35、joy themselves.One way they can have a good time is to watch a baseball game or another sports event.Even thousands of years ago,groups of people gathered to watch skilled athletes.Over 2,000 years ago in Greece,certain days in the year were festival days.These were holidays when people stopped work
36、 and enjoyed themselves.They liked to watch athletes take part in races and other games of skill.The most important festival was held every four years at the town of Olympia.It was held in honour of the Greek god Zeus.For five days,athletes from all parts of the Greek world took part in the Olympic
37、Games.At the Olympic Games,people could watch them box,run,jump and so on.There was a relay race between two teams of men in which a lighted torch(火炬) was passed from runner to runner.The Olympic Games were thought to be so important that cities which were at war with one another had to stop fightin
38、g.People were allowed to travel to the games freely.Thousands of people came to Olympia from cities in Greece and from its colonies(殖民地) in Africa,Asia and Italy.They met as friends to cheer their favourite athletes and to enjoy themselves.【语篇概述】这是一篇记叙文。文章主要介绍了2 000多年前在古希腊的奥林匹亚镇为纪念希腊主神宙斯,每四年举行一次的奥运会
39、的相关知识。奥运会让不同城市的人们因为观看比赛走到一起,成为朋友,为运动员喝彩。24.What happened in Greece over 2,000 years ago?A.People stopped work and enjoyed themselves.B.The cities there were often against one another.C.People watched baseball games.D.People didnt go to any games at all.【解析】选B。细节理解题。根据最后一段的The Olympic Games were thou
40、ght to be so important that cities which were at war with one another had to stop fighting.(奥运会被认为如此重要,以至于相互交战的城市不得不停战。)可知,2 000年前的希腊,城市之间经常处于战争中。B.The cities there were often against one another.(那里的城市常常相互对抗。)符合以上说法,故选B。25.What did people do at the games?A.They fought.B.They just talked to friends.
41、C.They cheered for good athletes.D.They tried to find friends.【解析】选C。细节理解题。根据最后一段最后一句They met as friends to cheer their favourite athletes and to enjoy themselves.可知,他们以朋友的身份相识,一起为最喜欢的运动员喝彩,并享受快乐时光。C.They cheered for good athletes.(他们为优秀的运动员喝彩。)符合以上说法,故选C。26.Greek cities then were fighting so they .
42、A.were weakB.were strongC.couldnt go to other cities freelyD.could see each other【解析】选C。推理判断题。根据最后一段的The Olympic Games were thought to be so important that cities which were at war with one another had to stop fighting.People were allowed to travel to the games freely.( 奥运会被认为如此重要,以至于相互交战的城市不得不停战。人们
43、被允许自由地去看比赛。)可推测,当时处于战争中的城市不能自由地去其他国家。C.couldnt go to other cities freely(不能自由地去其他城市。)符合以上推测,故选C。27.Whats the best title for the story?A.Greece at WarB.Together for the GamesC.Stop FightingD.Sports【解析】选B。标题归纳题。根据文章的主要内容,尤其第一段的Even thousands of years ago,groups of people gathered to watch skilled athl
44、etes(甚至几千年以前,人们也会聚在一起观看技术精湛的运动员。)可知,本文主要讲述了不同城市的人们因为观看比赛走到一起,成为朋友,为运动员喝彩的故事。B.Together for the Games(为了比赛聚在一起)可以作为本文标题,故选B。CMany of us know about Russias Lake Baikal from our textbook, or by listening to Chinese famous song, By the Lake Baikal.But over the years, the worlds deepest freshwater lake h
45、as been in the spotlight for an extreme sport.Each March, about 150 people from around the world sign up for the Baikal Ice Marathon.The 26-mile(41.84 kilometers)journey starts on the lakes eastern shore.In March, the ice is a meter thick and iron-hard.Runners cross this frozen surface, finishing on
46、 the western side of the lake.Its believed that Lake Baikals beauty is incomparable.Known as the “blue eye of Siberia”, Lake Baikal has particularly clear waters.This means that its ice is almost perfectly transparent(透明的).Seen from above, a runner on the ice looks as if he or she were jogging throu
47、gh space.The scenery might be beautiful, but strong winds blast(侵袭)across the lake and frostbite can occur within half an hour.Runners say the cold climate is what draws them and that running in such condition is a test of their limits.“When you are in such an environment, you dont have cars around
48、and dont have the noise around.I think these extreme races push you to be alone” Alicia Badalona, a 64-year-old runner from the US said.The place offers some strange and unique characteristics for this marathon. The finishing line is visible(可见的)from the start, but the endless white offers no progre
49、ss markers.Tourists crowding the ice are mostly addicted to snapping selfies(自拍)and just ignore the runners.For runners, the absence of spectators(观众)makes the race more challenging, because its lonely.They must fight with themselves.“You are alone on Baikal.It is your race.You are alone with yourse
50、lf.All you need to do is to defeat yourself.” Veronique Messina,a French runner, told the Telegraph.【语篇概述】这是一篇说明文。文章主要介绍俄罗斯贝加尔湖上举行的冰上马拉松比赛,并从比赛的环境、参赛者和观众分别进行介绍。作者指出参加比赛是需要独处并且战胜自己的。28.What has kept Lake Baikal being a focus over the years?A.A famous Chinese song.B.A popular song in Russia.C.The Baik
51、al ice marathon.D.The coldness of Lake Baikal.【解析】选C。细节理解题。文中第一段最后一句话提出“But over the years, the worlds deepest freshwater lake has been in the spotlight for an extreme sport.”但是贝加尔湖在过去这些年里,作为世界最深淡水湖一直因为一项极限运动而受到关注。接着第二段就介绍了这项运动“Each March, about 150 people from around the world sign up for the Baika
52、l Ice Marathon.”每年三月,有来自全世界的大约150人来报名参加贝加尔湖冰上马拉松比赛,由此可知,让贝加尔湖成为焦点的是这个冰上马拉松比赛。故选C。29.What does the underlined word “This” in Paragraph 3 refer to?A.The fact that the waters of Lake Baikal are clear.B.The belief that Lake Baikal is known for its waters.C.The reason why Lake Baikal is popular with runn
53、ers.D.The popularity that clear waters in Lake Baikal enjoy.【解析】选A。词义猜测题。This前面是“Lake Baikal has particularly clear waters.”贝加尔湖湖水特别清澈干净,正是因为湖水的清澈干净使得湖上的冰看起来几乎是完全透明的,由此可知,This是指代前面贝尔加湖水特别清澈干净这件事的。故选A。30.Why do runners sign up for the Baikal Ice Marathon?A.They prefer to get close to nature.B.They li
54、ke competition with others.C.They want to draw much attention.D.They intend to test their own limits.【解析】选D。细节理解题。由文中第四段“Runners say the cold climate is what draws them and that running in such condition is a test of their limits.”可知,参加比赛的跑步者都说寒冷的气候吸引了他们,同时在这样条件下跑步,对他们来说是对他们极限的考验,由此可知,参加贝加尔湖冰上马拉松比赛的
55、人是为了挑战他们自己的极限。故选D。31.Why is Veronique Messina mentioned at last?A.To prove the power of the runners for the Baikal Ice Marathon.B.To show that runners must fight against themselves in the marathon.C.To explain that independence is important for marathon runners.D.To show the necessity of paying atte
56、ntion to marathon runners.【解析】选B。推理判断题。在最后一段第一句话“For runners, the absence of spectators makes the race more challenging, because its lonely.They must fight with themselves.”首先提出了,对于参赛者,没有观众,让这个比赛更具有挑战性,因为这是会让参赛者感到是在独自比赛,他们必须挑战自己,紧接着就又提到了Veronique Messina和他所说的话“You are alone on Baikal.It is your race
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384842.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
八年级语文下册 第六单元 22《礼记》二则教学课件 新人教版.pptx
