2021-2022学年新教材高中英语 Unit 4 Breaking boundaries 单元素养评价(含解析)外研版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Breaking boundaries 单元素养评价含解析外研版选择性必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 素养 评价 解析
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(四)Unit 4(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Did you turn the dryer off? My clothes werent dry yet. W: No, I didnt. Maybe the power went out. M: Yeah, the refrigerator isnt worki
2、ng, so I bet youre right. Oh, well, I guess Ill just have to go to put on a dirty shirt. 1. What will the man probably do next? A. Put on a shirt. B. Turn the dryer off. C. Fix the refrigerator. 答案: AText 2M: What are you eating? W: Some cheesecake Brian picked up at the bakery. Do you want a slice?
3、 M: No, thanks. I had some cherry pie after lunch, so I dont need any more dessert today. W: Suit yourself. This cake is amazing. 2. What did the man do today? A. He ate some pie. B. He went to the bakery. C. He forgot to bring dessert. 答案: AText 3W: Jason, you are recovering so quickly. You look mu
4、ch better today. I think youll be home in a few days. M: I hope so. Then Ill be able to play in the football match next month. Ive been looking forward to that day. 3. Where does the conversation probably take place? A. On the playground. B. In the office. C. In the hospital. 答案: CText 4W: Hello, Mr
5、 Smith. Is it possible for us to talk at your office now? M: Id love to, Miss Wilson, but I have to finish this report now and after lunch, Ill drive to the airport to pick up an engineer at 1 oclock. Shall we make it after that? 4. Where will Mr Smith probably be at 1 oclock? A. At the office. B. A
6、t the airport. C. At the restaurant. 答案: BText 5M: Every morning, I eat an egg at 7: 00, brush my teeth at 7: 05, leave my house at 7: 15, and ride my bike to the subway. W: Do you have to do everything at the same time every day? Sounds like you need to relax. . . 5. What does the woman think of th
7、e mans schedule? A. Too relaxing. B. Too realistic. C. Too stressful. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Id like to set up a meeting so that you can come in and ta
8、lk to us about your services in more detail. W: I am available next Monday or Tuesday, and after 1: 00 p. m. M: Lets say Monday at 2: 00p. m. Do you know where our offices are? W: Yes, I have been there before. M: Will you need any equipment set up for your presentation? W: No. I have a computer. As
9、 long as we have a conference room, we should be all set. M: OK, see you on Monday at 2: 00 p. m. W: See you then. 6. What will the woman do at the meeting? A. Talk about their equipment. B. Introduce their services. C. Offer their services. 答案: B7. When will the meeting begin? A. On Monday at 2: 00
10、 p. m. B. On Tuesday at 2: 00 p. m. C. On Tuesday after 1: 00 p. m. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Becky, can I speak to you for a moment in my office? W: Yes, sir. Is everything all right? M: All right? Everything is wonderful! You put up some amazing numbers this year. Profits are increasing thanks
11、 to that plan of years! W: Thank you, sir. Im just trying to do my best for the company. M: No need to be modest. What you did was brilliant. Im promoting you! W: Promoting me? Wow, I never expected that. What about the Johnson project? M: The project youre in charge of? We can get someone else on t
12、hat. I want you to work that magic of yours. W: I will continue to do my best, sir. M: I expect nothing less from someone as talented as you, Becky. 8. What seems to be the womans main concern? A. Her project at the moment. B. The company. C. Getting a promotion. 答案: A9. What does the man hope the w
13、oman will do? A. Work overtime frequently. B. Be modest. C. Continue to do her best. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Can I help you, madam? W: Yes. Im looking for a new winter coat since the weather is getting colder. M: Do you have any particular colour in mind? W: I dont know really. Can you tell m
14、e what fashionable colours you have? M: Certainly. Red is very popular this year. W: Good! I like the colour. It suits me very well. Its a cheerful colour, isnt it? M: Yes, madam, I guess so. What size do you wear? W: Well, I used to wear Size 14. But Ive put on some weight recently, so my size now
15、may be 16. M: Mm, 16. Here it is. All these are 16. W: I like this one very much. What is the price? M: Its 175 dollars, madam. W: Oh, thats too expensive. Do you have any cheaper ones of this size? M: These are our cheapest coats, madam. W: Yes, I see. Ill take it. Here is 200 dollars. M: Thank you
16、. Here is your change. 10. What season is it probably now? A. Early spring. B. Late autumn. C. Late winter. 答案: B11. What does the woman say about the price of the coat? A. Low. B. High. C. Reasonable. 答案: B12. How much change should the man give the woman? A. $15. B. $20. C. $25. 答案: C听第9段材料, 回答第13
17、16题。Text 9W: Hello. Care for the Community. How can I help you? M: Oh, good morning. Im interested in doing some part-time work for your organization. My name is Philippa Tailor. Im a student at Brookfield University. W: Good morning, Philippa. When would you be available to work? Days? Evenings? M:
18、 Well, days would be difficult, as I have classes then. I was thinking maybe a couple of evenings a week, or maybe three. But no more than that. W: OK. Philippa, why are you interested in working for us? M: Well, I major in Social Care Studies. Im hoping to apply for a job in social care when I grad
19、uate, and this would give me some work experience in this field. W: Great. And what makes you suitable for this kind of work, do you think? M: Well, I have very good communication skills. Thats my strong point, I think. And Im a good listener. Sometimes you can help by just listening, you know. W: I
20、 agree. Hmm, right. What Id like to do, if its OK with you, is fix an appointment so we can meet and talk about this some more. It wouldnt be anything formal, not an interview or anything like that. Er, how are you fixed for Tuesday 9th September at 4: 30? M: Ah, Im sorry. I have a lesson then. Woul
21、d Wednesday be possible? W: The 10th? Yes, that would be fine. 13. How often will the man be available to work? A. No more than two evenings a week. B. Up to three evenings a week. C. At least three evenings a week. 答案: B14. Why does the man apply for a part-time job? A. To gain work experience. B.
22、To improve his social skills. C. To earn money. 答案: A 15. What is the man good at? A. Solving problems. B. Communicating with people. C. Working in a group. 答案: B16. What will the man do on September 10th? A. Have a lesson. B. Work for the community. C. Meet the woman. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text 10
23、W: Good evening. You are listening to Pop World of BCD International. Im Susan. Well, first, I would like to say a few words to my dear listeners who are not very familiar with this programme. Since many people want to listen to and understand pop songs, radio producers at BCD International have mad
24、e hundreds of programs over the years. We not only have access to the stars of the music world, but we also have a large library of “golden oldie” classics, as well as the “latest releases”. For those of you who like a bit of background with your favourite musictheres The History of PO or The Road t
25、o Music. If you want to hear from the artists themselves, theres a new series called About the Big Hits. This is based on interviews with popular singers and songwriters. If you want to understand the words to the big music hits, Pop Words is the programme for you. After all, its hard enough for nat
26、ive English speakers to understand most pop songsso, if English isnt your first language, you shouldnt be surprised if the words of many songs leave you in the dark. 17. What did the speaker do at the beginning of the programme? A. She played a new record. B. She described some singers. C. She intro
27、duced the programme. 答案: C18. What should you listen to if you want to hear from the artists themselves? A. About the Big Hits. B. The History of Pop. C. Pop Words. 答案: A19. What is the programme The Road to Music intended for? A. Introducing new songwriters. B. Hearing from listeners opinions. C. P
28、roviding the background with music. 答案: C20. Which is important to understand most pop songs? A. Chinese. B. English. C. Japanese. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AResults 1-5 of about 675, 000 for biomes (生物群落). Biomes for KidsLearn about many k
29、inds of biomes of the world on this website. You can see photographs of many different types of biomes. This site also includes colorful maps that show where biomes are located. You will learn things about the plants and animals that exist in each biome. http: www. biomesforkids. comAll about the Ra
30、in ForestThis site includes information about both the temperate (温带的) and tropical (热带的) rain forest biomes. Photos, maps, and articles are at your fingertips. http: www. worldbiomes. com/rainforestInternet ZooVisit animals from all over the world at our Web Zoo! We have animals from all of the Ear
31、ths different types of biomes, including the rarest creatures from the ocean and the Arctic tundra (北极冻原). http: www. internetzoo. orgInteractive Science ProjectsIf you are looking for a fun project, you have come to the right place. On this website, you will find out about everything you need to ma
32、ke your own biomes that show how plants grow in certain environments. There is a list of everything you will need along with a set of simple instructions. http: www. scienceprojects. orgWeb EcotouristEver wonder what it would be like to explore a rain forest or visit the distant Arctic tundra? If so
33、, this website provides you with everything you need to know about ecotourism. In addition to maps, the site lists places to stay, tours, activities, and other useful information about vacations to all biomes on the planet. http: www. webecotourist. org【文章大意】本文是应用文。文章主要列举了关于生物群落的五条搜索结果。21. Biomes fo
34、r Kids provides _. A. instructions on making your own biomesB. photos of biomes and maps of their locationsC. information about tropical rain forest biomesD. lots of photos and articles about the rain forest【解析】选B。细节理解题。由Biomes for Kids介绍内容中的“You can see photographs. . . colorful maps that show wher
35、e biomes are located. ”可知, 该网站有不同生物群落的照片和显示生物群落分布的彩色地图。22. If a kid wants to know about the rarest creatures in cold areas, he should visit _. A. http: www. internetzoo. orgB. http: www. webecotourist. orgC. http: www. biomesforkids. comD. http: www. scienceprojects. org【解析】选A。细节理解题。由Internet Zoo介绍内
36、容中的“We have animals. . . the rarest creatures from the ocean and the Arctic tundra. ”可知, 在Internet Zoo的网站上可以看到来自北极冻原最稀有的生物。23. What do we know about Web Ecotourist? A. It lists many different types of biomes. B. Visitors can learn to make a biome here. C. It shows animals existing in each biome. D.
37、Visitors can learn about ecotourism here. 【解析】选D。细节理解题。由Web Ecotourist介绍内容中的“this website provides you with everything you need to know about ecotourism”可知, 访问者可以在该网站了解关于生态旅游的信息。B(2021西安高二检测)Young sunflowers turn and swing every day. New findings add to evidence that the plants are animal-like. Harm
38、er, a professor in the University of California at Davis, Department of Plant Biology, carried out a series of experiments on sunflowers in the field pots outdoors and in indoor growth chambers. By staking plants so that they could not move, Harmer showed that he could destroy their ability to track
39、 the sun. He also noticed that sunflowers prevented from moving were not as tough and leafy as those that were free to move. When plants were moved indoor with a settled overhead light, they continued to swing back and forth for a few days. The indoor plants did start tracking the “sun” again when t
40、he apparent source of lighting was moved across the room. The plants could reliably track the movement and return at night when the artificial day was close to a 24-hour cycle, but not when it was closer to 30 hours. When sunflowers track the sun, the east sides of their stems grew more rapidly than
41、 the west sides. At night, the west sides grew faster as the stem swung the other way. The team identified a number of genes that were expressed at higher levels on the sunward side of the plant during the day, or on the other side at night. A plant growth-regulating hormone, called auxin, appears t
42、o be a key driver. The “dance” to the sun cycle obviously slows when the sunflower matures (成熟) and its flowers open up. At that point, the plants stop moving during the day and settle down facing the sun in the east. “Bees like warm flowers, ” Harmer said, adding that the bees are cold-blooded, so
43、landing on a warm flower saves them energy and perhaps feels really good. “The morning warmth changes the flowers in a way to make them more appealing to insects, perhaps causing them to release more attractive scents earlier in the day, ” he said. “Were currently testing this idea. ”【文章大意】本文是一篇说明文,
44、 主要讲述了向日葵要追踪太阳的原因。24. Why did Harmer do the experiment on sunflowers? A. To see how sunflowers grow up. B. To study why sunflowers track the sun. C. To show what sunflowers genes are. D. To check if sunflowers swing in cloudy days. 【解析】选B。细节理解题。根据实验的具体内容可知, 本实验的目的是研究向日葵为什么要追踪太阳。故选B。 25. What does th
45、e underlined word “staking” probably mean in Paragraph 3? A. Fixing. B. Tracking. C. Growing. D. Searching. 【解析】选A。词义猜测题。根据下文“so that they could not move”可知, 是把向日葵系紧固定住, 使它们无法移动。故画线单词含义为“系住, 绑住”, 故选A。 26. What is the advantage of sunflowers dance to the sun? A. They attract more insects. B. They sav
46、e more energy. C. They mature more rapidly. D. They produce more flowers. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段中“The morning warmth changes the flowers in a way to make them more appealing to insects”可知, 通过追踪太阳, 它们吸引更多的昆虫。故选A。 27. What is the text mainly about? A. The power of the sunlight. B. The hidden connection b
47、etween animals and plants. C. Why do sunflowers always track the sun. D. The growth of the sunflower. 【解析】选C。主旨大意题。文章主要讲述了向日葵为什么要追踪太阳, 故选C。 C What if you didnt have to wait until you were in your mid-sixties to retire? What about 50, or even just as you hit your 40th birthday? Dont laughwith enough
48、dedication (奉献), you could say goodbye to your full-time job years sooner than you think. Here is some advice on making it happen: What it will take: Dropping out of the workforce years before everyone else means you have to be completely debt-free, with savings equal to about 25 times the income yo
49、u wish to achieve in retirement, taking any government pensions (退休金) or payments into account. How long do you need to prepare: It depends on how quickly you can pay off any debts and increase the required savings. For Pete, a US blogger who writes at MrMoneyMustache. com, he and his wife were able
50、 to retire at about age 30 after nine years of serious savings and low lifestyle expenses. A financial professional can help you determine what kind of timeline is realistic. Do it now: Start immediately. Early retirement becomes an impossible dream for many people simply because they didnt plan for
51、 it early enough. Work a little: For many early retirees, “retirement” doesnt mean the total absence of employment. Its common for people to quit a full-time position but maintain a small business on the side or work part-time at something they love for supplemental income. Do it smarter: Make sure
52、youre ready. Are you really prepared to say goodbye to your working life? Some people get depressed after retiring because they miss the office. They really need to think about what theyre going to do with their time. Give it a test drive: Live on your proposed retirement “salary” for 12 months to m
53、ake sure its manageablebefore you make the final decision. Youll be able to tell if your numbers are realistic. 【文章大意】早日退休是很多人的梦想, 本文为此给出了一些切实可行的建议。28. What does the text mainly talk about? A. How to live after retirement. B. Benefits of earlier retirement. C. How to prepare for earlier retirement.
54、D. Ways to save enough money before retirement. 【解析】选C。主旨大意题。第一段为主题段。后面的内容是在论述实现早日退休的方法。29. What seems to be the most important for earlier retirement? A. Enough dedication. B. Enough savings. C. Low lifestyle expenses. D. Part-time jobs. 【解析】选B。推理判断题。从文章给出的几点建议看, 提前退休的关键是有足够的积蓄以维持退休后的生活, 所以B项正确。30.
55、 Why does the writer give the example of Pete in Paragraph 3? A. To show how early one can retire. B. To tell how hard Pete works before retirement. C. To show the importance of a financial professional. D. To explain how long one needs to prepare for earlier retirement. 【解析】选D。写作意图题。第三段作者提到Pete的目的是
56、说明要提前退休需要准备多长时间, 故选D项。31. One can make sure that his/her savings are realistic for earlier retirement by _. A. trying living on retirement salary for some timeB. finding enough supplemental incomeC. working sometimes after retirementD. making a smarter plan【解析】选A。细节理解题。最后一段的建议是提前退休前可进行一个12个月的试验, 以确定
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384874.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
